Sıfırdan Süt Üreticiliğe Başlamak - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Sıfırdan Süt Üreticiliğe Başlamak


florian01
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
18/11/2010 :  11:16:29 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


ben özellikle sermaye bulamadım yada vardı yetmedi gibi sorunlarınıza çözüm getirecek bi fikir sunmak istiyorum

öncelikle şunu sakın ha sakın unutmayın gidip kendisinden inek satın alacağınız kişi yada kişiler herkez dahil buna asla size kendi sürüsündeki en iyi inekleri satmaya kalkışmaz bedelinin ik katını önerseniz dahi çünkü malcılığın tml unsurudur süründeki orta hallileri sat iiyileri ayırkı sürün hep iyi kalsın kötü olanını satamaz zaten bakınca belli olur

yaşını başını almış yetişkin inek alma hayalinizden bir defa sıyrılın aksi halde daha ilk haftada ineklerinizde göz yaşı salya iştahsızlık gibi sorunlarla karşılaşırsınız bu kandırıldığınız anlamına gelmez ama bi hevesle başlamışsınızdır bu sorunlar motivasyonunuzu çok etkiler


ben on sütten yeni kesilmiş buzağı öneriyorum başlangıç için düşünün 4-5 yıl sonra 100 ineğe tekamül edecek olan sürünüzün başlangıç için gereken maliyeti sadece inekler için konuşuyorum 10.000 bilemediniz 15.000 tl olacaktır

buzağılarınızın veteriner masrafları yem masrafları bakıcı masrafları haliyle ilk sene için hem cebinizi yormayacaktır hem bedeninizi hemde zihninizi

neden motivasyona takmış bulunmaktayım ayrıca sebebi sorumlu olduğunuz hayvanlar bir insandan daha narin ve daha fazla sorumluluk gerektiriyor çocuğunuz acıktığında sizden ağla**** bile yemek isteyebilir ama bu özene bözene kurduğunuz mini mandiradaki inekleriniz için asla geçerli değil onlara çocuğunuzdan daha ii bakmanız gerekecektir buna beyin yorgunluğu demektir sizin için beden yorgunluğundan çok

bana kalırsa ii bir başlangıç yapmak istiyorum ama sermayem kısıtlı diyorsanız sunduğum öneriyi fizibilite edin


benim 13 dönüm arazim var köye 150 m uzaklıkta şehir merkezine 7km uzaklıkta

normal şartlarda on buzağının sığabileceği küçük bi ahır ve on minik buzağı hem şirin hemde bir çok açıdan kolay ilerleme sağlayacaktır sizin için

gelişimini tamamladıktan sonra danaya çekersiniz 10 inet olur ii bakım ii dana tercihi ve ii veteriner gözlemi sonucunda seneye 20 ineğe dönüşecek sonra 40 sonra 80 sonraki 160

benim hedefim 100 inek 80 yetişkin inek ve 80 buzağı olduktan sonra 60 buzağıyı sütten kesilir kesilmez satmak

esas kazanç bundan sonra benim arazim şartlarında

düşünün 30 lt süt alabiliyorsanız 100 inek aylık 67.500 tl lik gelir getiriyor giderler hariç hesaplıyorum tabi

100 ineğe kendini endekslemiş bi mandırada her yıl 100 buzağı üretiyor demektir düşünün kökü kar olan her yıl 100 buzağı satışı yani ortalama 100.000 tl lik kar

sadece sabır ve ii bir yönetim gerektiriyor

giderler kısmınıda araştırmalarım doğrultusunda bilgilendiricem sizi
Görebildiğin en uzak yere git, Daha da uzakları görebildiğini göreceksin!!

