Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Hayatı
 Kariyer Destek
 Yüksek Lisans Gerekli Mi? Vakit Kaybı Mı?
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
mertsancak1981 30/06/2004 : 08:44:53
merhabalar..bir arkadaşımızın mezuniyet sonrası ne yapması husunda yazdıklarının üzerine benimde aklıma takılan bazı soruları sorma ihtiyacı duydum. Malum konu yine mezuniyet sonrası ve soru şu; akedemik kariyer hedeflemeyen kişilerin yüksek lisans yapması ne derece gerekli? yani özel sektörde iş ararken elimizde bulunacak olan bu yüksek lisans belgesinin bize iş bulma konusunda ve o işi bulduktan sonra yükselme hususunda ne derece faydası olacak.. forumda mutlaka bu konuda tecrübeli insanlar vardır.yani yaptıkları yüksek lisansın kendilerine ne fayda sağladığı yada yüksek lisans yapmadıkları için ne gibi sorunlarla karsılaştıkları hususunda görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim. teşekkürler..
SON 20 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
lemon 08/08/2010 : 05:42:37
..............
erokas 18/07/2010 : 02:00:37
Merhabalar,
Ben Türkiye piyasa şartlarında 11 yıllık reklam ajansı sahibi olarak yüksek lisans, doktora vb. akademik gelişim yöntemlerinden geçmiş kişilerin büyük çoğunluğunun sadece kağıt üzerinde ünvanlı kişiler olduğunu savunuyorum.

Satış mühendisinin satış yapamaması, cerrahın ameliyat yapamaması, mimarın autocad kullanamaması, makina mühendisinin teknik resim analizi yapamamasını çok gördüm. Yüksek inşaat mühendisinin yapı projelendirilmesi işini taşerona verip altına imza atması karşılığında kazanacağı 3-5 bin TL iyi para taş atıp kolu mu ağrıdı mantığıyla yaklaşmak çok ***ca bence.
Ben şahsen işe göre insan mantığını benimserim. Diploma ve ünvanlar hiç önemli değildir. Projeyi hazırlayan teknisyen, imzalayan yüksek mühendisten daha gereklidir bana.
İnsana göre iş ayarlamaya çalışırsanız yanılırsınız. Şirket ne kadar büyük olursa olsun, kurumsallaşmasını tamamlamış, A.Ş. olmuş hiç farketmez.
Mantık aynıdır. İşe göre insan...
Uluslararası İlişkiler mezunu ardından da master yapmış kişi bizim şirketin muhasebe elemanı pozisyonu için başvuru yaptı. Mülakat yaptık. Excel'i bilmiyor, hesap edin.
Renkli yaldızlı diplomalar duvarları süsler ancak.
Mühim olan yeteneklerini konuşturmaktır...
Saygılar.
yclshn 18/07/2010 : 00:54:43
Aslında iş hayatında iş deneyimi ve yabancı dil bilgisi daha önemli. Ancak ülkemizde özellikle şirketler arasında yaşanan rekabet, çalışanlar arasında da yaşandığı için bence zaman bulunabilinirse master da yapılmalı diye düşünüyorum. Ayrıca master ülkemizde etiket konusu olduğu için zaman ayırmakta yarar var. Cebinde bulunsunda belki 1 gün ...
ripvanwinkle 09/05/2010 : 23:02:36
Eğer yüksek lisans gerekli mi diye soruyor iseniz sizin için yüksek lisans gerekli değildir.(Bunu kötü manada algılamayın , yüksek lisans size temeli versede gerisini siz inşaa edeceksiniz , bunun gerekliliği üzerine kuşkunuz var ise zaten temel çürük olacaktır.)Marka gibi düşünün markaya önce kendinizin inanması gerekli.
FGA 09/05/2010 : 22:34:09
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Shotokan
Yüksek lisans dendiği zaman sanki tak diye yapılan birşeymiş gibi algılanmamalı. Yüksek lisans için nerede ise lisansta harcadığınızdan daha fazla emek harcarsınız ve buda sizin çalışkanlığınızın bir göstergesi olur.

