Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Bg İcin Ortaklık Veya Birlıkte Calısma Teklifi.

BaşlatanokanbarayTarih02/11/2008 15:21:17Yorum19

İlk mesaj
Üye691 yazı
Merhaba,....
1968 NIGDE dogumluyum.15 yildir isvicrede yasiyorum.henüz vatandas degilsemde vatandasliktan cok farki olmayan süresiz yasama hakki(C oturumu)na sahibim.Esim isvicreli cocuklarim isvicre vatandasi benimde vatandasliga gecmemde bir engel yok.Isvicrenin Basel kentinde yasiyorum.Turizm ve isletmecilik üzerine yüksek ögrenimim var.
Is yasaminda restorant isletmeciligi,evlere pizza servisi,ikinci el ticareti, ithalat-ihracat, konularinda isveren olarak,otelcilik,yiyecek-icecek,konaklama sektöründe ve huzurevinde isci olarak is tecrübesine sahibim.
Is yasaminda isveren olarakta isci olarakta tecrübe sahibi oldum.Bir girisimci ve liderde olmasi gereken özelliklerin bir coguna sahibim.Hizli düsünme alternatif cözüm üretrme iyi bir organizasyon yetenegi , finans yönetimi ve profosyönel isletmecilik anlayisim meziyetlerimin arasindadir.Elbette zayif noktalarimda yok degil.Iyi bir isletmeci olmakla beraber iyi bir pazarlamaci degilim.Kiravat ,takim elbise ve is cantasiyla hic barisik olmadim,bu kiyafetlerle dolasan pazarlamacilar,sigortacilar,banka vb.elemanlariylada hic yildizim barismadi.Maskeli iliskilerden kacinirim.
Yiyecek icecek -Konaklama sektörü,Turizm,Ikinci el ticareti bana her zaman sicak geldi,severek yapacagim is olarak düsündügüm gibi yaparakta haksiz olmadigimi gördüm.
Bir süredir, Almanya ve Isvicreden Ikinci el lüks otomobil-motosiklet,insaat-is tasit ve araclari,yat-bot-tekne gibi motorlu motorsuz kücük/orta deniz tasiitlari satin alarak(kimisini araci komusyoncu olarak) bunlarin bulgaristanda satisi ve bu isin yan kollarini gerceklestirirken,Varnada Turizm burosu ve seyahat acentaligi acarak tasit kiralama alternatif turizm kapsaminda tur organizasyonlari ve hazir paket turlar ve ucak-gemi bileti satisi gibi turizm faaliyetine yönelik yatirim girisimi icerisindeyim.Bu girisimi Bulgaristan merkezli ,Bulgaristan-Isvicre-Almanya-Türkiye baglantili, bu ülkelerde kollari ve iliskileri olan bir sirket organizasyonu seklinde planliyorum
Almanya basta olmak üzere isvicrenin diger komsu ülkeleri,fransa,avusturya ve italyayla sürekli irtibat halindeyim ve bu ülkelerden ihtiyac olabilecek ticari iliskileri cok cabuk ve kolay kurabilecek durumdayim.
Bulgaristan merkezli ticaret yapma istegim;BG nin avrupa birligine girmesinin getirdigi kolayligin yanisira kira personel ücretleri ve diger is yeri giderlerinin isvicre ve TR ye göre cok düsük olmasi,azimsanmayacak kadar tesviklerin var olmasi ve devletin bu tesvikleri degerlendirebilecek ticaret erbabi kisilere kolaylik saglamasi,BG vatandaslarinin köklü bir ticaret gelenegi olmadigindan amotör kalmasinin getirdigi rekabet kolayligi,her seyden önce de özellikle turizm konusunda alanin bos olmasi bu alanda yeni girisimlere ihtiyac bulunmasidir.
Bu kapsamda bir kac is dalini kapsayan cok uluslu bir is organizasyonunun tek basina altindan kalkilamayacagini bilecek kadar gercekci yaklasiyorum.Bes kisiden fazla olmamak kosuluyla ortaklardan kurulu bir limited yada anonim sirketle bu isin üstesinden gelinebilecegini düsünüyorum.
Sirket sermayesi baslangic itibariyle en azindan bir yil,ortaklarin birbirini is yasaminda taniyabilmesi ve isin yürüyüp yürüyemiyeceginin görülebilmesi sürecinde düsük tutulmalidir.Böyle karar verilmesi halinde dogal olarak ortaklara kisi basi koymalari gereken sermaye payi da cok yüksek olmayacaktir.Ortaklarda ekonomik olarak asil arzu edilen isin baslamasindan itibaren alti,ay ila bir sene arasinda gecimini sürdürebilmek icin sirket gelirine ihtiyac duymamasi olmalidir.Ben de en az bir yil sirket kazancina ihtiyac duymaksizin kendimin ve evimin gecimini sürdürebilecek durumdayim.
Ortaklarda olmasi gereken kisisel özelliklerin basinda dürüstlük,güvenilirlik ve namuslu para kazanma istegi gelmelidir.Ticari ve ahlaki kurallarin disina tasan hic bir teklife acik degilim.Böylesi niyetleri olan olusumlarda yer almam asla söz konusu olamaz.Kumar aliskanligi olan insanlarla ne dost ne de ortak olurum. .
Ortaklardan herbiri bir ülkede sirket faaliyetinin saglikli yürüyebilmesi icin fiilen calismali o ülke icin öngörülen ticari faaliyetin organizazyonunu gerceklestirebilmelidir.Bu ülkeler Almanya,(isvicreyide kapsayan),Bulgaristan ve Türkiyedir.Bu kisilerin disinda bir ortak ortaklar ve farkli isler arasi koordinasyondan sorumlu olmali, operasyonel müdahale gerektiren durumlarda insiyatif kullanabilmeli,belirlenen taktik ve sitratejilerin hayata gecmesi icin yönlendirici ve denetleyici ayni zamanda yol gösterici olmalidir.Bir baska ortak ise tercihen bayan olmali turizm kapsamindaki faaliyetlerin tüm sorumlulugunu,üstlenmeli ,personel yönetimi ve nakit akisinin kayitlarinin tutulmasi da bu görevi üstlenen ortagin sorumlulugunda olmalidir.Bayan olmasi öngörülen bu ortak yogun turizm yaz ve kis sezonunda varnada kalabilmeli geri kalan zamanlarda ise ihtiyac durumuna göre Türkiye,Almanya/Isvicre de turizm faaliyeti kapsaminda bir sonraki sezonun hazirlik calismalarini yürütmelidir.
Gerek yapilacak isin kapsami gerekse düsündügüm ortak sayisi kesinlesmis degildir,tartisma ,elestiri ve öneriler dogrultusunda son ve kesin halini alacaktir.

LÜKS KARA TASITLARI VE KÜCÜK –ORTA DENIZ TASITLARI;
Isvicre ve almanyada ikinci el kara deniz tasitlari is-insaat tasit ve makinalari cok cazip fiyatla satin alinabilmektedir.Bunlarin TR ye girisinde gümük sorunu olmasina ragmen BG ye gümrüksüz girisinde bir engel bulunmamakta tatminkar bir karlada satilabilmektedir.2-3 bin euroluk araclarin hic cazibesi olmasada (cok fazla getiren oldugundan)8-10 bin eurodan baslayan araclar alici bulabilmekte kar marji da tatminkar düzeydedir.zaten benim ilave olarak düsündügüm lüks-motosiklet,insaat v eis tasitlari,tekne ve yatla ilgilenebilecek kapasitede insan fazla olmadigindan bu alana yapilacak olan girisim zaten rizikosuz gözükmektedir.
TASIT KIRALAMA –SEYAHAT ACENTALIGI-TURIZM BÜROSU
Rent a car olayi zaten hepimizin bildigi tasit kiralamaciligi oldugundan cok sey söylemeye gerek yok.Bizim bunailave olarak yapabileceklerimiz lüks motosiklet,dügün ve cenaze arabalari yasli ve özürlülere yönelik özel dizayn araclar ve türkiyeden is amacli gelen isadamlarina yönelik dil bilen soförlu tasit kiralama olabilir.Tekne turu,Jet.Sky ,kis turizminin ihtiyaci olan turistik arac ve tasitlarda yine kiralama kapsaminda düsünülmeliir.
Seyahat acentaligida,bilet satisi,paket tur satisi ,alternatif turizmde karsilayici firma olma,is gezileri,vs.Varna ya hem TR den hemde almanya ve isvicreden turistik ilgi yeterli düzeydedir.Otel isletmeciligi ileriye dönük bir plan olarak degerlendirilip zamani geliginde tartisilabilir.
Bulgaristan turizm yatirimlari konusunda riziko tasimayan bir ülkedir.Turizm gelismekte olan bir sektör oldugundan yatirima ihtiyac vardir,Avrupa insani bulgaristani keninden bir parca görmekte ve ilgi sürekli artmaktadir.Tesvikler hic azinsanmayacak boyutlardadir.Hem yaz turizmine hemde kis turizmine uygun bir ülkedir,zaten benim is yapmayi düsünügüm varna turizm acisindan taninmis bir sehirdir.Avrupalilarin yanisira Türkiyedende bulgaristana tatminkar bir tuistik talep vardir.Özellikle alternatif turizm konusunda saglik,avcilik,karavan,motosiklet turizmi benim ilgimi ceken ve üzerine yogunlastigim turizm alanlaridi.Türkiyede mutlaka bir sübe buro acilmalidir.

SICAK PARA SAGLAYABILECEK EK IS
Günlük nakit ihtiyacinin karsilanmasi ,sezon disi dönemlerde nakit sikintisi cekilmemesi icin düsündügüm sey ise;isvicre de profili iyi durumda cikma oto lastigi satisi yapan bir firmayla iliskim var.Buradan lastigin tanesini toptan 5 euroya alirken Bg de perakende satis fiyati 20 euro dan basliyor.Oto yikama yeri seklinde kurulacak bir yan isletmede ikinci el lastik ve kücük hasar-tamir atolyesi devamli suretle nakit akisi saglayacaktir.
Bu amacla su an varnada yer ariyorum,bulur bulmaz kiralamayi düsünüyorum,bu sekilde baslangic yapip gelecek turizm sezonuna kadar diger adimlari sirasiyla atmayi düsünüyorum.

RENKLI-IZOLASYONLU DIS CEPHE YAPI TASLARI VE IC BETON BULGARISTAN DISBRITÖRLÜGÜ
Bulgaristanda insaat sektörünün cok iyi olmasi beni bu alanda da bir sey yapilabilecegi düsüncesine itti.Cok yakin ikili iliskilerimin oldugu fabrika sahibi ile görüserek ve gerekli teminatlari göstererek bu fabrikanin bulgaristan disbiritörlügünü aldim.Talep etmem halinde baska ülkeler (örnegin romanya)icinde disbiritörlük alabilecegim.Bu fabrika 5 milyon euro yatirim sermayeli ,Alman teknolojisi ve makinalariyla bizzat alman mühendisler tarafindan kurulmus ,bir cok konuda türkiyede ilk olan bir kurulustur.
Bulgaristanda ticaret nakit döndügü icin bu alandaki bir girisimde bir riziko görünmüyor.Ayrica bir kac hafta bizzat fabrikada ürünleri tanimak icin bulunacagima iliskin anlastik.Bulgaristana bu alanda is yeri acma asamasina geldigimde fabrikanin mühendisleri gelerek hem tanitim , hemde fizibilite calismasi yapacaklar.Ürün tanitim reklamlari zaten fabrika tarafindan gerceklestirilecektir.

YIYECEK ICECEK SEKTÖRÜNDE,EVLERE SERVIS VE TOPLU YEMEK ÜRETIMINDE VE TRANSFERINDE KULLANILAN DEMIRBAS PLASTIK ÜRÜNLER ICIN ISVICRE VE BULGARISTAN SATIS TEMSILCILIGI
Arzu edenlere fotograflarini gönderebilecegim bu plastik demirbas ürünler yine avrupa standart kalite belgeli olup fabrika almanyadan türkiyeye yatirim yapmis bir isadamina ait olugundan alman teknolojisi ve kalitesindedir.Özellikle oteller hastaneler huzurvleri toplu yemek fabikalari ve pizzacilar icin gerekli olan plastik demirbas malzemeleri icermektedir.
Henüz bu konuda yapip yapmamaya yönelik bir kararim olmamakla beraber su anda isvicre ingiltere ve bulgaristan icin satis temsilciligi aldim.Yeterli talebin olduguna kanaat getirmem halinde bulgaristan icin disbritörlügü alabilecegim.Gerekli görüsmeleri direk fabrika sahibi ile yaparak disbritörlük icin söz aldim.

HAZIRLIKLARIM VE ELIMDE BULUNAN IMKANLAR,
Bulgaristanda ithalat ihracata müsait hazir kurulu hic bir kisi ve kuruma borcu olmayan pasif halde girisime hazir bekleyen firmam var.Bu firmayi kullanmak zorunda degiliz sifirdan yeni bir firma kurabiliriz ben sadece böyle bir imkanim oldugunu söylemek icin yazdim.
Yine Bulgaristanda daha kapsamli bir yer olusturana kadar büro olarak kullanabilecegimiz bir imkana sahibim.
Su anda Bg varnada turizm bölümünde üniversitede okuyan bana calisan ve istemem halinde sürekli calisacak bg-tr cifte vatandasi bir elemanim var.turizm kadrosu kurulmasinda gerekli olacak kalifiye eleman bulma sorunu bu arkadas araciligi ile hafifleyecektir.
Su anda tükiyede edirne de yasayan benim girisimi baslatmam halinde personel olarak bulgaristana gelmeye hazir oto tamircisi eleman hazirladim.Kendisiyle Türkiyede yüzyüze görüstüm pasaport hazirladi her an glmek üzere hazirliklarini tamamladi,oto yikama kücük hasar tamiri –lastik üzerine yer tuttugumda hemen gelebilecek durumdadir.
Yine BG varnada abi kardes kadar yakin oldugum kuzenim(abim)ahsap ve hazir mutfak üzerine 3-5 subesi olan isyerine sahiptir..Akli basinda ciddi bir is adamidir.Onun sayesinde hic birs ekilde dil ve dolandirilma sorunumuz olmayacaktir.Ben bu güne kadar onun sayesinde BG ile ilgili hic yabancilik cekmedim ,Yaptigi isle ilgili hic bir tecrübem olmaigi icin o alana girmek istemedim.Ama destek konusunda elinden geleni bu güne kadar yapti bundan sonra da yapacakir.
Istanbulda yukarida sözünü ettigim abinin kardesi olan kuzenim (yine bu kisi ile iliskim kardesten öte bir iliskidir ,sordugunuzda size benim icin kardesim diyecektir) .asraahsap.com firmasinin sahibidir.benim bu firma üzrinden her tülü ithalat ihracat yapma yetki ve iznim vardir.Istanbulda bir irtibat bürosuna ihtiyac duymamiz halinde bu magaza yada fabrikanin bünyesinde hemen bir büro yeri olusturma imkanina sahibim.Elbette ki bunu bir zorunluluk ve dayatma degil sadece baslangic icin giderleri hafifletmeye yönelik bir alternatif imkan olarak önermekteyim.
Isvicre de ise oturdugum evin üst katinda bu amacla yer kiraladim.Müsteriyle birebir kontaga üst kat oldugu icin müsait degil ,ancak büro ve turizm faaliyetinin internet üzerinden takibi icin mükemmel ve ideal bir imkan.
TR de gerekli hallerde teminat olarak gösterebilecegim 3 tane evim var.1 tanesi Izmir Sirinyerde, 2 tanesi ise Nigde-Bor da.Izmirde bir büro olusturmak gerekir ve bu ev o amac icin uygun olacak olursa derhal kullanima acabilirim.
Su an icin ilk elden söyleyebileceklerim bunlar.Konu acildikca isin detayi ve imkanlarim konusunda su an aklima gelmeyen seyler mutlaka cikacaktir.
BU YAZI AYNI ZAMANDA ORTAKLIK YADA BENZERI BIRLIKTELIKLER ICIN ILK TANITIMDIR,
ÖNERI ELESTIRI VE DEGERLENDIRMELERINIZLE YANIT YAZARSANIZ MEMNUN OLURUM.
Islerinizde kolayliklar ,calismalarinizda basarilar dilerim.Hoscakalin.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - okanbaray

rekli(4 renk dahil) ve izolasyonlu bims dis cephe yapi taslari Bulgaristan disbritörüyüm.BG de satislarimiz yil basi baslangic tarihi baz alinarak baslayacak.Asagida bu taslar ve taslarin üretildigi fabrika hakkinda bilgi ekledim.
Fabribaka sahibi ile kisisel ve ticari iliskilerim Türkiyede de ilgilenen kisi ve kurumlara muhatab kabul edilme ve baglayici kararlar alabilmeme olanak ve yetki tanimaktair.

Keza asagida web adresini verecegim istege bagli veya standart ölcü tercihli hazir mutfak ve diger ahsap ürünler firmasi kendimize ait olup üretim Frizköy /ist., showroom Frizköy/ist. dadir.Bu alandada da beni direk muhatap kabul edebileceginiz gibi
yurt ici iliskilerinizde kolaylik acisindan Istanbulda ki sorumlu arkadaslara sizi yönlendirebilirim.

www asraahsap com (reklam olmamasi acisindan noktalari koymadim)

Bu alanlarda teklif ve önerileri olacak size ve diger site üyelerinin bilgilerine sunarim.

" Xxxxxx YATIRIM TANITIM ÖZETİ

Yatırım bölgesi olarak gelişmesini yeni istihdam ve yüksek teknolojilerle,örnek bir şehir olmasını arzu ettiğimiz ve hammaddenin bizim bölgemizde olması nedeni ile xxxxxxx ‘ımızı tercih ettik.

Toplam yatırım tutarımız 5.200.000.00 EURO olup Yüksek Alman teknolojisini kullanacağımız fabrikamız,4500M2 kapalı,57.500M2 açık toplam 62.000M2 saha üzerine kurulacak,tam otomasyon sistemi ile çalışan dünyanın en ileri teknolojisinin kullanıldığı,sektörünün Türkiye’deki kapasite,teknoloji ve donanım olarak en büyük entegre bimsblok ve beton taşı fabrikası olacaktır.

Yatırımına hızla devam ettiğimiz fabrikamızın,4.500M2 kapalı üretim tesisi,idari ve sosyal tesislerinin inşaatı tamamlanmış olup,şu an Almanya dan makinap sevkiyatı xxxxxx a tamamlanmış olup 20 gündür.Almanlar tarafından montaj kurulum devam etmekte olup 25 gün içerisinde fabrika deneme üretimine başlayacaktır.xxxxxx ilimizde yapılan yatırımlarda büyüklük olarak ilk sıralarda olan tesisimiz xxxxxxx’ımızın GURURU olarak en yakın sürede inşallah üretime geçecektir.Beton taşı ve Bimsblok sektöründe Türkiye’nin ilklerini ve en iyisini üretmek ve müşterilerimize sunmak ilkesiyle başladığımız bu yatırımla,sektöre ve halkımıza sunacağımız yeni ve ilk ürünlerin gururunu taşıyoruz.

Bu ürünlerin bazılarını kısaca tanıtmak gerekirse;

1-xxxxxxxx İZO BLOK: Türkiye de ilk kez bu teknoloji ile tarafımızdan üretilecek olan yüksek izolasyona sahip özel bloklardır.Üretim esnasında yalıtımlı bims malzemesinin ve yüksek danista değerlerine sahip straforun beraber üretilmesiyle oluşacak bu ürün dış cephelerde mantolama gibi ek yalıtıma gerek duymadan kullanıldığı yerlerde yüksek ses sıcak ve soğuk yalıtımı sağlayacaktır.

2-xxxxxxx MULTİCOLOR BETON TAŞLARI: Şu anda bulunduğumuz bölge ve Türkiye genelinde üretilen beton taşları standart desenlerde,gri,sarı,kırmızı,yeşil olarak tek renk üretilmektedir.Oysa xxxxxxx multicolar beton taşı estetik ve çok renkli olacaktır.Sadece bir taşın üzerinde dört değişik renk aynı anda uygulanabilecektir.Estetik ve rengarenk yeni ortamlar oluşturacak multicolor beton taşları ile çok renkli bir ilke imza atmış olacağız.

3-xxxxxxx ŞELALE YIKAMA BETON TAŞLARI: Özel renk ve desenlerde üretilecek beton taşları üretim hattından sonra şelale yıkama hattında püskürterek ve dönerek üretilen beton taşları üzerindeki atık malzemeleri ve yüzeyi temizleyerek taşın kalitesini ortaya çıkartıyor ve parlak düzgün yüzeyler oluşturarak taşa yüksek mukavemet ve estetik veriyor.

Türkiye de ilk olacak özel ürünleri ve 35 çeşit bimsblok ,beton taşı ürünleri ile günlük 80.000 adet bimsblok ve 5.000M2 betontaşı üretim kapasitesine sahip Türkiye nin teknoloji olarak en yeni ve kapasite olarak en büyük xxxxxxx tam otomosyonlu entegre bimsblok ve betontaşı tesisinin,şehrimizin kalkınmasında ,nakliye sektörünün gelişmesinde ve istihdam sağlanması açısından önemli faydalar sağlayacağıda bir gerçektir.

Özel izolasyonlu,zengin renk ve desenli,çevre dostu xxxxxxx ürünleriyle Tüm Türkiye ve değerli hemşerilerimizi en kısa zamanda buluşturmak üzere hızla çalışmalarımız devam etmektedir. "

Yerleşim İsviçre / BaselMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Yeni Üye69 yazı
okan bey saygılarımla
yazılarınızı okuyorum ve düsücelerinizi begeniyorum.gercekten arastırdığınız belli.sizden ev tekstili(perde,yatak örtüleri vb.) hakkında bilgi almak istiyorum.ukraynada bu işe talep cok ama adamlar anlamıyorlar.arkadasım evlendi bir bayanla.ev hazırlamak icin gittik.inanın evin perdelerine 3-4 ay süre verdiler.bulgaristan pazarı nasıl bu iş için?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye69 yazı
birde bu ülkelerde iş kumaya veya calısmaya gidenlerin bayanlara kapılıp kısa sürelerde battıgını duydum.tabiki insanına göre degisir.içinde yoksa birsey olmaz ama yinede merak ediyorum.sizin düsünceleriniz nedir?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye1714 yazı

Çok farklı ve rahat bir ülke olduğunu ziyaret ettiğinizde göreceksiniz. Gelenler hem yaşam açısından hemde ticaret açısından çok beğendiler. Ticaret yapmasanızda bir ziyaret etmenizi öneririm.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye691 yazı
sevgili guiza07 bir aya kadar bg a gidecegim tekstil konusunu bizzat orada ilgili kisilerle konusur soru isaretlerinizi gidermeye calisirim.sahsen tekstille ilgili olmadigimdan saglikli bilgiye sahip degilim,yaniltici olmak istemem.
oradaki türkiyeden giden is adamlari tiplemesi bana göre 3e ayriliyor.1.si türkiyede batmis kendini oraya kacmak icin atmis kisiler,bunlar türkiyede ne ise oradada da o.zaten can cikar huy cikmaz.2.si gercekten elinde nakitle is yapmak icin oraya gitmis ancak ortamin rahatligina kapilmis gecmisinde cok fazla ortam görmediginden birden bire aleme dalan kisiler.bence bunlar zaten türkiyede de ortamini buldugunda ayni olurlar.cebine 200.000 ytl nakit koyup bulgaristana gercekten is yapmaya giden 6 ay icinde sifirlayip bes parasiz türkiyeye dönen insan tanidim.
3.tip isadamlari ise gercekten bulgaristandaki firsati gördügü icin profosyonel calismalarla ve is organizasyonuyla bir proje dahilinde gidenler.bu tip lerden zarar eden görmedim.hepsi gittigi günün cok ilerisinde.bu tipte olanlar zaten aleme doymus insanlar o tarakta bezi yok.adam gibi yiyor iciyor eglenme gerekirse adam gibi kaliteli yapiyor.
ben kendimi 3.katagoride görüyorum.bugune kadar hic kumar oynamadim oynamasini bilmem,kari kiz konusunu da gencligimizde yeterince yasayip simdi gülümseyerek animsiyoruz.
yani is yapmak isteyene bulgaristan bulunmaz nimet,ne yapacagini bilmek ve bildigi alanlarda kulac atmak sartiyla.
basarilar dilerim.

Yerleşim Ysviçre / BaselMeslek Turizm
Yeni Üye83 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - guiza07
okan bey saygılarımla
yazılarınızı okuyorum ve düsücelerinizi begeniyorum.gercekten arastırdığınız belli.sizden ev tekstili(perde,yatak örtüleri vb.) hakkında bilgi almak istiyorum.ukraynada bu işe talep cok ama adamlar anlamıyorlar.arkadasım evlendi bir bayanla.ev hazırlamak icin gittik.inanın evin perdelerine 3-4 ay süre verdiler.bulgaristan pazarı nasıl bu iş için?

Türkiyede ki tüm nevresim ve perde takımları bulgaristanda mevcut. Bir çok küçük ve büyük mağazalarda sergilenmekte .Perdecilik en fazla getiriye sahip ürünler arasında 15 - 20 yıldır Varnada Toptan ve perekende perde satışı yapan sağlam tanıdıklarımız var.
Eğer bu sektöre gircekseniz orta ölçekten biraz daha fazla yatırım yapmanız dikim işlemlerini ücretsiz yapıp ve kar marjını çok yüksek tutmamak kaydı ile ürünü pazarlayabilir ve bu sayede diğer küçük kuruluşları ve rakipleri azda olsa safdışı bırakabilirsiniz .( Bulgarlar kampanyalara ve indirimlere dayanamazlar alış veriş esnasında yapacagınız 3-5 lv lık indirimlerle çok çabuk bir şekilde müşteriyi mağazaya bağlayabilirsiniz )
Her gidişin bir dönüşü vardır elbet,Önemli olan hayatı heba etmemek,Paylaşmak ve yardım etmek!!!! -----İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim. Robert Bosch

Yerleşim Bulgaristan / VarnaMeslek Otomotiv
Üye1714 yazı
Tekstil sektöründe artık Bulgarlar kendileri gidip yüklü alım yapmaktalar. Bizzat kendin perakende satarak randıman bulabilirsin.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye691 yazı
Arkadaslar is konusunun hayata gecmesindeki olumlu gelsmeler sonucu bulgaristan varnaya hareket etmek uzere hazirlik yapiyorum.bu ay sonundan once varnada olacagim.ortaklik tekliflerime olumlu ilgi oldu ilgilenen arkadaslara tesekkür ederim.
hala bir ort bir ortak daha alma konusunda ciddi arkadaslarla görüsmeye acigiz.ayrica farkli sekilde birlikte calismak isteyen arkadaslarin tekliflerinide cidiyetle degerlendirecegiz.
konu ile direk ilgili arkadaslari bu ay icrisinde varnada bulusmaya davet ediyorum.
hepinize calismalarinizda basarilar dileri.

Üye992 yazı
imkanlarim dahilinde takip ediyom. sizlere basarilar, beni insaat malzemeleri ve makineleri ilgimi cekiyo.

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Üye691 yazı
kucukoglumakine memnuniyetle olur derim.simdilik e mail yada msn ile yakın zamanda türkiyeye gelince de yüzyüze görüsmekten mutluluk duyarım.
armandoTR tesekkür ederim ikinci el her türlü insaat malzeme ve makinelerini senin ilgilendigin romanya ve ispanyaya gönderilmek üzere temin edebilecegimi ve adrese teslimi konusunda gerekli organizasyonu yapabilecegimi buna alt yapı ve tecrübemin oldugunu nakit calısma prensibiyle taahhüt ederim.

Yeni Üye54 yazı
herkese selam .okanbaray yazınız yani iş düşünceniz güzel bir fikir .ben de çift vatandaşım ,sık sık bg ye gideriz ,oranın ortamını çok iyi biliriz .fakat dediğiniz bu işler için bayağı bir sermaye gerekir ve en önemlisi güven gerekir .anladığım kadarı ile bu ortaklar neredeyse birbirilerini hiç tanımıyo olucaklar .malüm şu anki krizin dahi en büyük nedeni güvendir .güven unsuru aşıldı mı herşey tamamdır .şu an bizzat başımızda olan bir olay var şöyle ki 400 milyarlık .ve adam tr de dolandırıp bg ye kaçtı ,alakalı deil belki ama güven dedik ya o açıdan yazdım .benim se bg ye ilgim inşaat alanında .ama böyle giderse satıp sermaye yapmamız gerekenleri dahi satamıyoruz .seyahat acentası konusu çok iyi bir fikir benim bizzat düşündüğüm konu inşaattan sonra .demek istediğim uluslar arası otobüs işletmeciliği .bu bir çok ortakla da olabilir .en basitinden bg tr arası gidip gelsen yeter .

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Veteriner
Üye691 yazı
Sevgili eranusis hem size yanit vermis hemde diger arkadaslara son gelismeleri ve birazda detay aciklama yapayim.
Herseyden önce seyahat acentasindan kastim otobüs-seyahat isletmeciligi degil,bu konuyla hic ilgilenmiyorum bana göre bir is kolu degil.Benim kastettigim turizm organizasyonu yapan turistik seyahat acentasi.
Sermaye miktarina gelince,zaten kücükten büyüge dogru ve baslangicta olabilecek kücük bir sermaye olmasini düsündügümü yazimda belirttim ,ki bu miktar ilk yil icin kisi basi 20.000.-euronun üzerinde olmayacaktir,ilk yil sonrasi yeni yatirimlar icin daha fazla sermaye ihtiyaci dogacak olsa bile bu mümkün oldugu kadar ilk yilin karindan temin edilmeye calisilacaktir.
Güven ve tanima konusuna gelince ,ben sahsen zaten 3 ortakli bir girisim düsünüyorum.benim disimdaki ortaklarin su veya bu gerekceyle daha fazla ortak gerektigi önerisi gelirse 5 ortaktan fazla olmamak kosuluyla öneri ve tekliflere kapali degilim.
Yirmi yillik ticari tecrübemiz ve isletme-muhasebe egitimim dolandirilma gibi amatör isletmecilik rizikolarina sans tanimayacak düzeydedir.
Gecen ay 10 gün kadar bulgaristandaydim,bu ayin 25 inde tekrar gidip 1,5 ay BG-Varna da kalacagim.
Oto yikama-lastik degistirme icin yer buldum prensipte anlastik.1 ocak itibariyle üzerime alacagim.
izolasyonlu dis cephe ve renkli cevre düzenleme yapi taslarinin teshir ve tanitimini kuzenime ait 5 subede ve onun elemanlari araciligiyla yapacagim,satis görüsmeleri ise kendime ait hazirladigim buromda yapilacak.
Seyahat acentaligi turizm bürosunun ise mart sonuna kadar kendi(tas isinin yapildigi) buromda alt yapisini olusturup
nisan basinda ayri bir isyeri-büro-ofis olusturacagim.

Ilgili ciddi arkadaslarla 25 aralik - 30 ocak arasi varnada (bu uygun olmazsa istanbulda) görüsebiliriz.

Üye691 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:

Kaybetmeyi ahlaksız bir kazanca tercih et. İlkinin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı bir ömür boyu sürer. Bazı idealler o kadar değerlidir ki, o yolda mağlup olman bile zafer sayılır. Bu dünyada bırakabileceğin en büyük miras dürüstlüktür.

Üzerime düseni yaptigima inaniyorum bundan sonrasi insanlarin kendi tercihi,yolunuz acik olsun basarilar dilerim demekten baska elimden bir sey gelmez.
Bu günden itibaren siteye yazi yazmayacagim,
Bu baslik altinda yürütülen tartismalar , bunun disinda isfikrim ve is-ticaret yasami hakkindaki düsüncelerim,
imzamda görünen blog da olacaktir dileyen herkes takip edebilir,

Benimle iletisim halinde olmak isteyen arkadaslar lütfen bu yolu deneyiniz.
Bir anlik öfkeyle kapilari carpip cikan arkadaslara da kapim her zaman acik olacak

Herseyin gönlünüzce olmasi en büyük dilegim,

Düsüncelerimi takip edebileceginiz blog

http://ortakakilokanbaray.blogcu.com/

Kontak icin e-mail&msn

okan.baray@live.de

Üye979 yazı
Merhaba arkadaşlar bulgarıstanda mermer işleme ve ahşap kapı üretimi konusunda yatırım yapmak istiyorum.Bulgarıstanda oturumum ve ıthalat&ihracaat yeterlılık belgelı şirketim var aslen elazığlıyım.Fabrıka için romanya yoluna yakın bir beldede arsa yatırımını yaptım ınşaallah 2009 mayıs ıtıbarıyle ınşaata başlayacağım bu sektor ıle ılgılenen ciddi müteşebbisler varsa benimle irtibata geçebilirler.

saygılarımla
ugur Kaya
e-mail:granit.vt@hotmail.com
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye27 yazı
Bims ve gazbeton üretim ve pazarlaması konusunda romanya,bulgaristan ve diğer komşu ülkeler için çok ciddi görüşebiliriz,saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye27 yazı
Şehir ve üretim tesisini gizli tuttuğunuz yatırım işletme maliyeti olağanüstü düzeyde büyük,işte bu olumsuzluğu ortadan kaldıracak ,sitenizde belirtilen ürünlerin yerinde 280000 dolara temin edebileceğiniz mobil tesisi bizde,bu konuda görüşmek ve birlikte çalışmak ister ve ciddi iseniz görüşebiliriz.Bu makinanın patent hakkı bizde olup ,Türkiyede bir ilk olduğunu ve taş ve hammadde nakliyesinin pahalılığı ve ortadan kaldıran bir sistem olduğunu düşünür iseniz,ilgi göstereceğinizden şüphem yok,sevgiler ve bol kazançlar,

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye6 yazı
selamlar..öncelikle vermiş olduğun bilgiler için sağol. ben turkıyede yapmakta olduğum işi almanyadada kurmayı dusunuyorum..işim grafik tasarım..folyo kesim ve uygulaması, duvar stickerları( kişiye ozel çizimlerde dahil) kurumsal kimlik tasarımları ve arac üzeri folyo kesim sticker ve uygulaması...27 yaşındayım ce çifte vatandaşım..almanya doğumluyum ama 9 yaşımdan beri istanbulda yasıyorum..ilgilenirseniz özelden mesaj atın size burdaki şirketimden bir e- broşür göndereyim..saygılarımla..
D E N İ Z

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Üye153 yazı
tekstil ve perde işlerinde her türlü çalışabiliriz ilgilenenler bana msj atabilirler üretici firma

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye90 yazı
merhabayin epinize arkadaslar ben bulgaristandanim. bulgaristanda isyeri vea fabrika ortaklik yapmak isteyen beni araya bilir benim hazirda binalarim da vardir bos arsalarimda.ilgilenenlere..+3590899389979.

Yerleşim Bulgaristan / Dulovo