Yerleşim : Türkiye / Adana  |  Meslek : Elektrik / Elektronik
horizon
Yeni Üye

Toplam 8 yazı
18/11/2010 :  14:36:08  Alıntı
Sevgili hemşehrim,
Acaba bu konu ile ilgili olarak devlet desteği imkanlarını araştırdın mı?Eğer böyle bir bilgin,donen var ise,paylaşırsan sevinirim.benimde 14 dönümlük bir arazide böyle bir niyetim var.Kürkçüler köyü taraflarında.
İyi bayramlar,

Yerleşim : Türkiye / Adana  |  Meslek : Bankacılık-Finans
sakinol
Yeni Üye

Toplam 0 yazı
18/11/2010 :  19:16:52  Alıntı
Türkiye de öyle abarttıkları kadar hayvan sorunu yok . Herkes hayvancılığa yönelince mallar ucuzlayacak .. karın zararını edebilirsiniz . birde hazır yemler pahalı .
Kapitalizm; gölgesini satamadığı ağacı keser...

Yerleşim : Türkiye / Adana  |  Meslek : Öğrenci
tesvikhibe
Yeni Üye

Toplam 29 yazı
18/11/2010 :  22:37:25  Alıntı


Arkadaşlar merhaba;
Süt sığırcılığının desteklenmesi ile ilgili kısa bir özet geçmek isterim.
Konu: Üreticilerin, kırsal alanlarda, bireysel veya bir arada yapacakları özsermayeye dayalı, en az 50 baş ve üzeri kapasiteye sahip projeli süt sığırcılığı işletmesi yatırımlarına, 2009-2012 yılları arasında hibe desteği sağlanması.
Desteklemenin uygulanacağı iller: Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak.
Yatırım konuları ve hibe oranları:
a) Projede yer alan inşaat yatırımı konusunda, yatırımın gerçekleşme tutarının % 30 u oranında hibe desteği uygulanır ve sadece yeni yapılacak yarı açık sistemli ahırları kapsar.
b) Projede yer alan hayvan alımı yatırımı konusunda, hayvan alım tutarının % 40 ı oranında hibe desteği uygulanır ve sadece alınacak damızlık gebe düve alımını kapsar.
c) Projede yer alan makine alımı yatırımı konusunda, tutarının % 40 ı oranında hibe desteği uygulanır ve sadece süt sağım ünitesi ve/veya soğutma tankı alımını kapsar.

Ayrıntılı bilgi için tesvikhibe@gmail.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Danışmanlık
HakanFinans
Üye

Toplam 450 yazı
20/11/2010 :  02:18:42  Alıntı
Bir buzağı,15-18 ay arasında tohumlanabılır.Tohumlandıkdan 9 ay sonrada yavrular..Sonrada ılke yılkı sut verımı dusukdur.2 . yılından sonra sutu artmaya baslar..

Buda demek oluyorkı 24 ay hıcbır gelır olmadan sırf gıderlerınız olacak..Buda oyle az uz rakamlar tutmaz..Zaten sermayesı olmayan bırısı ıcın bu yol cokta mantıklı degıldır..

Madem boyle uzun vadelı bır yola gırıyorsunuz.Besılık dana alıp 15-16 ayında kesıme vermenız daha mantıklı olur bence..En azından masrafların arttıgı donemde tarım kredı kooparatıfınden destek alma sansınız olabılır..Gebe bır duvenın bakım malıyetı oldukca yuksektır..

Bununla bırlıkte zaten ılk laktasyonu oldugu ıcın az sut veren ınegınızın sut gelırının bır kısmıda buzagısına gıdecektır..10 ınek + 10 buzagı masrafı ıle carklar pek donmeyebılır..Yanı normalde 2 yılda donmeye baslayan ısletme 4 yıla uzar gıbı geldı bana..

ancak besı hayvanında en azından 15 ay sonra bır ınek parası elde etmıs olursunuz..

Kaldıkı sut hayvancılıgında en buyuk gelır kalemı damızlık satısıdır.ısletmeyı her durumda damızlık satısı kurtarır..Damızlık satısı yapmadan ayakta kalmak uzun bır yol ve cıddı sermaye gerektırıyor.suru buyudukce sermayede gerekecek..Sermaye olmadan bu ıse gırısmek pek dogru degıl..Ancak ekonomık boyutlarda sermayesı guclu ısletmeler ayakta kalabılıyor ve kar elde edbılıyor.
... ... ...

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Bankacılık-Finans
HakanFinans
Üye

Toplam 450 yazı
20/11/2010 :  02:23:23  Alıntı
eğer zaten sermaye yok yada sınırlı durumda ıse bence kucukbas hayvancılık dusunulmelı..Ulkede sut hayvancılıgına ılgı fazla ve kucukbas hayvancılık cıddı anlamda ıhmal edılıyor..

mesela bır ornek vbereyım koyun sutu en pahalı suttur 2,5 - 3 tl ye alıcı bulur kombıne ırklar yılda 80-100 kg sut verır 50 kg mı sıze kalsa satsanız 100 baslık bır ısletme ortalama 12500 tl sutunden kazandırır..buda kucuk bas hayvancılık ısletmesı ıcın neredeyse malıyetı karsılamak demekdır.100 koyun 130-140 kuzu yapar,2 senede 3 kez yavru alsanız 225 kuzu yılda 100 koyundan yapar..buda sıze gelır..4-5 ayda 40-45 kg agırlıga geır kuzular ve bu ıdeal kesım agırlıgıdr..
... ... ...

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Bankacılık-Finans
mituys
Yeni Üye

Toplam 71 yazı
23/11/2010 :  10:08:56  Alıntı
birde sizin 10 ineğiniz devamlı düve buzağısı mı vericek bunu nasıl ayarlıyorsunuz? :)
http://www.uysalbilisim.com en istikrarlı toptan kontör fiyatları.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Ticaret
babil
Üye

Toplam 100 yazı
23/11/2010 :  11:03:57  Alıntı
Benim bildiğim ziraat bankası anaparanızın 3 katına kadar 2 sene ödemesiz 0 faizli kredi veriyor , bir arakadaş söylemiş hazır yemlerin pahalı olduğunu aynen çok doğru söylemiş , bu işi yapacaksanız 100 inek için 10 dönüm değil en az 50 dönüm yeriniz olacak kendi yeminizi de kendiniz yapacaksınız ,avustralyadan gebe hoştayn gemi ile buraya gelişi 3500 dolar civarı uçakla gelirse fiyat biraz daha yükseliyor, besiciliğe gelince sütçülük yaptığınız zaman otamik olarak besicilikte yapmış olacaksınız, en mantıklısı sütçülük

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satış / Pazarlama
mituys
Yeni Üye

Toplam 71 yazı
23/11/2010 :  16:37:44  Alıntı
100 inek için MİNİMUM 250 dönüm verimli arazi gerekmektedir.
http://www.uysalbilisim.com en istikrarlı toptan kontör fiyatları.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Ticaret
HakanFinans
Üye

Toplam 450 yazı
24/11/2010 :  14:54:17  Alıntı
Bende 100 inek için 400-500 dönüm diyorum varmı arttıran :)

Türkiyede malesefki hiçbir çiftliğin bu büyüklükte yada yeterlilikte arazisi yok..Yemi kendin ürettiğinde kar marjın %30 daha artıyor.

Yani ya en azından sılajını kendin üretebilecek kadar bir arazin olacak,yada bir yıllık yemini kenara koyabilecek cebinde nakitin olacak.. :)
... ... ...

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Bankacılık-Finans
mehmetali17
Yeni Üye

Toplam 28 yazı
26/11/2010 :  21:21:01  Alıntı
Bence bu işi yapan,yeni bir işletme kuran biri varsa yaşadıklarını yazmalı,paylaşmalı...Çünkü her ağızdan farklı bir söz çıkmakta...

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Sağlık hizmetleri
HakanFinans
Üye

Toplam 450 yazı
27/11/2010 :  09:18:50  Alıntı
Her ağızdan farklı bir söz çıkmasının sebebi,malkesefki herkesin kendine göre bir yöntemi olması ve bu işi yıllardan beri yapan bu işten para kazanan iyi yapıyor denilen adamların bile bu işi yanlış yapıyor olması..

Malesefki memlekette gerçekten bu işi tekniğine göre yapan % 5 i geçmiyordur.Adam son derece modern trilyonluk çiftlik kuruyor hala babasından kalma yöntemlerle bu işi yapmaya çalışıyor..

hep yazıyorum tekrar yazayıp,şuanda süt iyi kazandırıyor ancak normal zamanda 25 lt süt veren bir inek 6-7 tl kar bırakıyor yem maliyetinden sonra..Modern teknıkte hayvanın canlı agırlıgına sut verımıne laktasyon donemıne vs. sıne gore ne kadar yem verecegını belırlıyorsun.sen 25 lt sut veren bır ınege vermen gerekenden fazla kesıf yem verırsen ınek sutunu yaga kesıyor 2 kg sutu kesılse al sana 1,4 tl gıttı,ustune bırde yemden 2 kg fazlaysa 1,2 tl de ordan gıttı..basıt bır ornek,kar marjından 2,6 tl kayıp ettın,bunun bırde yemı kredı vs ıle alıyorsan fınansman malıyetı bakıcı elektrık vs. sudur budur bakım malıyetı var ne kaldı gerıye..

Senın arazın olsada olmasada teknıgıne uygun bu ısı yapmıyor,yada en azından cıddı anlamda sermayen yanı en azından 2 yılı gecırıp damızlık satısı yapabılene kadar paran yoksa cebınde batman işten bile değil..

bır ınegın yatırım malıyetı 15 bın tl..yanı 20 ınek ıcın cebınde 300 bın tl olması lazım.+ 2 yılını gecırebılecek paran olacakkı en buyuk kalem olan damızlık satısına kadar ayakta kalabılesın..

Kaldıkı ekonomık olabılmesı ıcın bır sut ısletmesı mınımum 60 baslık olmadı 30-40 baslık olması lazım..altı riskli..

Nedir bu büyük baş hayvancılığa yöneliş anlamıyorum yahu,cebinde paran yok o kadar zorlayacağına risk alıp,kendini yoracağını madem var ilgin,az çok yerin bakacak durumun yada baktırabılecek bırılerın kucukbas hayvancılık yap.. :))
... ... ...

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Bankacılık-Finans
wa84
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
27/11/2010 :  20:28:56  Alıntı
ben 20 yaşına kadar ankarada yaşadım 2yıllık yüksekokuldan sonra memlekete[ardahana]geri döndüm ve şu an 20 adet simental hayvanım var öncelikle bu işe gireceklere tavsiyem yatırım tutarının en az 2misli cebinizde bulunsun. hayvan başına 5 dönüm yarısı sulanabilir tarla 20 başına sonra traktör ve ekipman.bakıcı tutulacaksa ailesiyle kalacagı ev . Arkadaşlar bu işi ilk önce 50 baştan az düşünüyorsanız sizinde bizzat ahıra girip çalışmanız geceleri 2 veya 3 kez ahırı kontrol etmeniz gereklidir. Bide devlet kredi verdi diye kesinlikle bu işe girmeyin ben 2006 dan beri bu işi yapıyom o zaman piyasa sıfırdı

Yerleşim : Türkiye / Ardahan  |  Meslek : Esnaf
hayri60
Yeni Üye

Toplam 10 yazı
24/12/2015 :  19:06:35  Alıntı
Sayın @florian01
20 ineği katla**** çoğaltmışsınız. Yeni doğan buzağı ertesi sene buzağı vermezki. Ayrıca her doğan buzağı düve mi doğacak. Burada mantık hatası var.

Yerleşim : Türkiye / Tokat  |  Meslek : Emekli
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

6.38 saniye.
21:42:14, 2 Mayıs 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım