Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

E-pin Sitesi

BaşlatanmojorTarih29/09/2017 18:18:36Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
İyi günler foruma yeni üye oldum ve bir uzun zamandır aklımda olan bir iş fikri var şuanda sermaiye ve küçük çaplı iş planı kurma aşamasındayım.Tabiki bu iş fikrinin sadece bana göre iyi bir fikir olduğunu düşünmek bence yanlış olur.Bu yüzden buraya konu açarak sizinde fikirlerinizi ve yorumlarınızı almak istedim şimdiden teşekkürler.Kısa bir özet ile iş fikrimden bahsetmek istiyorum.

Bildiğiniz gibi teknolojinin gelişmesiyle beraber bir çok iş fırsatı ortaya çıktı.Bunların en önemlilerinden bir taneside e-ticaret sistemleri.Benim olayımda e-ticaret sayılır fakat ben web sitemde herhangi bir obje satmayacağım.
Online oyun sektörü bilgisayarlar ve akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla büyük bir artış gösterdi.Türkiye'de ve dünyada oyun oynayan okadar çok insan varki inanılmaz.Bende yıllardır online oyun oynayan birisiyim ve aranızda elbet vardır bu tür oyunlar oynayanlar.E-pin diye bir sektör var.Gamerları ve oyun firmalarına aracılık yapan ve oyuncuların ihtiyaçlarını karşılayan bir sistem bu.Mesela siz x oyunun da y eşyası almak istiyorsunuz.Bunun için bir aracı firmaya ihtiyaç duyuyorsunuz.Önceliğiniz bir türk firması olur daha sonra güvenilir olup olmadığını,fiyatlarını,müşteri hizmetlerinin kalitesini vs. araştırıp eğer sizi tatmin ettiysen ödeme yapın epin dediğimiz kodu yada oyundaki eşyayı,oyun parasını alırsınız.Ben öğrenci olduğum için uzun zamandır bir oyunda oyun parası üretimi yapıyorum.Ürettiğim oyun parasını epin sitesine mesela 10 tl'den satıyorum.O sitede aldığı bu oyun parasını sistemine üye olan yada bu oyun parasına ihtiyaç duyan müşterisine 15 tl den satıyor.Sadece aracılık yaparak ve teslimatı gerçekleştirerek para kazanıyor.Epinler için ise distribütörler mevcut.Sattığınız kod yada oyun parası karşılığı komisyon alıyorsunuz.Türkiyede bu işi yapan büyük firmalar mevcut tabiki her sektörde olduğu gibi.Yalnız çoğu firma kıbrıs lokasyonlu türkiyede kayıtlı ve hizmet gösteren neredeyse yok çünkü vergiden muaf olmak istiyorlar.Bu sektör az çok bildiğim bir sektör sayılır ve üstesinden gelebileceğime de inanıyorum.Rakiplerim fazla fakat doğru bir strateji ile arayı kapatacağıma güvenim sonsuz.
Biraz uzun bir yazı oldu ama e-pin sistemini bilmeyenler olabilir düşüncesiyle biraz anlatmak istedim.Sizce nasıl bir iş fikri potansiyeli var mı yada rakiplerimden daha farklı ne gibi şeyler yapabilirim ekleyebilirim fikirleriniz ve yorumlarınız benim için çok önemli şimdiden çok teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye34 yazı
Kardesim oncelikle hosgeldin. Evet epin siteleri ciddi anlamda is yapar. Ben de birara bayagi bir arastirmistim. Yaklasik 2000 tl gibi bir sermaye gerekiyor. Turkiyede bu isin en iyisi ve tedarikcisi bursagb olarak biliyorum
Cok fazla epin sitesi var. Bu da cok fazla rakip demek. Bu yuzden bir farkin olmali ki rakiplerinden siyirilasin. Diger yandan da ne olursa olsun en az maliyeti kadar reklam ayirmaya bak. Reklamsiz asla is yapamazsin
www.kazancfikirleri.com

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ö?retmen
Yeni Üye69 yazı
Merhabalar;
Facebookta startupTürkiye isminde bir gurup var. Bu tarz fikir alışverişi yapıyorlar. Oradan daha faydalı bilgiler edinebilirsiniz.
Doğruluktan Şaşma

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Yeni Üye2 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - erdemozcan
Kardesim oncelikle hosgeldin. Evet epin siteleri ciddi anlamda is yapar. Ben de birara bayagi bir arastirmistim. Yaklasik 2000 tl gibi bir sermaye gerekiyor. Turkiyede bu isin en iyisi ve tedarikcisi bursagb olarak biliyorum
Cok fazla epin sitesi var. Bu da cok fazla rakip demek. Bu yuzden bir farkin olmali ki rakiplerinden siyirilasin. Diger yandan da ne olursa olsun en az maliyeti kadar reklam ayirmaya bak. Reklamsiz asla is yapamazsin

sermaiye için 18 bin tl ile giriş yapacağım rakiplerden ayıracak önemli ayrıcalıklarımız var tabiki reklam bizim için en önemlisi seo dijital reklamlar vs değerli yorumunuz için teşekkürler cesaret verdi :)

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?renci
Yeni Üye17 yazı
Selamlar; E-pin sektörü benimde ilgimi çeken bir konu fakat elimde gerekli sermaye olmadığı için gerçekleştiremiyorum. Eğer ilgilenirseniz elimde bu işe uygun marka olabilecek çok iyi bir domain var.
E-Ticaret Uzmanı

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye33 yazı
arkadaşlar detaylandırabilirmisiniz? epin üretilen birşey mi? mesela btc üretimi gibi ekran kartlarıyla üretilen birşey mi?
Ziraat Mühendisi
0555 5541040

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Mühendis
Yeni Üye2 yazı
Merhaba Öncelikle fikrin güzel ama rakiplerin çok güçlü ve reklam yapacak paran olması gerek bence benim gibi site aç biraz reklamlardan kazan http://burdanseyret.com gibi
Http://www.burdanseyret.com
Http://www.gazetemansetleri.site

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im