Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

29/08/2009 : 13:20:40
Arkadaşlar,
Şu an bir işyerinde hafta içi 12'ye kadar çalışıyorum. Elimde sermayem de var, fazla olmasa da. Ne yapabilirim akşama kadar?

Ben diyorum, uygun bir mahalleye bir manav market mi açayım, yoksa 1 milyoncu mu açayım?

Lütfen bu konuda fikirlerinizi ayrıntılı olarak yazarsanız, inanın çok menmun olurum. Başka alternatifler de varsa değerlendirebilirm.
bir yol gösterin...

Son 6 yorum (en yenisi önce)

02/09/2009 : 16:51:26
kozmetik pazarla çevren varsa.bilirsin büyük firmalar var
02/09/2009 : 09:59:56
artık dikkat ederim,o kadar kendimi kaptırmam:))
30/08/2009 : 15:07:40
Fakat Sevgili Gül059, bir işletme açarsanız işletmeye bilgisayar koymayın yoksa dükkana konsantre olmak yerine Koniks ten kendinizi alamama ihtimaliz var. : )
29/08/2009 : 14:55:36
danışman ve akınselçuk teşekkür ederim değerli fikirleriniz için.
bilmiyorum hemen hemen her gün zmanımın yarısı bu site de geçiyor başaracağıma inanıyorum doğrusu.
29/08/2009 : 14:34:41
Manav market daha kazançlı olabilir. Milyoncuların kalkınanını görmedim. Günü kurtarıyor veya kötü bir dönem için zaman kazanıyorlar ama eninde sonunda başka işe yöneliyorlar.

Manav marketi lüks kaliteli meyve ile açın. Ama meyveyi ucuza alın. Mesela standart meyvelerin arasında güzel görünümlü meyveler vardır. Bunları ayırıp güzelce kasalayın. Sattığınız meyve mutlaka en iyisi çıksın. Yani sizden karpuz alan birisi kabak çıkmayacağından emin olsun. Elmanın en şekerli ve kırmızısını sizde bulacağını bilsin. 2 lira yerine 4 liraya satın. Büyük bir tezgah yerine küçük sevimli ama mükemmel meyvelerin olduğu bir tezgah yapın.

Aynı zamanda her pahalı meyvenin teşhir etmediğiniz bir de ucuz modeli olsun. Böylece mahallenin şatafatlı lüks meyve almak istemeyen pazar fiyatını arayan müşteriyi de bağlamış olursunuz.

Meyve alımı çok para gerektirmez. Şirin bir manavda , tatlı dilli bir satıcı olarak hep güzel ürün bulundurur ve çok havalı pahalı bir dükkana girmezseniz güzel bir iş kurmuş olursunuz.

Üstelik bir manavın 13:00 den sonra açılması da çok garip durmaz. Fakat akşam 18:00 de kapanması garip kaçabilir. En azından 21:00 e kadar durabilmelisiniz.

Mahalle arasında bu tip meyve satan manavların zamanla büyüdüğünü kalkındığını gözlüyorum.

Başarılar dilerim . .
29/08/2009 : 14:20:58
Eğer çevrenizde manikür pedikür ağda yapılan bir yer yoksa bir elemanla anlaşıp böyle bir işe de girebilirsiniz,öğleden sonra kendi dükkanınıza zaman ayırıp ek gelir elde edebilirsiniz,çevrenizde varsa bile rekabet olacaktır,bu da iş hayatında olması gerekendir.