Herkese merhaba,
Ulkemizde haddinden fazla baklavaci ve benzeri tatlicilar olmasina ragmen ozellikle tulumba, revani, sekerpare vb. tatlilari cok iyi yapan yerler yok denecek kadar az. Ben bu konuda bir bosluk oldugunu dusunuyorum. Biz Rumeli gocmeniyiz. Bilen bilir pastanecilik/tatlicilik konusunda bizim oralar cok iyidir. Ben sahsen tatlicilik isiyle daha once hic ugrasmadim ancak ciddi sekilde arastirma yapiyorum. Uretecegim tatlilar belli, tarifler bende, lezzet konusunda hicbir sorunum yok. Aksine cok iddialiyim.
Sizlerden isin isletmecilik yonuyle ilgili tavsiyeler rica ediyorum. Mesela;
1. Dukkan yeri ne kadar onemlidir? Cadde ustu olmasi sart midir?
2. Dukkan ile uretim yerinin ayni yerde olmasi ile ayri yerlerde olmasi konusundaki gorusleriniz? Ayni yerde olursa kira cok yuksek olabilir. Oysa ki ufak bir dukkan ve uygun bir yerde cok dusuk kirali ayri bir uretim yeri de mantikli olabilir. O zaman da nakliye sorunu var tabii, o da bir maliyet. Dusunceler? Deneyimler?
3.Gida Uretim İzni vb. yasal izinler konusunda puf noktalar?
4. Belki de en onemli soru: Tatlilarimizda gercek tereyagi ve en iyi malzemeler kullanilacak. Tat mukemmel ama dogal olarak fiyatlar kilo basina 2-3 TL fazla olacak. Sizce tuketici tadi begenirse bu 2-3 TL'ye takilir mi? Bence kalite her zaman satar, insan damak tadinda 3'e 5'e bakmaz ama sizler ne dersiniz?
Tesekkurler, saygilar,
Acar Semerkant