Sayın körfez, kamu çalışanı olmak ne demek, aybaşı geldiğinde, az çok bir para eline geçecek demek. Hiçbir riske girmeğe gerek kalmadan, aylık alınacak. Ama rızkın on da dokuzu ticaret ve cesarettedir. Niye cesarete ihtiyaç var? Zira tehlike var, riziko var. Ticaret yapacaksanız , riske gireceksiniz demektir. Tabii burada şans ve beceri çok önemli, dikkat etmek tabii lazım ama , rizikosuz ticaret yoktur.
Bu biraz da mizaç meselesidir. Ben hiç bişey yapmadan , riske girmeden , ticaretin heyecanını yaşamadan elde edeceğim paradan çok fazla zevk almam . Hatta paraya hiç ihtiyacım olmasa bile , bir şeyleri deneyerek, azıcık rizikolar (kontrol edilebilir) almak, para kazanmak dan başka ayrı bir haz alırım. 60 yaşıma merdiven dayadım. Çok, çeşitli sektörlerde irili ufaklı işler yaptım. Emekli oldum , hala bir şeyleri denemekten haz alırım. Hiç bir iş yapmıyorum gibi geliyor bana.
Fakat anlatmaya başladığımda, bayağı birşeyler yapıyorum gibi görünüyor. Ve yaptığım işlerden heyecan ve zevk alıyorum, biraz da para kazanıyorum.
KONTROL EDİLEBİLİR, RİSK
Benim bahs ettiğim, hesaplanabilir, kontrol edilebilir ,risk .
HERKESE BOL KAZANÇLAR.