İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Amerikada Akülü Araba Kira İşi ?
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
23 yorumB
Üye138 yazı
25/07/2017 : 10:10:14#1
Web sitesi
Alıntı
Abd'de daha once bulundunuz mu?
Boyle bir is yapmak istiyorsaniz oncelikle ziyaretci/B1 vizesi ile bir gezi duzenleyip, her seyi yerinde kendiniz gorebilirsiniz.
T
Üye292 yazı
25/07/2017 : 11:00:34#2
Web sitesi
Alıntı
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.
T
Yeni Üye9 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - behnanoz Green card ve ya calisma vizeniz var mi? Abd'de daha once bulundunuz mu? Boyle bir is yapmak istiyorsaniz oncelikle ziyaretci/B1 vizesi ile bir gezi duzenleyip, her seyi yerinde kendiniz gorebilirsiniz. |
Hayır bulunmadım ama türkiyede bu işden baya kazançlı çıkan insanlar var . Çocuk her yerde çocuk olduğu için amerikada getirisi fazla olur diye amerikada böyle bir şey yapmak istedim .
T
Yeni Üye9 yazı
Yazıyı gönderen - tradeengineer ABD de 1 akülü araba kaç lira? |
Türkiyede ortalama 1000 lira . Amerikadada 500 dolar falan olmazmı ?
T
Üye292 yazı
25/07/2017 : 13:17:03#5
Web sitesi
Alıntı
Trtrtr hiç bir araştırman yok, Amerika ile ilgin alakan yok burada ciddi bir konu açıyorsun. Facebook gruplarında bu tür geyikleri yaparsan sana vize alacak, çalışma izni alacak, akülü araba alıp işi hazırlayacak adamlarla bile tanışırsın.
Lütfen yapmayalım sadece senin için demiyorum, bunu da bir eleştiri olarak algılayıp kendimizi geliştirmeye yönelik adımlar atmak bize artı değerler katar.
Ozaman şöyle bir araştırma yapıp, bu araştırmaları paylaşarak bu konu başlığını güncelle.
Amerikada çalışma iznini nasıl halledeceksin?
Bir akülü araba ne kadar? ( 200 - 300 dolar)
Akülü araba kiralama bedeli ne kadar?
Amerikada iş kurmak için neler yapılmalı hangi evraklar isteniyor?
Akülü araba kiralamak yapılabilir bir iş mi?( Amerikada)
Hangi eyalete gideceksin barınma vs.
Lütfen yapmayalım sadece senin için demiyorum, bunu da bir eleştiri olarak algılayıp kendimizi geliştirmeye yönelik adımlar atmak bize artı değerler katar.
Ozaman şöyle bir araştırma yapıp, bu araştırmaları paylaşarak bu konu başlığını güncelle.
Amerikada çalışma iznini nasıl halledeceksin?
Bir akülü araba ne kadar? ( 200 - 300 dolar)
Akülü araba kiralama bedeli ne kadar?
Amerikada iş kurmak için neler yapılmalı hangi evraklar isteniyor?
Akülü araba kiralamak yapılabilir bir iş mi?( Amerikada)
Hangi eyalete gideceksin barınma vs.
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
B
Üye138 yazı
25/07/2017 : 13:56:58#6
Web sitesi
Alıntı
Trtrtr arkadasim, sana sunu soyleyeyim, ben Cin'de yasiyorum, hemen benim evin yani basinda ki bir parkta, adamin biri hem jetonlu oyuncak hem de akulu araba koymus, her gun yuzlerce cocuk orada, akulu araba saati 20rmb/3$, her gun en asagi 100 cocuk oynar desek, akulu arabalardan 2000rmb/300$ kazanir.
T
Yeni Üye9 yazı
Yazıyı gönderen - tradeengineer Trtrtr hiç bir araştırman yok, Amerika ile ilgin alakan yok burada ciddi bir konu açıyorsun. Facebook gruplarında bu tür geyikleri yaparsan sana vize alacak, çalışma izni alacak, akülü araba alıp işi hazırlayacak adamlarla bile tanışırsın. Lütfen yapmayalım sadece senin için demiyorum, bunu da bir eleştiri olarak algılayıp kendimizi geliştirmeye yönelik adımlar atmak bize artı değerler katar. Ozaman şöyle bir araştırma yapıp, bu araştırmaları paylaşarak bu konu başlığını güncelle. Amerikada çalışma iznini nasıl halledeceksin? Bir akülü araba ne kadar? ( 200 - 300 dolar) Akülü araba kiralama bedeli ne kadar? Amerikada iş kurmak için neler yapılmalı hangi evraklar isteniyor? Akülü araba kiralamak yapılabilir bir iş mi?( Amerikada) Hangi eyalete gideceksin barınma vs. |
Zaten bende onu soruyorum . İşin evrak kısmını değil yapılabilir bir iş olup olmamasını ? Gidip kendi gözlerimle görme şansım olsaydı buraya başlık açmazdım . Belki anlayan biri vardır yardımcı olur diye yazdım . Belkide amerkada böyle bir şey gören biri vardır diye . Orda çalışma kısmını araşdırmadım daha . Öncelikli olarak akğlü araba işi orada tutarmı tutmazmı kısmıyla ilgileniyorum . Hangi eyaletde olmasına gelinceyse tabiki sıcak eyaletlere gitmek daha mantıklıdır .
G
Yeni Üye61 yazı
tradeengineer'e katilmakla beraber soyle soyliim Trtrtr
Amerika'da cocuklarin kendine ait akulu arabalari var aileleri aliyor bahcelerinde geziyorlar.
100-200 dolar arasi almayani dovuyorlar :)
https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i_5_8?url=search-alias%3Daps&field-keywords=kid+electric+car&sprefix=kid+elec%2Caps%2C441&crid=2TQCAYH0DAQD0
Amerika cin'den biraz farkli, ticari olarak hic bir park'ta gormedim yasal olarak boyle birseye izin verilmiyor... Ancak kendi oyuncaginizi getirip cocugunuz parkta oynayabilir.
Kanunen calisma ve oturum izni olmadan amerikada is kurmaniz mumkun degil maalesef.
cin standartlarinda $3 dolar iyiymis aylik asgari ucretin 200-300 dolar arasi oldugu bir ulkede gunde 300 dolar kazanan cinde zengin sayilir... trtrtr cin'e mi gitsen acaba ?
Amerika'da cocuklarin kendine ait akulu arabalari var aileleri aliyor bahcelerinde geziyorlar.
100-200 dolar arasi almayani dovuyorlar :)
https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i_5_8?url=search-alias%3Daps&field-keywords=kid+electric+car&sprefix=kid+elec%2Caps%2C441&crid=2TQCAYH0DAQD0
Amerika cin'den biraz farkli, ticari olarak hic bir park'ta gormedim yasal olarak boyle birseye izin verilmiyor... Ancak kendi oyuncaginizi getirip cocugunuz parkta oynayabilir.
Kanunen calisma ve oturum izni olmadan amerikada is kurmaniz mumkun degil maalesef.
cin standartlarinda $3 dolar iyiymis aylik asgari ucretin 200-300 dolar arasi oldugu bir ulkede gunde 300 dolar kazanan cinde zengin sayilir... trtrtr cin'e mi gitsen acaba ?
Every man has three characters:that which he shows,that wich he has,and that which he thinks he has..
T
Yeni Üye9 yazı
Yazıyı gönderen - gladiator tradeengineer'e katilmakla beraber soyle soyliim Trtrtr Amerika'da cocuklarin kendine ait akulu arabalari var aileleri aliyor bahcelerinde geziyorlar. 100-200 dolar arasi almayani dovuyorlar :) https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i_5_8?url=search-alias%3Daps&field-keywords=kid+electric+car&sprefix=kid+elec%2Caps%2C441&crid=2TQCAYH0DAQD0 Amerika cin'den biraz farkli, ticari olarak hic bir park'ta gormedim yasal olarak boyle birseye izin verilmiyor... Ancak kendi oyuncaginizi getirip cocugunuz parkta oynayabilir. Kanunen calisma ve oturum izni olmadan amerikada is kurmaniz mumkun degil maalesef. cin standartlarinda $3 dolar iyiymis aylik asgari ucretin 200-300 dolar arasi oldugu bir ulkede gunde 300 dolar kazanan cinde zengin sayilir... trtrtr cin'e mi gitsen acaba ? |
O zaman amerikada az bütceyle böyle fazla para getiren hangi işler görülebilir ?
Amerikada kazanmak istememin sebebi olanakların fazla olması . Yani orada bir işin tutmaması diğer ülkelere göre daha düşük . Parasıda değerli . Orda kazanılan parayla türkiyedede büyük bitceli iş kurmak mümkün .
F
Yeni Üye69 yazı
Doğruluktan Şaşma
F
Üye109 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - Trtrtr
O zaman amerikada az bütceyle böyle fazla para getiren hangi işler görülebilir ? Amerikada kazanmak istememin sebebi olanakların fazla olması . Yani orada bir işin tutmaması diğer ülkelere göre daha düşük . Parasıda değerli . Orda kazanılan parayla türkiyedede büyük bitceli iş kurmak mümkün . |
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama kesin olan Hayal Dünyasında yaşamanız.
T
Yeni Üye9 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: | ||||
Yazıyı gönderen - F_Bulut
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama kesin olan Hayal Dünyasında yaşamanız. |
Neden kardeşim ? Kaç yaşında olmanın ne önemi var ? Zaten hayal etmeden bir şeyi başarmanın olanağı ne ? Böyle motive kırıcı fikirlerle ne yapmaya çalışıyorsunuz ki soru size bile değildi .
B
Üye138 yazı
27/07/2017 : 18:37:26#13
Web sitesi
Alıntı
Trtrtr arkadasim, bu tip cocuk eglendirerek cok para kazanmanin yeri Cin'dir.Ne Turkiye, ne de Abd, ne de diger ulkeler.
Cin'in nufusu 1.500,000,000 ve aile-ebeveyn-cocuk iliskilerini yakindan goruyorum.
Cin'de ebeveynler, hatta hatta dedeler, nineler, ananeler, kesinlikle torunlarina hayir demez ve Cinli cocuklar okul cagina kadar asla disiplinli yetistirlmez.
Amerika'da aileler kucuk yastan itibaren cocuklarina nasil komut verilecegini ogretirler ve uygularlar.Mesela " hayir, oynamak yasak, evet oynayabilirsin, bugun oynamak yok, bu iyi degil, su iyi, sunu soyle yapmalisin " gibi.Aynen bir robot gibi yetistirilirler.
Turkiye'de maalesef kucucuk cocuga bagirmak ve vurma vardir.Mesela " hayir, bir daha dokunursan elini kirarim, oynayamazsin ciz kaka bu, bir daha oynadigini gorursem oldururum " gibi, Turk ebeveynlerden cocuga soylenmeyecek laflar isitiriz.
Cin'de ise cocuk icin her sey yapilir, asla paradan feragat edilmez, yasli yasli insanlar once benim torunum oynasin diye ellerinde tomar tomar para, oyuncaklarin ustune atliyorlar, kendi gozlerimle gordum.Oyun parklari agzina kadar ful cocuk dolu.Hele hele bu eskiden de, simdi de hala daha moda olan, vincle pelus oyuncak cekme icin insanlar sira oluyor, AVM'de ki adamin calistirdigi yere makine yetmiyor.
Biraz isin psikolojisine indim.Ama gercekten de bu gibi isler de biraz, insan-cocuk psikolojisi bilmek ve en onemlisi gozlemlemek lazim.
Cin'in nufusu 1.500,000,000 ve aile-ebeveyn-cocuk iliskilerini yakindan goruyorum.
Cin'de ebeveynler, hatta hatta dedeler, nineler, ananeler, kesinlikle torunlarina hayir demez ve Cinli cocuklar okul cagina kadar asla disiplinli yetistirlmez.
Amerika'da aileler kucuk yastan itibaren cocuklarina nasil komut verilecegini ogretirler ve uygularlar.Mesela " hayir, oynamak yasak, evet oynayabilirsin, bugun oynamak yok, bu iyi degil, su iyi, sunu soyle yapmalisin " gibi.Aynen bir robot gibi yetistirilirler.
Turkiye'de maalesef kucucuk cocuga bagirmak ve vurma vardir.Mesela " hayir, bir daha dokunursan elini kirarim, oynayamazsin ciz kaka bu, bir daha oynadigini gorursem oldururum " gibi, Turk ebeveynlerden cocuga soylenmeyecek laflar isitiriz.
Cin'de ise cocuk icin her sey yapilir, asla paradan feragat edilmez, yasli yasli insanlar once benim torunum oynasin diye ellerinde tomar tomar para, oyuncaklarin ustune atliyorlar, kendi gozlerimle gordum.Oyun parklari agzina kadar ful cocuk dolu.Hele hele bu eskiden de, simdi de hala daha moda olan, vincle pelus oyuncak cekme icin insanlar sira oluyor, AVM'de ki adamin calistirdigi yere makine yetmiyor.
Biraz isin psikolojisine indim.Ama gercekten de bu gibi isler de biraz, insan-cocuk psikolojisi bilmek ve en onemlisi gozlemlemek lazim.
T
Yeni Üye9 yazı
Yazıyı gönderen - behnanoz Trtrtr arkadasim, bu tip cocuk eglendirerek cok para kazanmanin yeri Cin'dir.Ne Turkiye, ne de Abd, ne de diger ulkeler. Cin'in nufusu 1.500,000,000 ve aile-ebeveyn-cocuk iliskilerini yakindan goruyorum. Cin'de ebeveynler, hatta hatta dedeler, nineler, ananeler, kesinlikle torunlarina hayir demez ve Cinli cocuklar okul cagina kadar asla disiplinli yetistirlmez. Amerika'da aileler kucuk yastan itibaren cocuklarina nasil komut verilecegini ogretirler ve uygularlar.Mesela " hayir, oynamak yasak, evet oynayabilirsin, bugun oynamak yok, bu iyi degil, su iyi, sunu soyle yapmalisin " gibi.Aynen bir robot gibi yetistirilirler. Turkiye'de maalesef kucucuk cocuga bagirmak ve vurma vardir.Mesela " hayir, bir daha dokunursan elini kirarim, oynayamazsin ciz kaka bu, bir daha oynadigini gorursem oldururum " gibi, Turk ebeveynlerden cocuga soylenmeyecek laflar isitiriz. Cin'de ise cocuk icin her sey yapilir, asla paradan feragat edilmez, yasli yasli insanlar once benim torunum oynasin diye ellerinde tomar tomar para, oyuncaklarin ustune atliyorlar, kendi gozlerimle gordum.Oyun parklari agzina kadar ful cocuk dolu.Hele hele bu eskiden de, simdi de hala daha moda olan, vincle pelus oyuncak cekme icin insanlar sira oluyor, AVM'de ki adamin calistirdigi yere makine yetmiyor. Biraz isin psikolojisine indim.Ama gercekten de bu gibi isler de biraz, insan-cocuk psikolojisi bilmek ve en onemlisi gozlemlemek lazim. |
Etraflı yazı için teşekkür ederim . Peki orda bir yabancı için çalışma , iş kurma kısımları zormudur ? Çocuk eğlendirme kısmından düşünmemin sebebi risk faktorunun minimum olmasındadır . Bir çocuk gider diğeri gelir ve hep iş görür . Fakat sanıyorum ki direk çine gidipde iş kırmak kolay değildir .
B
Üye138 yazı
28/07/2017 : 07:01:18#15
Web sitesi
Alıntı
@Trtrtr, isin sadece vize kismi zor cunku, bazi olaylardan sonra vize almak zorlasti.Ama kendini Cin'e atabilirsen her seyi yapabilirsin.Su anda AVM lerde yer kiralari ne kadar bilmiyorum ama arastirabilirim.Ama sunu vurgulayim, Pekin, Shanghay gibi mega sehirler de, 20m2 lik bir AVM dukkani, Istanbul'da ki kalburustu AVM'ler de ki dukkanlarin iki kati.
Cin'de Avrupa'da ki ulkelerin toplamindan ve Amerika'dan daha cok firsat var.Ama vize zor, eskiden cok kolaydi, simdi aynen Abd vizesi gibi oldu.Eskiden ziyaretci/turistik vizeyi, Cin'den disari cikmadan bir acenta yardimi ile uzatabiliyordun.Simdi vize suresi bittiginde tekrar Turkiye'ye geri donup, Turkiye'den tekrar basvurman gerek.Calisma vizesi tek sart ama oda cok zor aliniyor.Cin devletinden onayli davetiye almak zorundasin, isterlerse vermiyebiliyorlar.Kendilerinin insiyatifine kalmis her sey.
Ama iste kapagi attin mi calisma vizesi ile uzun sure kalip cok iyi para kazanabilirsin.Tek yol uzun sureli calisma vizesi.
Cin'de Avrupa'da ki ulkelerin toplamindan ve Amerika'dan daha cok firsat var.Ama vize zor, eskiden cok kolaydi, simdi aynen Abd vizesi gibi oldu.Eskiden ziyaretci/turistik vizeyi, Cin'den disari cikmadan bir acenta yardimi ile uzatabiliyordun.Simdi vize suresi bittiginde tekrar Turkiye'ye geri donup, Turkiye'den tekrar basvurman gerek.Calisma vizesi tek sart ama oda cok zor aliniyor.Cin devletinden onayli davetiye almak zorundasin, isterlerse vermiyebiliyorlar.Kendilerinin insiyatifine kalmis her sey.
Ama iste kapagi attin mi calisma vizesi ile uzun sure kalip cok iyi para kazanabilirsin.Tek yol uzun sureli calisma vizesi.
T
Yeni Üye9 yazı
Yazıyı gönderen - behnanoz @Trtrtr, isin sadece vize kismi zor cunku, bazi olaylardan sonra vize almak zorlasti.Ama kendini Cin'e atabilirsen her seyi yapabilirsin.Su anda AVM lerde yer kiralari ne kadar bilmiyorum ama arastirabilirim.Ama sunu vurgulayim, Pekin, Shanghay gibi mega sehirler de, 20m2 lik bir AVM dukkani, Istanbul'da ki kalburustu AVM'ler de ki dukkanlarin iki kati. Cin'de Avrupa'da ki ulkelerin toplamindan ve Amerika'dan daha cok firsat var.Ama vize zor, eskiden cok kolaydi, simdi aynen Abd vizesi gibi oldu.Eskiden ziyaretci/turistik vizeyi, Cin'den disari cikmadan bir acenta yardimi ile uzatabiliyordun.Simdi vize suresi bittiginde tekrar Turkiye'ye geri donup, Turkiye'den tekrar basvurman gerek.Calisma vizesi tek sart ama oda cok zor aliniyor.Cin devletinden onayli davetiye almak zorundasin, isterlerse vermiyebiliyorlar.Kendilerinin insiyatifine kalmis her sey. Ama iste kapagi attin mi calisma vizesi ile uzun sure kalip cok iyi para kazanabilirsin.Tek yol uzun sureli calisma vizesi. |
Yeniden etraflı olarak yazıp bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim . Ben oraya çocuk eğlendirme şeysi açıcam deyipde çalışma vizesi almam imkansız gibi birşeydir ozaman )
F
Üye109 yazı
Trtrtr, Ben oraya çocuk eğlendirme şeysi açıcam deyipde çalışma vizesi almam imkansız gibi birşeydir ozaman
tamda bunun için'di yazım, çalışma vizesi vermezler 5-10 bin Dolarlık iş yeri açacak olan birisine.
tamda bunun için'di yazım, çalışma vizesi vermezler 5-10 bin Dolarlık iş yeri açacak olan birisine.
S
Yeni Üye48 yazı
Trtrtr kardes yillardir uzakdogudayim. Daha once cine 2-3 defa giris cikisim oldu. Singapurda ve brunaide, malezyada yatirimlarim oldugu halde cin bana vize konusunda yokus yapiyor . Daha once cine giris yapanlarinda tekrar girebilecegi kesin diye bir olay yok. Malezya Merkezli sirketimin temsilcilik ofisi acacagini belirten resmi bir yazi yazmama ragmen hala bir sonuc almis degilim beklemedeyim. insallah vizem cikar. Hanim Asyali ve uzerine kayitli hicbirseyi yokken vizesini 1 gunde aldi ben hala sonucu beklemedeyim.
saglam bi paran olmadan ve bunu kanitlayan belgelerin olmadan cin hic bir sekilde yardimci olmuyor. 1 milyon dolarin varsa baska, butun kapilar acik Cin artik doydu ve banka hesabi dolu insanlari istiyor zaten 1 bucuk milyar insan var orda fazla bile cine hatta bu kadar insani nasil azaltabiliriz diye dusunuyolar . Benim gibi ufak yatirimcilari ne yapsinlar adamlar buyuk baligin pesinde
saglam bi paran olmadan ve bunu kanitlayan belgelerin olmadan cin hic bir sekilde yardimci olmuyor. 1 milyon dolarin varsa baska, butun kapilar acik Cin artik doydu ve banka hesabi dolu insanlari istiyor zaten 1 bucuk milyar insan var orda fazla bile cine hatta bu kadar insani nasil azaltabiliriz diye dusunuyolar . Benim gibi ufak yatirimcilari ne yapsinlar adamlar buyuk baligin pesinde
M
Yeni Üye3 yazı
Trtrtr kardes, 5 yili askin sure Amerika`da yasadim, ne yazik ki Amerika Turkiye gibi degil, bu isin ilk ayagi diger arkadaslarin dedigi gibi, yasal olarak calisma izninin olmasi, bunun yollarinin en kolayi green card, vatandaslik, eger green kartiniz yok ise, yatirimci vizeleri ile gidebilirsiniz, E2 bunlardan biri, ama yapacaginiz is, Amerika ekonomisine, issizlige katma deger katmasi gerekiyor, eyaletten eyalete degisiyor ama $50 000 alti bir yatirimin kabul gormemesi cok ihtimal disi degil, bunun yaninda yapacaginiz isin bu vizenin yatirimina uymamasi da var, bunlarin disinda, Amerika da insanlar cok buyuk sehirler haric, alis veris merkezi haricinde bir yerlere gitmezler, eglenmek icin, yazin ise Six Flags gibi eglence parklarina giderler, ama soyle bir durum var, alisveris merkezi icin de trenler var cocuklar icin, bunu da cok buyuk firmalar kapatmis durumda, bu isi yaptiniz diyelim, ama Amerika da insana verilen degerden dolayi, cok yuksek kaza sigorta primleri odemeniz gerekiyor bununla beraber surekli bakim ve parca degisimi yapilmasi gerekiyor, bunu da siz degil, lisansli kisilere yaptirmaniz gerekiyor, bunun disinda, olasi bir kaza durumda yasayacaginiz yasal sorunlardan bahsetmiyorum bile, diger arkadaslarin dedigi gibi, asgari ucretli birisinin 10-15 saat calisarak alabilecegi bir araci siz nasil ve nerede kiralarsiniz bilemiyorum.
T
Üye229 yazı
beni düşündüren tarafı farklı. Konuyu açan arkadaş tezat iki eylemi birleştirerek birşeyler yapmak istiyor. Amerika gibi bir ülkeye gideceksin çalışma iznin olacak hadi herşeyide ayarladın (kalma,yeme içme ,dil v.s) ve bir iş yapacaksın. Akülü araba :) arkadaşım bu denizde şişme bot ile kurtulma çabası gibi birşey. Madem Böyle bir ülkeye gidiceksin daha kapsamlı daha güncel elle tutulur bir iş düşün derim. Bir insan kalkıp buradan Amerikaya iş kurmaya gidiyorsa bu akülü araba olmamalı bence..Hedefiniz ve ufkunuz büyük olsun. Önce Amerikan halkını yaşam şeklini nelere ihtiyaç duyduklarını alışveriş ve para harcama kültürlerini iyice araştırmak gerek. Ben hangi işi yaparsam orada vatandaşa hitap ederim, rakiplerim kimler diye araştırın derim. Eyaletten eyalete bile farklılıklar olabilir.Mümkünse orada yaşayan bir kaç kişi ile konuşup bilgiler alın birinci ağızdan. Size tavsiyem Amerikaya gitmenin bir yolunu bulabiliyorsanız önce bir kaç sene orada basit işlerde çalışın ve ülkeyi kültürü öğrenin..Sonra kendi işinizi düşünün derim
T
Yeni Üye9 yazı
Yazıyı gönderen - tcoalngsau beni düşündüren tarafı farklı. Konuyu açan arkadaş tezat iki eylemi birleştirerek birşeyler yapmak istiyor. Amerika gibi bir ülkeye gideceksin çalışma iznin olacak hadi herşeyide ayarladın (kalma,yeme içme ,dil v.s) ve bir iş yapacaksın. Akülü araba :) arkadaşım bu denizde şişme bot ile kurtulma çabası gibi birşey. Madem Böyle bir ülkeye gidiceksin daha kapsamlı daha güncel elle tutulur bir iş düşün derim. Bir insan kalkıp buradan Amerikaya iş kurmaya gidiyorsa bu akülü araba olmamalı bence..Hedefiniz ve ufkunuz büyük olsun. Önce Amerikan halkını yaşam şeklini nelere ihtiyaç duyduklarını alışveriş ve para harcama kültürlerini iyice araştırmak gerek. Ben hangi işi yaparsam orada vatandaşa hitap ederim, rakiplerim kimler diye araştırın derim. Eyaletten eyalete bile farklılıklar olabilir.Mümkünse orada yaşayan bir kaç kişi ile konuşup bilgiler alın birinci ağızdan. Size tavsiyem Amerikaya gitmenin bir yolunu bulabiliyorsanız önce bir kaç sene orada basit işlerde çalışın ve ülkeyi kültürü öğrenin..Sonra kendi işinizi düşünün derim |
Bu iş türkiyede bile yerine göre fazla tutan bir şey olduğuna göre amerikadada tutar diye konu açdım . Böyle bir şey yaparak para kazandıkdan sonra gelecekde farklı yatırımlarda yapılabilirdi . Fikrimi değiştirdim zaten . Amerikada ne yapılır ne edilir bilmiyorum . Belki sizin bir fikriniz vardır ?
B
Üye138 yazı
01/08/2017 : 07:55:17#22
Web sitesi
Alıntı
Abd felaket kapitalist bir yerdir, paran yoksa surunursun, aynen Turkiye ve Turk halkida maalesef bu yolda emin adimlarla ilerliyor hatta kapitalizmin zirvesine ulasti bile diyebilirim.Hemen hemen herkes insanlari imajina/parasina/unune gore yargiliyor.Abd'de bir sey yapmak cok zor.Ancak insanlarin gozu onunde 40 tane takla atacaksin ki bir yerlere varasin.Turkiye'de de oyle.
Amerika'da bir suru Turk insani ornegi var.Bunlardan bir kaci zaten o 40 taklayi atip ucup gitmis (asmis) vaziyette.Arastirirsaniz bulabilirsiniz.
Amerika'da da, Dunya'da da su an asiri bir " vlog " kulturu var, yani; Youtube'a video yukleyip oradan hem para kazanip hem de unlu olmak.Iste bu populer kulturun ve acimasiz kapitalizmin dogurdugu sonuclardan " mesleklerden " sadece biri ve en populeri.
Onemli olan; insanlaringozune batmak, toplumun cogunun ne seviyorsa onu yapmak.Bunun maddiyatla bir ilgisi yok.Mesela; son orneklerden biri olarak, Turkiye'de kucucuk bir kiz cocugu var, vlogger olarak meshur oldu, sesini herkese duyurdu, yasindan dolayi ailesi ve kendisi cok elestiri aldi ama sonuc mu?Sonuc tabiki kapitalizm ve populer kulturun galibiyeti ile sonuclandi.
Su an koskoca komunist Cin bile, kapitalizmin onun de diz cokmus durumda.Insanlar Abd, Avrupa hayrani olmus, herkes Amerikan, Italyan, Fransiz urunu marka giyiniyor, esine pahali markalar almak icin, sabahtan aksama kadar calisip duruyor erkekler.Nefret ettikleri Japonlarin markalari her yerde, Cinliler'de artik bizim gibi olmus " Japon mali degilse almam " diyor.Her yer, Alman, Japon arabasi bazen tek tuk elektrikli, hybrid Cin markalari.
Neyse, biraz konudan sapmis oldum ama gunumuz de neyin ne oldugunu, gunumuz de insanlarin nasil kazandigini, kapitalizm ve populizmin gunumuzde ki itibarini yazmaya calistim.
Amerika'da bir suru Turk insani ornegi var.Bunlardan bir kaci zaten o 40 taklayi atip ucup gitmis (asmis) vaziyette.Arastirirsaniz bulabilirsiniz.
Amerika'da da, Dunya'da da su an asiri bir " vlog " kulturu var, yani; Youtube'a video yukleyip oradan hem para kazanip hem de unlu olmak.Iste bu populer kulturun ve acimasiz kapitalizmin dogurdugu sonuclardan " mesleklerden " sadece biri ve en populeri.
Onemli olan; insanlaringozune batmak, toplumun cogunun ne seviyorsa onu yapmak.Bunun maddiyatla bir ilgisi yok.Mesela; son orneklerden biri olarak, Turkiye'de kucucuk bir kiz cocugu var, vlogger olarak meshur oldu, sesini herkese duyurdu, yasindan dolayi ailesi ve kendisi cok elestiri aldi ama sonuc mu?Sonuc tabiki kapitalizm ve populer kulturun galibiyeti ile sonuclandi.
Su an koskoca komunist Cin bile, kapitalizmin onun de diz cokmus durumda.Insanlar Abd, Avrupa hayrani olmus, herkes Amerikan, Italyan, Fransiz urunu marka giyiniyor, esine pahali markalar almak icin, sabahtan aksama kadar calisip duruyor erkekler.Nefret ettikleri Japonlarin markalari her yerde, Cinliler'de artik bizim gibi olmus " Japon mali degilse almam " diyor.Her yer, Alman, Japon arabasi bazen tek tuk elektrikli, hybrid Cin markalari.
Neyse, biraz konudan sapmis oldum ama gunumuz de neyin ne oldugunu, gunumuz de insanlarin nasil kazandigini, kapitalizm ve populizmin gunumuzde ki itibarini yazmaya calistim.
E
Yeni Üye7 yazı
Yapilacak isleri degerlendiriken aradaki kultur farkini gormezden gelmeyin arkadaslar. Turkiye'de bir cocuk arabaya ac buyuyor tabiri yerinde olursa. Amerika'daki cocuklar 16 yasinda ehliyet alip araba kullanmaya basliyorlar, dolayisiyla araba kullanmak cok buyuk bir eglence degil cocuklar icin. Ayrica, suanda cocuklar arabadan daha cok ucak helikopeter ve drone gibi oyuncaklari tercih ediyor ama yasalar onlarin dahi halka acik yerlerde, guvenlik nedeniyle ucurulmasina pek izin vermiyor. Kaldi ki ben bu akulu araba mevzusunu da anlamis degilim. Amerika'da yapilmisi var mi?
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz