Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Proje Çizim Şirketi Kurmak Yardımmmmm

BaşlatanLAURELTarih01/06/2016 14:05:22Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye49 yazı
Kolay gelsin arkadaşlar afyonda bir proje çizim şirketi kurmak istiyorum mesela elektrik su doğalgaz tesisatı üzerine müşteri geldiğinde tek binadan tüm işlerini halledip gidebilsin.düşündümki ilk etapta ilgili programları bilen 3-4 personel alsam maaşlı mühendis v.b bitane güzel ofis kiralasam kredi ile kurmayı düşünüyorum şirketi bu işler için maliyet çokmudur personel maaşları dışında çok gideri oluyor mu yahut kazancı iyimidir nasıl bir yol izleniyor bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi lütfen....
AFYONKARAHİSAR

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye67 yazı
Selamlar İzmir'de Mimarlık ofısım var ayrıca showroomum var. Dedıgın projelendırme merkezı gıbı ıs yerı acmak ıcın yenı mezun alabılırsın. Odaya kaydı olması lazım. AYrıca muteahıt gıbı cevren cok olmalı. Izmırde ana cadde uzerı bır yerım olmasına karsın bu tarz projelendırme ısı yapamıyorum mesela. sadece kendı ınsaatlarımı cızıyorum ve ınsaat elektrrık gıbı projelerı anlaşmalı arkadaslarıma cızdıyorum. Oncelıkle sen ne mezunusun bu ısın ıcındemısın dıploman yoksa tum muhendıs mımar gıbı hızmetlerı dısarıdan alacaksan bence olumsuz olur. Kendını bıraz daha ıyı tanıtırsan daha detaylı yorum yapabılırım.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mimar
Üye174 yazı
Projelendirmek, tasarlamak baska konu, cizmek cizdirmek baska...

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Serbest meslek
Üye546 yazı

Hocam benim yapmayı planladığım bir proje var düşünen olursa size de tavsiye ederim.Ben Antalya'da emlak danışmanlığı yapıyorum.İşim gereği lüx daireler ile de ilgileniyorum.Şöyle ki deniz manzaralı içi ağır tadilattan geçmesi gereken bir villa yada daire satışım olacak diyelim.Bu müşteri haklı olarak ilk etapta tadilat ve tasarım konusunda benden yardım isteyecektir .Bende önceden anlaştığım iç mimarlık ofisleri ile beraber bir çalışma sunacağım.Müşteri,ben ve iç mimar arkadaş ile tasarım konusunda bir ön çalışma yapıyoruzMüşterimizin belirlediği tadilat ücreti kadar mimar arkadaşımız tasarım yapıyor ve müşterimizin istediği hayal ettiği evi bilgisayar ortamında modelliyoruz.Daha sonrasında müşteri onayı verdiği ve sözleşme yapıldığı taktirde gerisi mimar arkadaşa kalıyor.Burada asıl önemli olan husus;İç mimarın hazırladığı tasarımın ücretsiz olması gerekiyor.O ücretsiz tasarımı beğendiği taktirde 50.000 100.000 TL'den başlayan tadilat işleri bağlamış oluyor.Tabi bu hususun belli oranı benim payım olarak ayrılıyor gerisi ona kalmış oluyor

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy