Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Hayatı
 Motivasyon
 Fazla Kaygı Başarıyı Engeller
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
Ismail KIRTILLI 30/11/2002 : 10:47:51
Gergin misiniz? Kafanız mı karıştı? Yanaklarınız mı kızardı? Sesiniz zayıf mı çıkıyor? Tebrik ederiz. Sizi endişelendiren bir şey yapmak üzeresiniz. Eğer üzerine giderseniz sizi olduğunuz yerden daha iyi bir yere ***ürecek, hayata karşı daha güçlü bir insan olmanızı sağlayacak bir şey (belki terfi ettirecek bir sunuş, belki burs almanıza yarayacak bir sınav) yapmak üzeresiniz.

Peki ya yenilgiye uğrarsanız, ya başaramazsanız...? Yine de denediğiniz için, eskisinden daha güçlü bir insan olursunuz!

Önemli kararlar almak ve bunları uygulamayı istemek itici bir güçtür. Bu kararların sonuçları sizi monotonluktan kurtarır. Eğer monoton bir hayattan hoşlanmayan bir yapıdaysanız bu tür kararları almak hayat tarzınız olmalı. Fakat "performans kaygısı" bu kararları uygularken kapasitenizi verimli kullanmanıza engel olabilir. Kaygılanmak iyidir çünkü sorumluluk duygusunu harekete geçirir ama her şeyde olduğu gibi kaygının da fazlası zarar verir. Örneğin üniversite sınavına girmek için yeterli derecede kaygı duyan bir öğrenci çalışmasını programlamak isteyecektir. Eğer bu öğrenci daha çok kaygılanırsa panikler ve her şeyi öğrenmeye çalışır, fakat paniklediği için bildiklerinin hepsini birbirine karıştırır. Sonuçta "İstediği yeri kazanamadı, halbuki çok çalışıyordu." derler. Hedeflerinize ulaşmaya çalışırken içinizde oluşan kaygı sinyallerinin sizi yiyip bitirmesini istemiyorsanız aşağıdakileri deneyin:

· Sakin olduğunuzu düşünün ve kendinizi buna inandırın (düşünce gücü :)). En ünlü oyuncular bile sahneye çıkmadan önce heyecanlanırlar. Bu heyecandan kaynaklanan enerjiyi kendi yararlarına kullanmayı öğrenmişlerdir.

· Neyin yanlış gidebileceğine değil yaptığınız işe konsantre olun. Böylece kendinizi bir işle meşgul ettiğiniz için gününüzün nasıl geçtiğini anlamamış olursunuz ve eğer çalışmak gibi, konuyla ilgili bir şey yapıyorsanız, daha hazırlıklı olursunuz.

· Endişelenmeyi bırakın. Strateji geliştirin. Heyecanlanmamak için derin derin nefes alın, meditasyon yapın. .

· Hiçbir işinizi ertelemeyin. Ertelemek uyuşturucu gibidir. İlk dakikalarda kendinizi iyi hissedersiniz, daha sonra da suçluluk duygusu ile kendinizi kötü hissedersiniz ve bu ömür boyu sürer. Pişmanlık ve suçluluk duygusundan kurtulmak için kendinize yalan söylersiniz çünkü doğruyla yüzleşme zamanı geldiğinde buna hazır olmazsınız.

İlgili yazı »


0.75 saniye.
19:41:09, 29 Nisan 2024, Pazartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım