Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

08/03/2012 : 15:19:18
Marmara bolgesinde ( Kocaeli) seracılık isi yapmayı dusunuyorum.
Bu is dalında bilgisi olan ya da faaliyet gosterenlerden baslangıc asamasında tavsiye ve fikirlerini yazamalarını rica ediyorum.

oncelikle arazi secimi ve baslangıctaki sera buyuklugu ne olmalıdır.

Son 4 yorum (en yenisi önce)

03/12/2012 : 00:48:39
Sitenin editörü Sayin Akinselcuk Beyin yazilarindan sonra bende merak saldim bu topraksiz cilek seraciligina fakat hayatimda saksiya bi cicek bile ekmedigim icin nerden baslicami bilmiyorum. Yasamis oldugum ülkede bu isin meslegi var fakat cok uzun tam 3,5 sene sürüyor okul bittikten sonra istedigin tüm meyveleri topraksiz yetistirecek bilgiye sahip oluyosun fakat benim isi kisa zamanda ögrenmem lazim. Internette baya arastirma yapiyorum bu konuda fakat nerden baslicami bilmiyorum belkide Sayin Akinselcuk bey bize nasil bi yol izlememiz nasil ve nerden baslamamiz gerektigine dair bilgilerini paylasir bizlerle: )
30/03/2012 : 10:33:52
Öncelikle imayex e tesekkurler. verdigin bilgilerden oturu. dediğim gibi tecrubemin olmadigi ama ilgimin oldugu bir sektor. bana biraz arastırmadan sonra saki gittikce riskli taraflarının arttıgını goruyorum. nasil desem, mesela urunu tohumundan hazır( yetismis urun) olana kadar ki safhalarda tecrubeli takip (ilaclama,sulama,arıların dollemesi,sicaklik,toprak gübresi v.b.) gerektirmesi ve tum bu asamalardan sonra urununun planlanan miktarda hasat edilip edilemeyecegi riski, pazarlama asamasinda da eger belirlenmiş musterin yoksa hale cok düsük karla verilmesi ya da eger ozamanda urun bol cikmis sa fiyatinin ve paralel olarak karinin dusmesi risklerini goruyorum.
bu konuda aydınlatıcı fikirlere hazırım. ayrıca ilgilenelere de tesekkurler..
17/03/2012 : 07:27:19
ÖZ SERMAYENİZ NE KADAR...

TOPRAKSIZ TARIMDA.
ilk yatırım işletme maliyetleri yüksektir.tarımsal üretim bakımından bilginiz yetersizse.küçük ölçekli yapmaya başlayın.en küçük ölçekli işletme sera 30x8:240 m2 dir.zaten bundan küçüğüde hobi olur .çileği sereda yapmayın bölgenizde aşırı karasal iklim yok sizin çileği malçlı damlama sulamalı yapın YALOVA BAHÇE KÜLTÜRLERİ ARAŞTIRMA da BURHAN ERENOĞLU ile temase geçer bu konuda duayyendir.çilekte pazarın varsa swetie charli çeşidyle çalış.pazar payı yüksektir.sera konusundada tavsiyem paran yoksa arazin düz toprak derinliğide iyi ise iyi bir toprak hazırlığı ve zirai mücadele yapıp serayı kur. fakat yeterince su imaknın varsa sera kur.seracılığı profesyonel yapacaksan paranda varsa yukarıda yazan arkadaşa katılıyorum ,ama param yok dersen amatör kalır kendini yetiştirirsin.240 m2 lik 3 adet sera kur ortalama maliyeti sana tüm işçiliğini kendin yapacaksan damlama sulama hariç 3-5 bine kurarsın serayı gidipte inşaatta kullanılan plastikle değil.
UV + IR 36 aylık olsun.zaten yükü örtü ve borular çeker.sizin orasıda sanayi bölgesi.ekonomik malzeme bulman kolay.sac fabriklarında hurda diye ayrılmış galvanizli boru bulman kolay al şekil verdir.İLÇE TARIM a git proje çizimi vardır.hatta her ilçede TARGEL personeli denilen personeller var onlardan birisiyle tanış sana kredilendirmeden kuruluma kadar yardımcı olur.takıldığın konu olursa bana maille dön.esen kalınız.