Gıda Analizleri - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Gıda Analizleri


umut sengul
Üye

Toplam 2356 yazı
16/08/2009 :  19:37:11   Yazarın websitesini ziyaret et Website  Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Resmi ve özel labaratuarlar tarafından gerçekleştirilen gıda analizleri genel itibariyle şunlardır:

Genel Analizler

Kül
Asitte Çözünmeyen Kül
Nem
Yağ (ekstraksiyon)
Protein
Toplam Asitlik
pH
Şeker (titrimetrik)
Şeker (HPLC ile)
Tuz
Renk (hunter ile)
Çözünen Külde Alkalilik
Sülfat Tayini
Mineral Analizi (ağır metaller hariç)
Uçucu Yağlar
Toplam besinsel lif
Toplam Enerji Atwater yöntemi ile (nem, kül, yağ, protein, karbonhidrat, diyet lif )

Yağ Analizleri

Refractive Index
Yoğunluk
Kaynama-Erime Noktası
Reichter-Meissel Değeri
Serbest Yağ Asitliği
Peroksit Sayısı (yağ örneklerinde)
Peroksit Sayısı (yağ örnekleri dışındaki gıdalarda)
Eterde Çözünmeyen Yabancı Madde
İyot Sayısı
Sabunlaşma Sayısı
Sabunlaşmayan Maddeler
Sabun Testi
Yağ Asitleri Kompozisyonu
Yenebilir Yağlarda Susam Yağı (kalitatif)
Yenebilir Yağlarda Prina Yağı (kalitatif)
Yenebilir Yağlarda Mineral Yağı (kalitatif)
Yenebilir Yağlarda Pamuk Yağı (kalitatif)

Süt Ve Süt Ürünleri Analizleri

Yağ Miktarı (Gerber metodu)
Asitlik (% SH)
Asitlik (%laktik asit)
Yoğurtta Nişasta (kalitatif)
Yoğurtta Jelatin aranması

Meyve ve Sebze Ürünleri Analizleri

Formol Sayısı
HMF
C vitamini
Patulin

Hububat ve Ürünlerinde Yapılan Analizler

1.Buğdayda Fiziksel Analizler

Yabancı madde miktarı tayini
Hektolitre ağırlığı tayini
Bin tane ağırlığının saptanması
Camsılık tayini
Un verimi tayini

2.Fizikokimyasal Analizler

Yaş gluten (yaş öz) miktarı tayini
Yaş ve kuru gluten miktarı tayini
Yaş gluten miktarı ve gluten indeks değeri
Zeleny sedimentasyon testi
Modifiye sedimentasyon testi
“Berliner-Koopmann” (öz kabarma) testi
Pelshenke testi
Düşme sayısı tayini

3.Polarize Işıkta Jeletinizasyon Kontrolü

4.Buğday Proteinlerinin Elektroforetik Analizi

Asit poliakrilamid jel elektroforez (A-PAGE)
SDS-Poliakrilamid jel elektroforez (SDS-PAGE)

5.Hamurda Reolojik Özelliklerin Tayini

Farinogram özellikleri

6.Makarna Analizleri

Makarna pişirme testleri ; Suya geçen madde miktarı, hacim artışı, su absorbsiyonu, pişme süresi, duyusal özellikler (yapışkanlık, sertlik, kümeleşme)
Toplam organik madde miktarı tayini

7.Nişasta davranışlarının RVA (Rarpid Visco Analyser) ile incelenmesi

8. Bisküvi Analizleri

Bisküvi yapımı, çap, kalınlık ölçümü
Renk analizi
Tekstür analizi

9.Baklagil Kalite Testleri

Kuru ağırlık, yaş ağırlık, kuru hacim, yaş hacim, su alma kapasitesi, su alma indeksi, şişme kapasitesi, şişme indeksi
Kuru pişme süresi
Yaş pişme süresi

Et ve Et Ürünleri

Nitrit Miktarı
TBA Sayısı
Toplam Uçucu Bazik Azot

Mikrobiyolojik Analizler

E.coli sayımı
Enterekok sayımı
Fekal koliform sayımı
Howard yöntemi ile küf sayımı
Koliform sayımı
Konservelerde bombaj kontrolu
Listeria aranması (kalitatif tipleme yok)
Maya-küf sayımı
Osmofilik maya-küf
Pastörizasyon kontrolü
Salmonella sayımı
Sporlu bakteri sayımı
Staphylococcus aureus sayımı
Sterilizasyon kontrolü
Toplam bakteri sayımı (aerobik mesofilik bakteri sayımı)
Bacillus cereus
Clostridium perfringens


Yerleşim : Belçika / Limburg  |  Meslek : İthalat / İhracat

 UYARI: Sitede yer alan ilanların doğruluğundan ilan sahibi sorumludur. Tanımadığınız kişilerle ticaret yapmayınız, yapıyorsanız dikkatli olunuz, tedbiri elden bırakmayınız, denemeden görmeden almayınız, alışveriş yöntemi olarak garanti yöntemler seçiniz. Hiçbir zaman kesinlikle birilerine para yada mal göndermeyiniz veya hesabına para aktarmayınız!
Detaylı bilgiler ve sorumluluklar için kullanım şartlarını okuyunuz.

  • İlanın kalitesi ve ilan sahibinin yaptığı önceki alışverişler için ilan sahiplerine referans sorabilirsiniz.
  •  

    Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

    Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

    Üye olarak:

    • Yeni yazılar gönderebilir,
    • Varolan yazılara yorum yapabilir,
    • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

    » Hemen üye olmak için tıklayınız.


     

    1 saniye.
    05:35:05, 28 Nisan 2024, Pazar

    Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

    Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

    © 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım