Türkiye'nin ekonomisinin iyiye gittiğini mi düşünüyorsunuz. Kimileri yüzde 9'a düşen enflasyon, üretim ve tüketimde görülen canlanmadan sonra ekonominin iyiye gittiğini söylüyor. Bu kesim oldukça iyimser. Bazıları da tüm bu göstergelerin (enflasyon, üretim, tüketim vb) yeterli olmadığını, aslında bunların aldatmaca olduğunu, iç ve dıç borçların sürekli inanılmaz biçimde arttığını, cari açığın büyüdüğünü söylerek her şeyin çöküntüye doğru süreklendiğini Türkiye'nin kurbanlık bir koyuna benzediğini, kesime ***ürüleceği için ona bugün iyi bakıldığını ama yarınının karanlık olduğunu veya hiçte iyi görünmediğini söylüyor. Çünkü onlara göre Türkiye'nin doğru dürüst bir ekonomi politikası yok. IMF güdümünde bir ekonomi politikası var; bu yüzden Türkiye'de ki ekonomi politikaları ölmüş. Çünkü tek yapmanız gereken IMF direktiflerine uymak ve onların altına imza atmak. Bunu pekala hiç bir şey bilmeyen biri de yapabilir. Peki sizce gerçek ne?
Her türlü mandacılığa karşıyım. Egemenlik milletindir. Egemenlik, A.B'ye, orduya ve IMF'ye devredilemez. Demokrasi mandacılığa karşı olmaktır.