Yetiştiricilik Vb. Bir İş Yapmak İstiyorum - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Yetiştiricilik Vb. Bir İş Yapmak İstiyorum


maswey
Yeni Üye

Toplam 57 yazı
12/04/2010 :  16:28:09 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Merhaba arkadaşlar

Hayvancılık, arıcılık, iyi gelir elde eden bir hayvanın üretimini yapmak istiyorum amacım kısa zamanda çok paralar kazanmak değil sizce ne yetiştiriciliği yaparak başlamalıyım arıcılıklı, tavşanlar mı? Bu işte tecrübeli kişiler yardımcı olursa sevinirim :)

Not: 3.5 dönüm de boş bir arazimiz var

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : Diğer
zeustasarim
Üye

Toplam 143 yazı
12/04/2010 :  19:10:31 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Bıldırcın için iyi şeyler duymuştum ama detaylı bilgim yok. Kuluçka makinaları da çok pahalı değil. Bıldırcının yumurtası da eti de para ediyor.

Benden bu kadar :)

Yerleşim : Türkiye / Muğla  |  Meslek : Mimar
bahewq
Yeni Üye

Toplam 44 yazı
12/04/2010 :  20:01:39  Alıntı
Tavşandır vs. gibi bakımını bilmediğiniz şeyleri yetiştirmeye kalkmayın.Bana en uygun gelen süt inekciligi şuan için.Önce bu işi yapan yerlerde biraz takılın vakit geçirin:)Garanti iş ayagınızdan gelip alıyorlar sütü,Sağım otomatik birde 2 eleman tutun veya karı-koca calısacak olursa sizin acınızdan daha iyi olur.Tecrübeli olmaları lazım hayvanlar konusunda.Bi göz ev verseniz bu işi yapan birsürü kişi bulabilirsiniz.Sizin yapmanız gereken yemi ucuza getirmek.Arazi kıralama yöntemiyle falan onuda yetistirirseniz çok rahat edersiniz.40 yılda bir ugrarsınız:)Ama mutlaka bilmeden kalkısmayın bu işi yapan birinden destek alın.
İşin güzel yanıda vergisiymiş muhasebesiymiş vs. yok:) Devletinde hayvan başına ödediği çok ciddi destekleri var.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
serdaro
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
13/04/2010 :  14:27:33  Alıntı


Arıcılığı bir dönem araştırmıştım. Türkiye de arıcılığı ana iş olarak yapan az. Genelde ek iş gibi yapılıyor.
Dağlık yerlerde yada veya kovalnarla göç edip yer değiştirenler yapıyor.
Yurtdışından farklı olarak da burada arıcılar tozlaşma için arazi sahiplerine para ödüyor, yurt dışında arazi sahipleri arıcılara bu iş için para ödüyor.
Büyük baş hayvancılık yapılacaksa da 100 başın altı veya 300 başın üstü verimli.
Küçük başta ise şu anda keçi sütü değerli, inek sütünün 2 katı kadar para ediyor. fakat ileride ne olur bilemem.

Yerleşim : Türkiye / Istanbul  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
e.g.e.m.e.n
Üye

Toplam 138 yazı
14/04/2010 :  11:27:03  Alıntı
Ben size büyük baş süt hayvancılığını öneririm. Araştırırsanız ülkemizdeki süt tüketimi avrupa standartlarının altında. çünkü üretim ihtiyacı karşılamayacak düzeyde. üstelik kazanç için hayvanları kesmenizde gerekmiyor. zira sütünden de kazanıyorsunuz. baktınız yaşlandı gönderiyorsunuz mezbaa ya. o da ayrı bir kazanç. yavrular 1 inek olur 2. üstelik pazarlama sıkıntınız olmaz. sütleri firmalar gelir kendi alır. çiftlik kurarsınız onlar sizi bulur neredeyse (abartmış olmayalım, vurgulamak istediğim pazar sıkıntınız olmaz).
fakat bu iştede çok özen gerekir. hayvanlarınızın sağlığına çok dikkat etmelisiniz. yoksa zararla çıkabilirsiniz bu işten. benden bu kadar fikir bizden araştırmak sizden...

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : İşsiz
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

3.08 saniye.
11:15:57, 29 Mart 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım