Dikey Tarim Aparati - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Dikey Tarim Aparati


acenkoz
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
05/03/2016 :  20:09:41 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Dikey tarim aparati ile ugrasan bu isi ticari olarak yapan sahislarin arazi tahsisi konusunda ne gibi bir prosedur izledigi konusunda bilgi alabilirmiyim acaba
Herkezin bir hikayesi vardır ...

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Mühendis
CEMTOLGA
Yeni Üye

Toplam 59 yazı
10/03/2016 :  14:39:06  Alıntı
dikey tarım aparatı topraksız tarım için geliştirilmiş bir düzneketir minimum alandan maksimum fayda sağlamak için geliştirlimiş.işçilik demirbaş ve otla mücadelede sıfır maliyeti vardır.tarıma uygun olamayn ancak elektriğe suy ayakıon hazie arazilerini araştırabilirsiniz bulunduğunuz yörede veya aklınıza yatan bir yerde.en ideali jeotermale yakın bir yer olursa kışın üretip daha karlı satabilirsiniz ürünlerinizi.mesela derseniz.bana göre tere roka maydanoz vb yeşillik dediğimiz ürünlerin her zaman pazarı var bilakis kışın.adet maliyetide 2 kuruştur .marulun ise 7 kuruştur.çilek ise en karlı üretimdir.şu an için kg toptan 6 ial 8 tl arasıdır.ürünün elinde kalma olasılığı sıfırıdır neden derseniz satamadığınzı ürünü ya reçel-marmelet olrak değerlendirip dahada katma değerli ürün haine dönüştebilirisniz.veya biraz daha yatırımla donuk çilek olarak zincirler satabilirisiniz.

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Esnaf
acenkoz
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
14/03/2016 :  17:21:03  Alıntı
tesekkur ederm bilgiler icin ama ben 6 ayı geckın suredır arastırıyorum zaten benim ogrenmek istedigim kısım arazi tahsisi
üzerinde üretim yapılacak arazinin tarla bag ya da bahce vasfında olması gerekiyor ancak bazı yetkililerden son yıllarda ki tarıma yapılan destekler neticesinde bu tahsis olayında ki kriterlerin esnetilebildiği yönünde bu konuda bilgisi olan varsa paylasırsa sevinirim
tekrar teşekkür ederim
Herkezin bir hikayesi vardır ...

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Mühendis
CEMTOLGA
Yeni Üye

Toplam 59 yazı
14/03/2016 :  21:10:00  Alıntı


kardeş.yazın zaten çilek mersin ve anamurda neredeyse tüm türkiyey yetecek kadar üretiliyor.bursası var antalyası var daha birde mevsimi uygun olduğundan.maksat kışın üretip ürün en az bulunduğu fakat en yüksek ve aranılır ve uluşılamaz olan zaman diliminde satmak gerekli.onun için ''ısrarla'' ''jeotermal'' demem ondandır.isterse erzurum olsun isterse kars veya ülkemiizn en soğuk yeri nereyse orası.1 birime 10 birim karşılık geliyor açık saha çilek yetişriciliği.yani 1 dönüm sera kapatırsanzı 10 dönüm açık topraklı tarımdan elde edilebilen kar/hasılat elde ediliyor.üstelik hasatlık yabaniot yok ve ilaç maliyeti yok denecek kadar az.ücretsiz tahsisili arazi bulacağım/buldum derken diğer avantajları gördez kaçırma derim.Allah yolunu açık etsin bu konuda.

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Esnaf
CEMTOLGA
Yeni Üye

Toplam 59 yazı
14/03/2016 :  22:08:53  Alıntı
Güneş ışığının alt basamaklara daha rahat ulaşması için yükseldikçe incelmesi gerekmektedir. Bu sebeple koniktir.

Dikey tarım aparatının üretilme sebebi bu maliyetleri an aza indirmektir. Toprak sorunu olmadan, yakıt, işçilik, gübreleme ve sulamada tasarruf ederek daha fazla ürün almayı amaçlamaktadır. Dikey tarım aparatı iklim şartlarına göre bireysel giydirilerek sera şartlarına ulaşmaktadır. Isı dengesini sağlamak ve havadan gelecek asit yağmurlarına karşı korumak amacı ile yapılan sera giydirmesi daha dengeli bir üretim imkanını size sunar.
DİKEY TARIM APARATI TEKNİK ÖZELLİKLER
Dikey Tarım aparatı yüksekliği 200 cm., taban çapı 100 cm. ve tepe çapı 10 cm. dir. Yağmurlama ve damlama sulama aparatıyla birlikte toplam yüksekliği 350 cm. dir. Beş kattan oluşan bu ürün her katında, 3 ile 15 fide ekim deliği vardır.
Dikey Tarım Aparatı üzerindeki fide ekim deliklerine 48 adet domates, biber, patlıcan, salatalık, enginar, 96 kök turp, cinsine göre 120-240 kök marul, 240 kök çilek ekilebilir.
Ürün gelişimi için su ve gübre ihtiyacı yağmurlama ve damlama sulama ile sağlanmaktadır.
Dikey tarım aparatında ekimi yapılan ürünlerin toprak ve hava ile ilişiği kesilerek hastalıklara karşı direnci arttırılır.
DİKEY TARIM APARATININ ÖZELLİKLERİ VE KULLANIMI
1- Sera çadırı kışın soğuktan korumaya yardımcı, sera içinde, aparatlarda sera çadırı ile kullanıldığında dışarıdaki 1 derece soğuk hava içerde 18 dereceyi bulmaktadır, yıl boyunca aralıksız üretim yapılabilir.
2-240 kök bitki ekilir
a) Domates, salatalık, biber çeşitleri enine ve boyuna büyüdüğü için 48 kök ekilir yukarıdaki yağmurlama sistemine bağlama imkanı vardır bir boş bir dolu olarak aparatın yere paralel olan deliklere ekilir
b) Fasulye 96 kök ekilir
c) Çilek, marul,çiçek vs 240 kök ekilir.
3- Damla sulama sistemi ile kök diplerinden sulama yapılır, yağmurlama borularından ise yaprakların yıkanması istendiğinde yada yapraklara ilaçlama yapılmak istendiğinde kullanılır ve yukarı uzayan bitkilerin bağlanması için kullanılır.
4- Aparatın içinde torf ve perlit vardır, perlit suyu tutar ve % 80 su tasarrufu sağlar
5- Torf ithaldir çünkü Türkiye' deki torfun tuz oranı yüksektir
6- Aparatın boyu 2 metredir yağmurlama sulama boruları ile 3 metredir
7- Çilekte 1 fide 1.5-2 kilo verir, 240 kök x 1,5 kg = 360 kg 1 aparattan verim alınır, 2013 te en düşük 2,25 tl kilosu toptanda satıldı 360 kg x 2,25 tl= 810 tl 1 aparattan gelen gelir, yılda 3 hasad yapılır
810 x 3 = 2430 tl 1 aparatın yıllık getirisidir.1 mt2 alandan alınan gelir.

Normal tarlada, bahçede 1 mt2 alana ancak 6 kök çilek ekilir.

8- Gübreleme tankından sıvı gübreyle damlama sulama borularına gönderilir,
9- Aparatlar hortum yardımıyla birbirine bağlanır ve tek bir yerden çeşme açılarak sulama yapılır, işçilik sıfırdır sulamada
10- Hiç bitkiden anlamayan kişiye domates ektirildi 500 kg ürün toplandı 1 aparattan
11- Zeminde toprak olmasına gerek yok, her türlü zeminde kullanılabilir
12- Çok sıcak çok soğuk ülkeler de üretim yapmak mümkün, bitkiye faydalı gazlar ile aparatın ortasından ısıtma ve soğutma işlemi yapılır
13- Marul 30 günde hasat edilir, güneşi eşit şekilde her tarafından alması, suyu perlitin tutup bitkinin ihtiyacı kadar alması sera altı sera çadırı ile ısı düşüklüğünden etkilenmemesi hızlı büyüme sağlar.
14- Aynı anda hem toprağa hem aparata ekilen fasulye büyümesinde farklılık olmuştur, topraktaki fasulye 20 cm olmazken aparattaki 3 metre olup çiçeklenmiştir.

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Esnaf
acenkoz
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
16/03/2016 :  12:52:37  Alıntı
dostum tesekkur ederım ama koordinasyonu saglayamadık :D
Herkezin bir hikayesi vardır ...

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Mühendis
Ayıboğan
Üye

Toplam 122 yazı
20/03/2016 :  21:54:55  Alıntı
Dikey tarım aparatı oldukça ilgimi çekti.nerden satın alabilirim?

Yerleşim : Türkiye / Giresun  |  Meslek : Ticaret
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

3.74 saniye.
08:19:30, 3 Mayıs 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım