Büyümek Ve Mevcut Durum İçin Fikrinizi Bekliyorum - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Büyümek Ve Mevcut Durum İçin Fikrinizi Bekliyorum


turk3458
Üye

Toplam 277 yazı
21/03/2018 :  18:46:31 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


S.A. aslında konunun tam anlaşılması için bir resimde hazırlamıştım ama yukleyemedim buraya. Konu şu arkadaşlar
geçen yıl kurduğumuz bir dükkanımız var istanbulda hem dükkanda satış yapıyoruz hemde internet sitesi facebook vb yerlerden sipariş alarak evlere servis yapıyoruz. iki ortak kurduk. diğer ortağımla ocakta ayrıldık. parasını aldı çıktı. zaten anlaşmamız gereği ortaya koyduğu emek yoktu.
anlaşmamazlıktan değil de onun zorlayıcı durumlarından dolayı bitirdik.
neyse; firmam ltd firma. 1 yılı doldu. bendeki araçla hem evlere servisi yapıyorum hemde toptan köy yumurtası dağıtım işini yapıyorum. dükkan servis toptan tek başıma ve dükkanda 1 çalışanla aylık 60 bin civarında ciro yapıyorum. büyüme ayakalrına yada reklama ne biliyim etiket falan para harcamazsam aylık 8-10 bin lira bana kalırı var.

ancak ben büyümek istiyorum. bu sebeple evlere parakende servis yaparak büyümenin toptan satarak büyümekten daha yvaş olacağına karar vererek, bir diğer sebebi be toptandan kazandığım parayı parekende kısmına aktararak daha hızlı büyürüm diye hesap ettim. çünki her şey reklam ve ambalaj. dolayısı ile masraf gerekiyor bu kısım için.

20 gün önce bir araç kiraladım, sektorde alt yapısı olduğunu düşündüğüm bir de plasiyer aldım. 2000 maaş + prim şeklinde konuştuk.

bir kaç firma ile bayilik şeklinde çalışmak için anlaşma yaptık. bazı ürünlere kendi markamızla etiket yaptık vs. toplamda toptana satılacak ürün çeşidini 20 kaleme çıkardım. ürünlerin tamamı zor bozulacak cinsten zeytin gibi keçiboynuzu özü gibi. ve piyasanın en kaliteli ürünleri sayılır.

velhasıl dükkandaki duran arkadaşı servise çıkarıyorum parekende için beceremiyor. ben sabit kalmasam koordine edemiyorum kafamı toplayamıyorum.

sadece işi pazarlama olan arkadaşın 20 günde sattığı 2500 tl ciro + 1000 lirada müşteride toplam 3500 lira. aylık arabası maaşı yakıtı bu plesiyerin 6000 lira maliyeti var bana. sattığının hepsi kar olsa maliyetine yetişmez. anca yakıtını zar zor çıkarır.

şaşırmış durumdayım. büyümek istiyorum bunun için altyapıyı kurup risk alıyorum ama durum ortada tıkanmış durumdayım. ne yapmak lazım. ürünler gıda ürünü.

örnek bütün bostancı kadıköy bağdat cad. bölgesini gezen bir plasiyer hepsini geçtim nasıl oluyorda 1 teneke bile zeytin satamıyor. anlamakta zorlanıyorum.

akıl verirmisiniz nasıl bir yol izlemeli.
ay sonunda plasiyeri çıkarıp aracı 2. aya kiralamamayı düşünüyorum. o zamanda aldığım ürünlerle baş başa kalacağım. 30 bin civarı para bağladım. tek başıma dükkan toptan dağıtım gücüm yetmiyor.
akıl verin arkadaşlar.
sıfır sermaye ile her şeyi kurdum. bir çarkı döndürüpte para kazanacak adımı atamıyorum.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İnsan kaynakları
aceylan11
Yeni Üye

Toplam 6 yazı
21/03/2018 :  20:23:20  Alıntı
Hocam büyük ihtimal ile toptan sattiginiz yerlerde dukkanlar başkalarından vadeli aliyorlar tavsiyem siz de çek kabul edin ve bu çeki mal almada kullanın. Parekenden de masrafları çıkarın ancak sancılı bir süreç sizi bekliyor bu sorunla herkes karsilasir

Yerleşim : Türkiye / Balıkesir  |  Meslek : Yöneticilik
ikare
Üye

Toplam 407 yazı
21/03/2018 :  22:42:26  Alıntı
bir ayda hemen oturmasını beklemek bazı şeylerin biraz erken değil mi?
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
kalpador26
Yeni Üye

Toplam 11 yazı
22/03/2018 :  01:59:33  Alıntı


Bence plasiyeri çıkarmakla iyi yapmışsınız perakende satış için plasiyerler uygun değil,çünkü plasiyerler daha çok yüksek meblalarda iş yapan firmalar için karlı mesela 2000 lira maaşla bir plasiyer alıyorlar plasiyer ayda 1 peyzaj işi bağlıyor 15000 tl kar yapıyor şirket. Benim önerim internet alemine yönelmenizdir, plasiyere vereceğiniz para yerine satış ortaklığı yöntemi sizin için karlı olabilir.Örneğin ürünlerinizin satın alınabileceği bir eticaret siteniz varsa ürünlerinizin reklamını yapan web sitelerine her yönlendirdikeri ve satılan üründen belirli bir yüzde verirsiniz plasiyerden kat kat verimli olur. Ayrıca toptancılık işine girmenizi önermem çünkü toptan işi çekle dönüyor ve alacağınız her karşılıksız çek sizi zarara sokar.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
tablom
Üye

Toplam 518 yazı
22/03/2018 :  09:53:34 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Öncelikle ülkemizde çoğu mesleğin profesyonel olarak yapılamadığını kendiniz tecrübe ederek görmüş durumdasınız.
Her ne kadar bu konuda kendim oldukça ön yargılı olsamda, yine de arkadaşların dediği gibi 1 ay kısa bir süre sonucu görebilmeniz için yeterli değil.
Bunu en iyi sizin de belirttiğiniz gibi 1 teneke zeytin satamama konusunu kendiniz aynı bölgede satış deneyerek görebilirsiniz.
Yani bunu yaparsanız sorunun nereden kaynaklandığını görebilirsiniz.

Dediğim gibi Türkiye'de mesleklerin saygısızca ve doğru şekilde yapılmadığını düşünüyorum (12 yıllık işletmem var bir sürü kişi tecrübe ettim)
Ama yine de sorun başka da olabilir sizin sektörde bu durum biraz değişkeni fazla duruma sahip.
Kendiniz belirttiğiniz bölgede bir çalışma yaparak sorunun asıl kaynağını bulmalısınız.
Olası diğer sorunlar şunlar olabilir.
1) Marka bilinilirliğinden ötürü tercih edilmiyor olabilir.
2) Fiyat yüksek kalıyor olabilir.
3) Vadeler uymuyor olabilir.
4) Ürünün sunumu ile ilgili kritik hatalar olabilir.
5) Bahsettiğiniz gibi plasiyer işi iplemiyor olabilir.
6) Personelin müşteri ile diyaloğu ve/veya insiyatif kullanacağı yerlerde kullanmıyor olması noktasında sorunlar olabilir.
7) Personel müşteriye güven vermiyor olabilir.
Dediğim gibi hedef bölgenizde kendiniz bir süre çalışarak sorunun ne olduğunu mutlaka gözlemlemelisiniz bence.
Bunun dışında tanıtıcı borşürler ile hem perakende hem de toptan mal vereceğiniz yerlere tanıtım yapmalısınız.

Şu anki durumu nedir bilemem ama tahmin ederek konuşuyorum. İmkanlarınızı zorla**** ambalajınız, logonuz, kurumsal duruşunuz ile
daha ürünü tatmadan çok kaliteli ve güven veren bir görüntü çizmelisiniz. Bunun için profesyonel destek almalısınız.
Bu markanızın asıl yüzü olur bu çalışmalar için mutlaka ama mutlaka profesyonel hizmet alın bu işler amcaoğlu, tanıdık arkadaş veya bizim matbaacı tasarım
yapıyor zaten ile olmaz emin olun. (Bu önerimi de 23 yıllık reklamcılık tecrübemle yapıyorum)

Son olarak büyümek de çok kolay bir şey değildir. Dengeli gitmek gerekir. Belli bir sürece yayılır. Sancıları olur bazen %50 büyür 3-5 ay sonra %40 geri küçülür, sonra %70 büyür 3-4 ay sonra %80 küçülmek zorunda kalınabilir. Bu tip sektörlerde çok büyük sermaye pazarlama ve dağıtım ağı yatırımınız yok ise
düzenli ve sürekli hızlı büyüme sağlanamaz sonucu daha büyük hüsran olur. Yavaş yavaş dengeli büyümek için de dediğim gibi.
1) Önce marka yüzünüz için profesyonel destek.
2) Sonra piyasadaki asıl durumu test edebilmek için bir saha çalışması (kendiniz yapabilirsiniz veya bu işleri yapan ajanslardan destek alabilirsiniz)
3) Son olarak da tanıtıcı faaliyetlere başlamalısınız.
4) Bu üç madde sağlıklı şekilde işlediğinde plasiyer v.s. düşünebilirsiniz.
Sıralamanız bu olsun. Siz son maddeden başlamışsınız gibi gözüküyor.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Sanatçı
turk3458
Üye

Toplam 277 yazı
22/03/2018 :  16:26:26  Alıntı
güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. öncelikle düzeltmek isterim bir arkaaş yazmış. plesiyer parkende işin peşinden koşmuyor. toptan satış için sabahtan akşama koşuyor. diğer konu ise plasiyerin önceki işinden belli bir portföyü vardı. piyasada tanındığı firmalar dükkanlar vs. bunu göz önüne alarak zaten onu işe aldım. ilk etapta bize bir başlangıç sağlar diye. ancak gel gör ki pazarlamacı arkadaş 20 günde 3000 lira satış yaptı ve bunun tamamını önceden tanıdığı firmalara yaptı. onlarda biraz ikili ilişkilerden hatır için almış gibi görünüyor.
vade kısmına gelecek olursak ; iş vadeye girince mal satmak için zaten pazarlamacıya gerek yok gibi. Örneğin bizim ana toptan kalemimizi gezen tavuk yumurtası oluşturuyor. dükkanı da toptanı da bu kalem üzerinde dönüyor. diğer toptan ürünleri buranın dönemsel belli riskleri olduğu için rski dağıtmak için satmak istiyorum aslında. yazın satış az kışın satış çok fiyat yüksek vs.vs.

mesala yarın yeni bir müşteri ile görüşmeye gideceğim. adam ilk ağzını açtığında haftalık 3000 koli yumurta istiyorum dedi. bunu temin edebilirmisin dedi. zaten bizim üretimimiz var. ama o kadar çok değil. hadi diyelim arkadaşlardan temin ettik. içeri dışarı çalışalım diyor. en kötü ihtimal 30-40 bin para eder. 1 partinin parasını alamazsan dbi boylarsın. yada çek alalım. bu devirde çeke güvenen kaldı mı.

3000 isteyen müşteri 100 koli ile başlayalım dedi. işler hep enterasan. yarın mal ***üreceğiz. bu kişi gerçekten düzgün piyasası olan kişi ise bu müşteri bana fazlası ile yeter. Ama malın gözü ise batırır.

şu an ki planım her gün 300 koli göndermek. 1 parti içeride kalır. sonrakini gönderdiğimizde içeridekinin parasını alırız. zaten 1 ayda bu müşteriden kazanılan para 300 koliyi amorti eder. yine aynı kişi toptan çam balı ve zeytinde istiyor. ballarım barkodlu kendi etiketim analiz raporlu falan.

gün doğmadan neler doğuyor. dün konuyu açarken böyle bir müşteri yoktu ortada. Ama yine bu plasiyerin bulduğu müşteri değil ne yazıkki. keşke o bulsaydı mutlu olurdum.


birde merak ettiğim pazarlama konusunda nasıl yollar izlenebilir. yani işe al maaş ver araba ver, sigortasını yemeğini yakıtını vs öde sonrada satış yapmasını bekle. yapmayınca benim gibi çıkmaza giriliyor.
pazarlama bu riskleri almadan nasıl yapabiliriz.

mesala aklıma geliyor sahibinden.com da kurumsal üyelik açayım ordan pazarlama yapayım veya buna benzer platformlarda falan falan. kar ortaklığı komisyon satış ortaklığı ne biliyim piyasada nasıl uygulamalar var.

dün konun birinde okudum bir bayan yazmış, istanbul bölgesinde satış ortağınız olalım ekibimizle pazarlamanızı yapalım sizde kar payı verin gibi. bu sistem güzel bence ama ulaşamadım kendisine

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İnsan kaynakları
oguzweb
Yeni Üye

Toplam 26 yazı
25/03/2018 :  01:52:36  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - turk3458
güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. öncelikle düzeltmek isterim bir arkaaş yazmış. plesiyer parkende işin peşinden koşmuyor. toptan satış için sabahtan akşama koşuyor. diğer konu ise plasiyerin önceki işinden belli bir portföyü vardı. piyasada tanındığı firmalar dükkanlar vs. bunu göz önüne alarak zaten onu işe aldım. ilk etapta bize bir başlangıç sağlar diye. ancak gel gör ki pazarlamacı arkadaş 20 günde 3000 lira satış yaptı ve bunun tamamını önceden tanıdığı firmalara yaptı. onlarda biraz ikili ilişkilerden hatır için almış gibi görünüyor.
vade kısmına gelecek olursak ; iş vadeye girince mal satmak için zaten pazarlamacıya gerek yok gibi. Örneğin bizim ana toptan kalemimizi gezen tavuk yumurtası oluşturuyor. dükkanı da toptanı da bu kalem üzerinde dönüyor. diğer toptan ürünleri buranın dönemsel belli riskleri olduğu için rski dağıtmak için satmak istiyorum aslında. yazın satış az kışın satış çok fiyat yüksek vs.vs.

mesala yarın yeni bir müşteri ile görüşmeye gideceğim. adam ilk ağzını açtığında haftalık 3000 koli yumurta istiyorum dedi. bunu temin edebilirmisin dedi. zaten bizim üretimimiz var. ama o kadar çok değil. hadi diyelim arkadaşlardan temin ettik. içeri dışarı çalışalım diyor. en kötü ihtimal 30-40 bin para eder. 1 partinin parasını alamazsan dbi boylarsın. yada çek alalım. bu devirde çeke güvenen kaldı mı.

3000 isteyen müşteri 100 koli ile başlayalım dedi. işler hep enterasan. yarın mal ***üreceğiz. bu kişi gerçekten düzgün piyasası olan kişi ise bu müşteri bana fazlası ile yeter. Ama malın gözü ise batırır.

şu an ki planım her gün 300 koli göndermek. 1 parti içeride kalır. sonrakini gönderdiğimizde içeridekinin parasını alırız. zaten 1 ayda bu müşteriden kazanılan para 300 koliyi amorti eder. yine aynı kişi toptan çam balı ve zeytinde istiyor. ballarım barkodlu kendi etiketim analiz raporlu falan.

gün doğmadan neler doğuyor. dün konuyu açarken böyle bir müşteri yoktu ortada. Ama yine bu plasiyerin bulduğu müşteri değil ne yazıkki. keşke o bulsaydı mutlu olurdum.


birde merak ettiğim pazarlama konusunda nasıl yollar izlenebilir. yani işe al maaş ver araba ver, sigortasını yemeğini yakıtını vs öde sonrada satış yapmasını bekle. yapmayınca benim gibi çıkmaza giriliyor.
pazarlama bu riskleri almadan nasıl yapabiliriz.

mesala aklıma geliyor sahibinden.com da kurumsal üyelik açayım ordan pazarlama yapayım veya buna benzer platformlarda falan falan. kar ortaklığı komisyon satış ortaklığı ne biliyim piyasada nasıl uygulamalar var.

dün konun birinde okudum bir bayan yazmış, istanbul bölgesinde satış ortağınız olalım ekibimizle pazarlamanızı yapalım sizde kar payı verin gibi. bu sistem güzel bence ama ulaşamadım kendisine


anadolu yakasında mısınız, pazarlama için görüşebiliriz

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
turk3458
Üye

Toplam 277 yazı
25/03/2018 :  09:25:37  Alıntı
Evet anadolu yakasindayiz. 05533035643 numarali telefonumdan ulasabilirsiniz

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İnsan kaynakları
rusyadaticaret
Yeni Üye

Toplam 52 yazı
25/03/2018 :  21:54:40  Alıntı
Allah yardımcınız olsun , büyüme fikri güzel ama umarım başarılı olursunuz.
Az olsun ama helalinden olsun! Haram kursaktan geçer amma sızısı kalıcı olur emer emer kanser olur!

Yerleşim : Rusya Federasyonu / Moskova  |  Meslek : İthalat / İhracat
kofukuryu
Yeni Üye

Toplam 72 yazı
27/03/2018 :  12:31:12  Alıntı
Öncelikle satış işini yapacak elemanı prim üzüerinden çalıştırın. Yaptığı satış üzerinden maaş+prim alsın. Örneğin maaşı asgari ücret kalanını da yaptığı cironun üzerinden alsın. Maaşla çalışan eleman sürekli şunu düşünür nasıl olsa ay başında maaş cepte.
İkincisi sakın vadeli mal vermeyin. Sonra toparlayamazsınız batarsınız. Piyasada yenisiniz müşteri bağlamak için vadeli mal verirsiniz, müşterileri tanımadığınız için sıkıntı
yaşarsınız. Düşük kar ile peşin satış yapıp müşteri toplayabilirsiniz.
Markalaşma çok önemli ciddi yatırımlar yapmanız gerekiyor ancak öncelikle yerel noktada iyi bir ciro yakalamanız gerekiyor. Yoksa markalaşma için dünya kadar para harcarsınız mal alacak paranız olmaz.
Ticaret riske girmektir. Riske girerseniz para kazanırsınız derler ancak cahil cesareti ile de iş yapmayın, risklerinizi fırsatları zayıf ve güçlü taraflarınızı iyice tartın.
Allah utandırmasın bol ve hayırlı kazançlar dilerim.

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Mühendis
Afaktan
Yeni Üye

Toplam 9 yazı
28/03/2018 :  05:46:17  Alıntı
Öncelikle diğer arkadaşlarında söylediği gibi 20 günde 1 ayda müşteri pörtföyü
Oluşmaz.
1)Bunun için süreye ihtiyaç var müşterinin sizin sürekliliğinize inanması gerekiyor
Ben satınalma olarak görev yapıyorm
Plasiyeri daha önce tanısamda bunun önemi yok o sonuçta firmayi temsil eder.
Firmaya bir güven oluşması gerekir Buda zamanla olur.
2) piyasada kimlerle rekabet ettiğinizi mutlaka öğrenin ve rakiplerinizi iyi inceleyin
Aranızdaki fiyat farkları hizmet ve kalite farkları nedir bunları gözden geçirin
Satınalma olarak öncelikli hedefimiz
aldığımız ürünlerden en yüksek karlılığı yaklamak
Bu konuda müşterilerinize nasıl katkı yapabilirsiniz?
Onları daha çok kazanmaya ikna edip sözün arkadında duracak
İşi ortaya koyabiliyorsanız başarılı olamamnız için bir neden yok
Ve Şunu unutmayın sizin şuan öncelikli hedefiniz müşteri pörtföyü oluşturmak
O oluştuktan sonra ürün satacaksınız ve şuan onun için yatırım yapıyorsunuz
Çünkü yeni bir firmasınız
İleryen günlerde aynı müşterilere farklı ürünlere gittiğinizde bu sıkıntıları yaşamayacaksınız
Bu süreç can sıkıcı ve biraz maliyetlidir
Bunu göze alabilirseniz herşeyi satmaya namzetsiniz demektir
Müşterilerinize tattırım stand ları önerin biraz tattırım yapın
Mutlaka fayda göreceksinizdir
Başarılar dilerim hayırlı işler


Yerleşim : Türkiye / Eskişehir  |  Meslek : Ticaret
turk3458
Üye

Toplam 277 yazı
30/03/2018 :  17:42:59  Alıntı
merhabalar. geç cevap verdiğim için özür dilerim. fırsat bulamadım. tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
erken diyen arkadaşları anlıyorum ancak işi pazarlama olan birinin 1 ay boyunca 3-4 bin tl satış yapması normal değil. demek ki arkadaşımız bu iş için uygun değil.
1300 tl yakıt masrafım olmuş. satılan mal yakıt giderini dahi çıkarmamış. sonuç olarak piyasanın gerçekten bitik olduğuna ve şimdilik bu işin beni biraz aştığına karar verdim. olacaksa da ben kendi çabamla yapacağım. bu iş için birini görevlendirmek benim açımdan hüsran oldu.

şu an için farklı bir yol izlemeye karar verdim. zaten hali hazırda dükkanımıza müşterimiz alıştı az yada çok geliyor şükür. yanında iyi kötü serviste yapıyoruz.
bu aşamada toptan ürün satışı yerine halk pazarlarında tezgah açmanın daha mantıklı ve kazançlı olduğuna karar verdim. pek bir riski de yok. zaten hali hazırda dükkanda bulunan ürünleri pazara indir ordan satılmayanı rafa koy.
ancak halk pazarlarına yönelmemin asıl sebebi halkın alışkanlıkları. mesala perşembe günleri 300-400 metre ileride pazar kuruluyor. ogün benim dükkana uğrayan yok. herkes oraya gidiyor. pazartesi-perşembe ve pazar günleri çevremde 3 tane pazar kuruluyor. yavaş yavaş bu pazarlarda yerimi alayım diyorum. ben pazarlamacının satışı arttırmasını bekleyeceğime müşterinin bu tezgahlara alışmasını beklerim daha mantıklı görünüyor. hemde parekende ve nakit satış yapıyorsun.

ama asıl bana avantaj ve katkı sağlayacağını düşündüğüm nokta şu. benim dükkanım bu 3 pazarada eşit mesafede ortada sayılır. oralarda kurumsal kimliğimi de yansıtacak bir tezgah dizayn yapabilirsem hem bölgede yani burnumun dibindeki müşteride bilinirliğim artar hemde normalde pazardan alışveris yapan insanlar bir daha alış veriş yapabilmek için elindeki ürün bitsede bir daha ki haftayı beklemek zorundalar. şurda da dükkanımız var buda kartımız broşürümüz her gün sipariş verebilirsiniz yada gelebilirsiniz diyerek müşterileri dükkana yönlendirebilirm diye düşünüyorum. asıl katkısı da bu olacaktır.
böylece pazardan bizim ürünlerimize alışkanlık kazanan müşteri hafta arası ihtiyacı olduğunda dükkanda bizi bulabilir, bizde pazar alışkanlığı olan müşteriyi kapmış oluruz diye düşünüyorum.
sonuç olarak ticarette denemeden sonuç alamıyorsun.
bu dediklerimi yapabilmek için iki sorunu aşmam lazım.
1. benimle veya ven olmadanda pazar tezgahında çalışacak canavar gibi birini bulmalıyım.
2. sözünü ettiğim pazarlarda iyi konumda boş yer bulmalıyım. 2 tanesinde araştırma yaptım. bir iki hafta uğraşmayla uzun vade sözleşme ile kiralıyorum diyerek iyi yer bulunabilir. tahta başı 50-60 lira talep ediliyor ortalama. iki tahta olsa 100 lira ayda 400 lira. 7 güne de bu maliyetlerde pazara çıksan aylık 2800 lira ortalama bir dükkanın kirası kadar. orta halli bir süt ürünleri tezgahının da hadi ilk 2 ayı saymayalım günlük cirosunun 2000 liradan az olmayacağını düşünüyorum.
göremediğim riskler konusunda fikirlerinizi belirtirseniz çok yardımcı olursunuz bana. hesap kitap yapmaktan beynim patlamak üzere. uzun yazı için özür



Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İnsan kaynakları
turk3458
Üye

Toplam 277 yazı
30/03/2018 :  18:11:56  Alıntı
pazardaki izlemimlerim ise şu. özellikle dikkat ettiğim süt ürünleri tezgahları darma dağın. ne doğru düzgün bir vitrin dolapları var ne soğutucuları var. öylesine salmışlar. peynirler ne varsa üstleri açık. ne eldiven ne önlük hiç bir şey yok adamlarda. dükkanda biz böyle yapsak birtane müşteri girmez.
ama hepsinde en az 2 kişi var. buda iş yaptıklarını gösterir. bizimde tezgaha en az 2 kişi koymamız lazım. ancak 2 pazara 1 dükkana 1 de evlere servise derken toplam 4 kişilik ekip lazım. yada dükkanda var zaten, pazar için birini alacağız pazarlamacı ile yer değiştirmiş olacağız bende joker gibi servis olunca servisi ***üreceğim sonra pazara geleceğiz tekrar. falan falan.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İnsan kaynakları
ikare
Üye

Toplam 407 yazı
03/04/2018 :  00:28:45  Alıntı
siz daha iyi bilirsiniz ancak evlere servis cidden karlı oluyor mu merak ediyorum...
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
turk3458
Üye

Toplam 277 yazı
03/04/2018 :  17:10:09  Alıntı
sevgili ikare yazıyım mı yazmıyım mı karar veremedim. birilerine faydası olur belki yazalım söz gelmişken.
2013 yılında başladım bu işe ben. o dönemler köy yumurtası yavaş yavaş moda oluyordu. yani bir yerde fırsatı zamanında gördük.
neyse ben çiftlik kiraladım. çiftlik dediysek 10 fönüm boş bir arazi. içinde sadece bir ev var. ailemi de oraya getirdim. 2000 tavuk alarak başladım işe. sağ sol derken bir şekilde facebookun gücünü keşvettik. tabi öyle sponsorlu reklam falan nasıl verilir ne yapılır bilmiyorduk. kadın grupları var. biz orda çiftliğin tavukların fotoğraflarını paylaşıyoruz, yorumlar geliyor nasıl ürettiğimizi falan gösteriyoruz. o gruplarda yakın çevrede oalnlar geliyor ağırlıyoruz ikramlar falan. yani sözün özü hanımla millete el pençe divan oluyor ağırlıyoruz. şimdi millete çiftliğim var ordan getiriyorum diyorlar millet inanıyor. o zaman öyle değildi. gelir bakarlardı. kuşkuyla yaklaşırlardı. şimdi herkesin çiftliği oldu maaşallah. ektik.

neyse 1-2 ay süründükten sonra iyi ve kaliteli bir müşteri portföyü oluşturdum. 1 dönüme yakınını yeşillik ektik. salatalık domates vs ne varsa topluyor insanların evine ***ürüyoruz. belki inanmazsınız saat5 de kalkıyordum tavukların yemini veriyor yola düşüyordum. erken döneyim ki tavukların bakımı aksamasın diye
400-500 civciv alıyordum büyütüp köylü kadınlara yoldurup satıyordum.
2013 yılında yumurtanın kolisini 25 tl ye tavuğun tanesini 40 tl ye satıyordum. iyi para kazanıyordum.

sonra mı sonrası şu;
geride tavuklara bakımı aksatınca verim düştü, hasta oldular, eleman aldık ilgilenmedi derken bizim tezgah bozuldu. çiftliği kapattım müşteriler dağıldı. onca emek çöpe gitti.
yukarıda anlattıklarım namusluca yapılınca böyle oluyor. aşağıda anlattıklarımda adı ticaret oluyor ve para kazanılıyor.
biz böyle internetten falan tanıtımlar yaparken cebinde parası olan arkadaşlar da fırsat kolluyor piyasanın oturmasını bekliyormuş. tabi onlar fırsatı görüyor ne yapılması gerektiğini biliyorlar. bizim gibi kara düzen gitmiyorlar. sözünü ettiğim dönemlerde bu şekilde profesyonel olarak üretip ürettiğini evlere ***üren kişi yok denecek kadar yada benim gibi amatör.
parası olan arkadaşlardan biri piyasaya bir girdi reklamlar ambalajlar tanıtımlar falan falan. öyle ki adam yumurta üretmiyor örneğin bizim çiftliğe geliyor resim ambalaj vs yapıyor burda üretiyorum diyor. tavuk üretmiyor atıyorum izmirdeki adamlar oturup sözleşme yapıyor falan falan. güç olunca oluyor.
biz tökezledik çiftliği kapattık başkasıyla ortak olduk doğrulalım derken piyasa doldu. satıcı arttı kalite düştü. 2013 te 25 tl ye yumurta satıyordum. sene 2018 oldu 20 tl ye satayım diye uğraşıyorum. piyasanın ne kadar bozulduğuna işarettir bu.
ha yukarıdaki arkadaş ne mi yapıyor. 15 tane araba ile anadolu yakasında günde 1000 tane haneye uğruyor. sadece yumurtadan elemanlarının maaşını çıkarıyor.
ürünleri ise bi cacık etmez. tamamen kendi tabirini yazayım. müşteriyi tutana kadar biz b.. yedik. müşteriyi tuttuktan sonra b... ***ürsek yiyorlar. sağolsun tamamen kendi tabirleri.

kazançlı mı evet kazançlı. mikro olarak bakalım, günde 600-700 kilo sütü iki araba ile dağıtırsan yanında peynir tereyağı yumurta vs. ***ürürsen süper para kazanırsın. ama kolay mı o biraz meçhul. ben mesala 1 yıllık emek sonunda 200 kiloya ancak çıkabilmişim. hem kurumsal gibi görünüp hem sütçü olamıyorsun. ya tam kurumsal olacaksın dağıtım ağın ve reklam gücün ve ambalaj kalitesi ile yukarıdaki arkadaş gibi iyi ***üreceksin yada sütçü olacaksın, çığırtkanlıkla vergisiz algısızlıkla, adamın siparişi olmasada kapısını çalıp zorla satarak malı ***üreceksin.
biz ikisi de olamıyoruz ne yazıkki.

buna da şükür çarkımız az çok dönüyor.
3-4 yılda para kazanamadık ama tecrübe kazandık. tek sıkıntımız tecrübeyi çocuklarımıza bırakamıyoruz.
tezgahımızdan 2 kişi ekmek yiyor , yer sahibi kirasını alıyor, muhasebecisi parasını alıyor, devletimiz vergisini alıyor. buna da çok şükür

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İnsan kaynakları
ikare
Üye

Toplam 407 yazı
03/04/2018 :  23:09:17  Alıntı
anladım hocam.
teşekkürler paylaşım için....
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
cnkslmn
Yeni Üye

Toplam 55 yazı
04/04/2018 :  01:50:40 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Birçok arkadaşımız güzel şeyler yazmış. Ek olarak kısaca şunları söylemek isterim.
1- Kesinlikle vade veya türevleri ticarete girmeyin. Malınız depoda kalsına ama başkasının dükkanında kalmasın. İnsanlar sizin malınız üzerinden para kazanır ama size para verirken sanki sadaka verir. Toptanda iyi fiyat yapıp karı az olsa bile al-sat yapın.
2- Perakende pazarı iyidir. Nakittir. Kesinlikle e-ticaret ile perakende müşterisi yakalayın derim. Hem trafikle hemde eve servisle zaman kaybetmezsiniz. Kargo firmasıyla işi halledebilirsiniz. n11.com , gittigidiyor.com, pttavm.com, hepsiburada.com gibi sitelerle kesinlikle çalışmanızı öneririm. Kendi e-ticaret sitenizle de bu satışları destekleyin.
3- Plasiyer işine hemen girmeyin derim. Zaten dediğim ticareti yaptığınızda, su akar yolunu bulur misali kendinize has yöntem geliştirirsiniz.
Nacizane olarak bunları söyleyebilirim. İnşallah işleriniz istediğiniz doğrultuda olur.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Gıda
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

7.77 saniye.
13:26:30, 29 Mart 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım