Döner-pizza-lahmacun Lokanta - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Döner-pizza-lahmacun Lokanta


nngfon
Yeni Üye

Toplam 9 yazı
21/12/2014 :  17:04:09 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Merhaba arkadaşlar,

Anadoluda ki 250-300 bin nüfuslu il merkezinde
yurtdışında yapmış olduğum işi açmak istiyorum 13 yıldır.Döner-pizza retaurantında çalışıyorum.Burda ki işimi aynen kursam.

Düşündüğüm yer şöyle biryer.
10-15 masa sığacak olan bir dükkan,içerisi düzgün masarafsız yapılı.Sadece havalandırması ve mutfak kurulumu olacak.

Dükkan kirası 1500-2000 arası.
Bu restaurant da döner
pizza-lahmacun
köfte
Hamburger
Grill ürünleri
ve
1 çorba çeşidi.

satmayı düşünüyorum.Yani anlıyacağınız Tr deki tek döner sat tek pizzacı ol veye köfteci çorbacı şeklinde değilde. Yurtdışında yaptığımız gibi bircok ürünle devam edeceğim menude en az 80 çeşit yemek olacak
pizzasından mis griiline vs...

Maliyet ne çıkar?
Alacağım şeyler...
2 adet döner grill
2 adet bak blad grill
vitrinli buzdolap
pizza fırını
tost makinaları
2 adet büyük diepfreze
2 adet içecek dolabı
1 adet ayran makinası
2 lcd tv
Menu sistemi lcd li olacak en az 5 tane.
mutfak araç gereçleri
masa sandalye.
bulaşık makinası.

aklımda olan bunlar hatırladıkça eklenebilir.

böyle bir mekan oluştursam çalışacak eleman ilk etapta
kendim hariç

1 dönerci ustası
1 pizzacı-fırıncı
3 garson
1 mutfakdan sorumlu bayan.

bu şekilde bir lokanta oluştursam yeri iyi olan bir noktada

Aylık cirom ne olur ve %? kar bırakır.(rakam önemli değil oranı göremek istiyorum örnek: Aylık 30 bin ciron olur kazancın %20 6 bin gibi.)


Bu kadar menuyu nasıl çıkaracaksın vs.. demeyin burda çıkarıyorsam ordada çıkarırım.Ustalık konusunda sıkıntım olmaz.

Ayrıca sektör konusunda gözlemlerim şudur. herkes güzel mekanlar oluşturmuş helal olsun ama bakıyorum menuye 4 tane ürün var.
5 müşteri gelse 5 de döner yemek zorunda mı? cevap : canı isterse.
5 müşteri gelse
1 döner istesin
1 pizza
1 lahmacun
1köfte...

birlikte yemeğe çıkan gurubu otomatikmen parçalıyorsun restauranta oturma süresi azalıyor.

birde restaurantlar ya aşırı lüks yada dürümcü şeklinde
orta sekment bir yok veya az.

ciro artırıcı bir konsept gerekir diye düşünüyorum.

yanlış mı?
Sende 1 lira var bende 1 lira var paraları değiştik yine 1 er liramız var.Sende 1bilgi vardı bende 1 bilgi var bilgileri değiştik sende 2 bilgi var bende 2 bilgi.

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Bankacılık-Finans
tcrt
Yeni Üye

Toplam 8 yazı
22/12/2014 :  13:48:13  Alıntı
süper fikir ama 100000 tl lazım bu dediğin iş için hayirlisi olsun gıdada öncelik temizlik...k

Yerleşim : Türkiye / Gaziantep  |  Meslek : Esnaf
because
Üye

Toplam 215 yazı
22/12/2014 :  19:10:59  Alıntı
avrupaya ilk geldiğim zamanlarda en yadırgadığım şeydi restoranların hem pizza hem pide döner vs karıştırması.. tr de ayrı yerler var daha iyi derdim ama ister istemez alışıyor insan.. aslında önemli olan her yapılan mönünün kaliteli olması..eğer çok iyi döner de pizza da yapabiliyorsan sorun yok.. ama avrupa da kalitenin lezzetin esamesi yok maalesef..bu da bir gerçek..

Yerleşim : Türkiye / İst  |  Meslek : Tekstil
okanelektro
Yeni Üye

Toplam 93 yazı
23/12/2014 :  13:03:17  Alıntı


İYİ FİKİR İYİ KONSEPT. malzemeler bilhassa bu mevsimce çok ucuza alınabilir.kasımpaşa vey atopkapıdaki 2.el mutfak malzmeesi satan yerlerden bazılarında sıfır demirbaşlar bile var.40 ila 60 bin tl ye mutfağı baştan aşağı kuruasın.masa sandelye dahil. şu ilanlarada göz atmanızı isterim.
http://www.ikincielim.com/iel/Dukkan_Ofis_Malzemeleri/Restaurant_Malzemeleri/

http://www.ikincielim.com/iel/restaurant-cafe-malzemeleri-satilik-komple-cafe-restorant-malzemesi_ilan_434959


http://www.sahibinden.com/arama?query_text=sat%C4%B1l%C4%B1k+mutfak+malzemeleri.

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Emekli
okanelektro
Yeni Üye

Toplam 93 yazı
23/12/2014 :  13:07:59  Alıntı
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-dekorasyon-toplu-satis-restorant-salon-ve-mutfak-malzemeleri-komple-satilik-193478643/detay

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Emekli
hakankaya2020
Üye

Toplam 345 yazı
29/12/2014 :  11:58:22 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
öncelikle başarılar dilerim
ama aklıma takılanlar,
- 10-15 masalık yer için 3 garson biraz fazla değil mi hocam,
- diğer taraftan yemek sektöründe all-in-one konseptler pek tutmuyor sanki,
bende küçük bir Anadolu şehrindeyim, ama döner yiyeceğim zaman dönerciye giderim, pizza yiyeceğim zaman sipariş veririm,
sulu yemek için lokantaya giderim duruma göre tostçu, kokereççi, mantıcı, açık büfe kahvaltıcı falan giderim.
Büyükşehirler için bir şey diyemem ama küçük şehirde zaten her yer yakınınızda olduğu için o günkü yemek tercihinize göre en iyi yapan yere gidersiniz genelde,

birde her şeyi koymak biraz risk içerebilir mi?
örneğin her zaman gittiğim bir yer var, 7/24 açık oldukları için menüde herşey var, ama ben sadece çorba ve/veya ızgara yiyordum yıllardır,
ama baktım geçen pizza var deneyeyim dedim, o kadar kötüydü ki,
hafta da 3-4 gittiğim yere şimdi gitmiyorum mesela.

elbette bunlar benim acizane kişisel tecrübe ve düşüncelerim,
yemek sektöründe olan arkadaşlar daha ii fikir verebilirler.
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://www.mrhakankaya.com https://www.youtube.com/@hakankaya/

Yerleşim : Türkiye / Denizli  |  Meslek : Mühendis
deta41
Yeni Üye

Toplam 13 yazı
05/01/2015 :  03:30:16  Alıntı
çok fazla düşünme başla derim.şöyleki en iyi yaptığın çeşitle başla.müşterinin nabzını tuttuktan sonra diğer çeşitleri ufak ufak gir.tutmazsa geri çek.ana konseptini bozmadan denersin tutarsa çeşit olur tutmazsa dağılmamış olursun.
geldik,gidiyoruz...

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : Danışmanlık
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

3.61 saniye.
03:12:37, 15 Mayıs 2024, Çarşamba

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım