Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

23/07/2013 : 02:29:57
Arkadaşlar şu an ticaretle uğraşan birisiyim, Ankaradayım,ancak eski işlerin tadı kalmadı son zamanlarda hurdada para var diye birçok yerde laflar işitmeye başladım, size sormak istediğim soru ise şu;

ben ankarada bir depo tutup sokakta toplayanlardan alıp - satmak istiyorum, presleme balyalama, kırım işi filan olmayacak, şu anki hurda plastik, pet, kağıt ,karton,teneke, kola kutusu, aliminyum , bakır ve demirin fiyatları nedir? lütfen bilgisi olan fiyatları belirtsinler, ayrıca ben alım-satım yapmak istiyorum, neler yapmalıyım. Nasıl bir strateji izlemeliyim.Herkese iyi çalışmalar...

Son 30 yorum (en yenisi önce)

17/04/2014 : 23:21:21
hurda konusunda tamami ile bilgili olmak en az 100 metre kare dükkan tutmak az para ve en kötü ihtimal bir kıa çerez araban olması daha sonra devamlı fabrikalar sanayi bölgeleri tekstil vb işyerlerinden hurda tedarik etmelisin veya mahallede toplayanlardan alıp kendinde akşamları gezip toplamalısın birikenleri sanayie getir alakalı firmalara abi bende böyle mahzeme cıkıyor devamlı olarak ilgilenirmisin ne fiyat verirsin de fiyat bütün alakalı firmalara git yalnızca numunesi ile ama malı gösterme kim en yüksek fiyat veriyor ise malı oraya ver birazda ağla abi kurtarmıyor filan falan 50 veya 100 daha yaz dersin am tek başına çok zorlanırsın
20/10/2013 : 11:27:57
cevabınız için teşekkür ederim ben bu işi ek iş gibi yapacagım yani yatırım o yönde olmayacak fakat hurda toplayacagım etraftan biriktirecegim
20/10/2013 : 03:41:54
Sevgili -rasputin-,


Aslinda yapilan her is mantikli.

Ama bizim görmemiz ve bilmemiz gereken bazi noktalar var. Birincisi;herseyden önemlisi NASIBE INANMAK.


<<Nasipse gelir bulur seni Bagdattan. Nasip degilse olursun evdeki bardaktan.>>

Insan nasibe inanacak, ama bu benim nasibim diye her isede üstün körü atlamayacak.

Almanyanin Frankfurt taraflarinda tanidigim bir arkadasim kuyumculuk yapiyordu. 5 tane ayri-ayri kuyumcu dükkani acti.

Uzaktan davulun sesi hos geliyor ya. Bizlerde arkadasin basarisi ile övünüyoruz.

Ama maalesef hicte disardan gördügümüz gibi degilmis. 2 sene sonra iflasini ilan etti.

Yine Almanyanin Köln tarafinda bir arkadasim kanal temizleme isi yapiyor. Af edersiniz evlerde tikanan borulari vs temizliyor. Bir tane kamyonu var arkasinda uzunca hortum ve hortumun ucunda kamara, kamara ile kanalin icinde olanlari takip ediyor vs. Yani tiksindirici bir is. Ama masaAllah bu arkadasim 2007 yilinda basladigi bu ise simdi 3 Alman firmasini satin alarak kadrosuna dahil etti tahminim suan 60 iscisi var.

Yani adam ALTIN satar ama IFLAS edebilir. Adam pislik temizler ama zengin olabilir.


Bana göre her iste, yapilacak isten önemlisi PAZARIDIR!

Mesela gida olsa, onun her zaman bir alicisini bulabilirsin. (Kazanirmisin, kazanamazmisin ayri konu)

Ama bilakis üretime dayali islerde üretime baslamadan önce, pazar anlasmalarini bitirmek hazirlamak önceden ÖN PROTOKOL anlasmalari yapabilmek cok sagliklidir. (Bunlari yapmak illede o kisinin sizden mal almasi anlamina gelmiyor veya %100 kazanacagiz anlaminada gelmiyor. Ama en azindan nerelere ürün verebilecegimiz hakkinda bilgilerimiz oluyor.)

Güncel Hurda fiyatlari.:

Karisik hurda / Beyaz Esya ................: 1000kg´den itibaren 0.15 ila 0.32TL arasi.
Makas gibi Hurda / Döküm hurdasi......: 1000kg´den itibaren 0.37 TL
Alüminyum levha / profilleri .................: 1000kg´den itibaren 1.89 TL
Alüminyum Kablolari..............................: 1000kg´den itibaren 0.27 TL
Hurda Kursun.........................................: 1000kg´den itibaren 0.54 TL
Kablodan ayirma Kursun.......................: 1000kg´den itibaren 1.08 TL
Paslanmaz Celik Hurda.........................: 1000kg´den itibaren 1.62 TL
Elektrik motorlari...................................: 1000kg´den itibaren 0.95 TL
Karbit Sert Metal...................................: 1000kg´den itibaren 21.60 TL
Bakir Hurda............................................: 1000kg´den itibaren 11.07 TL
Bakir Kablo Hurda en az %38 Bakir.....: 1000kg´den itibaren 3.78 TL
Fisli Kablo Hurda..................................: 1000kg´den itibaren 1.89 TL
Pirinc Hurda/ Sari metal (messing).....: 1000kg´den itibaren 7.29 TL
Kalay Hurda% 40 lehim..........................: 1000kg´den itibaren 2.40 TL
Kalay Hurda 90-95%...............................: 1000kg´den itibaren 10.80 TL
Kalay Hurda 99%.....................................: 1000kg´den itibaren 16.20 TL
Cinko Hurda...........................................: 1000kg´den itibaren 1.62 TL

Bu fiyatlar Borsa ile endeksli oldugu icin her gün degisebilir. Verdigim fiyatlar her ne kadar Almanyanin fiyatlari olsada bugün her seyin fiyati borsaya endeksli oldugu icin dünyanin her yerinde basta maden fiyatlari olmak üzere bir cok ürün fiyatlari aynidir.


Dolayisi ile bu isi yapacak arkadaslarin ALTIN borsasini takip ettikleri gibi yapmak istedikleri isin borsasini muhakkak takip etsinler.


Ben 1982-2012 arasi Kablo isi ile ugrastigim icin hala takip ederim. Simdi farkli bir is yapiyoruz. ( Gida sektörü) ama ona ragmen gida sektöründe de borsayi takip ediyoruz. Örnek suan aldigimiz unlari ortalama 0.60 cente kilosunu aliyoruz. Ama takibimiz esnasinda gecen hafta 0.31 cente kilosunu un aldik. Metalde böyle imkanlar dogmaz ama güncel fiyatlari hep takip etmek bu isi yapacak kisilerin menfaatine olacaktir.


20/10/2013 : 01:47:47
ben kağıt degil de demir toplamayı düşünüyorum demir ve bakır ilk aşamada yer , forklift ve araç elimde var şuan girişecegim iş mantıklı mı acaba
20/10/2013 : 01:32:08
Marhaba,


Benim yanimda bir ara Nigdeli bir arkadas calisti.



Bu arkadas yanimda calisirken buradada (Almanya) hurdacilik yapmak düsüncesi ile yanimdan ayrildi ve kücük bir kamyonet alip toplamaya basladi. Cünkü kendisi Türkiyede Mersinde babasi ile birlikte hurdacilik yaptigini cok iyi parasi oldugunu aynisini buradada yaparim düsüncesindeydi..

Ama 2 ay sonra birakmak zorunda kaldi. Sebebini sordugumda her ne kadar belediyeden vs izinler almis olsa bile. Bu isi yapanlar bütün sehir ve mahalleleri parsellemisler. Yani kendi basina gidipte filan yerin cöpünü ben toplayim, hurdasini ben alayim diyemiyorsun. Büyük kavgalarin oldugunu, bilakis Romanya ve Polanyadan gelen toplayicilarin cirkefce davranarak yeni toplayicilari mühitlere sokmadigini anlatti.


Türkiyedeyken hurdacilik yaptiklari dönemde mahalle, mahalle demir bakir vs ne bulurlarsa topladiklarini acik bir alana biriktirdiklerini daha sonrada topluca sattiklarini iyi para kazandiklarini ama Türkiyedede ayni Almanyada oldugu gibi her istedigin mahalleye kafana göre gidip toplayamadigini izinin, belgen olmus olsa dahi toplamak istedigin yerin daha önce ki toplayicilari ile büyük sorunlar yasayabilecegini, kavgalar ile sonuclanacak olaylar vs anlatmisti.

Bu gibi etkinlikler sizi etkilemeyecekse aslinda güzel bir is.
Ama her nekadar güzelde olsa, bunu yapmisken 5-10 tonla kazanmanin biraz zor oldugunu fark etmemiz gerekiyor.

Siz mesajlarinizda toplayicindan alip, direk satin aliciya vermek arzusundasiniz. Bunun icinde anladigim kadari ile 20-30metre kare bir yeriniz var.

Bence hangi ise girersek, girelim önce PAZARINI bularak, hazirla**** mümkünse SÖZLÜ degilde yazili ÖN anlasmalar yapilarak girilmesi en saglikli olandir.



Hedefiniz ciplak gözle kilo basi 0,10kurus kazanmak. Aslinda cok güzel bir rakam. Eger ki daimi ciddi bir alici bulsaniz ve aylik en az 25 ton kagit tedarik ederseniz 2.500TL gibi bir rakam cikiyor. Kücümsenmeyecek bir rakam ama kendiniz bu isi ek olarak düsüngüdünüze göre yaninizda muhakkak birini calistiracaksiniz. Calisacak kisi ne kadar aylik isteyecek vs. O zaman 25 ton yetmeyebilir.

20-30metre kare bir yere ne kadar hurda kagit toplayabilirsiniz bilemem. Ama ciddi alicilar, 5-10 ton ile ilgileneceklerini pek sanmiyorum. Alsalar bile hedef ettigininiz 0,10 kurusluk kar marjini vermeyebilirler. Belki 0.05 kurus gibi daha az kar teklif ederler. Buda zaten ek is olarak yapmak istediginiz icin isci marsafinizi bile karsilamayabilir. Bunun gibi etkenleride düsünmenizde fayda var düsüncesindeyim.




Anladigim kadari ile bu is icin.

1 Pres makinasi.
1 Forklif makinasi
1 Kücük Kamyonet yeterli gibi görünüyor.

Kisa bir arastirma yaptim. Pres makinasi kullanilmis olarak 10.000TL civarinda.
Mini Forklifler 6.000TL civarinda.
10.000TL de kücük bir kamyonet alsaniz.

20.000TL gibi bir yatirimla bu is cözülebilecek gibi.

Eger ki gercekten ayda 25ton ve insaAllah 100ton toplaya bilirseniz 20-30 metre kare yer yetmeyecegi gibi yeni makinalara ihtiyac duyabilirsiniz.

Kulaga her nekadar hos gelsede, sunuda unutmamak lazim. Bu rakamlari ve kazanci ancak AL GÜLÜM-VER GÜLÜM.
Uygulamasi ile elde etmek mümkün gibi.

Türkiyede hatirsinaslik cok, bugün git yarin gel hic bitmiyor. Ticari ahlak konusunda biraz sorunluyuz.

AL GÜLÜM-VER GÜLÜM olmayincada kücük esnaf ve bilakis ise yeni baslayanlar cok cabuk kayip edebiliyorlar.

Cok kisi büyük hevesle kücükte olsa is yapabilme arzusu ile atilimlar yapiyor, ama maalesef en cokta bu kücük atilim yapanlar iflas ediyor.

Bunun gibi etkenleride muhakkak göz önüne almakta fayda var.

Herseyden önemlisi, ancak ciplak gözle 25ton satarsam 2.500 TL kazanirim hesabi yapilmamali.

Görülen ve görülmeyen bir cok masrafi hesaplamak ona göre davranmak gerekiyor.

Birinden duymustum adam kacak elektirik kullanmayinca kazanamazsin gibi bir ifade kullandi!
Vallahi agzim acik kaldi. Adam resmen kul hakkini calmazsaniz kazanamazsiniz der gibi.

Bu tür insanlarada denk gelirseniz isiniz cok zor olabilir. Adam bastan kendisini HIRZIZLIGA odaklamis ki, gerisini siz düsünün.

InsaAllah basarili olursunuz,
20/10/2013 : 01:21:42
hurda para varda demir hurdalarını ucuza toplatayabilir miyim acaba köylerden falan
20/10/2013 : 00:16:54
hurda işinde her zaman para vardır. arkadaşlar
20/10/2013 : 00:05:24
organizede işyeri var hurda demir alıp depolasam mantıklı bir iş yapmış olurmuyum
17/10/2013 : 15:36:59
soyulmamıs bakır kablo brut 150 ton net bılınmıyor henuz soyuluyor mallar ıskenderun teslım ton fıat neolur :???
05/10/2013 : 02:24:00
konu günceldir.
17/09/2013 : 22:58:32
balkanlardan preslenmiş balyalanmış pet şişe hurdası getirmeyi düşünüyoruz ilgilenen olursa kecap01@hotmail.com mail adresinden de irtibata geçebilirler.
25/08/2013 : 23:15:36
konu günceldir.
24/08/2013 : 20:57:27
konu günceldir.
22/08/2013 : 03:35:13
konu günceldir.
20/08/2013 : 01:26:43
konu günceldir.
16/08/2013 : 22:48:25
konu günceldir.
16/08/2013 : 11:10:52
arkadaşım,presleme olayına fazla takılma ilk etapta fason presletirsin.ayrıca biz kağıt hurda alıyoruz.ama sizin dediğiniz gibi bir-iki tona bakmayız.olursa 25 ton preslenmişhurdalar olmalı.oda devamlı olmalı.yanlış anlamayın lütfen ama işi iyice araştırın gidin gezin öğrenin ve tam anlamıyla girin ek iş gibi olmaz. saygılar
16/08/2013 : 10:52:56
bende bu konu ile ilgili duyumlar almıştım. Ama dedikleri gibi toplayıcıların olması lazım
16/08/2013 : 02:13:43
konu günceldir.
15/08/2013 : 11:06:40
konu günceldir.
13/08/2013 : 02:50:52
Arkadaşlar bu işe başlayacam ancak şunu öğrendim, toplanan pet, plastik vs yi, presleyip satmak biraz daha kârlı imiş, bilen arkadaşlar yazarlarsa sevinirim, ekonomik ikinci el bir hurda pres makinesi aynı zamanda balyalama yapabilecek kaç tl ye alınabilir ve bu makine pet , plastik,karton,kağıt,teneke vb hurdaların tümünü press işinde kullanılır mı? yoksa her birinin makinesi ayrı mıdır? lütfen bilen arkadaşlar yazsınlar acilen bilgiye ihtiyacım var.
11/08/2013 : 21:40:52
arkadaşlar pekala bu iş yapanlar bilirler 25 yada 30m2 bir dükkana yaklaşık ağırlık olarak ne kadar hurda pet plastik, karton konulabilir?
11/08/2013 : 10:12:47
toplama yeriniz kendi şahsi yerinizse ve çevreye çok fazla rahatsızlık vermiyorsa kimse size birşey demez.şahsen benim yaşadığım iki bölgede de böyle toplayıcılar var.Başiskele/Kocaeli ve İzmit/ Kocaeli.ama şu da var ki büyük miktarlarda toplama yaptığınızda zaten yeriniz yetmez ve açık alanda herkesin gözüne batar.o zaman ilgili her devlet kurumundan sizi ziyarete gelirler.
11/08/2013 : 03:32:19
pekala arkadaşlar bilenler yazsın, ben kendim toplayıp, bir depoda toplasam, birikince de hurdacılar sitesine yada fabrikalara satsam yine lisans gerekiyor mu? bana toplayan olmayacak
10/08/2013 : 10:33:56
seyyar tezgah veya elinizde torbayla hurda toplamak için lisans gerekmiyor.hurdayı belirli bir yerde depolamak ve işlemek için lisans gerekiyor.
09/08/2013 : 19:17:42
konuya ilave birşeyler yazmak isteyen yok mu?
06/08/2013 : 11:31:15
konu günceldir.
03/08/2013 : 22:30:38
BAYRAMIN 2. GÜNÜ BİZE TESLİM EDİLECEK OLAN ARİEL 3D ACTİVE DAĞ ESİNTİSİ ÇAMAŞIR MAK. DETERJANLARINI SİZ MARKET İŞLETMECİLERİMİZE KÜÇÜK KAR PAYI İLE SATIŞA SUNUYORUZ.. NORMALDE TOPTAN POŞET FİYATI 17,80 (KDV HARİÇ) OLAN ARİEL 5KG BİRİM SATIŞ FİYATIMIZ 14 TL dir (KDV HARİÇ)
sınırlı sayıda 1000 poşet satılacaktır.. ilgilenenlerin
bayram bey 0541 769 29 19
YADA
mesut bey 0506 334 18 67 no'lu telefonlardan aramaları rica olunur
03/08/2013 : 22:18:39
konu günceldir.
02/08/2013 : 07:12:07
sayın mehmetustam;

iyi güzel söylüyorsunuzda, bir sürü kişi bu işi yapıyor, hepsinin lisansı mı var? sokaklarda binlerce toplayan var, zabıta yakalıyor ama, yinede işe devam ediyorlar. Şimdi mesela örnek verelim, ben elime çuval alıp çuvala hurda plastik vs toplasam çuval dolunca aracıma yüklesem panelvana dolunca da hurdacılar sitesine satsam, bu mümkün değil mi? burda lisans gerekmiyor.