Firincilik Almanyada - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Firincilik Almanyada


Ejder03
Yeni Üye

Toplam 41 yazı
11/08/2012 :  20:31:19 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Merhaba arkadaslar

Ben almanyada 18000 nüfusa sahip kücük bir kasabada yasamaktayim. kasabamizda yüksek oranla vatandaslarimiz yasamakta (yaklasik 4000 türk). Cevremde bu kasabamizda genistir.6 dönerci 3 tane türk marketi 3 tanede camimiz bulunmaktadir ve bir tanede tipik türk firini (firini isleten kisi tek firin oldugu icin insanlar mecbur aliyorlar, eminimki secenekleri olsa ordan almazlar). Camilerinden birisi tam merkezde yol üstü ve hemen yaninda bir dükkan bos oraya firinciligi düsünüyorum, firinda ekmek ve corba ve pidede belki kadayif dökme makinasi alipda künefe (kasabamizda bulunmamaktadir) satmayi düsünebiliyorum az sayida masa atip insanlar cayini pidesini tüketebilsinler. Fakat ben fabrikada calisiyorum ve ordada her ay düzenli aylik almaktayim, isimi birakip böyle bir ise de girmek biraz beni korkutuyor acikcasi. Ayrica firincilik hakkinda hic bir bilgim yok,deyimim yok. Acaba isimi birakmayipda isletebilirmiyim? Usta almayi düsünmüyorum, nisanlimim akrabalari büyük bir sehirde firin isletiyorlar,yanlarina gidip 4 hafta gibi isi ögrenmeye calisabilirim. Firinciligi el isi degil hep makineyle düsünüyorum, yani elektrik firin ,elektrik yogurma makinasi....fikirleriniz nedir?
Hakkimda ne düsünüyorsan, allah sana iki mislisini versin

Yerleşim : ALMANYA / Dortmund  |  Meslek : Ulaşım / Taşımacılık
_kılıç_
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
12/08/2012 :  02:34:40  Alıntı
Kesinlikle işinizi bırakmayın. Fırıncılık 7 gün 24 saatlik bir iştir. Fırınıcılığı bilmiyorsanız %99 batarsınız. Fırın açmak büyük maliyetleri olan bir iştir ve dahası işletebilecek bilgi ve ekip olması lazım.
Her şeyi makina yapmıyor. Diyelim ki en az eleman ile açılış yapacaksınız.
1.usta pişirici
2.hamurker
3.yardımcı
4.servis elemanı
5.Tezgahtar

Makina olarak

1. Hamur yoğurma
2. Kestart ( Çoğu fırınıcı hamuru ezdiği için kullanmaz)
3.konik yuvarlama
4.Fırın

Gereklidir.

Her şeyi hazırladınız Ekipman,sermaye ve ekip.Fakat bir şey eksik! O da işi bilmemeniz.

Eğer fırıncılıkta işi bilmiyor veya usta bırakıp gittiğinde işletemeyecek durumdaysanız,o fırın ölü doğumuştur. Çünkü fırın çalışanlarının çok büyük bir çoğunluğu, insan sureti girmiş ne olduğu belli olmayan tiplerdir. Kimse kimsenin gözünün yaşına bakmaz. Fırın sahibi zarar görsünde, nasıl görürse görüsün bilinci vardır çalışanda. İyi bir ekip kurmak sıfırdan başlayan biri için,yıllar alan yorucu bir uğraştır. Artık kaç yılda sağlam bir ekip kurarsınız orasını Allah bilir.



Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Gıda
Ejder03
Yeni Üye

Toplam 41 yazı
12/08/2012 :  14:47:18  Alıntı
kilic bey cok tskr ederim, bunlari tabiki dikkate alacagim, 24 saat is olmasi tabiki uygun degil,fabrikada calistigim icin. Iyi düsünmek gerekir. Bilgileriniz icin cok tskr ederim,allah razi olsun ,hayirli ramazanlar.
Hakkimda ne düsünüyorsan, allah sana iki mislisini versin

Yerleşim : ALMANYA / Dortmund  |  Meslek : Ulaşım / Taşımacılık
kıymalı
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
28/10/2014 :  16:34:32  Alıntı


selma gardaşim ismın osman nigdelyım ben mesleyım ekmek ustasıyım kıymalı pıde borek ekmek ceşitlerı yapmaktayım şuanda boşıum 05369687473
nermın

Yerleşim : Türkiye / Merkez  |  Meslek : Gıda
kıymalı
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
28/10/2014 :  16:37:30  Alıntı
kendı işyerım vardı kapakmak zorunda kladım yurdişinda caliştım russıada restoranda 6 ay kadar olımpıyatlardan dolayı gelmek zorunda kaldım yanındacalişmak ısteım veyahut ortak iş yapaılım nasıl uygun gorursen ben osman nigde


nermın

Yerleşim : Türkiye / Merkez  |  Meslek : Gıda
yelken99
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
03/09/2016 :  10:38:34 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
selam arkadaşlar ben gaziantep te yaşıyorum fırıncıyım fırıncı dükkanı açmak biraz zor ve masraflı iştir ve bunun yanında
kestart makinası (hamuru otomatik olarak keser)
hamur kazanı
fitil makinası
hamuru dinlendirme makinası
ocak
ve fitil arabası
bunun gibi makinalar lazım bu dediklerim somun için
yanınıza 1 hamurker
1 kesici
1 fitilci
0532 160 61 89
ve 1 pişirici lazım olacaktır
bu gibi imkanlar olduktan sonra işiniz su gibi gider...
Fırıncılıkta iyi kar vardır tabi yürütebilirseniz...
mesela ben fitilciyim 8 saat boyunca 6000 tane fitil ekmeği yapıyorum http://www.tr.all.biz/img/tr/catalog/102031.jpeg bu makinayla 0532 160 61 89
ramazannn k

Yerleşim : Türkiye / Gaziantep  |  Meslek : Esnaf
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

3.31 saniye.
00:34:32, 24 Nisan 2024, Çarşamba

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım