İnternet Satışlarında Vergi - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

İnternet Satışlarında Vergi


Magnum44
Yeni Üye

Toplam 5 yazı
20/02/2016 :  23:54:59 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Herkese merhaba. İnternet üzerinden hediyelik eşya satmayı düşünüyorum. Bi süredir ufak çaplı satış yapıyorum zaten ama insanlar "Kapıda Ödeme" secenegi istiyor. Bunun içinde kargo firmaları veya ptt vergi levhası şart koşuyor. Bende "Şahıs Firması" kurmaya karar verdim.

G.Gidiyor, N11 tarzı sitelerde satışlar sıkı denetleniyor. Buradan satacağım ürünlerin hepsine fatura kesicem. Ama ben "çoğunlukla" ürünlerimi İnstagram üzerinden satıcam. Araştırdım İnstagram üzerinden ürün satanlar çoğunlukla fatura kesmiyor. Ben de satışlarımın yüzde 20sine fatura kesmeyi düşünüyorum. Çünkü ürünü aldıgım esnaflar malın onlara faturasız girdiğini söylüyorlar, ürün bedeli kadar fatura kesemeyeceğini söylüyorlar vs.

Zaten ben de tüm ürünlere fatura kessem %20 Gelir vergisi, %18 KDV aşırı fazla çıkıyor. Bir de k.ödeme komisyonlu oldugu için gönderi başı 9 TL kargo ücreti var. Hesaplıyorum bir şey kazandırmıyor.

Sorum şu ki. Kargo firmasında aylık kaç adet kargo yolladıgım, ne kadar para tahsil ettiğim gözükecek. Keza banka hesabıma yatacak bu para yine belli yani. Ama dediğim gibi instagramda büyük satıcılar var tahminim adam belki ayda 600-700 kargo yolluyor. Araştırdım çoğu her sattıgı ürüne fatura kesmiyor. (Kesenlerde var illa ki)

Yani fiziki dükkanlar gibi. 200 TL iş yaparsın 100 TL Z raporu kesersin gün sonu. Bunu Maliyede ,devlette bilir ama abartmadıgın sürece sorun olmaz.

İnternet işi nasıldır? Şahıs firması kurarak belli düzeyde satışlarını vergilendiren var mı? Sattıgınız her ürüne kuruşu kuruşuna fatura kesiyor musunuz? Veya Maliye doğal olarak göz yumuyor mudur her ürüne fatura kesilmemesine . Teşekkürler.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
reyhoustaaa
Yeni Üye

Toplam 50 yazı
10/03/2016 :  00:05:58 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Bizde şöyle bir laf vardır hayatta 2 şeyden kaçılmaz 1 ölüm 2 vergi o yüzden ne kadar hile hurda olursa olsun adama sırf fatura göndermedin diye tüketici şikayeti oluşturup soruşturma açtırır ticaretin 1. kuralı namusunla iş yapmaktır bu yüzden bu fikrinizi dürüst olmadığı sürece doğru bulmuyorum.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İnternet
Magnum44
Yeni Üye

Toplam 5 yazı
10/03/2016 :  18:55:14  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - reyhoustaaa
Bizde şöyle bir laf vardır hayatta 2 şeyden kaçılmaz 1 ölüm 2 vergi o yüzden ne kadar hile hurda olursa olsun adama sırf fatura göndermedin diye tüketici şikayeti oluşturup soruşturma açtırır ticaretin 1. kuralı namusunla iş yapmaktır bu yüzden bu fikrinizi dürüst olmadığı sürece doğru bulmuyorum.


Hocam ürünlere fatura kesmeyi düşünüyorum. Ama 50 liraya satıyorsam 30 lira fatura kesicem mesela. Teşekkürler cevap için.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
Magnum44
Yeni Üye

Toplam 5 yazı
11/03/2016 :  17:24:37  Alıntı


yukarı

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
bitirim06
Üye

Toplam 213 yazı
20/04/2016 :  18:01:48  Alıntı
İnternetten satısta faturayı dusuk kesemessın cunku odeme ya banka yoluyla yada kredi kartı aylık 50 gonderının ustune cıkarsan kargo fırmaları ıle anlasma yapabılırsın.

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Diğer
Masor07
Üye

Toplam 546 yazı
20/04/2016 :  23:30:36  Alıntı
Aynen düşük kesmen imkansız.Her koşulda sıkıntı çıkar.

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Emlakçı
esnafbirabi
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
12/08/2016 :  16:05:56  Alıntı
İnternetten satış yapma olayı tabiri caizse çığ gibi büyüyor bu dönemde. Fakat neden herkes vergiden kaçıyor.
Artık şahsi hesaplarda incelemeye tabi tutulmakta,yani sizin hesabınıza her gün belli tutarlarda para gelecek ve inceleme olduğunda siz bunu arkadaşım para gönderdi diyerek kapatamazsınız.Geriye dönük banka hareketlerindeki tüm tutarlar tespite girer ve cezanız buna göre olur.
Başkaları da böyle yapıyor diyerek yanlış bir yola girmeyin derim.
Ben de şu an instagram ve web sitem üzerinden yurtdışından getirdiğim ürünleri satmayı planlıyorum. Hatta az sanal pos başvurularımı yaptım.
Ürünler kazandırmıyorsa fiyatını arttırın ya da farklı ürünler getirin ki rekabetten sıyrılın.
Vergi kaçırmak gayet ağır bir suçtur bana göre hem kanuni hem de ahlaki açıdan.
Ben kazandığım üç kuruşta olsa gidip vergimi ödemeye çalışıyorsam hatta bazen cebimde 50 lira bile kalmıyorsa, sen vergi kaçırmanın yöntemlerini sorgulamamalısın.
Bu tarz olaylarda genel olarak durum hep aynı;
Yurtdışından ürün getireceğim gümrüksüz nasıl getiririm ?
Ya da faturayı düşük kessem ya da az kessem sıkıntı çıkar mı ?
Yapmayın etmeyin arkadaşlar verginizi verin haram lokma sokmayın kursağınızdan başkasının hakkından almayın.
para seni üzmesin, mutlu da etmesin

Yerleşim : Türkiye / Balıkesir  |  Meslek : Esnaf
hakankaya2020
Üye

Toplam 345 yazı
03/10/2016 :  14:38:52 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
hocam
değindiğiniz gibi normal fiziki mağazalarda olduğu gibi internet üzerinden yapılan satışlarda da bir çok kişi ve firma fatura kesmiyor.
Ama bunun yasal olmadığını hepimiz biliyoruz. ve tasvip etmiyoruz, buradan da, şöyle az keseceğim diyerek kendini ihbar etmiş oluyorsun. :D

onun yerine kar marjı yüksek ürünlere yönelmek, ürünleri giriş faturası ile almak, mümkün olduğunca giderleri beyan edilebilir hale getirmek daha doğru bir çözüm olacaktır.
Dediğiniz gibi sattığınız bir ürün için
x=(fatura kestiğiniz miktar)- (ürününün giriş faturası)-(kargo faturası)-(ödeme altyapısı komisyonu)-(işletme giderlerinden ürün başına düşen miktar)
şeklinde bir x kar elde ediyorsunuz, bunun %18i kdv, bu %18 çıkmış gelirden %20 gelir vergisi ve diğer stopaj, vergi ve harçları düşünürseniz %45inin gittiğini görürsünüz.
buda neredeyse yarınızın büyük kısmını devlete verdiğinizi ortaya koyar ki kendinize kalan kısmı arttırmak için ancak kar marjınızı yükseltmeniz gerekir.

özellikle internetten satışlarda maliyenin kargo denetlemelerine yakalanabilirsiniz, gönderdiğiniz ürün faturalı olmadığı için müşteri şikayet edebilir, yada faturasız gönderdiğiniz kişinin kendisi vergi dairesi çalışanı çıkabilir. yani büyük risk almak olur. internetten satışa ilk başladığında muhasebecisi hatırlatmadığı ve kendisi de bilmediği için irsaliyeli faturayı tek nüsha koyduğu için kargo denetlemesinde o an aktarma istasyonunda yer alan birçok siparişinin her bireri için ayrı ayrı ceza yemiş arkadaşlarımız var.
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://www.mrhakankaya.com https://www.youtube.com/@hakankaya/

Yerleşim : Türkiye / Denizli  |  Meslek : Mühendis
sars6167
Yeni Üye

Toplam 78 yazı
25/10/2016 :  12:31:57 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
İnternette sattığınız her ürüne fatura kesmek zorundasınız. Normal dükkanda yaptığınız satışlara ara sıra fatura kesmeyen illaki olur. Fakat internet satışında parayı elden değil direk hesabınıza aldığınız için girdiler gözükecektir ve herhangi bir incelemede size sorun yaratacaktır. Ayda 600-700 kargo gönderip fatura kesmemek diye bir şey olamaz. Bir kere alan adam faturam yok diye herhangi bir yere şikayet ettiğinde çok zor durumlar yaşanabilir. Yani internet üzerinden satışlarınızda muhakkak fatura kesmeliniz.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

4.22 saniye.
02:06:53, 20 Nisan 2024, Cumartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım