Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Amerika'ya Gida İhracati

BaşlatangladiatorTarih23/07/2015 03:22:02Yorum63

İlk mesaj
Arkadaslar New York'ta yasiyorum gida sektorunde satin alma,pazarlama ve urun konumlandirma gibi alanlarda nacizane tecrube sahibiyim, Amerika'nin devleri diyebilecegim whole foods, trader joe's,fairway ve alaninda top olan gourmet market eataly gibi konseptleri tanima firsatim oldu.

Amerika'da Gida sektoru inanilmaz bas dondurucu ve ucu acik bir mecra,

Amerika'ya ihrac edilen turk gida urunlerinin bir kismi tat ve lezzet bakimindan kaliteli olsada, ambalaj bakimindan ve nutrition facts icerik bilgilendirme bakimindan kesinlikle yeterli degil ve genelde Amerika'da yasayan Turklere ve Arap vesaire musluman halklara hitab etmekte..

Son sayima gore 320 milyon nufusu olan Amerika'da devede kulak bir pazar Turk uruneri icin.

Amerikali'larin pek yemek kulturu olmadigindan bu urun yeni cikti al dersen alir onu dener kapali bir toplum degiller,bogazlarina'da asiri duskunler.

Lakin Turkiye 'den buraya gida ihracati yapan arkadaslar ve uretici firmalar bu urunlerin ambalajina,estetigine hic bakmiyorlarmi ? ornek veriim pomegranate juice ( NAR SUYU) uzerinde koskocaman nar suyu yaziyor adam Amerikali ne anlasin icerisinde ne var?
Gurcistan gibi bir ulke ambalaji sisesi daha estetik ve ingilizce yaziyor urunun ismi ve pek tabi hali ile daha hizli satiyor onun urunu.

Bizim insanimiz kazansin istiyorum bizim vatanimiz kazansin istiyorum ukemin urunleri ile gurur duymak istiyorum.

Yapmak istedigim sey Turkiye'den istedigim kalitede ambalajda belirledigim urunleri yaptirmak . Pazar cok buyuk oldugundan Amerikali arkadaslardan olusturacagim satis ekibi ile gunde en az 100 market ve uzeri ziyaret ve sicak satis hedefliyorum.
Musteri portfoyunu genisletmek acisindan oncelikli olarak 3 yakin eyaleti hedef pazar olarak belirledim.

Bu is her iste oldugu gibi sermaye gerektiren bir is fakat sureklilik saglandiginda ve musteri portfoyu artirildiginda amerika'da sadece ayda milyon dolarlar getirecek bir is .

Bu konuda tecrubeli kisilerin bilgi,fikir,elestiri ve yorumlarini dinlemek isterim is fikirlerine ve isbirligine her zaman acigim.

Selamlar hepinize.

Every man has three characters:that which he shows,that wich he has,and that which he thinks he has..

Yerleşim ABD / New YorkMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
63 yorum
Merhabalar,arkadaşım gıda sektöründe paylaşım yapabiliriz fakat şu anda aktif olarak bayan ayakkabısı konusunda yardımcı olabilirim istediğiniz ürünleri üretip gönderebilirim ve paylaşabiliriz,sizde bilirsiniz ayakkabı dünyada en çok satılan ürünlerin başındadır ve sanıyorumki amerikada sonsuzdur.hrktrb@gmail.com adresimden bana yazabilirsiniz.selamlar.

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Ticaret
Merhaba

Ben gecen yıl new york da bir eccomerce sirketinde grafik tasarımcı olarak calıstım. ocak ayında tekrar istanbula dondum. 15 yıldan fazladır istanbulda çeşitli firmalarda tasarımcı - art director - crative director olarak calıstım. ambalaj tasarımı konusunda deneyim sahibiyim. Adobe ailesi vb. butun grafik programlarını iyi derecede kullanabiliyorum. Şu an istanbulda buyuk bir firmanın reklam departmanı müdürüyüm. Ambalaj-kutu-etiket tasarımlarını yapıyorum. Ürün ambalaj - etiket - kutu tasarımlarınız konusunda ortak calısma yurutebiliriz. Hem sektorel bazda modern tasarım trendlerini takip eden hemde az cok amerikanın yapısını bilen birisiyim. Eğer bu tarz bir ihtiyacınız olursa, iş birliği çerçevesinde tekrar new york'a da taşınabilirim. grafikserkan@hotmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker

Serkan bey merhaba, yaptiginiz is gercekten onemli,insanlarda algi olusturabilecek kalitede urunun yapisina gore ambalaj,kutu,kavanoz,plastik kap,ve etiketi fancy food kategori ve kalitesinde tasarlamak satista onemli etkene sahip New York'ta yasamis ve bilen biri olarak eminim sizde gormus ve karsilastirma imkaniniz olmustur, Halihazirda satmayi dusundugum gida urunleri icin kullamak istedigim ambalaj,kavanoz,plstik kap vs, belirledim fakat kesinlikle tasarim, grafik,etiket,dizayn konusunda fikir ve dusuncelere acigim.
Every man has three characters:that which he shows,that wich he has,and that which he thinks he has..

Yerleşim ABD / New YorkMeslek Gyda
jenarator :
Ayakkabi konusunda tek tecrubem Amerikali kiz arkadaslarim :) en gariban amerikali kizin 50 cift ayakkabisi var 200 cift olani da biliyorum ve gardroplari surekli yenileniyor. Pazar buyuk fakat Cinden kiyamet ayakkabi geliyor buraya. Sizde cinde mi urettiriyorsunuz ? Katolog ve fiyat verebiliyorsaniz incelemek isterim.

gladitor:Evet çin malları var fakat Avrupa ya mal veriyoruz onlarda çin den alabilirier,almıyorlar Çinde model yaptırıp getirmek sorunlu,bizim üretimlerimiz İstanbul ve İzmir.gönderebilirim.

Sayin gladitor, Tr de gida urunleri cok pahali maliyet cok yuksek ben Avrupada Etnik pazara calisiyorum 15 senedir
maalesef cok Problem yasiyoruz
Turkiye hammadde fakiri bir ulke gidada herseyi yurt disindan alip paketliyor nohut fasulye bile kanada
cok fazla beklentiniz olmasin ama bu gercekleri bilin derim
kartay

Yerleşim ALMANYA / Frankfurt Am MainMeslek Mühendis
Ben macaristandan bal yapiyorum ornegin cok memnunum
kartay

Yerleşim ALMANYA / Frankfurt Am MainMeslek Mühendis
Kartay katiliyorum size , gida maliyetleri cok yuksek Turkiye'de isin icine gumruk vergileri shipping vesaire girince rekabet gucu dusuyor, Tarim politikalari gelistirilip ciftciligin bilincli yapilmasi gerekiyor, ulkemizde hersey yetisiyor ama uretim maalesef yeterli duzeyde degil daha kat edilecek cok yol var... Fakat dunya capinda yarisacak urunlerimiz'de mevcut.

Her urunu dunya piyasasi fiyatlari,gumruk ve ulkelere gore degerlendiriyorum, Beklenti acisindan amerika'da gida konusunda beklentim sinirsiz :) Calismak,azim,inanc,istek... Bir yerden baslamak lazim bizim insanimizi tesvik etmek lazim.... Elin italyani ispanyolu su gibi zeytinyagini pahali fiyatlara satarken, ayni sekilde mermeri,makarnayi, tekstili satarken elin sirbitanlisi kozlenmis kirmizi biberi kapi kapi gezip satarken, biz neden satamiyalim ? bu urunler ve niceleri bizdede var hemde ALA'si var. Beklentimiz olsun abi ama hayalle'de is yapmiyalim kesinlikle realist olup dunya piyasasinin gerceklerine gore harket etmemiz gerekir.

Bal hakkinda faydali bilgiler olan bir websitesi tavsiye ederim sizede. Ayrica bal icin bulk price macaristanda nedir sakincasi yoksa pm gonderirmisiniz ?
http://www.honey.com/honey-industry/honey-industry-statistics/international-bulk-prices
http://www.honey.com/honey-industry/honey-industry-statistics/unit-honey-prices-by-month-retail/

GLADİATOR Doğu Avrupa Ülkelerinde organik bal, kurutulmuş mantar gibi bazı ürünler temin edebiliriz.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?
Kurutulmus mantar yavas ama duzenli bir satisi var.... Bal konusunda biraz daha specific olmakta fayda var bir cok arkadas bal konusunda yaziyor ama kimse ne bali oldugunu yazmiyor...
Wildflower
Buckwheat
Clover
Golden
Organic vesaire cesidini belirtmemiz lazim...

Varsa ciddi tedarikci saglam bal firmasi getirelim bali amerika'ya yanliz benim belirledigim ambalaj ve ebatlarda olacak, bal icin bir pazarlama satis ekibi olusturayim gerisi kolay ?Satistan komisyonumu alirim. Biraz istatistik konusalim olurunu soyleyin bana olumlu olumsuz her turlu dusuncenizi soyleyin.

Sadece New York sehri icin istatistik vericek olursam
New York City 2014 yili icinde 44.2 million Yerli turist ziyareti 12.2 million yabanci turist ziyareti
New york eyaleti kendi nufusu ise 19,378,102 milyon.

24000 adet yeme icme yeri ,cafe, restaurant var... Bunun en az 20000 tanesinde kesinlikle ve kesinlikle en az 1 kavanoz bal bulunur yemek pisirmede yada kahvaltida kullanilir.Bunun yani sira sayisini bilmedigim pastaneler var bunlarinda bal ihtiyaclari var.
ve dahasi Amerika genelinde 37000 Grocery store-market bulundugunu gozunde bulundurursak...Azda olsa pazar konusunda kafanizda bir karincalanma yapmistir sanirim :)

Sadece bal degil tabiiki balin yaninda diger gida urunlerinide pazarliyalim ki bosa gezmiyelim her girdigimiz markette elimizdeki urunlerin en az birini satmamiz lazim.

Gumruk vergisi bal icin 0% + US$0.019 per kg vergi yok gibi birsey, 20 lik konteyner turkiye'den $2500 40 lik $3000'e geliyor. Hesabini yapin

Amerika piyasasindaki retail-parakende satis fiyatini'da yaziim size 2015 icin per pound yani 453 gram olarak ambalajlanmis clover honey $6.49 $6.75 arasinda Turk lirasina gore 453 gr balin parakende market fiyati 18.21 TL ..
Turkiye'de bal fiyatlari yuksek.

GLADİATÖR, bal Türkiye'den değil yukarıda da yazdığım gibi Doğu Avrupa ülkelerinde verilecek. Ve organik yani sertifikalı bal olacak. Farklı gıda ürünleri de temin edebiliriz. Eğer novafinans@gmail.com adresine mailinizi bildirirseniz çok daha dtaylı bilgi gönderirim. İyi çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?
biz daha burnumuzun dibinde olan Rusya'ya doğru düzgün gıda satamıyoruz (meyve sebze hariç) ABD'ne nasıl satacağız? Her şeyde dünya fiyatlarının üzerinde kalıyoruz.. Almanya'dan gelen turistler bizim gıda fiyatları karşısında isyan ediyorlar. Haklılar da.. Üreticiden mutfağa gelene kadar fiyat uçuyor.. Sanırım ABD'de temel ihtiyaç maddelerine kdv türü vergi yok..Varsa da düşük.. Ulaşım,nakliye gibi durumlarda ÖTV zaten yok. Haliyle dış piyasa ile rekabet şansımız kalmıyor...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Gladiatör,mail adresinizi verirseniz ayakkabı modellerini gönderebilirim,kışlık modeller ağustos sonuna doğru çıkacak ve o zaman site üzerinden talep bazında önerebileceğiniz ambalaj modelleri ile sunum yapılabilir,bu sektörde uluslararası tüm kapasitelere hitap edebiliriz.Selamlar sunarım.

Sadece GIDA sektörü mü düşünüyorsunuz?
Biz dekoratif ürünler üretmekteyiz ve ABD'den konteyner bazında Türkiye'den alım yapıldığını biliyoruz.
İlgilenir ve pazarınızı bulabilirseniz oldukça karlı bir sektör.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Jenerator ; Erkantekin ; e-mail adresim : sstcny@gmail.com

@gladiator İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Ambalaj tasarımıları dışında, Marka oluşturma, kurumsal kimlik, Reklam ve Pazarlama stratejileri, ürün geliştirme vs. Kısacası ürün tanıtımı alanında da çalışabiliriz. İlgilenirseniz mailinizi bekliyorum. grafikserkan@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
@gladiator merhaba.Malatya'da kuru kayısı üretimi yapan fakat pazarlama ve satış konusunda yeterli teknik bilgi ve becerisi olmayan üretici bir dostum için bir zamandır yurt dışı için pazar araştırması yapmaktayım.Aynı zamanda, kutu ambalaj firmasında bir yönetici olarak, paketlemede yapılan estetik dışı üretim için söylediklerinize %100 katılıyorum.Kuru kayısı için fikirleriniz nelerdir?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Selam Quaita
Kuru kayisi- kuru incir-kuru erik,cam fistigi, antep fistigi, pazari icin size amerikada en ucuz parakendeci olan trader joe's ki Aldi firmasinin kardes sirketidir gidada dunyanin en buyuklerindendir, Sadece trader joes 1 milyon pound uzerinde yani 500 tonun uzerinde uzerinde Turk kayisisi sattigini acikladi ve Turk kayisisi uzerinde satin alma guclerinin oldugunu soyluyolar.
Tek bir zincir magazadan bahsediyorum pazar buyuk, gozu kapali girerim bu ise benim amacim tek urun gezdirmek degil birden fazla urunle ilk once kendi cevremde kesin mal verebilecegim yerlerden basla**** pazarlama agi ve musteri portfoyunu gelistirmek, o yuzden belirledigim urun ve ambalajalr icin hespine birden maddi olarak gucum suan icin yetersiz kaliyor ortak ile yada biraz daha bekleyip sermayeyi tamamladiktan sonra baslamak istiyorum,Yarim yamalak is yapmayi sevmiyorum.

Burdaki bazi arkadaslar nasil olacak Amerikaya nasil saticaz diyorlar : Herkesin bakis acisi farklidir bir ulkeye gidip yillarca orada yasadiktan sonra oradaki eksiklikleri aciklar goren oranin diini bilen ve sektorde calismis biri icin farkli, Turkiye'den disaridan pazara bakan biri icin farklidir... Mesafe uzak diyorlar dogru soyluyor fakat, cinde, uzak, yunanistanda uzak,italyada uzak, japonya da uzak,hepsinden de urun geliyo, globallesen, mesafelerin kisaldigi, ulasim ve iletisim caginda yasadigimiz su donemde gulup geciyorum ben bu sekilde basma kalip dusunenlere.

Merhaba
bizde firmamiz hakkinda bilgi vermek istedim. Ilgilenmek isterseniz. Biz kurutulmus sebze üretiyoruz. Ornek domates, biber,havuç, sogan, kereviz,sarimsak, pirasa, mantar vs gibi. Bunlari farkli ebatlarda kesip corbalik yemeklik pilavlik gibi hazir hale getiriyoruz. Urunlerimiz dogal olup spectleri bulunmaltadir. Ayni zamanda meyve kurulari, baharatlar ve çaylarimizda mevcuttur. Ilgilenmek isterseniz srknonal@gmail.com yada 0533 259 09 23 nolu telden gorusebiliriz.. iyi calismalar...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
En cok gidecek urun dogal bitki caylari olur oda kaliteli ve ingilizce bir amblajla mumkun kis aylarinda tavan yapiyo cay. Ozellikle sadece turkiye'de yetisen bitkiler secilirse diger firmalarda olmayan bitkiler olursa isabet olur cok cay firmasi var

Air dried ve freeze dried sebzeleri corba mix, pilav mix ve couscus - kuskus mix olarak paketlerseniz http://www.neareast.com/#products/rice_pilaf surumu daha hizli olur, gunumuzde ozelikle buyuk sehirlerde calisan zamani olmayan insanlar pratik urunlere ragbet ediyor

uruneriniz assagidaki orneklerdekiler gibimi ?
https://www.northbaytrading.com/catalog/product/gallery/id/240/image/1011/
https://www.northbaytrading.com/catalog/product/gallery/id/376/image/1001/
https://www.northbaytrading.com/catalog/product/gallery/id/143/image/1002/
https://www.northbaytrading.com/catalog/product/gallery/id/887/image/1584/

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kartay
Ben macaristandan bal yapiyorum ornegin cok memnunum

Kartay bey yazınızı gördüm ve ilginizi çekeceğini düşündüğüm için size yazıyorum. ben 1-2 yıldır türki cumhuriyetlere gidip geliyorum. orada her gidip geldiğimde ORJİNAL bal alıyorum..özellikle büyük harflerle belirttim ki gerçekten saf doğal ve hilesi hurdası olmayan bal. isterseniz bu konuda farklı bir saha açmak adına görüşebiliriz.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Muhasebe
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gladiator
Kurutulmus mantar yavas ama duzenli bir satisi var.... Bal konusunda biraz daha specific olmakta fayda var bir cok arkadas bal konusunda yaziyor ama kimse ne bali oldugunu yazmiyor...
Wildflower
Buckwheat
Clover
Golden
Organic vesaire cesidini belirtmemiz lazim...

Varsa ciddi tedarikci saglam bal firmasi getirelim bali amerika'ya yanliz benim belirledigim ambalaj ve ebatlarda olacak, bal icin bir pazarlama satis ekibi olusturayim gerisi kolay ?Satistan komisyonumu alirim. Biraz istatistik konusalim olurunu soyleyin bana olumlu olumsuz her turlu dusuncenizi soyleyin.

Sadece New York sehri icin istatistik vericek olursam
New York City 2014 yili icinde 44.2 million Yerli turist ziyareti 12.2 million yabanci turist ziyareti
New york eyaleti kendi nufusu ise 19,378,102 milyon.

24000 adet yeme icme yeri ,cafe, restaurant var... Bunun en az 20000 tanesinde kesinlikle ve kesinlikle en az 1 kavanoz bal bulunur yemek pisirmede yada kahvaltida kullanilir.Bunun yani sira sayisini bilmedigim pastaneler var bunlarinda bal ihtiyaclari var.
ve dahasi Amerika genelinde 37000 Grocery store-market bulundugunu gozunde bulundurursak...Azda olsa pazar konusunda kafanizda bir karincalanma yapmistir sanirim :)

Sadece bal degil tabiiki balin yaninda diger gida urunlerinide pazarliyalim ki bosa gezmiyelim her girdigimiz markette elimizdeki urunlerin en az birini satmamiz lazim.

Gumruk vergisi bal icin 0% + US$0.019 per kg vergi yok gibi birsey, 20 lik konteyner turkiye'den $2500 40 lik $3000'e geliyor. Hesabini yapin

Amerika piyasasindaki retail-parakende satis fiyatini'da yaziim size 2015 icin per pound yani 453 gram olarak ambalajlanmis clover honey $6.49 $6.75 arasinda Turk lirasina gore 453 gr balin parakende market fiyati 18.21 TL ..
Turkiye'de bal fiyatlari yuksek.

gladiator bey gittiğim ülkede balın profesyonel bir ticareti yok. fakat bal mükemmel ve doğa muhteşem.Orjinal çiçek balı. ben bal alıyorum fakat bana kullanılmış cola şişesinde veriyorlar.istediğiniz ambalaj kavanoz her ne şekilde olursa olsun örnek numune resmi gönderin şu dönemde size sadece numune olarak göndereyim siz kendiniz görün. Ayrıca zaten size göndermeden önce burda ABD normlarına uygun sertifika almış labaratuardan da testleri sonuçlarını gönderirim. Hertürlü fikre açığım.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Muhasebe
Merhaba gladitor
evet bu sekilde ürünler mail adresin veya iletisim bilgilerini yazarsan resim ve bilgi tabiki atariz. Iyi calismalar
serkan

smmdundar07 :
USA standartlari icin USDA - Amerika tarim bakanligina basvurmak gerekiyor organic sertifikasi aldiktan sonra ambalajin uzerine damgasi basiliyo sonrasinda zaten pazarda kapilar sonuna kadar acik. Her urun icin alinmak zorunda degil fakat usda sertifikali urunler insanlarda guven, kalite ve dogallik algisi olusturdugu icin satisi hizli oluyor . usda nin amerika disinda akredite ettigi serftifikasyon icin yetkili 32 firma var. sizin bahsettiginiz ulkeyi bilmedigim icin birsey diyemiyorum.
Fiyat uygun olur ve sertifika konusu halledilirse, ugun ambalajda urun ucar.

serkanoral ;
E-Mail adresim sstcny.gmail.com

Oncelikle sunu belirtmek isterim forumda bulunma amacim fikir alisverisi, bilgi paylasimi, nacizane 3-5 bildigim seyi ve amerikada parakende gida piyasasindaki tecrubelerimi sizlerle paylasmak sizlerin dusunce ve tecrubelerinizden ogrenmek. Sektorde olan arkadaslarla olursa ilerleyen donemlerde isbirligi yapmak.
Urununuzu alirim hemen satarim gibi palavralarla isim yok...Durust,gercekci,guncel bilgilerle bildigim urunler konusunda yorum yapiyorum.

gladiator; detaylı cevabınız için teşekkür ederim.Gün Kurusu ve Kuru Kayısı olarak 2 farklı çeşit ürünü, örnek bir ambalajlama ile (pazara hitap eden) çalışmalara başlamak istiyorum.Size konu ile ilgili mail göndereceğim.
Saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Hersey nasip kismet iyi biseyler yapmak derdindeyiz. Ürünlerimize güveniyoruz.
Ilginize teşekkürler..... serkan

Bu yazıyı size sektör hakkında bilginiz olmadığını teyit ettiğiniz için gönderdim.Sanıyorum ne kadar önemli bir yerde durduğunuzun farkındasınız:ABD ayakkabı sektörüne yönelik çalışmalar yapan uzman Peter Thomas Mangione, tarafından Deri Tanıtım Grubu ve Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği'nin destekleriyle 23 Temmuz Perşembe günü Ege İhracatçı Birlikleri hizmet binasında "ABD Ayakkabı Sektörü ve ABD Ayakkabı Piyasasına Giriş" konulu bir seminer düzenlendi. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Zandar, deri sektörünün ihraç pazarlarına ve özellikle Amerika Birleşik Devletleri'ne odaklanması gerektiğini söyledi.

Jenerator:
Ayakkabi konusunda yardimci olamiyorum kusura bakma alanim olan bir konu degil.. Konunun basligindan'da anlayacaginiz gibi. Gida ile ilgili sektorden arkadaslar ile Amerika'ya gida ihracatini konusuyoruz. Eminim ki ayakkabi konusunda deneyimli arkadaslar size yardimci olacaklardir.

gladiator;
mail adresinize bir kaç görsel attım, web sayfamızdan da firmamız hakkında bilgi alabilirsiniz. paket ve ambalaj konusunda fikirlerinize mutlaka ihtiyacımız olacaktır. saygılar....

serkan