Bir internet sitesinden gelir elde etme yolları nelerdir ?
İstanbulda ilk internet bağlantıları ortaya çıktığından beri internete bağlı hep bilgisayarı olmuş hatta hayatının bir döneminde günde 12 saat bilgisayar ve internet başında bulunmuş bir insanım.
Yıllar önce hobi olarak yaptığım bazı internet yayınlarının bugün ciddi bir gelir kapısına dönüştüğünü de gözlemekteyim.
Örneğin 1995 de internetteki basit bir sayfadan mal satmıştım. Sanal magaza nedir bilmiyordum. Sayfamı magazaya benzeterek tasarladım ve resimli bazı ürünleri sanki rafındaymış gibi satışa sundum. Bu sayfa sadece irtibat bilgilerimi yayınladığım bir blog sayfası gibi iş gördü ve Malatyalı bazı kayısıcılarla fantazi kutu anlaşmaları yapabildim. Fakat ne blog ne forum ne de sanal magazanın o yıllarda hiç farkında değildim.
Şu an yapılan bazı internet işlerini o yıllarda tesadüfen yapmış olduğumu görüyorum. Fakat bunun şimdi farkına vardığım için artık bunu o yıllarda yapmış olmamın hiç bir faydası yok.
Mesela o yıllarda 2 saatte zor açılsada bu magaza sayfamı devam ettirip geliştirse idim bugün belkide ilk sanal magazanın sahibi olarak satış yapıyordum. İnternetle hep haşır neşir ama farkında olmayan biri olarak şimdi neleri kaçırdığımı öğrenmek istiyorum.
Bir internet sayfasından nasıl gelir elde edilir ?
tamnland.com