Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

07/07/2012 : 14:27:19
Merhaba arkadaşlar,

Artık kendi işimi, kurumsal kimlikte yapmak istediğimden dolayı piyasa ve teknik konularda araştırmalar yapmaya başladım.

Tecrübeli arkadaşların, konuya duyarlı olacağını tahmin ediyorum.

İzmirliyim, 25 yaşındayım.

2004 senesinden bu yana, internet üzerinden tanıtım , pazarlama ve web tasarımı işleriyle meşgul oluyorum.

Kendi kurmak istediğim şahıs şirketinde de, bu tip işleri home office tarzı bir yerde yapmak istiyorum.

Öncelikle aklıma gelen sorular şunlar :

* Şahıs şirketi kurmak ? Neye mal olur , artısı - eksisi nedir ?

* Web tasarımı ve reklam işlerim için vergilendirme tahmini ne orandadır, muhasebe işlemlerini kendim mi muhasebecim mi tutmalıdır ?

* Kendi üzerime olan evde bir odada ofisimi kurmak istiyorum. Şirket adresi bir mesken olabilir mi ? Gerekli şartlar, prosedür nedir ?

* İnternet üzerinden e-ticaret yapmak istiyorum. Keseceğim fatura niteliği nedir ? Ne tür fatura kullanmalıyım, vergilendirmesi konusunda hiçbir fikrim yok.

* Bazı internet sitelerinden de reklam işlerimle alakalı kazanç elde etme düşüncem var, bunun prosedürü nedir ?

* Satacağım ürünleri tedarikçilerden temin etmek istiyorum. Tedarikçiden alacağım faturayı gider göstermem mümkün mü ?

Eğer bu konularda; tecrübelerinize dayanarak yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Teşekkürler.

Son 9 yorum (en yenisi önce)

09/07/2012 : 20:50:02
Verilen cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.
Araştırmalarıma devam ediyorum. Şuan için e-ticarete pek sıcak bakıyor sayılmam. 2 net projem var şuanda kafamda.

Reklam ve Tanıtım amacıyla ilk olarak sektörde yer almak istiyorum.
İlerisinde de mutlaka yeni girişimler olacaktır diye düşünüyorum.

Benim ağırlıklı olarak mesleğim zaten reklam ve tanıtım üzerine. Web tasarımının yanı sıra; reklam stratejileri için danışmanlık hizmetide veriyorum.

İşi kendi üzerime olan bir evde , tek odada home office olarak düşünmekteyim. Anlattıklarınıza göre; bu sayede stopaj ödeme zorunluluğum kalmıyor kira meselem olmadığından.

Kendi bağkurumu yatıracağım, onun dışında %18 vergimi ödeyeceğim her iş için. Tabi birde muhasebeci ile anlaşmam lazım anladığım kadarıyla.
Hiçbirşey usulsüz olsun istemiyorum! Herşey kitabına göre.

İnşallah en kısa sürede araştırmalarımı bitirip yeni işime başlayacağım.
Fikirleriniz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
09/07/2012 : 15:37:30
Stoksuz e-ticaret nasıl yapılıyor arkadaşlar ? Ben pek anlamam bu işlerden de stoksuz yani hazırda mal elinde bulundurmadan e-ticaret yapılabiliyormuş sanırım böyle bir şeyler duydum. Bu konuda bilgi verebilecek olan var mı ?
09/07/2012 : 14:40:37
tüm sorularınızı arkadaşlar çok güzel cevaplamışlar ,
size tüm sistemleri ile satışlarına devam etmekde olan sitemizi önerebilirim.
5- 6 farklı işlerimiz olduğundan yeterince zaman ayıramıyoruz...
siz sitemizi inceleyin aklınıza takılan olursa yada sormak istediğiniz tüm soruları özel mesaj olarak gönderebilirsiniz...
modaikonu com
09/07/2012 : 10:16:53
r10 'daki efeince misin ?
Muhasebeciye kuruluş için 400 her ay 100 tl ben bu şekilde veriyorum.
Eğer faturasız işler önceden yaptı isen şirket kurduğunda geriye dönük inceleme yaparlar ve şayet usulsüzlük görürlerse sana ceza kesebilirler dikkat et.
İnternetin kdv'si %18 dir.
Ayrıca home ofis olursa ortalama 500 tl kira veriyor isen 3 ayda bir 350 tl gibi stopaj ödersin.
09/07/2012 : 09:12:13
Efeince kardeşim öncelikle işinde başarılar hayırlar diliyorum.

İzmirdeyim benimde bilişim teknolojileri ve internet hizmetleri üzerine bir işyerim bulunmakta dilersen bi çayımı içmeye davet edebilirim.

Aklına gelenleri paylaşırsın elimizden geldiğince bilgi vermeye çalışırız.

Saygılar
09/07/2012 : 01:31:22
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - abrahamme
Ayrıca yazmayı unuttum, başka bir yerde sigortalı çalışıyorsanız bağkur ödemenize gerek yok. Bir yerde sigortalı iken kendi şirketinizi aça biliyorsunuz artık. Ama dikkat edin çalıştığınız yer 1 gün bile sigortanızı geciktirirse otomatik olarak direk bağkurlu olursunuz. Her ay 300 küsür olması lazım bağkur masrafı çıkar.




bende bir şey sorabilir miyim? sigortalı çalışanların artık bağkur ödemesine gerek yok derken, memurlar şahıs şirketi açabilirler mi yani? bağkur ödemeden v.s biraz açarmısınız bu konuyu
08/07/2012 : 13:48:12
Anladım. Fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Peki ben e-ticarete giriştiğimde ; birşey değişir mi ? Sonuçta faturamı kesicem vergimi ödücem ? Ve, eğer siz tecrübe sahibiyseniz - ki bu belli oluyor ; ortalama işe giriş için bana gerekli sermayenin ne olmasını düşünüyorsunuz ?
08/07/2012 : 00:12:25
Ayrıca yazmayı unuttum, başka bir yerde sigortalı çalışıyorsanız bağkur ödemenize gerek yok. Bir yerde sigortalı iken kendi şirketinizi aça biliyorsunuz artık. Ama dikkat edin çalıştığınız yer 1 gün bile sigortanızı geciktirirse otomatik olarak direk bağkurlu olursunuz. Her ay 300 küsür olması lazım bağkur masrafı çıkar.

08/07/2012 : 00:10:24
Yeni Türk Ticaret kanununa göre , çok büyük bir firma değilseniz limited kurmak pek akıllıca değil zaten. Yakında sabancı bile şahıs şirketi kura bilir bence. Çünkü şirketi kurmak ve kapatmak çok kolay.

1 günde şirketi kurarsın. kapatırken de 1 günde kapatırsın. Limitedi kapatman 1 yıl sürüyor.

Maliyete gelince. ticaret odasına kayıt olmana gerek yok ilk etapta. Vergi dairesine giriş yaptırman yeterli. En yakın vergi dairesine git. Oradan bir kaç evrak hazırıyacaksın.

İş yeri adresi olarak evini göstere bilirsin. Ev eğer kendi malın ise stopajda ödemezsin. Kira kontratın olmayacağı için.

Fatura olayı daha basit. Kırtasiyeden bir koçan alıp noterde onaylatıp kullanmaya başlaya bilirsin. İleride kendi faturanı da bastıra bilirsin. Zaten çok maliyeti yok.

Muhasebeni kendin tutamazsın. Bir muhasebeciyle anlaş. Tanıdığın varsa 3-5 ay senden para almaz. Eğer hemen para kazanmaya başlarsan ayda 100 tl filan verirsin.

Şahıs şirketi kurmak önceden pekde avantajlı değildi ama 1 temmuzdan itibaren şahıs şirketi kurmak daha avantajlı hale geldi.

tecarikçilerden alıcan fatura eğer bir mal faturasıysa ve demirbaş sayılmayacak birşeyse gider gösteremezsin ticaret malı sınıfına girer. alırken vergi ödersin satarken müşteriden vergisini geri alırsın. Bunlar okadar kafaya takılacak şeyler değil. Muhasebecin sana bunları kısaca anlatır.

Maliyetine gelince, vergi kaydı 200 Tl yi geçmez sanırım. 400-500 civarıda da iş yeri açma ruhsatına gider. ofis kendi malın ise stopajın olmaz. muhabeciler genelde ilk bir kaç ay ücret almaz. Alsa bile 100-150 civarını geçmez.