Ana içeriğe geç
YORUM YAZ

Tartışmaya katıl

Mesajınızı açık ve okunabilir biçimde yazın.

Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
Kullanıcı adı:
Şifre:
İlan türü:
Mesaj ikonu:
İÇERİKMesajınızDüşüncenizi açık, okunabilir ve konuya katkı sağlayacak biçimde yazın.

Önizle ile kontrol edin. Ctrl/Cmd+B · I · U0 kelime0 karakter
Gönderi seçenekleriİmza, bildirim ve moderasyon
 

Hazır olduğunuzda kaydedinÖnizleme değişiklikleri kaydetmez.
  

Konu bağlamını inceleOrijinal yazı ve son yorumlar

Orijinal yazı

13/10/2012 : 20:37:14
Merhaba,
başlıkta da belirttiğim gibi farklı bir ortaklık teklifi sunuyorum. İşin artılarını, eksilerini ve risklerini, açıkca yazacağım.

En öncesinde belirtmek isterim ki, yazım uzun gelebilir. Fakat bunların tamamını kısa bir yazıyla açıklayıcı bir dille yazmam mümkün değil. Şimdi gelelim konuya..

Yaklaşık 3 yıldır sanatçı menajerliği yapıyorum. Şu anda da bir müzik grubun menajerliğini yürütüyorum. Şu anda çok yüksek meblalar olmasa da, grup parasını kazanıyor ve çalıştığımız insanlara da kazandırıyor. Maalesef başka gelir kaynakları olmadığı için, kendi projemize kendimiz yatırım yapamıyoruz. Peki ben ne istiyorum? Grubumuzun, profesyonel stüdyolarda alınan şarkıları var. Bandrollü albüm yapmak ve klip çekmek için gerekli meblaları karşılayabilecek insanlar arıyorum. Henüz yazım sonlanmadı. Lütfen okumaya devam edin.

İş ortağımızın bu işten karı ne olacak? 2 yıl boyunca, grubun her konserinden, MU-YAP ve MSG'den kazanılan ücretlerden kar payını alacak. Bu belirttiğim şeylerden çok büyük paralar elde ediliyor. Şu anda televizyonda klipleri dönen, sahne performans ücreti 15-20 bin TL olan, ayda 10'a varan konser veren bizzat tanıdığım gruplar ve menajerleri var.

Maalesef ki bu piyasada ne kadar iyi olduğunuz çok da önemli değil. Birilerinin sizin elinizden tutması gerekli. Çok iyi bir müzisyen olduğunuzda, birileri sizi keşfeder devri biteli çok oldu. Her yapımcı artık parasını kazanma derdinde. Sizin albümünüzü basıp, klibinizi çekip elinizden tutmuyor. Paranız varsa yapıyor bütün hepsini. Yukarıda tanıdığım, bildiğim gruplar var dediklerim aynen de bu formata yakın yükseldiler.

Televizyon'da bir programa konuk olmak bile paraya bakıyor. Bu piyasada buna piyar deniyor. Eğer konuyla ilgili birileri olursa, ayrıca piyar'ı daha geniş şekilde kendisine anlatırım.

Bana ne kazanırım, daha net anlat diyenler için: Bu grup, albüm ve klibini çıkardıktan sonra en az ayda 4 konser vermeye başlar. Yatırıma göre bu ayda 10 konsere bile çıkabilir.

Diyelim grubun sahne performansı 2.000 TL ve ayda 4 konser veriyor. İş ortağımız bu konserden, %20'lik payını, yani yaklaşık 400 lirasını bir konserden kazanır. Diyelim bu süreç 2 yıl boyunca devam etti. İş ortağımızın toplam kazancı 40 bin TL'dir. Tabii ki bu bahsettiğim sahne performansı 5bin TL de olabilir, 10bin TL de. Ne kadar yatırım yapılırsa, grup ne kadar çok tanırırsa, iş ortağımızın ücreti de otomatik olarak artar.

MU-YAP(Sizin telif hakkınızı koruyan, devlet destekli kuruluş) denilen kuruluş, Youtube izlenme sayısı, aveamüzik, turkcellmüzik, ttnetmüzik, gibi sitelerde şarkının dinlenirliğine göre, radyolarda ve televizyonlarda yayınlanma başına, her yılın Ocak ayında size bir ücret ödüyor. Ki bu ücretler, ciddi paralar. Ve yeni yürürlüğe girecek yasaya göre, cafelerde, restaurantlarda şarkınız çalınırsa, onlardan da ücret alacaksınız. Hükümetin, bu konuda ciddi çalışmaları mevcut. Tahminimce yasanın yürürlüğe girmesine çok az bir müddet kaldı.

Bu işe yatırılacak tahmini ücret 15-20 bin TL arasındadır. Bu olayı 10 bin TL'ye de halledebiliriz. Ama 5-10 bin TL daha fazla harca****, büyük televizyon programlarında performans konuğu olarak grubu görmemiz mümkün. Piyar olarak anlattığım şey bu. Bu işin ticareti de yapılıyor.

Bu işin piyarını yaptığımızda, 2bin TL olan grubun konser ücreti, otomatik olarak gündemde olduğu için, 2-3 katına çıkabiliyor. Yani bu işten 2 yıl içinde 20 bin TL de kazanabilirsiniz, yatırım ve biraz da şansa göre 100bin TL de.

Grubun ismini, şarkılarını ve sosyal medya adreslerini paylaşmıyorum. Eğer ki ciddi düşünen, ciddi düşünüyorum, ama konunun daha da açıklanmasını istiyorum diyen varsa, diğer bilgiler paylaşılacak. İstenirse telefondan, istenirse yüz yüze görüşülebilir. Konser başına ücret için güvensizlik oluştuysa, iş ortağımızla birlikte noter onaylı sözleşmemiz yapılacaktır. Onun bilgisini de aktarayım.

Tekrar ediyorum, diğer tüm bilgiler ciddi düşünen, konuyla alakalı insanlarla konuşulacaktır.

Gruptan bahsetmem gerekirse, televizyonda dinlediğiniz alternatif rock yapan gruplardan büyük bir farkı yok. Sadece dediğim gibi bandrollü albüm çıkaramadığımız için, bu durumdayız.

Yazımı okuyanlara teşekkür ediyorum. Özel mesajla ulaşırsanız, telefon numaramı gönderirim, telefonda da konuşuruz, yüz yüze de konuşuruz.

Son 11 yorum (en yenisi önce)

06/12/2012 : 00:25:14
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ceybox
Merhaba arkadasim ben al sat para kazaniyorum,,,bahsettigin parada cok onemli olmayan bi para bende tam bu gunlerde yeni bir is arayisindayim,,ama olaya hakim olmak isterim yani isin icinde olmak hakim olmak gibi,,amacimda 400 tl kazanmak olmaz bunuda bastan belirteyim,,bu konularda anlastiysak bi parca di lemek isterim onun arkasina ise yuz yuze gorusmek saygilarimla


Merhaba,
özel mesaj gönderildi.
29/11/2012 : 17:49:45
Merhaba arkadasim ben al sat para kazaniyorum,,,bahsettigin parada cok onemli olmayan bi para bende tam bu gunlerde yeni bir is arayisindayim,,ama olaya hakim olmak isterim yani isin icinde olmak hakim olmak gibi,,amacimda 400 tl kazanmak olmaz bunuda bastan belirteyim,,bu konularda anlastiysak bi parca di lemek isterim onun arkasina ise yuz yuze gorusmek saygilarimla
29/11/2012 : 16:24:35
Günceldir. Henüz kimseyle anlaşılmamıştır. Detaylı bilgi almak isteyenler özel mesaj yoluyla ulaşabilir.
24/10/2012 : 02:50:06
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - halitt
detaylı konuşalım belki anlaşabiliriz. htekir@hotmail.com


Özel mesaj yolu ile dönüş yapıldı.
24/10/2012 : 02:47:31
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - daphneco
Alternatif rock tarzı, son yıllarda ilerleme kaydediyor.

Bence bu güzel bir fikirdir, ideal ve riski çok düşük görünüyor.

Şu anda elimde o sermaye yok ama, rock tarzı müzikle (kulağım çok iyidir/ses de var) yakından ilgiliyim.
En azından bir demo dinlemek isterdim : )
Başarılar.



Merhaba,
mesajınız için teşekkür ediyorum. Merakınızı gidermek adına, özel mesaj ile bir şarkı yolluyorum :)
20/10/2012 : 20:33:40
detaylı konuşalım belki anlaşabiliriz. htekir@hotmail.com
19/10/2012 : 13:51:04
Alternatif rock tarzı, son yıllarda ilerleme kaydediyor.

Bence bu güzel bir fikirdir, ideal ve riski çok düşük görünüyor.

Şu anda elimde o sermaye yok ama, rock tarzı müzikle (kulağım çok iyidir/ses de var) yakından ilgiliyim.
En azından bir demo dinlemek isterdim : )
Başarılar.
15/10/2012 : 10:02:57
Bu sitede açtığım bir yazıyı , yarım yamalak okumam, kaldıki yorum yapacak isem asla yarım okumam, Bir kaç yüzbinlira yatırımı yapacak bu sitede epeyce bir arkadaş var, umarım istediğinizi bulursunuz, işiniz gücünüz rast gitsin.
15/10/2012 : 01:32:47
muzik piyasasindan anlamam ama sansiniz bol olsun arkadasim.
14/10/2012 : 22:57:58
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - VSL
Bandrollü Albüm yapmak ve Klip çekmek, bedeli 10 000 ( Onbin lira ) liraya halledebileceksiniz yani :-) Siz bu paraya Fotoğraflarını bile çektiremezsiniz, kaldıki albüm yapmak. Bir müzisyen dostum yaz başında 100 000 evro para harcadı kışa çıkacak albümü daha da eksiği var :-)

Bu arada albüm çıkartmak isteyen bayan solistler hepi topu 10 000 liralık bir rakkam içinmi zengin sevgili arayıp albüm çıkarmak için uğraşıyorlar, o rakkamı bir gecede bulurlar bir çoğu. :-)


Merhaba,
afedersiniz ama işgüzarlık yaptığınız. İşte sırf bu yüzden, detayları ciddi düşünenler için açık bıraktım. Çıkartmak istediğimiz single albüm. Şarkımızın kaydı aranje edilmiş şekilde hazır. Basıp, dağıtım gerekli sadece.

100 bin TL gibi rakama da oluyor bazı işler, 15-20 bin TL'ye de. Burdan çıkıp da kimden 100 bin TL sponsor olmasını isteyebilirim bu iş için? Neden havadan konuşursunuz anlamam. 100 bin TL'ye albüm yapan arkadaşının hiç bir şeyi hazır değildir. Herşeye baştan başlamıştır. Kaydı yoksa, 8-10 şarkılık bir albüm hazırlayacaksa zaten kaydı 20-25 bin TL arası tutar. Tabi bunlar kayıt aldığı stüdyo ve çalıştığı kişiye göre değişir. Ben 20 bin TL'ye birileri ünlü olur demedim zaten, yarım yamalak okuduğun ne kadar da belli.

Lütfen sadece konuyla "ilgili" kişiler yorumunu bıraksın. Bu konuyu tartışmak için açmadım, destek çıkabilecek birisini bulabilirim belki diye, içtenlikle açtım.
14/10/2012 : 22:42:07
Bandrollü Albüm yapmak ve Klip çekmek, bedeli 10 000 ( Onbin lira ) liraya halledebileceksiniz yani :-) Siz bu paraya Fotoğraflarını bile çektiremezsiniz, kaldıki albüm yapmak. Bir müzisyen dostum yaz başında 100 000 evro para harcadı kışa çıkacak albümü daha da eksiği var :-)

Bu arada albüm çıkartmak isteyen bayan solistler hepi topu 10 000 liralık bir rakkam içinmi zengin sevgili arayıp albüm çıkarmak için uğraşıyorlar, o rakkamı bir gecede bulurlar bir çoğu. :-)