Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tecrübe Ne Kadar Önemli

Başlatanmasal06Tarih13/11/2008 18:16:57Yorum9

İlk mesaj
Üye2659 yazı
Arkadaşlar forumu izlerken kafama birşey takıldı. Eğer yorumlarınızla yardımcı olursanız sevinirim.
Girmek ve yapmak istediğimiz sektör/işkolu ile ilgili deneyimimizin ve bilgi birikimimizin olmaması(az olması veya çok olması)girişimimizin başarısında sizce ne oranda yeralır???
Yapacağımız fizibilite(yapılabilirlik)çalışması bu oranı olumlu veya olumsuz yönde nekadar değiştirir???
Yabancı olduğmuz bir sektörde başarılı olmak nekadar mümkün ve bilgi ve para dışındaki imkanlarımız bu konuda nekadar etkili?????? SEVGİLERİMLE
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Editör5590 yazı
Yapılacak iş kolu ile ilgili tecrübeden çok genel ticaret becerisi daha önemli bana kalırsa. Ticari kabiliyet sahibi bir kişi hiç bilmediği bir iş koluna biraz daha güvenli girebilir.

Mutlaka iş kolu ile ilgili tecrübe kişiyi başarılı kılmak için bir faktör. Ancak genel ticaret başarısından yoksun kişinin bu bilgileri paraya çevirmesi çok güç.

İyi bir kısa dönem hafızası , zihinden hızlı hesap yapabilme yeteneği, işini görürken parayı elde tutmayı da becerme kabiliyeti, muhataba hissettirilen bilgili olma durumu eğer o iş koluyla ilgili bir tecrübeyle birleşirse başarı kaçınılmaz olur.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye691 yazı
merhaba ukalalık olarak olarak söylemiyorum 20 yıllık ticaretle icice olan yasamımda bilgi ve tecrübemın oldugu alanlarda da olmadıgı alanlarda da is yaptım.

para her zaman maca bir sıfır baslamanızı saglamaz ama

dogru bir fizibilite calısması ve girisim yapılan alandaki bilgi birikimi ve tecrübeniz maca tartısmasız bir sıfır baslamanızı saglar

macın skorunu ise mac boyunca sergilenen performans belirler.

Yerleşim Ysviçre / BaselMeslek Turizm
Üye2659 yazı

Yorumlar için teşekkürler. Foruma ben bugün üye oldum. Bu konuda daha çok yorum bekliyorum. Neden derseniz" .... miktarda param var ne yapabilirim" diyen arkadaşları bu konuda düşündürmek gerekiyor kanımca. akinselçuk yorumunda çok önemli biryere değinmiş.

"Yapılacak iş kolu ile ilgili tecrübeden çok genel ticaret becerisi daha önemli bana kalırsa. Ticari kabiliyet sahibi bir kişi hiç bilmediği bir iş koluna biraz daha güvenli girebilir.
Mutlaka iş kolu ile ilgili tecrübe kişiyi başarılı kılmak için bir faktör. Ancak genel ticaret başarısından yoksun kişinin bu bilgileri paraya çevirmesi çok güç. "
yorumu aslında birçok şeyi açıklıyor.

Aslında kendimize sormamız gereken Bizim kişsel yapımız ticaret yapmaya yeterlimi ,genel ticaret becerisi bizde varmı sorusudur ben buna inanıyorum.

Aksi takdirde şu işimi yapsam bu işimi yapsam, x miktarda param var ne yapabilirim soruları pekte ticaretle uğraşmak isteyen kişilere yakışmıyor. Benim naçizane tavsiyem forumda sorulacak sorulara verilecek cevapların bu yönü yansıtmasıdır. Bu sayede forumun daha yararlı olacağını ve bilgi almak istiyenleri 1 adım daha ileri ***üreceğini düşünüyorum. SAYGILARIMLA

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye691 yazı
bır de bilgi adı üstünde bilgidir ve isteyen herkesin yeterli zamanı ayırdıgında ögrenebilecegi bir seydir.
tecrübe ise bilgiden farklı ve fazla olan bir seydir.cogu zaman baskalarının o konuda yasadıgı tecrübeler bir baskasının dogru kararlar almasına yetmez.cogu dersler ve sonuclar maalesef ki yasanılarak ögrenilmek zorunda kalınır.

cok yararlı bir baslık umarım baska arkadaslarda yorumlarıyla katkıda bulunup zenginlestirir.

Yerleşim Ysviçre / BaselMeslek Turizm
Üye831 yazı
Fikir olarak söylemek gerekirse ticaretin boyutu da sektörüde çok önemli,az sermayeli iş modeli,çok sermayeli iş modeli gibi,büfe işletmeciliği de bir ticaret,uluslararası ticaret de bir ticaret,büfe işletmeciliğinde atıyorum çok bilgi gerekmez çok tecrübe gerekmez hesap bilmen yeterli,ama dış ticarette hepsi önemli veya diğer bazı sektörlerde de diyebiliriz.Aslında tecrübe,bilgi,hedef,azim ve cesaret bunlar birbirini tamamlıyor diyebiliriz.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Üye1714 yazı
Tecrübe ve ticari bilgi.

Aslında insanların anlayışları ile birlikte ticaret anlayışıda değişti. Bazen kurallar geçerli olmuyor. Tecrübe ve ticari bilginin kaynaştırılması gibi birşey söyleyebiliriz bu konuda. Herşeyi bilmen gerekiyor gireceğin sektörde.

Ne? Nerede ? Kaça?
Sektörümde kimler var ? Sektördeki oyuncular (şahıs ve ülke).
Neler yapıyolar ?
Neler yapamıyolar?
Sektörün durumu ve geleceği ?
Sektör hakkında genel yasa ve değişiklikleri ?

Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Editör5590 yazı
Bu arada gerçekci bir fizibilite duygusal ya da akli olarak olacağına çok inandığınız yapmaya da bir o kadar hevesli olduğunuz bazı işlerden derhal vazgeçmenizi sağlıyor. Halata bilek gücüyle değilde teknik kullanarak tırmanmak gerek. Hem para boşa gitmiyor hemde baştan halata tırmanıp tırmanamayacağınızı görmüş oluyorsunuz.

Yüzeysel bile olsa bir konuda fizibilite yapmalı. Bilinmeyenleri sıfıra indirip işe öyle girmeli.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye831 yazı
Cesaret yoksa bunların hepsini bir merkezde toplasanızda bir işe yaramaz,nice kurumlarda nice bilgili,tecrübeli insanlar görev yapıyor ve yaptı da ama malesef kendi işini kurma cesareti gösteremiyorlar gösteremediler.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek