Güney Afrika - Türkiye İle Ticareti - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Güney Afrika - Türkiye İle Ticareti


umut sengul
Üye

Toplam 2356 yazı
03/09/2009 :  01:32:10   Yazarın websitesini ziyaret et Website  Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Türkiye İle Ticarette Genel Durumu

Türkiye ile Güney Afrika arasındaki dış ticaret hacmi 1991 ila 2000 yılları arasında 200-275 milyar dolar seviyesinde gerçeklesirken, 2001 yılından itibaren bu ülke ile ticaret hacmimizde artış kaydedilmeye başlanmıştır.

Güney Afrika Cumhuriyeti , Dış Ticaret Müşteşarlığı tarafından 2003 yılında uygulamaya konulan Afrika Ülkeleri ile Ekonomik İliskilerin Geliştirilmesi Stratejisi kapsamında, sahra altı Afrika ülkeleri pazarına giriş için öncelikli ülke olarak belirlenmistir. Bu çerçevede, 2003 yılından itibaren dıs ticaret hacmi önemli bir artış trendine girmiş, Dış Ticaret Müşteşarlığı verilerine göre, 2002 yılında 298,6 milyon dolar olan dıs ticaret hacmi 2003 yılında %53 oranında artarak 457,2 milyon dolara, 2004 yılında %162 oranında artarak 1,19 milyar dolara, 2005 yılında ise %32 oranında artarak 1,57 milyar dolara yükselmistir.

Ülkemiz ile Güney Afrika arasındaki dış ticaret hacmi yıllar itibariyle artış göstermekle birlikte, dış ticaret dengesinin sürekli olarak ülkemiz aleyhine seyrettiği görülmektedir. Söz konusu açığın en önemli nedeni özellikle son yıllarda Güney Afrika’dan altın ve kömür ithalatımızın artmasıdır.

2005 yılı itibariyle Güney Afrika’ya yönelik ihracatımız 315,6 milyon dolar itha-latımız ise 1,25 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. 2005 yılı itibariyle Güney Afrika’ya ihracatımızda kara ulaşım araçları, taşkömürü katranı ve ham petrolden ürünler, tekstil mamulleri, kagıt ve karton, elektrikli makine ve cihazlar, metal dısı mineral mamuller, sebze ve meyvelerin önemli ihraç kalemlerimizi teskil ettigi görülmektedir.

Güney Afrika’dan ithalatımızda ise altın ve taşkömürünün en önemli ithal kalem-lerimizdir. 2005 yılı itibariyle 1,25 milyar dolar olan ithalatımızda 937 milyon dolar ve %75’lik pay ile altın ilk sırada yer almakta, 113 milyon dolar ve %9’luk pay ile taşkömürü ikinci sırada bulunmaktadır. Güney Afrika’dan ithalatımızda altın ve taskömüründen sonra önemli ithal maddelerini ise demir ve çelik, makine ve cihazlar, kara ulaşım araçları, metal cevherler, organik kimyasal ürünler teşkil etmektedir.

Kaynak: dtm.gov.tr

Yerleşim : Belçika / Limburg  |  Meslek : İthalat / İhracat

 UYARI: Sitede yer alan ilanların doğruluğundan ilan sahibi sorumludur. Tanımadığınız kişilerle ticaret yapmayınız, yapıyorsanız dikkatli olunuz, tedbiri elden bırakmayınız, denemeden görmeden almayınız, alışveriş yöntemi olarak garanti yöntemler seçiniz. Hiçbir zaman kesinlikle birilerine para yada mal göndermeyiniz veya hesabına para aktarmayınız!
Detaylı bilgiler ve sorumluluklar için kullanım şartlarını okuyunuz.

  • İlanın kalitesi ve ilan sahibinin yaptığı önceki alışverişler için ilan sahiplerine referans sorabilirsiniz.
  • akinselcuk
    Editör

    Toplam 5590 yazı
    23/09/2009 :  14:24:05 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    Teşekkür ederiz.
    tamnland.com

    Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
     

    Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

    Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

    Üye olarak:

    • Yeni yazılar gönderebilir,
    • Varolan yazılara yorum yapabilir,
    • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

    » Hemen üye olmak için tıklayınız.


     

    1.81 saniye.
    07:51:24, 18 Mayıs 2024, Cumartesi

    Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

    Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

    © 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım