Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Ötl Kırmadan Çıkan Granül Ve Çelik Tel Hakkında

BaşlatananakinskywalkerYayınlandıYorum3

İlk mesaj
BAĞLAMBağlamı değerlendir

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yazar ve içeriğin bağlamını görünür kılar.

Topluluk katkısı57 katkı
Profil alanıMühendis
Profil konumuKocaeli, Türkiye
Yayın
ZAMANSAL BAĞLAM

Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Arkadaşlar hekese merhaba,

Bu işi yapan arkadaşlar veya bilgisi olanlardan yardım istiyorum.

Acaba ÖTL ( ömrü tükenmiş lastik) kırma sonrası oluşan granül kauçuk ve çelik tel ton başı fiyatı nedir ?

Ve çıkan çelik telin kalite sınıfı nedir ?

Bunların cevaplarını bana e mail atarak cevaplarsanız çok sevinirim..

Bir miktar alım söz konusudur.E-mail adresime profilden ulaşabilirsiniz..

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yazar bağlamı

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yanıtı değerlendirirken yazarın topluluk bağlamını görünür kılar.

Topluluk katkısı 57Profil alanı MühendisProfil konumu Kocaeli, Türkiye

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Profil bağlamını gör →
Hiç mi yok bu işle bilgisi olan acaba ? İsteyen özel mesaj veya mail ile de bilgilendirme yapabilir

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Yazar bağlamı

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yanıtı değerlendirirken yazarın topluluk bağlamını görünür kılar.

Topluluk katkısı 1Profil alanı DanışmanlıkProfil konumu Ankara, Türkiye

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Profil bağlamını gör →
Bende merak ediyorum bu konuyu.

ÖTL geri dönüşümü ile elde edilen kord bezi, çelik ve granül malzemelerinin satış fiyatlarının ne olduğu ve bu ürünleri üretmek için gereken atık lastik maliyetinin ne kadar olduğunu araştırıyorum. Konuya ilişkin bilgisi olan varsa yardımlarınızı beklerim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yazar bağlamı

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yanıtı değerlendirirken yazarın topluluk bağlamını görünür kılar.

Topluluk katkısı 2Profil alanı MühendisProfil konumu Denizli, Türkiye

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Profil bağlamını gör →


ÖTL’lerin piroliz yöntemiyle geri kazanım işlemi sonucunda atık lastikler dört ana hammaddeye dönüşmektedir. Bunlar prosesteki sıralamayla aşağıdaki gibidir:


Çelik Hurdası
Lastikler, dayanıklılıklarının artırılması için üretim aşamasında kauçuk ve çeliğin mükemmel bir birleşimiyle hayatlarına başlarlar. Kullanım amacına göre değişmekle birlikte, bir lastikte ağırlığının % 15 ila % 25’i oranında yüksek kaliteli çelik tel bulunur. Piroliz işlemine tabi tutulacak ÖTL’ler önce bu çelikten ayrıştırılırlar. Elde edilen çelik tel, kaliteli çelik hurdası vasfında olup, ark ve endüksiyon ocakları için cazip bir hammaddedir. Ülkemizin demir-çelik endüstrisinin, cevherden üretim yapan devlet eliyle kurulmuş birkaç büyük demir fabrikasının dışında kalan çok önemli kısmının üretiminin hammadde olarak hurda demire bağımlı olduğu, hurda demirin ise yurt içinde geri dönüştürülen kısmı hariç büyük tonajlarda yurt dışından ithal edildiği düşünüldüğünde, ÖTL’den geri kazanılan çelik hurdası stratejik önemi haiz bir malzemedir.


Karbon Siyahı
Kauçuk endüstrisinin temel ve vazgeçilmez hammaddelerinden biridir. Ülkemizde üretilmemekte, her yıl 250.000 tonu aşkın miktarlarda olmak üzere yurt dışından ithal edilmektedir. Karbon siyahı, çeşitli yakıtların “eksik yanma” yöntemiyle yakılmaları suretiyle elde edilen kimyasal bir üründür. Çok kabaca, bildiğimiz ise benzetilebilir. Kauçuktan üretilen her türlü üründe değişen oranlarda kullanılır. UV dayanımı, kopma mukavemeti, elastikiyet ve aşınma dayanımı sağlamanın yanında, renk verici hammadde olarak da kullanılmaktadır. Etrafınıza bir bakın, bilgisayar klavyenizin tuşlarından, otomobilinizin göğüs paneli, kapı fitili, kapı içi kaplamaları, tampon lastikleri, lastik ayakkabınızın tabanı, bahçe veya tarla sulamakta kullandığınız hortumlara veya lazer yazıcınızın tonerine kadar neredeyse sayısız alanda karbon siyahı kullanılmaktadır. ÖTL geri dönüşümüyle elde edilen karbon siyahı doğası gereği ilk haliyle kullanılmaz. Yine karmaşık bazı işlemlerden geçirilerek saflaştırılması, kullanım alanına göre sınıflandırılması ve uygun ambalajlarda paketlenmesi gerekir. Tesisimizde üretilen pirolitik karbon siyahı, petrokimya endüstrisi tarafından üretilen karbon siyahına kıyasla daha uygun şartlarda elde edildiğinden, satışa arz edildiği fiyat da çok caziptir. Kauçuk hortum, ayakkabı tabanı, titreşim alıcı ayaklar vb. ürünler için uygundur, aynı zamanda yüksek boyama gücünden dolayı plastik boya hammaddesi olarak da kullanılır.


Pirolitik Sıvı Yakıt
ÖTL'lerin reaktör içinde gazlaşması sonrasında eşanjörler tarafından soğutulunca bir kısmı yoğunlaşır ve sıvı forma geçer. Yoğunlaşan bu yakıt, atık yağ geri dönüşüm fabrıkalarına yollanarak ilave işlemlerle çok çeşitli yağ ürünleri olarak kullanılabilecek hale getirilmek suretiyle ekonomiye kazandırılır. Yüksek kalorifik değerde olan bu yakıt endüstriyel amaçlı olarak sanayinin ihtiyaç duyduğu ısı enerjisi üretiminde de kullanılabilir. Aynı zamanda sentetik ham petrol olarak, petrol rafinelerinde ham petrolün içine karıştırılabilir.


Pirolitik Gaz
Ön hazırlıktan geçirilmiş atık lastikler piroliz işlemi esnasında gazlaştırılırlar. Bu işlemde hidrokarbon içerikli gaz elde edilir.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Mühendis
KATKI FIRSATI

Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var

TOPLULUK HAFIZASI

Bu toplulukta yeniden keşfet