İleride bir işe alınacağınızda sizi işe alacak kişi okumuş bir insansa zaten sizin geçtiğiniz yolların ne kadar meşakkatli olduğunu bildiği için sizi tercih edecektir.İstediğini elde etmek için daha çok çalıştığını belgeleyen kişiyi kim işe almak istemez? Bu sizxin çalışkanlığınızın bir kanıtı sayılır.

Yabancı dil ve teknolojiye yatkınlıkta yüksek lisansın olmazsa olmazlarıdır. Tüm dünya da artık İngilizce ile iletişim kurulabiliyor yani olmazsa olmazlardan.Buna ilaveten 2. dil isterseniz tavsiyem, Çince veya japonca olur.




Bu ozelliklere sahip olan birisi birde tecrubeli ise cok iyi ucretlerle calisabilir. Gunumuzde en cok ihtiyac duyulan dillerden birisi haline geldi ithalat ihracatta cince japonca.
Shotokan 09/05/2010 : 19:48:23
Yüksek lisans dendiği zaman sanki tak diye yapılan birşeymiş gibi algılanmamalı. Yüksek lisans için nerede ise lisansta harcadığınızdan daha fazla emek harcarsınız ve buda sizin çalışkanlığınızın bir göstergesi olur.

İleride bir işe alınacağınızda sizi işe alacak kişi okumuş bir insansa zaten sizin geçtiğiniz yolların ne kadar meşakkatli olduğunu bildiği için sizi tercih edecektir.İstediğini elde etmek için daha çok çalıştığını belgeleyen kişiyi kim işe almak istemez? Bu sizxin çalışkanlığınızın bir kanıtı sayılır.

Yabancı dil ve teknolojiye yatkınlıkta yüksek lisansın olmazsa olmazlarıdır. Tüm dünya da artık İngilizce ile iletişim kurulabiliyor yani olmazsa olmazlardan.Buna ilaveten 2. dil isterseniz tavsiyem, Çince veya japonca olur.

FGA 09/05/2010 : 18:05:19
Ayni ozellikte 2 kisiyi ise alacak olsam , birisi unv. digeri yuksek lisans mezunu oldugunu farzedersek , yuksek lisansli olan tabiki agir basar. En azindan bu lisansi benim acimdan birseyleri daha cok istediginin , hayallerinin daha ileri yonelik oldugunu gosterir. Boyle birinden daha cok randiman alirsiniz.
üretici 03/02/2010 : 17:47:34
Ben mimarım, başka meslek alanları için konuşmam yanlış olabilir diye belirtme gereği duydum. Şu anda doktota yapıyorum ve
bunu çalışma hayatıma hiç ara vermeden yaptım/yapıyorum. Sürekli gelişmeye inanırım, okul da sana bunu
sağlıyor. Bazen isteyerek araştırıp öğreniyorsun, istemediğinde de geçmek için zorla.
Özellikle doktora aşamasına geldiğimde gördüm ki hocalardan çok sınıf arkadaşlarımdan öğreniyorum.
Sektörün farklı alanlarında bir yere gelmiş pek çok kişi ile fikir alış-verişinde bulunabiliyorsun ve
hiç tahmin edemeyeceğin iş ilişkileri yeşerebiliyor.
Bunların hiçbiri olmazsa "akinselcuk"un dediği gibi bilgini satmanı kolaylaştıracak bir belge olur elinde.

Kolaylıklar
METTİN 27/09/2009 : 03:21:08
Peki şimdi okudun yüksek lisans yaptın gidin sektöründe de 5yıl deneyim kazanacağın bir iş hayatınız da oldu,askerliğide yedin bu arada,şimdi altın vuruş yapacaksınız,büyük bir yere iş başvurusunda bulunacaksınız,çünkü şartların hepsi adeta sizi tarif ediyor,yabancı dil,bilgisayar,oto ehliyetiniz,hatta bir sürü kurs belgeniz veya 2nci üniversite diplamanız bile var,iyi de soruyorum şimdi kaç yaşına geldiniz,ve iş ilanlarında yaş sınırlarına hiç baktınızmı hani şu kariyeri olmayan iş sitelerine,adam 25 i geçmesin,yok 30 u geçmemiş,ya sizce mantıklı geliyormu,sonra bırakın yükseği falan bölümü ile ilgili sektörde çalışan kaç arkadaşınız var,yada tanıdığınız..Evet cevapları alalım.....Bence yurt dışından belge getirmediğiniz sürece doğru bölüm seçmediğiniz de birde çevre faktörü tanıdık olmadığı sürece biraz zor..O y.dil olayına gelince bakın işte o acip fark atar ama öyle yarım yamalak değil gerçekten iyi konuşmak, iyi yazmak ve anlamak koşulu ile..
akinselcuk 27/09/2009 : 00:47:27
18 inde çırak olan adam 30 unda da ancak usta müsvettesi olabilir. Çırak dediğin 12 yaşını geçmemiş olmalı ki 20 sinde zımba gibi usta olabilsin.

İlanın altında veteriner hekimin ücretsiz kesim yapması çırak yazısından daha komik aslında . . .
masal06 26/09/2009 : 17:29:31
Sanat (Zanaat) Altın Bileziktir:)):)) Okuyup napcazzz:)):))
aragon 26/08/2009 : 21:26:40
Bu sorunun cevabı yapacağınız işte saklı. Yüksek lisans yapıp iş bulamayıp memur olmak istemek zaman kaybıdır hedeflerinizi koyar sağlam adımlarla ilerlersiniz yararlı olabilir 10 sonra ne olacağını pek kestirmek mümkün olmayabir çünki teknoloji çok hızlı gelişiyo kim bilir bir cep telefonu büyüklüğünde italyanca konuşan yapay zekada icat edilebilir...:D:D
akinselcuk 26/08/2009 : 18:16:35
Benim asıl alanım elektronik olmadığı halde elektronikte yüksek lisansa kabul etmişlerdi. 3 sene önceydi. Selçuk Üniversitesinde.

Yüksek lisans yapmak gereklimidir derseniz gereklidir derim. dişinizi sıkın o kariyeri elde edin.

