İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Corap İmalati Ve Satışı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorumT
Üye292 yazı
25/07/2017 : 10:56:18#1
Web sitesi
Alıntı
- Bu üretim için yer, makine, yardımcı ekipman yatırımın ve 1 aylık personel, yakıt, gider masraflarınız ortalama ne kadar olacak? Bunları bir hesapla.
Biraz ağır konuşacağım ki bu benim kim zaman anında kurduğum hayallerim içinde geçerli. Bir şeyi üretmek en basit iş paran olduktan sonra. Bastırırsın parayı alırsın makine ekipman, verirsin maaşı işçide çalışır. Ne kadar kolay değil mi? Bu kadar kolay iş yapıyor adamlar çorap satıyor dünyalar kadar para kazanıyor. İp maliyetini hesaplayıp maliyet hesabı yapıyoruz. Oh mis gibi para. %10 kazansa adam 100bin ciro yapsa 10bin cepte, ben %8 yaparım 8binlira allah bereket versin. O kadar kolay olsaydı bu işler her evde bir çorap makinesi, karton bardak makinesi, pet şise kesim makinesi, matbaa gestetner olurdu.
Peki kaç çeşit üreteceksin? Hangi desende hangi model de nasıl birçeşit sunacaksın ki toptancı senden alsın? Toptancının istediği adeti üretebilecek misin? Ne kadar vade koyacak ?
1) İşe girdin. İş tutmadı. Zararın ne olacak? Sıfrdan yatırdıklarının en iyimser konuşuyorum %30 zarar edeceksin, 1-2 ay çabalamış olsan onlarda hep zarar olacak. Misal 250 bin yatırım ( Makine hammadde araç, 2 aylık masraf vs. ) %30 zararla 75bin lira zararın olur.
2) Bir üreticiyle git konuş kendi markanı etiket yaptır, 100bin liralık ürün nakit al ve bayağı bir çeşitte yaparsın. Peşin aldığın için bir iskontoda olur diye düşünüyorum. Sonra pazarlamaya başla. Baktın olmuyor yapamıyorsun %10 zararına verdiğini düşünelim çorapları 10bin lira zararın olur .
Şimdi ikisini de bir düşün derim. Senin rekabet edeceğin adamlar %70 yurtdışı , en çok %30 yurtiçi çalışır genelde. Yurtdışı mallarını ürettikten sonra elemanlar boşta kalmasın makine çarkları dönsün diye yurtiçine çeşit yaparlar, birde ihraçların fazlasını da bunların yanında eritirler.
İyi düşünüp karar vermek gerekir. Asla cesaretsizlikte yapmasın bu fikirlerim. Sadece pazarı bulmadan üretim yapmak , al-sat yapmaktan daha risklidir.
Ayrıca çorap piyasasında fiyat yelpazesi çok geniş, 50 kuruşa da çorap var 7-8 -10 liraya da.
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.
F
Yeni Üye2 yazı
27/07/2017 : 12:30:28#2
Web sitesi
Alıntı
ferhat KIYICI
S
Üye125 yazı
Merhaba full bilgisayarlı makinalara desene gir ve devam et 24 saat durmadan çalışacak şekilde ayarlamalisin ki para kazanabilesin 3 vardiya seklinde çalışır bütün imalatçılar ticarette en kolay satacagin şey coraptir sen imalatı yap gelir kapindan alan çok olur.
D
Yeni Üye8 yazı
Dogukannn
D
Yeni Üye8 yazı
Tradeenginer. Dogru diyosun ustam fakat uretimde hicbi sıkıntı yok ben sadece satabilirmiyim kime satacam nasil satiljr endiselerim kaygilarim bu konuya ait
Dogukannn
T
Üye292 yazı
28/07/2017 : 16:54:08#6
Web sitesi
Alıntı
Hocam ben de onu diyorum. Önce al ve sat dene. Satılıyor mu o şekilde bak.
Veya bir piyasayı dolaş gez. Satıcı gibi davran. Tuhafiyecilere sor nereden alıyorlar vs. bazı plasiyerler oluyor onları bulman gerekir ki bu biraz zor işin içinde olmayınca.
Veya bir piyasayı dolaş gez. Satıcı gibi davran. Tuhafiyecilere sor nereden alıyorlar vs. bazı plasiyerler oluyor onları bulman gerekir ki bu biraz zor işin içinde olmayınca.
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
A
Yeni Üye1 yazı
08/08/2018 : 12:51:25#7
Web sitesi
Alıntı
Çorap üretimi için gerekli ekipmanlar
1.Çorap Makinası
Çorap Makinaları dokuyacağı çoraba göre iğne sayıları ve pus tabir edilen silindir çapı ile ifade edilir.
Bebe ve Çocuk çorabı örmek için 3 ½ pus 96 – 108 – 120 – 132 iğne çorap örgü makinası
Bayan çorabı için 3 ¾ pus 144 iğne çorap örgü makinası
Erkek çorabı için 3 ¾ pus 156 – 168 iğne çorap örgü makinası
Merserize çorap için ise 3 ½ pus 200 iğne çorap örgü makinaları kullanılır
.
Ayrıca pusu aynı olmak koşulu ile sadece kovan değiştirilerek iğne sayısı değiştirilebilir.
Maliyet açısından 10 – 12 makine ile başlamak uygundur.
Çorap örgü makinası çorap üretim adetleri ;
96 iğne Bebe çorabı 38 - 40 Düzine / 24 saat
108 – 120 – 132 iğne çocuk çorabı 28 - 30 Düzine / 24 saat
144 iğne Bayan çorabı 24 - 26 Düzine / 24 saat
156 – 168 iğne Erkek çorabı 20 – 22 Düzine / 24 saat
200 iğne merserize erkek çorabı 18 - 20 Düzine / 24 saat
10 Makinalık bir çorap atölyesi için örnek çorap makinası iğne sayıları
4 Adet 3 ¾ pus 156 iğne
2 Adet 3 ¾ pus 144 iğne
1 Adet 3 ½ pus 132 iğne
1 Adet 3 ½ pus 120 iğne
1 Adet 3 ½ pus 108 iğne
1 Adet 3 ½ pus 96 iğne
2. Vidalı Kompresör
Çorap Örgü Makinaları için tavsiye edilen (10 - 24 Makine için) 7.5 KW Vidalı Kompresör gerekmektedir. Çorap örgü makinalarının çelik ve mekik hareketleri basınçlı hava ile sağlanmaktadır.
3. Çorap Emiş Fanı
Örülen çorabın aşağıya doğru çekilmesi ve çorap örme işlemi bittikten sonra çorabın sepete atılması için gereklidir.
4. Hava Kurutma Cihazı
Bilindiği gibi ortamdaki oksijende bir miktar nem bulunmaktadır bu nem kompresörün havayı emiş hızına bağlı olarak artar ve havanın kurutulmaması sonrasında çorap makinasının valflerine ulaşır ve pahalı tamiratlar gerektirir. Bu yüzden makinaya iletilen havanın kurutulma işlemi yapıldıktan sonra çorap makinası iletilmesi gerekmektedir.
5. Regülatör Elektrik Sistemi
Fabrikanıza, ayrıca, her bir makina başına tavsiye edilen 2 amper olmak üzere bir adet faz kontrollu ve aşırı gerilim koruyuculu bir regülatör gereklidir. Bunun yanında elektrik panosu ve aydınlatma sistemi de yapılacak tesisler arasındadır. Ayrıca bazı tesislerde jeneratör sistemleri ve UPS sistemleri de kullanılmaktadır.
6. Burun Dikiş Makinası
Çorap örgü makinaları ürettiği çorabı burnu dikişsiz olarak üretir piyasada burun dikişli olarakta çalışan makinalar mevcuttur fakat maliyetleri neredeyse 2 çorap makinası düzeyindedir bu yüzden küçük ve orta boy işletmeler tarafından tercih edilmezler çorap burun dikiş makinası işcinin hızına göre 400-500 düzine bir günde dikebilmektedir.
7. Etiket Makinası
8. Ütü Kalıpları
1.Çorap Makinası
Çorap Makinaları dokuyacağı çoraba göre iğne sayıları ve pus tabir edilen silindir çapı ile ifade edilir.
Bebe ve Çocuk çorabı örmek için 3 ½ pus 96 – 108 – 120 – 132 iğne çorap örgü makinası
Bayan çorabı için 3 ¾ pus 144 iğne çorap örgü makinası
Erkek çorabı için 3 ¾ pus 156 – 168 iğne çorap örgü makinası
Merserize çorap için ise 3 ½ pus 200 iğne çorap örgü makinaları kullanılır
.
Ayrıca pusu aynı olmak koşulu ile sadece kovan değiştirilerek iğne sayısı değiştirilebilir.
Maliyet açısından 10 – 12 makine ile başlamak uygundur.
Çorap örgü makinası çorap üretim adetleri ;
96 iğne Bebe çorabı 38 - 40 Düzine / 24 saat
108 – 120 – 132 iğne çocuk çorabı 28 - 30 Düzine / 24 saat
144 iğne Bayan çorabı 24 - 26 Düzine / 24 saat
156 – 168 iğne Erkek çorabı 20 – 22 Düzine / 24 saat
200 iğne merserize erkek çorabı 18 - 20 Düzine / 24 saat
10 Makinalık bir çorap atölyesi için örnek çorap makinası iğne sayıları
4 Adet 3 ¾ pus 156 iğne
2 Adet 3 ¾ pus 144 iğne
1 Adet 3 ½ pus 132 iğne
1 Adet 3 ½ pus 120 iğne
1 Adet 3 ½ pus 108 iğne
1 Adet 3 ½ pus 96 iğne
2. Vidalı Kompresör
Çorap Örgü Makinaları için tavsiye edilen (10 - 24 Makine için) 7.5 KW Vidalı Kompresör gerekmektedir. Çorap örgü makinalarının çelik ve mekik hareketleri basınçlı hava ile sağlanmaktadır.
3. Çorap Emiş Fanı
Örülen çorabın aşağıya doğru çekilmesi ve çorap örme işlemi bittikten sonra çorabın sepete atılması için gereklidir.
4. Hava Kurutma Cihazı
Bilindiği gibi ortamdaki oksijende bir miktar nem bulunmaktadır bu nem kompresörün havayı emiş hızına bağlı olarak artar ve havanın kurutulmaması sonrasında çorap makinasının valflerine ulaşır ve pahalı tamiratlar gerektirir. Bu yüzden makinaya iletilen havanın kurutulma işlemi yapıldıktan sonra çorap makinası iletilmesi gerekmektedir.
5. Regülatör Elektrik Sistemi
Fabrikanıza, ayrıca, her bir makina başına tavsiye edilen 2 amper olmak üzere bir adet faz kontrollu ve aşırı gerilim koruyuculu bir regülatör gereklidir. Bunun yanında elektrik panosu ve aydınlatma sistemi de yapılacak tesisler arasındadır. Ayrıca bazı tesislerde jeneratör sistemleri ve UPS sistemleri de kullanılmaktadır.
6. Burun Dikiş Makinası
Çorap örgü makinaları ürettiği çorabı burnu dikişsiz olarak üretir piyasada burun dikişli olarakta çalışan makinalar mevcuttur fakat maliyetleri neredeyse 2 çorap makinası düzeyindedir bu yüzden küçük ve orta boy işletmeler tarafından tercih edilmezler çorap burun dikiş makinası işcinin hızına göre 400-500 düzine bir günde dikebilmektedir.
7. Etiket Makinası
8. Ütü Kalıpları
TKE
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz