Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bi Kaç İş Fikri

Başlatanrude_essereTarih03/11/2008 04:22:50Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye9 yazı
Merhaba Arkadaşlar.
Ben sitenizi iki gün önce gördüm ve neredeyse her yerini gezdim okudum. baya güzel bir site yapmış arkadaşlar bilgilenmek amacıyla.neyse konuya geleyim.
Şimdi ilk önce ilgilenen ve bilen arkadaşlara bi sorum olacak.
1. Akaryakıt istasyonu açmak istiyorum. Bunu o franchising denilen yöntemle yapmam gerekiyo sanırım. Peki ben bu yöntemle bir istasyon açtım diyelim.benim bu adamlara (Mesela PO,Shell,Petline) benim nasıl bi para ödemem gerekiyor? Bu işte kar gerçekten gözüktüğü gibi iyimi. Ve en önemlisi şöyle 2 pompa,bi ana bina,ufaktan oto yıkama bölümü gibi bi yer yapmak için bana ne kadar bir sermeya lazım?
(aşadaki resimdeki kadar bi yer 2 pompa bi bina işte :) )

2. İkinci fikrimde seracılık. Yaptığım araştırmalarda sera işinde gayet güzel bi para olduğunu gördüm ve sermaye haricinde öyle ahım şahım bir para harcamıyorsunuz sonradan. Yani örnek vermem gerekirse bir salatalık fidesinden 4 kere toplayabiliyorsunuz.maliyet az kar çok yani. Sonuçta kendi tohumunu kendin yapabiliyorsun. sadece harcaman gereken suni gübre ve sulama işi. sulama tesisatınıda zaten sermayenle kuracaksın. Yani gübre ve su parası kalıyo geriye. İşin aslı şimdi ben gerçekten bir iş kurma hayaline kendimi çok kağtırdığım içinmi bu iş bana çok güzel görünüyo yoksa gerçekten iyi bir işmi acaba?
(Hiç yoktan akaryakıt istasyonundan daha az bi sermaya gerekiyor. :) )

O aydın bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Saygılar...

Yerleşim Türkiye / BartınMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Editör5590 yazı
Akaryakıt işi tamamen yasal zeminlerde , aldığına yasal karları koyup satmak suretiyle kazanmayı hedefleyerek ve işletmeyi sıfırdan kurarak , yapılan yatırımı birkaç asırda anca çıkarabilecek bir iştir.

Bütün bu istasyonların mutlaka başka işletmeler ve sermayelerle ilişkisi olduğu için ayakta durmaktadırlar. Bir sera için sıfırdan fizibilite yapabilirsin ama bir akaryakıt istasyonunun fizibilitesi sıfırdan yapıldığında çok anlamsız sonuçlar çıkar.

Ne kadar aydın bilmem ama Allahın verdiği akılla hesap yapınca ben bu sonuca vardım.

Saygılarımla para içinde yüzesiniz inşallah...
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Bankayıda işin içine sokarak bir topraksız tarım serası kurabilirsiniz. Örneğin bir firma bu serayı sizin namınıza kuruyor ve üretilen malı da alıyor. En az 10 dönüm bir arazide kuruyorlar. Domates yetiştirmeye yönelik bir sera kuruyorlar seralar çok teknolojik ve temiz yerler oluyor. 40 hafta boyunca ürün alıp vatandaşlara yaptığınız anlaşma çercevesinde ürünü teslim ediyorsunuz. 1,5 veya 2 yılda kendini amorti edebiliyor. En kötü hesaplarla 3 yıla çıkabiliyor bu süre. Ürünü onlar yurtdışına satıyor düzenli olarak.

Çok verimsiz bir yerden 5 -6 milyara 10.000m2 bir yer almak mümkün. Nakliye sorunu olmamalı. Az da olsa su bulunmalı , el yıkamaya yetecek kadar bir su olsa yeter. Çünkü topraksız tarımda sulama diye bir şey yok ama suya ihtiyaç var taşıma su ile zor olur. Elektrik çekilebilecek bir yer olmalı. Onların kurduğu seranın yanına sizde ufak çaplı bir işletme kuruyorsunuz. Klima sistemleri barınma elektrik panosu vs. için ufak bir bina, prefabrik yada briketten basit bir şey olabilir. Üretim verimleri normalin çok üstünde olduğu için oldukça kazançlı tek problem yatırım maliyetinin çok ucuza çıkmaması. Ancak bu sorun da bir kaç ortaklı bir LTD ve banka yoluyla çözülebilir.

Üretimi yurtdışına satabilecek bir düzenle önceden ilişki kurulabilir ise bu tip bir sera yatırımı başka ürünler için ferdi olarakta kurulabilir. Daha az sermaye ile.
tamnland.com

Editör5590 yazı

Sera resimlerini buraya koymak istedim ama gönderen firma resimlerin upload yapılmasını engellemiş belki msn den formatını değiştirip olabilir.

Ben bu konuda Dizayn Grup ile görüştüm oldukça ilgimi çekti ya onlarla yada kendi başıma ileride kuracağım iş budur. Kazanmak için birinci kural en iyi bildiğiniz en iyi başarabileceğiniz işlere yönelmek ikinci kuralsa yurtdışına satış yapmak. Tabi bunların yanında daha çok kural var ama onlar zaten demirbaş kurallar.

tamnland.com

Yeni Üye9 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Bankayıda işin içine sokarak bir topraksız tarım serası kurabilirsiniz. Örneğin bir firma bu serayı sizin namınıza kuruyor ve üretilen malı da alıyor. En az 10 dönüm bir arazide kuruyorlar. Domates yetiştirmeye yönelik bir sera kuruyorlar seralar çok teknolojik ve temiz yerler oluyor. 40 hafta boyunca ürün alıp vatandaşlara yaptığınız anlaşma çercevesinde ürünü teslim ediyorsunuz. 1,5 veya 2 yılda kendini amorti edebiliyor. En kötü hesaplarla 3 yıla çıkabiliyor bu süre. Ürünü onlar yurtdışına satıyor düzenli olarak.

Çok verimsiz bir yerden 5 -6 milyara 10.000m2 bir yer almak mümkün. Nakliye sorunu olmamalı. Az da olsa su bulunmalı , el yıkamaya yetecek kadar bir su olsa yeter. Çünkü topraksız tarımda sulama diye bir şey yok ama suya ihtiyaç var taşıma su ile zor olur. Elektrik çekilebilecek bir yer olmalı. Onların kurduğu seranın yanına sizde ufak çaplı bir işletme kuruyorsunuz. Klima sistemleri barınma elektrik panosu vs. için ufak bir bina, prefabrik yada briketten basit bir şey olabilir. Üretim verimleri normalin çok üstünde olduğu için oldukça kazançlı tek problem yatırım maliyetinin çok ucuza çıkmaması. Ancak bu sorun da bir kaç ortaklı bir LTD ve banka yoluyla çözülebilir.

Üretimi yurtdışına satabilecek bir düzenle önceden ilişki kurulabilir ise bu tip bir sera yatırımı başka ürünler için ferdi olarakta kurulabilir. Daha az sermaye ile.

İlk önce bu kadar ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.Peki Akın bey topraksız tarım yapmak yerine normal tarım serası kursam benim için dahamı az kar getirir?Ve bu topraksız tarım serası için 10 dönüm yer şartmı yani 5 dönüme olmazmı bu? yani 5 dönüm olarak başlasam ve sermayemi kurtardıktan sonra büyütsem olmazmı acaba?
Ve ben bu serayı kuracak olsam devlet bana nasıL yardımda bulunuyor?Ortak işi pek sevmemde.

Yerleşim Türkiye / BartynMeslek Ö?renci
Editör5590 yazı
Normal topraktan üretim yaptığında herkesin yaptığı kadar üretim yapabilirsin ürünün kalitesi de toprağın ve yaptığın gübrelemenin kalitesi ile sınırlı olur. Topraktan ürün almak için bütün çiftçilik kurallarını bir bir zamanı geldikce uygulaman gerekir. Bunlar hep maliyettir. Herkes kadar üretim yapmak demek herkesle aynı kulvarda olman demektir. Pazardaki rekabet gücünde herkesle aynıdır.

Bu topraksız seranın 10 dönüm olması her ürün hasadının bir tırı tam dolduruyor olmasından kaynaklanıyor yani nakliye masraflarını optimal düzeyde tutmak için.

Benim gücüm bu Grubun teklifine yetmediği için ( şimdilik ) kendi başıma daha küçük bir sera düşünüyorum. Topraksız tarım ürün rekoltesini çok yükseltiyor. Anormal hızda tam lezzetli ve standart ürünler çıkabiliyor. Örneğin dönümden 10 ton alacakken 80 ton almaya başlıyorsun bir sezonda. 8 kat verim artışını toprağı gübrelemekle sağlayamazsın. Kendi kuracağınız bir serada 3 kat verim artışı bile sağlansa yeterli olabilir. Topraksız tarımda kuruluş maliyeti yüksektir. Tarlaya bir sezonda sürekli yapacağın masrafı başlangıçta bir kerede yapıyorsun ama verim yüksek oluyor.

Avrupa Rusya Arap veya Türki devletlerde iyi giden sera ürünlerini yetiştirmek ve bunları bir ihracat firması aracılığı ile düzenli satışa sokmak işin özü.

Ben bunca yıldır tek başıma iş yaparım ortaklı (kardeş olmayan yakın akraba) yaptığım tek iş yüzünden bir, 5 yıl zaman kaybettim. Bu kayıp zamanın son yılının ikinci yarısındayım. Bu yüzden projelerim hep önümüzdeki yaza ayarlı. Ortaklıktan bende hiç hoşlanmama rağmen insanlara güvenimi kaybetmişde değilim. Devletin yurtdışına ürün satmayı hedefleyen her projeye çeşitli kanallardan desteği var. Kosgeb veri tabanına kayıtlı bir şirket ve gerekli raporlara sahip olmak gerek bunun içinde fizibilite kapasite raporu vs. belgeler lazım. Bu belgeleri edinmek için borçsuz harçsız temiz kişiler olmak yeterli.

5 dönüm değil 1 dönümden üreteceğin iyi bir ürünle bile kazanç sağlanabilir. Fakat her üretimin rantbl olduğu bir durum var buna bakmak gerek. Ayrıca topraksız tarımda toprak kalitesinin önemi olmadığından para etmez değersiz bir yeri , değerli bir toprağın 5 dönümüne vereceğin parayla 20 dönüm bile almak mümkün.

Saygılar hörmetler...
tamnland.com

Yeni Üye9 yazı
Vay be o zaman gerçekten çok güzel bi verim sağlanıyo. ama dediğin başta cebimizde baya bi para olması lazm.Aslında çok güzel bi iş ama sermaye sorun olacak gibi duruyo şu an için. Kosgeb e felan gidip sormam felan lazım heralde ne kadara patlar bana tam olarak diye.

Yeni Üye9 yazı
Peki ben bu serayı bana kuracak şirketi nerden nasıl bulabilirim. Sen Dizayn Grup'la iletişime geçtiğini yazmışsın ya sana ne kadar bi para ödemen gerektiğini söylediler acaba ve aldığın parayı ne kadar bi zamanda ödemen gerekiyor?

Yeni Üye9 yazı
akın ustam ben ufak bi araştırma yaptım gördüğüm paralar baya bi uçuk geldi bana.adamlar dönümü 50bin avroya çıkıyo diyolar. bu paraları duyunca benzinlik açmak daha ucuza gelecek gibi geldi :D