Kişiye ek bilgi olarak bir şey sağlamasa bile o evrağın varlığı sizin bilginizi daha kolay satmanızı sağlıyor.
cngzmrt 26/08/2009 : 18:10:25
Alanın dışında yüksek lisans yapabilmen için ilgili üniversitenin seni alan dışı olduğun halde kabul etmesi gerekiyor.Tabi buda oldukça zor bir durum çünkü devlet üniversiteleri kendi alanında bile birçok öğrenciyi kabul etmiyor. Yalnız arkadaşlar yüksek lisans yapmanın başka avantajlarını bilen varsa paylaşmasını rica ediyorum.Çünkü bende bu konuda çok kararsızım.
yalnız 12/10/2007 : 14:47:14
ya benim yorumum degil de bi sorum olacak:ben gelecek yıl mezun oluyorum ve şimdiden telaşlanmaya başladım.düşündüm de yüksek lisans mı yapsam ve şunu sorcam:kendi alanım dışında yüksek lisans yapmam ne kadar mümkün ben bu konu hakkında pek bişey bilmiyorum ve umarım burdan biri bana yardımcı olabilir :)şimdiden tşkler...
homer 10/09/2004 : 15:30:02
Gerçekten 10 yıl sonrası için belirlediğiniz ihtiyaçlar çok çarpıcı.Özelikle İtalyanca gerçeği hep gözardı edildi.
Sizin bu önkoşullarınızı okuyunca memurluk başvuruları patlar diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
iturkmen 10/09/2004 : 15:12:53
Arkadaşlar kendinizi günün şartlarında değil de minumum 10 yıl sonrasının şartlarına göre yetiştirin HAYATTA BAŞARILI OLANLAR GÜNÜN AŞRTLARINA UYANLAR DEĞİL GELECEĞİN ŞARTLARINA UYANLARDIR.
NE Mİ YAPACAKSIN Y.LİSANS VE AKADEMİK KARİYER,ÇOK İYİ DERECEDE İNGİLİZCE,ALMANCA,İSPANYOLCA,TEKSTİL SEKTÖRÜNDEYSEN İTALYANCA YI İYİ BİLECEKSİN .
TÜM BİLGİSAYAR PROĞRAMLARINI ÇOK İYİ KULLANACAKSIN.KOSGEB VE SANAYİ ODALARININ EĞİTİMLERİNE KATILACAKSIN VE ÇEVRE EDİNECEKSİN ,TÜM PİYASALARI ÇOK İYİ TAKİP EDECEKSİN.
ZOR MU ? O ZAMAN DEVLET MEMURLUĞU SINAVINA BAŞVUR YADA MİTCHE NİN SÜRÜ FELSEFESİNDEKİLERDEN BİRİ OLACAKSIN.
homer 10/09/2004 : 12:21:07
Kurumsal yada değil bir firma işe alımda yüksek lisans şartına bakıyorsa bu işte bir gariplik vardır.Yüksek Lisans;akademik kariyer isteyen ,iş hayatında kendini 2 senelik bir iş tecrübesinden daha ileriye ***ürceği gibi batıl inanç sahiplerine,askere gitmek için yada bu süre zarfında bedelli çıkacağına inananan,ben okudum x oldum ancak kesmedi;ben bunu daha ileri ***üreceğim hatta bunu yurtdışında yapıp vizyonumu geliştireceğim diye yapılır.Makbul olanı sonuncudur.
Askerlikten kaçılmaz,para için 2 sene harcanmaz.
Saygılar.
koray 19/08/2004 : 10:29:36
BEN DE BU KONU ARASINDA İKİLEM YAŞIYORDUM AMA ŞU DA BİR GERÇEK NE YAPARSANIZ YAPIN KURUMSALLAŞMIŞ BİR FİRMA EĞİTİMDE ÜZERİNDE BAYAĞI DURUYOR HİÇ BİRŞEY BİLMEZSENDE DİPLOMA SANA BİR EK GETİRİ VE KARIYER İMKANI TANIYOR BEN BUNLARA BİREBİR ŞAHİT OLDUGUM İÇİN MASTER YAPILMASINI SAVUNUYORUM MASTER YAPIPTA MUTLU OLMAYAN BİRİ OLURSA BUNUNLA İLGİLİ KRİTİK YAPARIZ SAYGILARIMLA
kadirdolas 20/07/2004 : 16:50:18
İlk olarak eğer mezuniyet sonrası askerlik görevinizi hemen yapmak istemiyorsanız bu iyi bir yöntem. :)
Özel sektörde çalışmak istiyorsanız veya çalışıyorsanız yksk lisans veya diğer bir akademik eğitimin ekstra faydaları vardır ancak tek şartla (tabi bana göre) çalıştığınız/çalışağınız firma kurumsallaşmasını tamamlamış ve profesyonelce yönetilen bir firma ise. Eğer bu şartlar yoksa, hele anadoluda faaliyet gösteren bir firmada çalışıyorsanız firmanız sizin üzerinizden bolca reklam yapara ancak bunun size herhangi bir getirisi olmaz.
Ama okumaktan zarar gelmez mantığından hareketle imkanlar dahilinde yükek lisans ve doktora yapmanın bir çok faydaları olduğu kanaatindeyim. En azından ufkunuz biraz daha genişliyor. Ve bir diğer avantajı da kartvizitinizde ünvanınızın önünde "Yüksek" yazıyor :).
Umarım ufakta olsa bir katkım olmuştur.


0.83 saniye.
20:24:03, 17 Mayıs 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım