Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

19/09/2007 : 20:50:11
Merhaba

Yurtdışından yüklü miktarlarda elektronik malzeme ithalatı yapmak istiyorum. İthalat yapabileceğim bir şirket ne gibi şartlara sahip olmalıdır? Bildiğim kadarı ile elektronik malzeme satışında teknik servis ve garanti zorunluluğu var. Bunun ekstra koşulları varmıdır? (Şu kadar ilde teknik servis olmalı gibi)

Gümrük vergisi vs. konularında ne tür maliyetlerle karşılaşırım? Birimini 100$dan aldığım elektronik bir ürünü yurtiçine sokana kadar (nakliye hariç) ne kadar bir ödeme yapmam gerekir gümrük işlemleri ve diğer prosedürler için?

Net bir rakam ile dönmenizi beklemiyorum ama ön-fizibilite çalışması için bir tahminlemeye ihtiyacım var. Tedarikçi firma ile her konuda anlaşıyoruz , tek eksiğimiz bizim buradaki süreci hızla tamamlamamamız.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son 5 yorum (en yenisi önce)

29/11/2008 : 23:51:16
Çinde Türk lokantası fikri bence çok mantıklı üç yıl çalıştığım firma Çinden her gün neredeyse bir konteyner ürün ithal ediyor bu ürünleri bulmak için ithalat satış departmanlarından en az dört arkadaş ve patronumuz senede iki kez çine gidiyorlardı giderken buradan bavullar dolusu yiyecek ***ürüyorlardı oranın yemeklerini yemek imkansız diyorlardı koşturmaktan ve aç kalmaktan neredeyse beş altı kilo verip geliyorlardı çin de türk lokantası iyi fikir.
Çinden bir porselen kahve fincanı ithal etmek ve gümrükten çekebilmek için Tarım ve köy işleri bakanlığından izin almak gerektiğini o firmada öğrendim.
29/11/2008 : 21:19:27
selam kenan kaplan kardeşim benim bir arkadaş var türkiye şirket kurup kurmuş oldugu şirketle çinde faaliyetine devam edebilir mi çinde türk mutfagı diye bir lokanta açmayı planlıyor sizce iş yaparmı böyle bir yer çinde bu işleri yapmak için ne gibi prosedörleri var yardımcı olursanız sevinirim.
20/09/2007 : 13:13:48
Targon cok hakli.

Getirecegin urunlerin gumruk mevzuati acisindan maliyet ve ozel sartlarinin olup olmadigini da iyi bir gumruk musavirligi firmasi ile anlasarak ogrenebilirsin.
Tedarikci firmanin bazi urunlerde sizi 'CE' belgesi ile desteklemesi gerekebilir. Bu tip detaylarin hepsini, getireceginiz urun ya da urunlerin gumruk maliyetlerini size en dogru olarak soylebilecek kisiler gumruk musavirleridir.
Tedarikci firmanin Turkiye Gumrukleri ile ilgi soyleceklerine de pek itibar etmeyin derim. Bir cok satici firma "Biz Turkiye'ye mal gonderiyoruz, bahsedilen belgelere gerek yok" vs gibi afaki aciklamalarda bulunabilir. Eger bu sozlere guvenip mali getirirseniz gumrukte sorun yasayabilir, malinizi cekemeyebilirsiniz.
Her urunun Gumruklerde islem goren bir G.T.I.P (Gumruk Tarife Istatistik Pozisyonu) numarasi mevcuttur. Bu numaraya gore gumruk tarifesine ulasabilir gereken vergi oranlari ve belgelendirme sartlarini kendiniz de ogrenebilirsiniz. Ancak dedigim gibi en iyisi guvenilir bir gumruk musaviri ile baglantiya gecmeniz en dogrusu olur.
20/09/2007 : 10:01:55
Bildiğim kadarıyla sanayi ve ticaret bakanlığından izin alman ve türkiyenin 7 bölgesinin her birinde en az bir tane teknik servis istasyonu kurman (veya varolanlardan biriyle anlaşman ) gerekiyor. Garanti belgesi vs hazırlatman da gerekiyor.
Gümrük ile ilgili getireceğin ürüne göre değişir diye düşünüyorum.
20/09/2007 : 09:22:50
Keşke bu konuda bilgim olsaydı sana yardımcı olurdum ama araştıracağım çünkü benimde ithal etmek istediğim ve türkiyede pazarı olan ürünler var......