İşte Başarı - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

İşte Başarı


hayat
Yeni Üye

Toplam 20 yazı
31/05/2004 :  10:38:13 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


OKUL HAYATINDA VE HAYAT OKULUNDA BAŞARI İÇİN STRATEJİLER

YAZAN:MÜMİN SEKMAN

Son yıllarda ülkemizde ciddi sayıda kişisel gelişim kitabı yayınlandı. Bu kitaplarda kişisel gelişim ve sosyal başarının temel kanunları anlatılıyor. Eğer 50’den fazla kişisel gelişim kitabı okumuşsanız, daima aynı fikirlerin farklı cümle ve örneklerle anlatıldığını farketmişsinizdir.

Aşağıda kişisel gelişim kitaplarında en yaygın olarak anlatılan fikirlerden bazılarını ve kişisel başarı hakkındaki tespitlerimizi bulacaksınız. Bu fikirler aynı zamanda kişisel gelişime yatkın insanların temel inançlarıdır. Sözkonusu kurallar birer başarı taktiği olarak da değerlendirilebilirler.

1. Dış başarının temeli iç başarıdır. İçimizde başaramadığımız bir şeyi dışımızda da başaramayız. Dış dünyada başarmak istediğimiz bir işi ilk önce iç dünyamızda başarmalıyız.

2. Hayatta başımıza gelen her şeyi kendi hayat amaçlarımıza ulaşmamıza hizmet edecek şekilde kullanabiliriz. Hayatta karşılaştığımız rüzgarlar değil yelkenizi kullanma şeklimiz bizi bir yerlere ***ürür.

3. Büyük başarıların önündeki en büyük engel küçük başarılardır. Öncelikli işlerin önemli işleri perdelemesini “başarı körlüğü” yaratır.

4. Yapamayacağınız şeylerin yapabileceklerinizi engellemesine izin vermeyin. Heyecan verici olduğu halde süreci bizim kontrolümüzde olmayan işler asıl işlerimizi yapmamızı engelleyerek bizi başarısızlığa ***ürür.

5. Başarı iyi arkadaşların yoldan çıkarma girişimlerine dayanabilmektir. Kötü arkadaşlar değil iyi arkadaşlar yapmamız gerekeni yapmamızı engelleyebilir.

6. Her zaman yaptığımızı yaparak her zaman elde ettiğimiz sonuçları alırız. Yarın farklı bir yerde olmak istiyorsak bugünden farklı bir şeyler yapmalısın.

7. Başarının temeli yapmamız gerekenler ile yapmak istediklerimizi dengelemektir. Yapmamız gerekenleri yaparak başarılı, yapmak istediklerimizi yaparak mutlu oluruz.

8. Boş duran kötü (mser) düşünür. Faaliyet ataleti ve kötümser düşünmeyi engeller.

9. Göç yolda düzelir. İşler en başta olması gerektiği gibi olmayabilir ancak zaman içerisinde yapılacak sürekli iyileştirme ile kaliteli sonuçlar üretilir.

10. Umutlarını yüksek sabit giderlerini düşük tut. Türkiye gibi istikrarsız ülkelerde en iyi ihtimali hayal etmek ama en kötü hale de hazırlıklı olmak gerekir.

11. En verimli insan kendine çalışan insandır. Kişiler yaptıklarının geridönüşü ölçüsünde kendilerini işlerine katarlar.

12. İnandığı gibi hareket etmeyen (yaşamayan) hareket ettiği (yaşadığı) gibi inanır. Kişisel gelişim ya da başarı kuralları hakkında bildiklerine göre hareket etmeyenler, sonuçta elde edecekleri başarısızlıklara uygun inançlar geliştirir.

13. Beton toprağın altında kalsa bile güzel olmalı. Yaptığınız iş kimse görmese de “yapılması gerektiği gibi” olmalı.

14. Geniş düşün, dar başla, çabuk bitir. Bir işe başlarken olabildiğince konuyu her yönüyle düşün, harekete geçerken hedefini netleştir ve daralt, başladıktan sonra çabuk bitir.

15. Her alanda bir şeyler bilin bir alanda her şeyi bilin. Her alanda bir şeyler bilmek genel kültürünüzü zenginleştirecek, bir alanda her şeyi bilmek ise (mesleki bilgi) ekmek paranızı kazanmanızı sağlayacaktır.

16. Her durumda amaca ***üren bir yol bulunur. Siz bilmeseniz de, başkaları bilmiyor olsa da bir yol mutlaka vardır. Yapılması gereken o yolun arayışında olmaktır.

17. Hayatta sadece yaptıklarımızla değil yapmadıklarımızla da kaderimizi tayin ediyoruz.

18. İnsanlar yaşadığı hayatı seçer. İnsanlar hak ettiği hayatı yaşar. Her insan yapması gerektiği halde yapmadıkları ve yapmaması gerektiği halde yaptıkları ile kendi kaderini tayin eder.

19. Hayatta ya tozu dumana katarsınız ya da tozu dumanı yutarsınız. İnsanlar ana hatları ile iki ligden birinde oynar: yönetenler ve yönetilenler,mutlular ve mutsuzlar, başarılılar ve başarısızlar...

20. Başarılı olmak, öğrenilebilir, öğretilebilir. En büyük ve en zekice başarı nasıl başarılı olunabileceğini öğrenmeyi başarmaktır.

21. Her insanın beyninde, şu anda sahip olduğunu sandığından, çok daha fazla güç vardır. İnsan , içindeki bu güçleri kullanmayı öğrenmek suretiyle başarılı olabilir. Herkes şu anda yaptığından daha iyisini yapabilir. Hiç kimse kendi potansiyelini tüketmiş değildir.

22. Bir insanın hayatında başarılı olup-olamayacağını belirleyen şey başına gelen olaylar değil, o olaylar karşısında ne yaptığıdır. Bunun en kesin göstergelerinden biri büyük liderlerin başına gelmiş olan bela sayısının her zaman sıradan insanlara göre fazla olmasıdır.

23. Her işi daha iyi yapmanın bir yolu vardır. Herkes yaptığı bir işi şu anda yaptığından daha iyi yapabilir.

24. Her insan başarılı olmak için gerekli iç kaynaklar sahiptir. İnsanlar arasındaki fark iç potansiyellerinin miktarı değil kullanım şeklinden doğar.

25. Bir kişinin hayatının kalitesi düşüncelerinin etkinliği kadardır. Ne kadar düşündüğünüzden çok ne hakkında düşündüğünüz önemlidir.

26. Kendi hayatlarını yönetmek için planları olmayanlar, başkalarının kendileri hakkında yapacağı planlara dahil olurlar.

27. Kişi düşünce gücünü kullanarak hayatını değiştirebilir. Çünkü insanlar kendi hayatlarını düşünceleri ile planlarlar.

28. İnsan kendini ve birlikte yaşadığı insanları motive eder, onların pozitif düşünmelerini sağlarsa kişilerin iş performansları ölçülebilir derecede artmaktadır.

29. İnsan inandığıdır. Bu nedenle insanlar kendilerini sınırlandıranlar değil, güçlendiren inançlar seçmelidir. Kişinin neleri başarabileceği hakkındaki inançları, gelecekte onun ne olacağını belirler.

30. Her şeyi daha az zamanda, daha kolay ve daha ekonomik yapmanın bir yolu mutlaka vardır. Hiçbir faaliyet optimum noktasını bulmuş değildir.

31. Bir şeyi niçin yaptığını bilmek, onun nasıl yapılacağını bilmek kadar önemlidir. Çünkü motivasyonun kaynağı davranışın kendisi değil davranışın arkasındaki nedendir.

32. Kişisel başarının ölçüsü, kişinin amaçlarını gerçekleştirme düzeyidir. Kişinin neler yaptığından daha çok neleri sonuçlandırdığı önemlidir.

Yerleşim : Türkiye / KAYSERİ  |  Meslek : YAZILIM DESTEK
ferda
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
02/06/2004 :  15:08:17  Alıntı
vallahi çok doğru,elinize sağlık!

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : arkeolog
hayat
Yeni Üye

Toplam 20 yazı
02/06/2004 :  15:19:59  Alıntı
beğendiğinize sevindim ferda hanım. umarım forumdaki diğer arkadaşlarda faydalanır

Yerleşim : Türkiye / KAYSERİ  |  Meslek : YAZILIM DESTEK
alyanak
Yeni Üye

Toplam 6 yazı
09/06/2004 :  15:23:54  Alıntı


yıllar önce bir cümle okumuştum; "bir davranışı bilmeyerek doğru yapmaktansa, bilerek yanlış yapın daha iyi." Bu cümlede de açıklandığı gibi hareketlerimizi bilerek yapmıyoruz, Hayatta çoğu davranışlarımızda hissi davranıyoruz. Halbuki psikoloji ve sosyolojiyi biraz bilsek M. Sekman Bey'in ifade ettiği gibi, hareketlerimiz, davranışlarımız daha sağlıklı olacak ve hayatı DAHA VERİMLİ yaşayacağız.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : işletme
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

2.55 saniye.
10:10:38, 20 Nisan 2024, Cumartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım