Yeni Üye Toplam 15 yazı |
|
eacar Yeni Üye Toplam 14 yazı | 19/09/2018 : 21:04:45 ![]() Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Satış / Pazarlama |
Gokhan34 Yeni Üye Toplam 26 yazı | 20/09/2018 : 06:13:04 ![]() Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Esnaf |
V Yeni Üye Toplam 15 yazı | 20/09/2018 : 12:56:20 ![]() Sn; Eacar yapılması gerekenleri baştan sona doğru madde madde sıralamanız mümkün mu? Bir sürü farkli bilgiler paylaşılıyor farklı mecralarda mesela diploma konusu ya da sabıka kaydı noter onaylı kaymakamlık apostilli gibi. Birde işyeri olarak tutulacak adres ev olabilir diyor bazıları ne kadar doğru bilmiyoruz ve şirket kurulumu için 3000 euro harcadınız bu aynı zamanda şirket pasif durumdayken size Montenagroda farkli bir işte çalışma izni anlamına mı geliyor inanın çok faydalı olur paylaşırsanız özelliklede masraflar konusu ve farzedelim üç kişi ortak bir şirket kurduk masraflar aynı ama üç ortak birden oturum izni alabiliyor mu? Yeni hayatınızda başarılar dilerim aynı zamanda. Yerleşim : Türkiye / Mersin |
eacar Yeni Üye Toplam 14 yazı | ![]() ![]()
Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Satış / Pazarlama |
V Yeni Üye Toplam 15 yazı | 21/09/2018 : 00:02:18 ![]() Sayın Eacar zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim kendi adıma. Aklımdaki bir sürü soru işareti kayboldu, işin sırrı biraz şansla doğru düzgün bir danışman bulmak orada anladığım kadarıyla. Yerleşim : Türkiye / Mersin |
eacar Yeni Üye Toplam 14 yazı | 21/09/2018 : 09:42:48 ![]() Aynen öyle. Ben şanslıydım. Arkadaşım sayesinde güvenilir birisini buldum. Umarım herkesin gönlüne göre olur. Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Satış / Pazarlama |
CrnaGora Yeni Üye Toplam 3 yazı | 26/09/2018 : 00:16:49 ![]() Selamlar, 4,5 yildir Montenegro'da yasiyorum. Eksi Sozluk'te bu entrynin sahibiyim; https://eksisozluk.com/entry/77849496 Imzamdan da anlasilacagi uzere bu konuda hizmet veriyorum. Sorulariniz varsa cevaplayabilirim. Sunu da belirtmek isterim, Karadag'da firma acmak, oturum ve calisma izni ile ilgili burada yazilan bilgilerin bir cogu eksik ya da hatali. Selamlar Montenegro Firma acma, Oturum ve Calisma izni konularinda lutfen bana ulasin. Uygun fiyata danismanlik hizmeti veriyorum. Yerleşim : Yugoslavya / Ulcinj | Meslek : Turizm |
Justorcun Üye Toplam 103 yazı |
Selamlar, daha detaylı olarak yeni bir konu açarak prosedürleri yazarmısınız? Buradaki diğer arkadaşların tecrübeleri kafamızda birşeyler oluşturdu, eksik ya da hatalı olan yerler nelerdir? Yerleşim : Türkiye / Istanbul | Meslek : Reklam |
CrnaGora Yeni Üye Toplam 3 yazı | ![]() ![]()
Selamlar tekrar, Kusura bakmayin hemen donus yapamadim mesajiniza, bu Karadag'da oturum isi baya zamanimi almaya basladi acikcasi ki ben bu isi ek gelir olarak yapari diye baslamistim. Ilk once Turkiye'den getirmeniz gereken belgeler; -Sabika Kaydi (apostilli olmasi gerekiyor) -Diploma (orijinali ve eger yoksa orijinali, apostilli noter tasdikli fotokopisi arti olarak eger diploma universite diplomasiysa transkript gerekiyor) Ilk olarak firma acilimi, dilerseniz bana noterden alacaginiz ve apostil vurduracaginiz vekaletnameyi email ile yollarsiniz (renkli muhurler ve evragin koseleri belirgin olacak) ben firmanizi kendi avukatim ve muhasebecim aracigiyla acarim. Bu islem 3-4 is gunu suruyor. Daha sonra firmaniz acildiktan sonra buraya gelip oturum ve calisma izni basvurusuna kendiniz basvurmaniz gerekiyor daha dogrusu imza atmaniz gerekiyor. Geldiginiz zaman eger tekrar vekalet verirseniz, ben sizin adiniza oturum izninizi alip size posta veya kargo yoluyla yolluyorum. Ikinci opsiyon ise, isterseniz siz firma acilim islemi icin buraya gelirsiniz, firmaniz acilir, oturum izni basvurunuz yapilir, sonra yine dedigim gibi ben sizin yerinize belgenizi alir size yollarim. Bunun icin ise burada 7-8 gun (is gunu) bulunmaniz gerekiyor. Firmaniz actiniz ve oturum calisma izninizi aldiniz, bunun 1 yil suresi var, bu 1 yil icerisinde burada olmaniz gerekmiyor, fakat firmanizin sabit vergileri var bu vergilerin icinde sizin sigortaniz da var. Bu da aylik 150 euro yapiyor. Bu rakami isterseniz aylik olarak sirketinizin banka hesabindan, maliye bakanligi hesabina, isterseniz yil sonunda oturum yenilemek isteyeceginiz zaman, oturum izninizin bitmesine 1 ay kala gelip hepsini toplu olarak odeyebiliyorsunuz. Bu noktadan sonra sorulariniz varsa, sorular uzerinden devam edersek daha saglikli olur. Montenegro Firma acma, Oturum ve Calisma izni konularinda lutfen bana ulasin. Uygun fiyata danismanlik hizmeti veriyorum. Yerleşim : Yugoslavya / Ulcinj | Meslek : Turizm |
V Yeni Üye Toplam 15 yazı | 28/09/2018 : 07:33:04 ![]() Yerleşim : Türkiye / Mersin |
Napvomero Yeni Üye Toplam 1 yazı | ![]() ![]()
Yerleşim : Türkiye / Kadikoy | Meslek : Turizm |
serhan34 Üye Toplam 400 yazı | 13/11/2018 : 10:42:07 ![]() Hangi iş potansiyeli yapılabilir orada acaba ? Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Satış / Pazarlama |
vokri Üye Toplam 170 yazı | 13/11/2018 : 21:46:57 ![]() bizim insanlarımız iş yeri açmak için oralara gitmeye başladığına göre yakında turizmide bizimkine döner.. pis rekabet,birbirini kötüleme,sahte mal satma,kazıklama vs. kiraların artmasına da hiç şaşırmadım çünkü diğeri iş yapmasın, dükkandan çıksın diye yüksek kiraları da teklif ederler hepsini turizmde yaşadık, yaşıyoruz. Ben ciddi ciddi gidip yerleşecektim, temiz turizm yapmak, insan gibi muamele görmek için ama bizimkiler gidiyor diye erteledim... Bunu düzgün iş yapan insanları dışarıda bırakarak yazıyorum... yine de kışın gidip gezeceğiz.. Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Ticaret |
eacar Yeni Üye Toplam 14 yazı | 22/11/2018 : 10:01:03 ![]() Merhaba, son aldığım bilgiye göre şirket kurarak çalışma ve oturum izni alma mevzusunda Karadağ hükümeti bundan sonraki başvurularda en az 1 yıllık kira kontratı yapmış olma şartı arıyormuş. Şartları giderek zorlaştırıyorlar. Düşünen arkadaşlar bence acele etmeli. Selamlar Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Satış / Pazarlama |
Gülkorkmaz Yeni Üye Toplam 2 yazı | 17/05/2019 : 19:58:43 ![]() Karadağ’a ticaret yapmayı düşünüyorum önerileriniz nelerdir ? Yerleşim : Türkiye / Sakarya | Meslek : Serbest meslek |
Gülkorkmaz Yeni Üye Toplam 2 yazı | 17/05/2019 : 19:58:46 ![]() Karadağ’a ticaret yapmayı düşünüyorum önerileriniz nelerdir ? Yerleşim : Türkiye / Sakarya | Meslek : Serbest meslek |
erkantekin Üye Toplam 567 yazı | 17/05/2019 : 21:13:07 ![]() Karadağ'da yapacağınız en iyi iş turizme yönelik iştir. Yerleşim : Türkiye / Tekirdağ |
kartay Üye Toplam 180 yazı | 26/05/2019 : 05:08:57 ![]() vatandaslik almanin cok zor oldugu bir ülkedir dikkatli olun cok anlatilan var ama gercekler farkli,oturum calisma izni alabilirisiniz ama vatandaslik cok zor oldugu konusu var.Dikkatli olun iyi arastirin ,kolay gelsin. kartay Yerleşim : ALMANYA / Frankfurt Am Main | Meslek : Mühendis |
baybora74 Yeni Üye Toplam 1 yazı | 08/02/2020 : 13:10:00 ![]() Ben şirket kurdum Karadağ da. Şirket kurulumu oturma ve çalışma izni 21 gün en geç 1 ay sürüyor. Bu işlemleri kendiniz yaparsanız 550 euro tutacaktır. Ancak oranın dili sırpça (kendileri Montenegroca demeyi tercih ediyor.) Devlet birimleri ve noter işlemlerini yapmak için bu dili bilmelisiniz keza çalışanlarla ingilizce olarak bile anlaşmanız çok zor ve gereksiz bir stres olur. 550 euroya bir de tercüman parası eklenecektir(en az 100 euro). Daha önceki gezilerimde Karadağ da tanıştığım Djorge (George) isimli arkadaşım oranın köklü ailelerinden,aynı zamanda mali müşavir. Yerli halk bizim saf Anadolu insanımız gibidir. Üçkağıda kafaları çalışmaz, yasalardan korkarlar. Tüm bu işlemleri 800 euroya yapmaktadır. Bilginize. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Turizm |
meleti Üye Toplam 300 yazı | ![]() ![]()
Siz PayPal için mi açtınız oradaki şirketi acaba ? Mali müşavir aylık ne istiyor ? Yerleşim : Türkiye / Antalya | Meslek : Serbest meslek |
![]() | ![]() | ![]() |
![]() |
| ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2025 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |