İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Mrb Bir Konuda Yardım
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorumS
Yeni Üye25 yazı
A
Yeni Üye32 yazı
Benım fikrim oyle bır dukkana borekci acarsanız daha guzel olur diye düşünüyorum
ALLAH HAYIRLI HELAL KAZANC NASIP ETSİN
İYİ AKŞAMLAR
S
Yeni Üye25 yazı
Börekçi dükkanı biraz pasif kalır diye düşünüyorum çünkü yanindaki dükkan şarküterici kahvaltı da veriyor o dükkan için tavukçu veya bakkal dükkanı düşünüyorum bakkal dükkanı ağır basıyor biraz
A
Yeni Üye42 yazı
16/10/2017 : 18:35:08#4
Web sitesi
Alıntı
S
Yeni Üye25 yazı
Evet ortaokul var aylık kirası 1500 tl dükkanın karşılar mı bilmiyorum biraz araştırdım da ekomini market bayiliğini almak mantıklı mi??
A
Yeni Üye41 yazı
Ekomini'de alkol varsa, okul yakınına açamazsınız. Siz yine de arştırınız.
W
Üye353 yazı
17/10/2017 : 01:24:35#7
Web sitesi
Alıntı
70m2 1500 se zaten 1-0 maglup olmayı kabul etmek bulaşma bence açmak kadar sıyrılmakta zor.5000 ciro kar vermeliki aylık sizi gecindirsin.oda cok zor
bay -bayan-cocuk dış giyisi imalatı ve tekstil tasarım işleri
https://www.facebook.com/groups/aficgiyim/
aficgiyimsanayi.tr.gg
https://www.facebook.com/groups/aficgiyim/
aficgiyimsanayi.tr.gg
P
Yeni Üye12 yazı
sanki öğrencileri göz önüne alarak,lezzetli ve hesaplı fiyata vereceginiz tavuk döner,tost ,standlar yapıp hazır yiyeceklerde (biskuvit vs.) ve içecekler ile daha iyi olacaktır.70 m2 yi belirli yerinden bölüp,kalan arka kısmı depo, bulaşıkhane,dönerinizi arkada hazırlayabilirsiniz.Böylelikle masrafı azaltır,önünüzü görürsünüz(tadilat).eğer iş artarsa,ön tarafı genişletirsiniz ileriki zamanlarda.
1500 kira,50 lira dükkana,100 de size.yani 150
eğer bakkal dükkanı açarsanız %10 kar ile 1500 lira hergün kasa olmali.%20 ise 750 bu kadar kasa olur mu?
2,5 liraya döner satarsanız,1 lira size kalabilir.150 kişi yemek yer mi?
kolay gelsin.
1500 kira,50 lira dükkana,100 de size.yani 150
eğer bakkal dükkanı açarsanız %10 kar ile 1500 lira hergün kasa olmali.%20 ise 750 bu kadar kasa olur mu?
2,5 liraya döner satarsanız,1 lira size kalabilir.150 kişi yemek yer mi?
kolay gelsin.
S
Yeni Üye25 yazı
şöyle bi durum var ben devlet memuruyum ek iş için birşeylerle uğraşmak istiyorum biraz birikmiş param var o parayı ticarete ayırdım batsam da çıksam da birşeyler yapacağım ya bakkal dükkanı olur ya tavuk dönerci olur ya da tuhafiyeci olur sizinde bilgilerinize başvurmak istedim verdiğiniz fikirler için teşekkür ederim mahalle arasında bir dükkan olduğu için biraz korkum var bazı kişiler tuhafiye üzerine git diyorlar ama kira bedeli 1500 lira olduğundan ne kadar kurtarır ip iplik don atlet bilmiyorum teşekkür ederim bilgileriniz için tekrardan herkesin gönlüne göre olsun inşallah düşündükleri yapmak istedikleri...
T
Yeni Üye19 yazı
siraç
T
Üye518 yazı
31/10/2017 : 10:39:40#11
Web sitesi
Alıntı
Ek iş olarak gireceğiniz reel anlamda başında durabileceğiniz bir iş için başarı şansı çok düşük olur. (bunun bir çok sebebi var)
Tuhafiye, kırtasiye, bakkal bunların kar marjları çok farklı ama ciroları çok da farklı değildir.
Yani 1500 TL kira ile al sat yapan bir işletmenin aylık vergiler (KDV hariç) muhasebe gideri v.s. ile birlikte en az 3.000 TL masrafı olur (eleman hariç) eleman
olursa en az 5.500 TL.
Elemansız olarak al sat yapan bir işletmede (gıda, bakkal, tuhafiye, kırtasiye fark etmez) Ortalama %30 kar marjı ile 400-500 TL ciro yapması gerekli.
Elemanlı olarak ise 600-700 TL ciro yapması gerekli.
Ki bu sadece dükkanın dönmesi için gereken rakam yani bunda kar yok sıfır kar sıfır zarar
Ayrıca işletme sahibinin cironun kazandığı para olmadığını bilmesi ve günlük gelen parayı harcamaması gerektiğini bilmesi lazım aksi halde 3 hafta içinde
işletme dönememeye başlar.
Burada hesabı bunun üzerinden yapmalısınız. Yani başında maaş ödemeyeceğiniz biri olacaksa (siz veya bir yakınınız) 500 TL ciro yaptığında o 500 TL'nin
1 TL'si bile sizin değil işletmenin olacak 500 TL üzerinde kazandığınız her rakam ise sizin olacak.
Bu potansiyeli yapabileceğine inandığınız her iş yapılır. Acaba dediğiniz her iş ise yapılmaz. Çok net aslında.
Tuhafiye, kırtasiye, bakkal bunların kar marjları çok farklı ama ciroları çok da farklı değildir.
Yani 1500 TL kira ile al sat yapan bir işletmenin aylık vergiler (KDV hariç) muhasebe gideri v.s. ile birlikte en az 3.000 TL masrafı olur (eleman hariç) eleman
olursa en az 5.500 TL.
Elemansız olarak al sat yapan bir işletmede (gıda, bakkal, tuhafiye, kırtasiye fark etmez) Ortalama %30 kar marjı ile 400-500 TL ciro yapması gerekli.
Elemanlı olarak ise 600-700 TL ciro yapması gerekli.
Ki bu sadece dükkanın dönmesi için gereken rakam yani bunda kar yok sıfır kar sıfır zarar
Ayrıca işletme sahibinin cironun kazandığı para olmadığını bilmesi ve günlük gelen parayı harcamaması gerektiğini bilmesi lazım aksi halde 3 hafta içinde
işletme dönememeye başlar.
Burada hesabı bunun üzerinden yapmalısınız. Yani başında maaş ödemeyeceğiniz biri olacaksa (siz veya bir yakınınız) 500 TL ciro yaptığında o 500 TL'nin
1 TL'si bile sizin değil işletmenin olacak 500 TL üzerinde kazandığınız her rakam ise sizin olacak.
Bu potansiyeli yapabileceğine inandığınız her iş yapılır. Acaba dediğiniz her iş ise yapılmaz. Çok net aslında.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz