Yaşamımızın Her Anında . . . . . . . Vizyon !!! - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Yaşamımızın Her Anında . . . . . . . Vizyon !!!


aynur çamlı
Yazar

Toplam 119 yazı
04/05/2001 :  13:37:57 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


YAŞAMIMIZIN HER ANINDA .......... VİZYON !!!


Günümüzde sıkça duyduğumuz, toplumumuzda, iş ortamlarımızda, gazete ve dergilerde okumuş olduğumuz, çoğu kez yanlış anlaşılan “vizyon” üzerinde durup görüşlerimi aktarmak istiyorum.

Sözlük anlamı; görme, görüş, öngörü, önsezi, hayal gücü, hayal düş, rüya olarak açıklanan bu kelime kendi anlamı içinde birçok ifadeye de birlikte anlam kazandırmaktadır.

Vizyon nedir, ne değildir ?

Vizyon kişi ve kuruluşların varmak istediği noktanın piksel konumudur. Ulaşmak istediği hedef ve amaçlarıdır. İleride gelmek istediği, gelecekte gelebileceği hayal ettiği yerdir.

Vizyon toplumları, ülkeleri, kuruluşları ileri ***üren, başarıya ulaştıran, kişileri lider, kuruluşları alanlarında olmaya ***üren güçtür. Bu güç, diğer bir anlamda hedeflere ulaşma, onları gerçekleştirme isteği ve azmidir.

Vizyon öyle bir olgudur ki ! kişileri, kuruluşları, toplumu, ülkeleri yıllarca belirli amaçlar doğrultusunda peşinde sürüklemiş, hedeflerini gerçekleştirmek için çoğu kez tereddütsüz risk aldırmaya zorlamış ve gücün türevini oluşturmuştur.

Tarihe ismini yazdıran kişi, lider ve önderlerimize baktığımızda hepsinin mutlaka bir vizyonlarının olduğunu görürüz. Bu kişiler içinde bulundukları zorlukların ötesinde başarılması imkansız gibi görünen, hedeflerini ortaya ko****, mücadele edip başarıya ulaşmış liderlerdir. Vizyonlarıyla bizleri bu günlere taşımışlardır.

Tarihin tozlu yaprakları arasına henüz girmeyen ve her fırsatta vizyoner yapısı ve kişiliği teyid edilen ulu önderimiz ATATÜRK’ün en büyük hedefi Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak ve onu yaşatacak ortamı ve şartları ileri nesillere devretmekti. Bunu gerçekleştirmek için sayısız engelleri aşarak yoktan bir ulus yaratmıştır. Vizyonuyla dünya tarihine ismini ve ulus olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kazandırmıştır.

Bireyler olarak başarıya ulaşmak istiyorsak, öncelikle bu gün bulunduğumuz yeri, amaçlarımızı ve hedeflerimizi çok iyi belirlemeliyiz. Kişisel vizyonumuzu oluşturarak kendimize, ailemize, kuruluşumuza, toplumuza, ülkemize ve hatta üzerinde yaşadığımız dünyamıza fayda yaratabilecek farklı hedefleri görerek, gözeterek insanlığa değer katabiliriz.

Vizyon başarıya ulaşmaktır. İnsanın temel ihtiyaçlarından biriside başarıdır. Her insan başarılı olmak ister. Bu başarıya ulaşmak içinde bir güce, bir görüşe ve bilinçli bir stratejiye ihtiyacı vardır. Bu görüş ileriyi görebilmek fark yaratabilmek için, her insanın içinde oluşturması ve çevresiyle paylaşabileceği bir arzu olmalıdır. Oluşturulan bu coşku ve güçle de toplumu başarıya ulaştırmalı. Başarıya ulaşabilmiş toplumumuzla da mutluluğu yakalamalıyız.

Vizyonu olmayan kişi ve kuruluşlar karşılarındaki güçlü organizasyonların varlığı altında kaybolurlar. Günümüz rekabet şartları, küreselleşen dünyamızda başarının anahtarı olarak vizyonu belirlemektedir. Kuruluşlar çağın gereksinimlerini ve müşteri beklentilerini tam anlamıyla analiz etmeli, başarılı olmak için hedeflerine çalışanların hayal gücünü, önsezilerini

ve bütünü oluşturan parça vizyonlarını ekleyerek varmak istediği hedeflere takım olarak odaklanmalıdır. Yani kısaca;

Vizyon rüyadır,

Vizyon güçtür,

Vizyon önsezidir,

Vizyon düş mühendisliğidir,

Vizyon ulaşılmak istenen noktadır,

Vizyon başarıya ulaşmanın anahtarıdır,

Vizyon hedeftir ...,

Kısacası vizyon, günde binlerce hatta yüz binlerce kişinin geçtiği kentin en işlek caddesindeki mağazamızın titizlikle ve özenle hazırladığımız vitrinidir. Onun başarısı da gün boyunca kaç kişinin bu vitrinin önünde durup, kaç kişiden beğeni aldığının, kaçının etrafındakilere ve dostlarına “bak şurada böyle bir yer var” diye tanımladığının ve ürünlerini övdüğünün, beklentileri karşıladığının ölçütünün doğru orantısıdır.



AYNUR ÇAMLI


AYNUR ÇAMLI

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : BÜRO İŞLEM SORUMLUSU
Ismail KIRTILLI

Yazar

Toplam 997 yazı
04/05/2001 :  19:31:21 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Genelde Amerikalı "yuppie"lerin yazdıkları motivasyon kitaplarını kendi düşüncelerimize tercih ediyoruz. Bu yol uzun da olsa;sloganlaşmış bir hayat yerine kendi kişisel değerlerini bulmuş, kendi başına ayakta durabilen "vizyon"lar, sağlam karakterler ve düşünce biçimleri geliştirmek gerekiyor sanırım.

Saygilar,

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
Akın Arslan
Üye

Toplam 320 yazı
05/05/2001 :  00:13:19 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Merhaba,

Aslında vizyonun içinde kendin olmak, kendine ve içinde bulunduğun ortama güvenmek, umutla yarınlara koşmak var.

İster vizyon deyin, ister öngörü ya a başka birşey; önemli olan yarınlara yönelik gerçekleştirilebilir hayaller taşımak.

Ben bu yaklaşımdan dolayı vizyonu kişisel olarak bilimsel bir hayal olarak nitelendirmeyi seviyorum. Ulaşmak zor ama imkansız değil, sanki ufuğa dokunmak gibi birşey... Yakalıyorsunuz, yaklaştıkça daha uzaklarda bir başka ufuk beliriyor. Ama siz pes etmiyorsunuz. Ufuğa doğru gitmek size heyecan veriyor. Tıpkı yeni yürümeye başlayan bir çocuğun kelebeğin peşinden koşması gibi,..

Bence Aynur hanım vizyonu kendince gayet güzel ortaya koymuş. Benim özellikle eklemek istediğim husus; vizyon içinde çok önemli bir özelliğin "inanmak" olduğudur.
Bu inanmak öyle birşey ki, gerçekleştirmek için kendini en üst seviyede zorlamayı da beraberinde getiriyor.

Düşünsenize, Atatürk vizyon sahibi olmasaydı ve inanmasaydı, bu kadar insanı umuda yolculuğa yönlendirebilir miydi? Başarmaya odaklayabilir miydi?

Vizyon sahibi olun...

Vizyon sahibi olmayan bir kişi vizyon sahibi organizasyonda kaybolur.

AKIN ARSLAN

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
M. Orhun Eskici

Yazar

Toplam 175 yazı
05/05/2001 :  10:16:19 Yazarın websitesine git Website   Alıntı


Aynur Hanımın yazdıkları gerçekten güzel olmuş. Onlarla ilgili olarak geniş zamanda tekrar yazacağım. Akın'ın son söylediği hoşuma gidince bu ilaveyi yapmayı düşündüm.

ALINTI YAPILAN METİN:


Vizyon sahibi olun...

Vizyon sahibi olmayan bir kişi vizyon sahibi organizasyonda kaybolur.



bir de ilave:

Vizyon sahibi olun...
Çünkü vizyon, bulaşıcıdır.
Vizyonu olmayan kişilere hatta organizasyonlara bile bulaşabilir.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Ekonomist
mustafabilici
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
26/08/2005 :  11:58:26  Alıntı
çok güzel bir yazı,tebrikler
mb

Yerleşim : Türkiye / Bursa
sülüman
Yeni Üye

Toplam 35 yazı
24/01/2008 :  10:17:50  Alıntı
hep vizyondan bahsediyoruz ama şöle bi durum var bence bazen vizyonun dışında bazı durumlar kendiliğinden gelişebilyoo buda birazda vizyonun dışında kalabilyoo anlatılamk istenilen durum şuu yanii bazen içinde bulunmadığımız durumun bide bakıyoruzki işin dibine kadar girmişşiz burda vizyondan bahsetmek biraz vizyonu düşünenleri nötür hale getiryoo çünküü şuan küreselleşen toplasan türkiyede çok az vizyonu olan çok azdır nedeni ise babadan oğula dönemi halen günüzmüzde devam etmektedir halen patronlar kendi bildiklerini bi başkalarının bilmesini ve öğrenimini yapmalarını istemezler buda kaliteyi bir anlamda düşüryoo yani kapitalist bir durumun bir örneği herkes piyasanın adamı olmak istio buralar gelmek için vizyonu kullanmak biraz abes kaçmıyomu eğer vizyon sadece şirketlerin veya kurumsallaşan holdinglerin vizyonu olmamalıdır günümüzde ne olmak istediğimiz bile 2-3 sınavına bakar oldu benim arkadaşım örnek vermek isterim kimya mühendisi ve bunu okumak istedi ve tek tercih yaptı kazandı şuan avrupanın kimya mühendisleri arasında 70 kişinin içinde işte bu vizyona engel bi durum yok demkki istenilen herşeyi istemek ve uygulamaktır eğer o arkadaşım uzay mühendisi olsaydı başarılı olamıcaktı olay buu vizyonun dışında bazı olaylar kendiliğinden oluşabilyoo bence bu ülkede keşif edilecek o kadar vizyona sahip insanlar varkii hiç biri kendi görev ve sorumluluklarının dışında hareket etmek durumunda kalyolar

SAYGILAR


Yerleşim : Türkiye / Hatay  |  Meslek : Muhasebe
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

3.19 saniye.
10:59:16, 17 Mayıs 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım