Arkadaşlar merhaba
Gelecek için yeniden yapılanma aslında bir evrimin başlangıcı ve yeni bir kapıdır
Aslında hepimiz yaşadığımız ülkede sorunların çözümü için doğru teşhis ve tedavinin uygulanmadığından şikayetçiyiz ancak bu eksikliğin giderilmesi ve konulara ciddiyetle yaklaşılmasını sağlamak konusunda hiçbir sorumluluğumuzu yerine getirmiyoruz.
Sistemle ters düşüp hırpalanmak istemiyor ve nasılsa sonuç alamayacağız boşuna sivrilmeyelim diyerek çözüm yolundaki en önemli hareketi başlatamıyoruz.
Ben şahsen toplumumuzda en önemli sorunun ekonomiden geçtiğini düşünüyorum. İşi olan ,iyi bir gelire sahip olan insanların daha pozitif olduğu ortadadır bu insanların gayri meşru işlere yönelmesi de mümkün değildir kısaca toplumun huzuru, barışı ve düzeni malesef ekonomiden geçmektedir.
Benim bu konuda fikrim kısaca budur. Bu konuda en suçlu olan ve ciddi bir çalışmayı ortaya koyamayan bakanlıklar sanayi ve tarım bakanlığıdır. Eğer bu bakanlıklar reel tasarı ve yasaları hayata geçirebilseler memleketimize gerçek huzur ve refahın geleceğine inanıyorum. Sanayiyi, üretimi bilmeyen ve bu sektörlerin sorunlarını hissetmeyen bakan ve bürokratların yıllardır yaptıkları tek şey öyle yada böyle bütçe tutturmak pozitif görselliğe sahip göstermelik raporlar düzenlemekten öteye gitmemektedir.
Dolayısıyla değişimin bu sorunlardan kurtulmakla başlayacağını hepimiz bilmeli bu konuda kollektif işbirliği yapmalıyız. Bu platformda tartışmak bilinçlenmek ve çözüm yollarını bulmak anlamında somut önerilerde sunmak ve tartışmaya açmak istiyorum.
Sanayi bakanlığının yapması gereken en önemli adımlardan biri bana göre şudur.
Kendisine bağlı bulunan TPE nin yurt içinden aldığı başvuruları yönlendirmesi kollaması hatta sahip çıkarak herhangi bir bedel almaması gerektiğini düşünüyorum
Zira bu kamu kurumu bu millete aittir dolayısıyla memleketi ve ekonomisi adına tüm yenilik ve patentlere sahip çıkması kol kanat germesi gerekmektedir.
Halbu ki şu anda bir işgüzar şarklı gibi çalışmakta başvuruları gelir ,başvuranları ise yolunacak kaz olarak görmektedir. Hal böyle amaç bu olunca da girişimci ve arkadaşlarımız yönetmeliklerle alt edilerek değerleri hiç edilmekte ancak kurum gelir elde etmeye devam etmektedir. Farkına varamadıkları tek şey ise enayi yerine koydukları insanlar ve onların bu ülke ekonomisine kazandıracakları ise ortak geleceğimizi yoketmektedir.
Bu yazıma ne dersiniz sizce bu ülke ekonomisi ve insanları için gerçek bir sorunmudur? yoksa sistemi eleştiren bu yazım aykırı ve muhalif bir tavırmıdır