Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Pazarcılık Devam Etmeli Miyim?

BaşlatanvollkansTarih01/08/2017 20:19:16Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Selam arkadaşlar, çeşitli yerlerde çalıştıktan sonra şuan 4 aydan beri işsizim.
Babamlar pazarcılık yapıyor,eşofman, eşofman takımı kapri, alıp satıyor. Bende bu işe girsemmi diye düşündüm, yardıma gidiyorum bazı pazarlara. 3 yerde tezgahımız var.
Fakat iş dönmüyor, kar marjı çok düşük, bazı pazarlarda kaprileri şortları adamlar 5 tl den döküyor, eşofman altları ona keza, hal böyle olunca bizim işimize sekte vuruyor. Tamam bizde satıyoruz ama bir para bırakmıyor gün sonunda.

Rekabet edebilmem için, malı uygun almak en önemlisi ama, parti malı, uygun fiyatlı mal veya kaliteli nereden bulabilirim.
Çoğu müşteri düşüncesi şu heralde, ucuz olsun bir iki giyerim sonrası at gitsin. Fazla para vermeye gerek yok.

Kışın eşofmanların yanına kazak ta koymayı düşünüyorum.

Bana öneriniz ne olur, bu işte para var ama şöyle yapmalısın, malı şu fiyata almalısın, şuralardan almalısın, veya şu ürünleri sat dediğiniz ürünler neler, bu işi bırak sonu yok, kendine iş bul mu diyorsunuz.
Önerileriniz benim için önemli.
Şimdiden teşekkür ederim

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye109 yazı
Kg ile ihracat fazlası hafif defolu ürünler al sat.

Yerleşim Türkiye / Tekirdag
Yeni Üye8 yazı
Avrupalilar turk tekstiline bayilirlar. İhrac edebilme gibi bi sansin var ise dene derim mesela orta asyanin en buyuk pazari Kırgızistan biskek dordoy pazari satamam MSa gibi bir şansın yok benim arkadaslarim corap satti 3 haftada 2 tir corap sadece 250 bin dolar kazandilar
Dogukannn

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye14 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Dogukan4554
Avrupalilar turk tekstiline bayilirlar. İhrac edebilme gibi bi sansin var ise dene derim mesela orta asyanin en buyuk pazari Kırgızistan biskek dordoy pazari satamam MSa gibi bir şansın yok benim arkadaslarim corap satti 3 haftada 2 tir corap sadece 250 bin dolar kazandilar

süper ama pazarı tanıyorlardır önceden ve ordaki distribütörleri falan da tanıyorlardır ... yani ticari ilişkiler o kadar kolay kurulmuyor... yerine gitmek gerek, tanışmak gerek, güven ortamı kurmak gerek vs. vs. .... bu arkadaşın sorusuna karşılık bir cevap değil bence ... o kendi yağında kavrulmak istiyor.
“Doğru sözlü, dürüst ve güvenilir tâcir, nebîler, sıddîklar ve şehitlerle beraberdir.” (Tirmizî, Büyû, 4)

Yerleşim Endonezya / SurabayaMeslek Ticaret
Üye177 yazı
hocam söyldiğiniz sektörün bit pazarı akhisardır ordaki tekstil atölyelerinden mal alıp satarsan senle kimse rekabet edemez...

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Ticaret
Yeni Üye2 yazı
Öncelikle hepinize teşekkürler.
F_Bulut ihracat fazlası penye atlet türü şeyler ise tonla var pazarda yanıbaşımda 1 tl den dökmüş...
Dogukan4554 ihracatı tabiki süşünürüm ama, önce kendi ayaklarımız üzerinde durmalıyız
blue75 aynen, ilk önce emeklemeden koşmaya kalkarsak düşeriz.
muratbakal eşofman kapri takım için mi dediniz. Örnek bir iki firma var mı ürünlerine ve fiyatlarına bakabileceğim.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Di?er