Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

30/03/2017 : 17:15:12
Arkadaslar ben Hollanda da evde isime yaramayan ne vars internetten satiyorum. Ornek; Hali, elektirikli alet, PS3/4 oyunlari derken eski ayakkabi ve giymedigimiz elbiseleri de satmaya basladik. Ornek Turkiyeden almis oldugumuz bayan esofman takimi 55 liraya almisiz bir kac kez giyilmis ve bunu €45 sattik. Bir cift ayakkabi Converse marka Turkiyeden (Carffourdan) 25 Lira ya almisiz €40 sattik. Yani satiliyor. Gittigidiyor gibi sitelerde satiliyor. Kizim okul hasligini cikariyor. Hatta simdi Aliexpress ten urun alip satiyoruz. Marka canta bize gelisi €22 satis 80 e de sattik 102 euroyada. Takma kiprik 10-12 adeti iki eurodan aza bize geliyor bir ciftini 10 euroya kadar satiyoruz.
Gencler bu isi daha iyi takip ediyor, neyin ne zaman moda oldugunu biliyor, ona gore urun alip satiyoruz. Bildigim ve ogrendigim bir sey var birincisi markali urun satacaksin sahtesi de olsa maraka istiyorlar.
Ikincisi (genc)bayanlara cunki trend takip eden onlar.
Ucuncusu urunun iyice resimini cekeceksin, detayli anlatacaksin ve soyledigin gibi urunu en kisa zamanda postayla yerine ulastiracaksin.
Soyle bir girisimim de oldu yine Turkiyeden Sosyete pazarindan bir kac cesit marka makyaj almistik 10,15 liraya en ucuzunu 25 en pahalisini 38 euroya sattik. Hatta kullanilmisi da vardi. Outlet ten tshirt alis 2,99 lira satis 12 euro.
Niye bunlari anlattim? Cunki bu arada Turkiyeden de urun almaya calistim ozellikle markali urunlerden tabi ki sahtesi:)) ama bir turlu basarili olamadim. Ne yazik ki Turk esnafi bu isi bilmiyor tipki Booking.com un kapanmasi gibi. Adam reklam vermis, mesaj atiyorsun iki hafta sonra cevap veriyor oda sadece evet, hayir, fiyatini zar zor veriyor. Kisacasi nazlaniyor. ikinci kez bir sey sormak istiyorsun adam yok oluyor. Demek istedigim ne yaparsan yap duzgun yap, pesini birakma ama kucuk te olsa bir yerden basla. Bu yazin Amerikaya gidecegim ve Turkiye ye de ins. gidecegim ozaman bol bol alisveris yapip en azindan yol ve hotel masraflarimi cikaracagim diye dusunuyorum.
Herkese selamlar

Son 6 yorum (en yenisi önce)

03/04/2017 : 10:34:29
Arkadaslar bir yanlis anlasma olmasin benim sattiklarim sadece taklitten ibaret degil, ara sira sattigim oldu, bunun yani sira daha cok orijinal olup ta kendimiz giymis oludugumuz urunler cogunluk ta yani ikinci el urunler. Mesela Amerikadan 8 dolara aldigimiz bir tshirt 30-40 euro ya satbiliyorsun ki oda giyilmis bir iki sene azda olsa giyilmis. Bildigimiz ZARA magzasinin urununu indirimde almissin koy belli bir zaman sonra internete satiliyor. Dedigim gibi x bir marka ayakkabi veya bir tshirt aileden biri giymis ancak buyuk/kucuk geliyor, yada gonlumuz geciyor, modadan dusuyor veya ev esyasi hali gibi, elektikli aletler gibi esyalari uygun fiyata satmak. Yani tamamen taklit satmiyoruz zaten belli bir seyden sonra siteler de musade etmiyor. Benim anlatmak istedigim suydu yani bir yerlerden baslamak gerektigiydi. Avrupa ulkelerinde eski/ikinci el/ antika pazarlari vardir cogu insanlar buralardan urun bulup satiyor. Bu bir unlu tablo olabiliyor, muzik aleti olabiliyor, altin olabiliyor veya markali bir giyim de olabiliyor. Bunlari iyi takip edip neyin alicisi varsa ona gore arastirip yok parasina alip tekrar internet uzerinden satiyorlar.
02/04/2017 : 14:44:48
Illegal satislarinizi lütfen cok kolaymis gibi de anlatmayin
yazarken de okuyan arkadaslarin da burada yanlis yola yönlendirme
Siz günlük harclik cikarmak icin ugrasiyorsunuz sizi belki idare ettirir ama uzun vadeli yapanlarida zorda birakiyorsun aciklamalarinla
Ben hollanda dan elektronick esyalar getirir ken bile fatura aliyorum gümrükler kontrol
Üzerimde cikan nakit parami bile cikarip sayiyorlar
internette ebay satmak kolay degil takip ediliyorsu degisik kisilerin adina saticaksin yalan dolanla para kazaniyorsun ama
Cezasini da unutma lütfen benim burada aciklamak istedigim burada yazdiklarimaza dikkat edelim baska insanlara zarar vermeden yapalim
31/03/2017 : 19:05:58
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - erkantekin
Gümrüklerde sorun çıkıyor. Cezasını da anlatmama gerek yok sanırım.


Gümrükte 8-10 parça'da 2500 € ceza, satıştada zaten bir üründe bile 500-600 € den başlıyor.
31/03/2017 : 17:43:20
Gümrüklerde sorun çıkıyor. Cezasını da anlatmama gerek yok sanırım.
31/03/2017 : 13:10:16
Siz henüz imitasyon ürün satmaktan hiç yakalanmamışsınız anlaşılan oralarda.
31/03/2017 : 10:15:42
Merhabalar.
İster Tekstil, İster Elektronik olarak hollandaya gönderim sağlayabiliriz.
Komisyon olarakta kar olarak bölüşürüz.
İletişim bilgileriniz nedir acaba ?
Teşekkürler.