Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Evde İş İstiyene

BaşlatanhakanayTarih25/10/2008 00:45:22Yorum54

İlk mesaj
Eğlenceli bir iş ve ek kazanç isteyenlere:'fiyonk üretimi'

Evde yapılacak işlerin en karlılarından biri fiyonk yapımı. Hediye paketlerinin bu vazgeçilmez süsü, her sektörden talep görüyor.

Fiyonk adını verdiğimiz şey sentetik parlak polietilen, PVC veya vinyl'den yapılmış şeritlerin hoş şekilli kıvrımlarla bir küçük öbek haline getirilimiş hali.Fiyonkların daha basitleri ise biraz estetik fedakarlıkla 'rafya' denilen malzemeden yapılır.

Bunlar hediyelik amblajların üstüne çiçek buketlerine şekerleme ve çikolata kutularının tepesine konan albenili metaryaller.Altında ki yapışakan bölümün kağıdını çıkardığınız zaman amblajın üstüne yapışaveriyor.

Gelelim en kolay yoldan fiyonk imalatına..

Üretim için de fazla malzemeye ihtiyacınız olmayacak. Bunun için; İstanbul Tahtakale'de rahatlıkla bulacağınız rulo halinde satılan kurdele materyaline, bir küt makasa, bir de zımba teline ihtiyacınız olacak. Yapacağınız malzemeye göre bu ruloyu plastikten, ya da kumaş malzemesinden seçmeniz mümkün. Veya 10 dolara satılan makineleri kullanmak
Bu makinalara 'bow maker'( fiyonk yapıcısı) deniliyor(alltaki video da makina ile fiyonk yapımını görebilirsiniz).Online sipariş verip temin edebilirsiniz.(www.ebay.com). Site adresine girdiğiniz zaman arama kutusuna 'bow maker' yazmanız yeterli.Özel amblajı ve açıklayıcı notlarıyla birlikte fiyatı 5.50 dolar.

İmalat için özel bir mekana da ihtiyaç olmaması işinizi kolaylaştıracaktır. Üstelik temiz bir iş olduğu için ek bir masraf da çıkarmıyor. Ayrıca alternatifi geniş olduğu için size ve ailenize has özel fiyonklar üreterek kendi markanızı bile oluşturabilirsiniz. Hangi sektörde olursa olsun her üreticinin ve satıcının fiyonklara ihtiyacı oluyor. Üretiminizi pazarlamanız zor olmayacak. Büyük mağazalar, pastaneler, hediyelik eşya satıcıları, kitapçılar, sarraflar, çiçekçiler en önemli alıcılarınız.Bu mağazalara ürettiğiniz fiyonkların örnekleriyle gittiğinizde mutlaka sipariş alacaksınız. Çünkü sürekli tüketen bu firmaların fiyonk ihtiyacı hiç bitmiyor. Ama eğer daha kolay bir pazarlama yöntemi istiyorsanız yine Mısır Çarşısı ve Tahtakale civarında bu işin toptancılığını yapan firmalara ürettiğiniz fiyonkları satabilirsiniz. Bu konuda bilgiyi, malzemeyi aldığınız mağazalardan da rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

buğün de kimseye muhtaç değilim çok şükür!!

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
54 yorum
yapımı anlatan video yok bir de bu alet türkiyede yok mu
tşk.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ev kadyny
hakancım yapmaktan kolay birşey yok.önemli olan üretmek değil tüketmek, yani pazar,
fast food

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda

Bende araştırdım ama makinesini bulamadım,Türkiyede yok galiba,bilen varsa yazarsa sevinirim...
Akıl akıldan üstündür.................Fikirlerin çarpışmasından düşünceler doğar....

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Mühendis
ARKADAŞLAR tahtakalede var!!pazarıda var !hediyelik eşya satanlar,kuyumcular,pastaneler vs.bunların dışında tahtakalede araştırma yapın mutlaka alan çıkacaktır!

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
hediye paketlerinin üzerine yapıştırılan fiyonklardan o kadar çok ve çeşit varki. tahtakalede akıllara zarar. hemde ne modeller. çinden getiriyorlar. biz ithalatçının getirdiği paraya maletmemiz imkansız onları. daha güzel fikirlerini bekliyoruz hakan. sende fikir çok. illaki biri tutacak
fast food

Murat kardeşim elştirin için teşk(: ama bu işi yapanlar var ulaşabilirsem onlara ulaşacam (evinde fiyonk yapan)ve sitede yayınlıcam !!Çin gözümüzü korkutmasın onların ucuza imal etme politikası tamamen ucuz işçilikle oluyor,evinde çoluğu çocuğuyla bu iş yapanlar zaten ucuz işçiliği yakalamış oluyor!!
Arkadaşlar durmadan araştıralım ve paylaşalım,ÜRETECEĞİMİZ yada bulacağımız bir fikir para kazandıracağımız bir insan bir aile demektir,bir aile kazanacağı kazançala yapacaği harcamalar ülke ekonomisine katkı demektir ÜLKEMZİ sadece ama sadece ÜRETEREK kurtarabiliriz ÇİN BİZDEN AKILLI DEĞİL!!

hakancım bu eleştiri değil sadece acizane fikrim. ben istemezmiyim buradaki herkesih bir iş sahibi olmasını, az veya çok kazanmasını
fast food

arkadaşlar aranız da istanbulda yasayanlardan bırısi bu fıyonkların çinden getirilmis olanının toptan fiyatını ögrensede burada yazsa.bizde başka şehirlerde pazarlasak.nasıl olur.
hüseyin

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Memur
bu da mümkün tabiki
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
istanbuldakı arkadaslar bu işi bir araştırsalarda bılgı verseler
hüseyin

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Memur
merhaba arkadaşlar ben mini bir araştırma yaptım benim yakın bir arkadaşımın hediyelik tekstil üzerine ibir aiyeri var oda bu fiyonkları kullanıyor ve ona kaça aldığını sorduğumda bana 100 tanesini 5 etele dedi ama doğru ama yalnış bilmem çin malıymış öyle dedi saygılar herkese

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Amerika'dan biri her yılbaşına 5 konteyner alıyor bunlardan. Birçok kişinin farketmediği kadar büyük işlerden biri.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
gündeme gelelim!

arakdaslar merhaba ben sıteye yenı uye oldum ve bu fıyonk uretım ısı ılgımı cektı bu konu hakknda detaylı bılgısı olan varsa yazabılırmı lutfen..mesela bu ısten nekadar kazanabılırız?bu fıyonkların ortlama bı fıyatı varmı?toptan kaca satarız?nereye satabıllırız? ben bır kaca gun ıcınde tahtakaleye gıdıcem ve arastırıcam ogrendıklerımı mutlaka paylasırım..sevgıler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
slm arkadaşalr.fiyonk makinesi araştırması yapan arkadaşlar fiyatları konusunda bizleride bilgilendirirse memnun oluruz..
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
furki merhaba sende arastıırdıgına gore bu ısı yapmak ıstıyosun bu konu hakkında neler bılıyosun paylasırmsın ?ben henuz tahtakleye gıdemedım hamıle oldugum ıcın bır rahatsızdım ama en ksıa zamanda gıdıcem ogrendıklerımı muttlka ıletırım sevgıler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
hakanay kardeşim bu makinalardan almam mümkünmü tahtakale veya istanbuldan nasıl bulabilirim saygılar

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Sanayici
arkadaşlar bu yazıyı ilk gördüğümde çok aklıma yattı araştırdım.ş.urfada toptancı pasajında çinden getirilmiş olanları buldum açıkcası görünce üzüldüm çok aklıma yatmıştı ev hanımlarına yaptırıp toptan verebilirim diye düşünmüştüm şuan vazgeçtim.inanın fiyatlarını bile sormadım çok ucuzdur korkusundan.çok büyük değillerdi gördüklerim.büyükleride varmıdır ithal bilmiyorum.iyi araştırıp öyle girin derim hevesinizi kırmamak için yazmıyayım dedim ama bilginiz olsun diye yazmaya karar verdim.
http://sultanaorganizasyon.blogcu.com
kutlamaya değer herşeyde yanınızda..

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Memur
arkadaşlar ben bu makinaları nasıl bulabilirim tam olarak adres varmı ....?istanbulda yada türkiyede e bay da var gibi ama nasıl çalışır nedir alışveriş nasıl olur ingilizcem yok zaten yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Sanayici
göndeme getireyim!!

bu fiyonku kaça alıyorlar kaça mal oluyor
hadi ebaydan aldık makinayı uğraştık didindik
belki çok para bağlamadık
ama değmeyecek bir paraya satılıyorsa ne manası var değilmi
fiyat vs bilgisi olan varmı acaba

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum bu fiyonk makinasını ben yapıyorum dakikada 60 adet fiyon bağlayabiliyo bu makina ve şehir elektiriğiyle çalışıyo daha sonra videoda yükliycem ilğilenenler maille ulaşabilirler
özgür

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Hakan bey; bence çok güzel bir fikir, şimdi e-bay den baktım makinelere 19$ a çok güzel her çeşit fiyonk yapılabilecek makineler mevcut, bunun için bugünlerde sarraf bir arkadaşıma danışacağım nerden ne kadara alıyorlar vs. gelişmeleri burdan paylaşacağım.
Sadece iş..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Güzel bir fikirmiş ama topic niye yarıda kaldı acaba?

Olası nedenler;

1-Kesinlikle yapılabilecek karlı bir iş değil.
2-İşi tutturdular şu an para saymaktan vakit bulamıyorlar:)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
göz önüne alınması gereken bir iş ..pazarı dehşet .Ben arkadaşıma sordum heryerde kullanılan bir ürün talebi fazla dedi..

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
İş olarak benimde aklıma yattı ama bu işi yapan tekstil firmalarının olduğunu öğrenince biraz hevesim gitti.

Bir işi büyük firma yapıyorsa eminim her şeyi daha ucuza maledip daha ucuza satabilir.

Bu yüzden rekabet zor olur heralde.

Az önce bir firmayı aradım fiyonk fiyatı sordum 35 krş'tan başlıyormuş 1.5 tl'ye kadar.

Ben bu ürünü en fazla 15 krş'a maletmem lazımki kendime pazar bulayım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
http://bowdabra.com/video.html sitesinde farklıbir aletin kullanımını örnekleri ile veriyor.
bu da farklı bir cihaz kullanımı video ları da var.

http://www.dream-bow.com/order.html
kullanım videosu http://www.dream-bow.com/video/dreambow.avi
freeshiping alınacak br siteye rastlamadım.20$ ama nakliyesi ile ykseliyor ve Türkiyeye satışı yok bazı sitelerin.
cihazı temin edebilsek birkaç örnek yapılıp sunulabilir müşteriye bunu yapıyorz diye, bayram geliyor sipariş alınır mağazalardan.

http://www.dream-bow.com/order.html
kargo ücretsiz http://cgi.ebay.com/Bowdabra-Bow-Making-Machine-/260559918450?pt=Ribbons_Bows&hash=item3caa94d572

selamlar...
Bilgi Güçtür...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik