Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Kız Ayarlamak

BaşlatanDerbeder068Tarih11/09/2004 22:56:11Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
luetfen bana yardimci olun dostlarim ben bir kiz seviyorum ama o beni sevmiyor onun beni sevmesi icin ne yababilirim bana yardimci olun lutfen bana yardimci olmak istiyorsaniz ishak068@hotmail.com a e mail gonderin saygilarla Derbeder
ishak

Yerleşim Avusturya / viyanaMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye1236 yazı
Bir gün başka birini seversin o da seni sever.

O gün gelene kadar karşılıksız aşkının keyfini çıkar:
Şiir yaz,
Kapısında dolaş, yolunu gözle,
İşi gücü boşla,
Herkese terslen,
Hiç bir şeyden zevk alma,
Dünyanın sonu gelmiş gibi davran.

Takma adından anladığım kadarıyla bunları yapıyorsun galiba. Aynen devam et. Hadi kolay gelsin.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye370 yazı
Bence Kenan beyin dediğini yap. Kendi duygularını kendinle yaşa.
Ayrıca, nefrete döndermeye çalış sevgini. Seni hak etmeyene sen asla dönüp bakma. Bırak gördün mü gördün mü türküsünü o yaşasın. Kadir kıymet bilmezlerle uğraşma. Allah sabırlar versin kardeşim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Üye1236 yazı

Evet demek istediğim aynen buydu. Duygularını yaşa, kendini tanı. Probleminle yüzleş. Kaçarak olgunlaşamazsın. Sana, kaçıp başka insanlarda teselli aramanı tavsiye eden 'TOY' insanların laflarına kulak asma.

Ulaşamadığına mundar diyen kedi gibi olma. Asla karşındaki insanı "altın kaplama değil", "çarpık bacaklı" ve benzeri ifadelerle küçümseme. Unutma ki sevmemek suç değil. Seni sevmek zorunda olmayan ve belkide çok değerli bir insanı bunun için suçlama, aşağılama. Bunu yapanlar kendi değerini düşürür. İnsanları olduğu gibi anlamaya çalış.

Zaten sen ona aşık olduğuna göre mutlaka onda bulduğun çok iyi özellikler vardır. Bunları silmeye ve beğeninden vaz geçmeye zorlama kendini. Beğenmek en insancıl duygudur.

İnsanları kafasında kötü bir noktaya getirerek kendini iyi hisseden zihniyet hastalıklıdır, tedavi görmesi gerekir.

Göreceksin duygularını yaşayıp onlarla baş etmesini öğrendiğin zaman çok daha güçlü bir insan olarak hayatın karşısına dikileceksin.

Gelecekte mutluluklar.

Üye1122 yazı
Liseye giderken, benden önceki dönemden kalma bir söz vardı sıramda, şöyle yazıyordu;
" Sevdiğini elde etmeye değil, elde ettiğini sevmeye çalış "

O yıllardan beri her olayda bu söz aklıma gelmiştir. Belki doğru, belki yanlış. Bunu yapmak da çok zor. Belki daha mutlu olunabilir. Ama şundan eminim ki, ilişkilerde senin sevgin karşılıksızsa eğer, sevdiğin insanla olmak, sevmediğin ama seni sevenle olmaktan daha mutlu edici değildir. Kenan Beyin dediğine katılıyorum, aşk acısıda çekebilirsin. O da güzeldir. Aşk bencil bir duygudur. Acısıyla tatlısıyla tek başına yaşanmalıdır. Melankoli takılmak da güzeldir.

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Bankacylyk-Finans
Üye1236 yazı
İlgilenenler bilir. En etkili psikoterapi metodunu aktardım ben. Bilimin olduğu yerde sallamak benim işim değil.

Bunun dışındaki her tavsiye;
Temel'in fıkrada dediği gibi: "İshalim geçmedi ama artık kafaya takmıyorum" gibi gülünüp geçilesi bir yaklaşım değil mi?

Üye370 yazı

" Sevdiğini elde etmeye değil, elde ettiğini sevmeye çalış "

"KADINLAR İLK AŞKLARINDA SEVGİLİYİ,DAHA SONRAKİLERDE İSE
AŞKI SEVERLER." LA ROCHEFOUCAULD

evet evet tutum bu sözleri. Neden daha önce duymadım ki bunları. Tabi bizim lise dönemimizdeki sohbetle çakar almazlar üzerineydi. Tabi şimdi de böyle şakın ördek gibi olduk.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk