Ana içeriğe geç

Yeme-içme, Turizm, İşletmecilik - Özel

Güneyde Otel İşine Başlıyorum Tavsiyeler

BaşlatandarngloveTarih08/06/2015 14:31:22Yorum37

İlk mesaj
Üye335 yazı
Antalyada Yakın bir akrabamız henüz hiç çalıştırmadığı 20 odalı bir apart oteli bizim işletmemizi istiyor.Dediğim gibi ilk defa faaliyete geçecek internetten sürekli araştırıyorum neler yapabilirim müşteriler neye daha çok dikkat eder diye o yüzden sizlerden de fikir almak istedim.Ağırlıklı olarak turist misafirler olacak ancak tabii ki yerli turist olmassa olmaz...

Kısacası bir otelden beklentilerinizi yazarsanız çok yardımcı olmuş olursunuz şimdiden çok teşekkür ederim...

Duşakabin , mobilya , yatak , gardolap , masa , sandalye , şemsiye , şezlong , yemek masası vb ... gibi ürünleri en Uygun fiyata nereden temin edebilirim 20 adet oda var toplamda hepsi için bunlar gerekiyor

İstanbuldan alım yapabilirim yeter ki fiyatlar uygun ve kaliteli olsun ...Mesela duşakabin için STARDUŞ düşünüyorum

cenkcakim@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
37 yorum
Üye335 yazı
günceldir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye207 yazı
EN YAKIN TAKSI DURAGINA GIT SOHBET ET BÖLGE HAKKINDA BILGI AL DERIM
OSKAR IMP EXP ALMANYA

Yerleşim ALMANYA / WiesbadenMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye29 yazı

Öncelikle çok güzel ve bir o kadar da ilgi isteyen bir işin içine girmek üzeresiniz diyebilirim. Bu faaliyet sadece taksi duraklarını içermez. Aslında yazacak çok şey var kendi adıma ama,belli başlı olanlarını sıralıyayım:

- Hemen öncelikle otelinize bir web sitesi yaptırın. Online rezervasyon mutlaka olsun (20 odayı yabana atmayın, Bursa'da 14-15 odalarla para kazananlar bile var) Hiç gelmese booking sisteminden rezervasyonlu voucherli konuk gelir yine gelir. Ki bu parası banko konuktur, hesaptan kaçabilecek walk-in bile değil... Ama biraz tanınması lazım sistemde otelin, güzel fotolar, olumlu konuk yorumları vb. Sizin haberiniz dahi olmadan bir bakmışsınız 3 günde 5 rezervasyon gelmiş bile. Bursa'da çoğu yıldızsız şehir oteli (Butikler dahil)bu sistemle ayakta kalıyor.)
- Turizm sektörünü biraz bilmeniz gerekiyor. Hiç bilmiyorsanız çok zorlanırsınız, bir sorumlu müdür tutabilirsiniz, ama bu işte tecrübeli kalifiye müdürler çok ücret ister. Ya da bir danışmanlık şirketi ile de anlaşabilirsiniz. Yani hertürlü masraf...
- Bölgenizde İngilizceden daha hakim olan diller var, potansiyel genelde rus ve almanlar şuan sanırsam. En azından temel seviyede rusça ve almanca bilinmeli. En kötüsü İngilizce'ye hakim olmalısınız mutlaka. Ya da ön büroculardan biri mutlaka orta akıcılıkta da olsa, bölge hakkında da info verebilecek kadar dil bilmeli...(Çok önemli)
- Kendinizi turist yerine koyun ve o apart'a konuk olarak geldiğinizde ne istersiniz? Bu cevapla yola çıkıp sisteminizi kurun. Temizlik, hijyen, güleryüz çok önemli...
- Buklet malzemelerin tedariği, sunacağınız hizmetlerin tasarlanması ve oluşturulması, standart hale getirilmesi, kat hizmetlerinin organizasyonu, yemek veya kahvaltı/aperatif organizasyonu, çevrede potansiyeli olan tur, acenta, dernek vs. gibi misafir gönderebilecek kitlelerle iletişime geçilmesi, broşür vb. verilmesi, (Tanıtımınızı mutlaka yapın, haberdar olsun herkes), sosyal medyadan kendinizin tanıtılması vb...

Sayacak çok şey var maalesef. Dilerseniz özel mesaj yoluyla da iletişime geçebilirsiniz...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Turizm
Yeni Üye93 yazı
kesinlikle oda kahvaltı değil yarım pansiyon düşünün.artık yerlide olsa yabancı turiste olsa mutlaka hizmet satın almak istiyor ne apart tarzı mutfakta kendi yapmak nede dışarıda soyulmak istemiyyor yemek için.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
Yeni Üye53 yazı
antalyanin neresinndesiniz.
Bölgeyi bilmek yorum yapmak acisindan önemli. Ben alanyadayim, yerliyim, 16 senedir turizmdeyim, uzun suredir yöneticiyim.
Yardim amacli yaklasanlara dikkat edin.
Bolgeyi bildirin yardimci olmaya calisayim. UCRETSIZ.
serdar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sunset16
Öncelikle çok güzel ve bir o kadar da ilgi isteyen bir işin içine girmek üzeresiniz diyebilirim. Bu faaliyet sadece taksi duraklarını içermez. Aslında yazacak çok şey var kendi adıma ama,belli başlı olanlarını sıralıyayım:

- Hemen öncelikle otelinize bir web sitesi yaptırın. Online rezervasyon mutlaka olsun (20 odayı yabana atmayın, Bursa'da 14-15 odalarla para kazananlar bile var) Hiç gelmese booking sisteminden rezervasyonlu voucherli konuk gelir yine gelir. Ki bu parası banko konuktur, hesaptan kaçabilecek walk-in bile değil... Ama biraz tanınması lazım sistemde otelin, güzel fotolar, olumlu konuk yorumları vb. Sizin haberiniz dahi olmadan bir bakmışsınız 3 günde 5 rezervasyon gelmiş bile. Bursa'da çoğu yıldızsız şehir oteli (Butikler dahil)bu sistemle ayakta kalıyor.)
- Turizm sektörünü biraz bilmeniz gerekiyor. Hiç bilmiyorsanız çok zorlanırsınız, bir sorumlu müdür tutabilirsiniz, ama bu işte tecrübeli kalifiye müdürler çok ücret ister. Ya da bir danışmanlık şirketi ile de anlaşabilirsiniz. Yani hertürlü masraf...
- Bölgenizde İngilizceden daha hakim olan diller var, potansiyel genelde rus ve almanlar şuan sanırsam. En azından temel seviyede rusça ve almanca bilinmeli. En kötüsü İngilizce'ye hakim olmalısınız mutlaka. Ya da ön büroculardan biri mutlaka orta akıcılıkta da olsa, bölge hakkında da info verebilecek kadar dil bilmeli...(Çok önemli)
- Kendinizi turist yerine koyun ve o apart'a konuk olarak geldiğinizde ne istersiniz? Bu cevapla yola çıkıp sisteminizi kurun. Temizlik, hijyen, güleryüz çok önemli...
- Buklet malzemelerin tedariği, sunacağınız hizmetlerin tasarlanması ve oluşturulması, standart hale getirilmesi, kat hizmetlerinin organizasyonu, yemek veya kahvaltı/aperatif organizasyonu, çevrede potansiyeli olan tur, acenta, dernek vs. gibi misafir gönderebilecek kitlelerle iletişime geçilmesi, broşür vb. verilmesi, (Tanıtımınızı mutlaka yapın, haberdar olsun herkes), sosyal medyadan kendinizin tanıtılması vb...

Sayacak çok şey var maalesef. Dilerseniz özel mesaj yoluyla da iletişime geçebilirsiniz...

Bilgiler için çok teşekkür ederim , dediğiniz gibi hizmet açısından asla sonu gelmeyecek bir ihtiyaç alanı turizm ve otelcilik işleri...Söylediklerinizin bazıları zaten aklımdaydı ancak birkaç şey daha ekledim sayenizde , sürekli okumaya yeni bilgiler edinmeye yeni fikirler almaya çalışıyorum konuyla ilgili... internetten diğer otellerin yaptıklarınızı inceliyorum vs vs....Ama dediğiniz gibi bir danışmanlık firması ile anlaşılabilinir ilk etapta fakat daha sonradan kendi fikirlerimizle devam edebiliriz.Neyse ki internet var booking var tripadvisor var , buradan bütün yorumları okuyabiliyoruz ve insanlar nelere dikkat ediyorlar neleri mutlaka istiyorlar nelerin ücretsiz olmasını istiyorlar bütün detaylar fazla fazla var artık bu da en büyük avantajımız diye düşünüyorum.Dil olarak sadece inglizce biliyoruz ancak dediğiniz gibi en azından front deskte azda olsa almanca ve rusça bilen birilerini olması şart diye düşünüyorum

Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - serdarcik
antalyanin neresinndesiniz.
Bölgeyi bilmek yorum yapmak acisindan önemli. Ben alanyadayim, yerliyim, 16 senedir turizmdeyim, uzun suredir yöneticiyim.
Yardim amacli yaklasanlara dikkat edin.
Bolgeyi bildirin yardimci olmaya calisayim. UCRETSIZ.

kaş civarında bir otel , yardım talebi için teşekkür ederim

Yeni Üye70 yazı
Merhaba,

Antalya Kas ve Alanyada uzun sure otellere websitesi ve turizm sektorunde yurt disindan gruplar yollama yaptim.
Tamamen ucretsiz bilgi paylasimi yapmak isterim.

Uzun vadede bende otel kiralicam antalyada.

info@comden.nl mail adresim.
Internet Reklamcisi

Yerleşim Türkiye / ShertogenboschMeslek Dany?manlyk
Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - uslubebek
Merhaba,

Antalya Kas ve Alanyada uzun sure otellere websitesi ve turizm sektorunde yurt disindan gruplar yollama yaptim.

destek için çok teşekkür ederimi hollandadan gönderiyorsunuz anladığım kadarıyla....

Yeni Üye70 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - darnglove
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - uslubebek
Merhaba,

destek için çok teşekkür ederimi hollandadan gönderiyorsunuz anladığım kadarıyla....

Evet Hollanda , Belcika, Almanya ve Ingiltere ile calisiyorum suan.
Internet Reklamcisi

Yerleşim Türkiye / ShertogenboschMeslek Dany?manlyk
Üye385 yazı
1. hijyene çok dikkat edin
2. booking com gibi tum sitelerle çalışın
3. dekorasyon fiyatı çok belirler ultra lüks dekorasyonla sıradan bir dekarasyon çok farkeder. bence 1.kere ultra lüks dekore edip fiyat çıtanızı ve kar marjınızı yukseltın.örnek olarak banyoda sermaik yerine yerden tavana doğal mermer kullanımı gibi ...
4. kendiniz bir müşteri gibi düşünün , lüks 5 yıldızlı hersy dahil otel gitmeyip ne olsa butik bir oteli tercih edersiniz, objektif düşünün , ömüşterilerinize anket yaptırın.
5.Spa-Günübirlik tur- bedava su sporları vb...gibi başka otellerde ücretli olan aktiviteleri promosyon adı atında ücrretsiz sunabilirsiniz.3 gece kalan spa bedava gibi...
6.yemek-Kahvaltı veriyorsanız ne çok pahalı malzemeleri kullanın nede en ucuz kokuşmuş malzemeleri kullanın.,
7. ucuza çalıştıracağım diye insan ilişkilerinde hiç anlamyan birilerini çalıştırmayın sonuçta siz hizmet veriyorsunuz, ne olursa olsun güleryüzlü personel olması şart ( aşçısından kat görevlisne kadar ...)
8. kavga -gürülte karmaşaya asla izin vermeyin.
9. ne iş yaparsanız yapın, yarın, bugün yaptığınızdan nasıl daha iyi yapabilirim diye düşünün,düşünün, düşünün işi bilnlerle iştişare edin ve uygulayın.
şimdilik sektör dışından olupta müşteri gözüyle söyleyebileceklerim bunlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zzaxiss
1. hijyene çok dikkat edin
2. booking com gibi tum sitelerle çalışın
3. dekorasyon fiyatı çok belirler ultra lüks dekorasyonla sıradan bir dekarasyon çok farkeder. bence 1.kere ultra lüks dekore edip fiyat çıtanızı ve kar marjınızı yukseltın.örnek olarak banyoda sermaik yerine yerden tavana doğal mermer kullanımı gibi ...
4. kendiniz bir müşteri gibi düşünün , lüks 5 yıldızlı hersy dahil otel gitmeyip ne olsa butik bir oteli tercih edersiniz, objektif düşünün , ömüşterilerinize anket yaptırın.
5.Spa-Günübirlik tur- bedava su sporları vb...gibi başka otellerde ücretli olan aktiviteleri promosyon adı atında ücrretsiz sunabilirsiniz.3 gece kalan spa bedava gibi...
6.yemek-Kahvaltı veriyorsanız ne çok pahalı malzemeleri kullanın nede en ucuz kokuşmuş malzemeleri kullanın.,
7. ucuza çalıştıracağım diye insan ilişkilerinde hiç anlamyan birilerini çalıştırmayın sonuçta siz hizmet veriyorsunuz, ne olursa olsun güleryüzlü personel olması şart ( aşçısından kat görevlisne kadar ...)
8. kavga -gürülte karmaşaya asla izin vermeyin.
9. ne iş yaparsanız yapın, yarın, bugün yaptığınızdan nasıl daha iyi yapabilirim diye düşünün,düşünün, düşünün işi bilnlerle iştişare edin ve uygulayın.
şimdilik sektör dışından olupta müşteri gözüyle söyleyebileceklerim bunlar.

teşekkürler hepsi çok doğru bende buna benzer şeyler düşünüyordum ;) Özellikle gerçekten çok ucuz masraf tutmayacak spa masaj tarzı şeyleri ücretsiz yaparsak insanları çok mutlu eder diye düşünüyorum.Hatta işler ilerlerse thailanddan bir masör getirmeyi bile düşünüyorum

Yeni Üye6 yazı
personelden bahseden olmamış pek. sen altından saray da yapsan, gelen misafirlerle ilgilenen personel olacak ve personelin güler yüzü, samimiyeti, özeni misafirlerinizi memnun edecek en önemli etkenlerden. bu konuda çok dikkatli personel seçimi yapmanızı tavsiye ederim.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Veteriner
Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - vethekndr
personelden bahseden olmamış pek. sen altından saray da yapsan, gelen misafirlerle ilgilenen personel olacak ve personelin güler yüzü, samimiyeti, özeni misafirlerinizi memnun edecek en önemli etkenlerden. bu konuda çok dikkatli personel seçimi yapmanızı tavsiye ederim.

evet gerçekten oteli altından da yapsanız çalışan personelin ters yada tutarsız bir hareketi müşteriyi tesisten anında soğumasına sebep olabiliyor kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir nokta

Yeni Üye29 yazı
Sn.vethekndr'e sonsuz katılıyorum. Bu husus çok önemli. Şikayetin de memnuniyetin de önemli tabanını oluşturur. Hatta birçok şikayeti de baştan yok edebilir.
Ayrıca, booking'deki her yoruma da itimat etmeyin. Genel kanıya ulaşmış şikayetler gerçektir, bazı münferit şikayetler cıkıyor ki alakasız, Bursa'da birşehir otelinde çalışıyorum şuan, ön büroda; ısrarla pazarlık etmeye çalışan bir konuğa fiyat indirimi yapmadık diye gitmiş haksız bir şekilde alakasız şeylerden şikayet etmiş, yorum yazmış :))) E bizde kendisini programda kara listeye aldık artık :)) Onun için her şikayet asli ve gerçekçi de değildir.

Yeni Üye12 yazı
http://turizmciforum.10tr.net/ tüm turizmci arkadaşları Türkiye'nin tek turizm forumuna bekliyoruz.Turizmcilerin forumundan desteginizi esirgemeyin..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Üye335 yazı
Duşakabin , mobilya , yatak , gardolap , masa , sandalye , şemsiye , şezlong , yemek masası vb ... gibi ürünleri en Uygun fiyata nereden temin edebilirim 20 adet oda var toplamda hepsi için bunlar gerekiyor

İstanbuldan alım yapabilirim yeter ki fiyatlar uygun ve kaliteli olsun ...Mesela duşakabin için STARDUŞ düşünüyorum

Yeni Üye30 yazı
EV TEKSTİLİ İMALATI VE TOPTANCILIĞINI YAPIYORUZ .
YORGAN -
YASTIK -
UYKU SETİ -
NEVRESİM TAKIMLARI -
BEBE BEŞİK SETLERİ
ALEZ
YATAK ÖRTÜSÜ
PİKE TAKIMI
BATTANİYE GRUBU
BORNOZ TAKIMLARI
HAVLULAR
MUTFAK HAVLULARI
PİKE
LASTİKLİ ÇARŞAF

YERİMİZ İSTANBUL-MAHMUTBEY CADDESİNDEDİR .
İRTİBAT TEL : 0212 632 77 93
helinteksbaran

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - HELİNHOME-MAHMUTBEY
EV TEKSTİLİ İMALATI VE TOPTANCILIĞINI YAPIYORUZ .
YORGAN -
YASTIK -
UYKU SETİ -
NEVRESİM TAKIMLARI -
BEBE BEŞİK SETLERİ
ALEZ
YATAK ÖRTÜSÜ
PİKE TAKIMI
BATTANİYE GRUBU
BORNOZ TAKIMLARI
HAVLULAR
MUTFAK HAVLULARI
PİKE
LASTİKLİ ÇARŞAF

YERİMİZ İSTANBUL-MAHMUTBEY CADDESİNDEDİR .
İRTİBAT TEL : 0212 632 77 93

teşekkürler yakın zamanda fiyat almak için iletişime geçicem

Üye335 yazı
diğer gerekli malzeme ve eşyalar için toptan fiyat vermek isteyen olursa iletişime geçebilir buradan benimle
cenkcakim@hotmail.com

Üye335 yazı
yok mu antalya civarında otelcilikle uğraşan kimse ?

Üye518 yazı
Düşüncenizi hayata geçirmeye karar verdiğiniz anda
tüm otelinizin ihtiyaçlarını baştan aşağı karşımak için teklif verebiliriz.
Bu paketin içerisinde
Dekorasyon
Tamirat - Tadilat işleriniz
Boya ve iç dekorasyon
Odaların dekorasyonu
Banyo
Yatak
Dolap
Perde
v.s. aklınıza gelen tüm düzenlemeleri anahtar teslimi yapabiliriz.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Üye335 yazı
teşekkürler

Üye335 yazı
bir ay içerisinde otelin eksiklerini tamamlamak için gidiyorum , alınacak birsürü şey var sadece kapı ve penceresi olan bir yer şu anda , su ve elektrik tesisatları depoları teknik ihtiyaçların hepsi tamam ancak eşyalar komple sıfırdan alınacak , tecrübeli kullanıcılardan yorumlar bekliyorum

Üye906 yazı
(bursadan yardımcı olabileceğimiz konu olursa bekleriz arkadaşım)

bursada emlak gayrimenkul sektöründe çalışıyorum
bursada ciddi şekilde otel açığı bulunmaktadır
bu konuyla alakalı yardımcı olabileceğimiz arkadaşlar
yatırım yapmak isteyen otel açmak isteyen veya gayrimenkul yatırımı yapacak arkadaşlara yardımcı olabilirim
remax/bulvar
ibrahim akman
05079529837
miagayrimenkul.net

Yerleşim Türkiye / Bursa GürcistanMeslek Emlakçy
Üye906 yazı
sunset 16 arkadaşım
bursadayım bende emlak işi yapıyorum tanışalım
miagayrimenkul.net

Yerleşim Türkiye / Bursa GürcistanMeslek Emlakçy
Üye335 yazı
personel çalışma sürelerini de şu şekilde düşünüyorum kabaca , düzeltmek yada fikir vermek isteyenler olursa açığım

resepsiyon 2 kişi ( 0800-2000 2000-0800 ) 2800 tl
oda temizleyici 2 kişi (0800-1700) 3200 tl

2 mutfakçı ve 1aşçı akşam yemeği için 3 kişi (0700-1600 1600-0200 )
4000+4000 asci

bahçıvan 1 kişi (0800-1700) 1500 tl
garson 4 kişi (0800-1600 1600-0200 ) 6000 TL

Toplamda 21000 + 12 kisi sgk ortalama 500 den 6 bin tl

27500 TL fix personel gideri...

Üye138 yazı
Arkadaşların söyledikleri online rezervasyon mecraları ile sakın çalışmayın.
Sadece 1 sezon faydasını görürsünüz sonrasında ise işinizden olur kiraya vermeye çalışırsınız kiraya verdiğiniz parayı ödeyemez bu sefer oteli satmaya çalışırsınız.
Ama olurda arkadaşları dinler ve online şirketler ile çalışırsanız lütfen 1. sezon sonu yada 2. sezon sonunda bu mesajıma bir cevap atın durumunuzla ilgili :)

Yerleşim Türkiye / AlanyaMeslek Esnaf
Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - CaCaLa
Sadece 1 sezon faydasını görürsünüz sonrasında ise işinizden olur kiraya vermeye çalışırsınız kiraya verdiğiniz parayı ödeyemez bu sefer oteli satmaya çalışırsınız.
Ama olurda arkadaşları dinler ve online şirketler ile çalışırsanız lütfen 1. sezon sonu yada 2. sezon sonunda bu mesajıma bir cevap atın durumunuzla ilgili :)

başarısız olarak sonuçlanır dediğiniz otelin kendi sitesi üzerinde yapılan rezlerden söz ediyorsunuz sanırım.Online şirketler dediğiniz ise booking ve tripadviser gibi yerler , buradan devam edilirse başarılı olur diyorsunuz doğru mu anladım bu arada sizin meslek nedir ?

Yeni Üye29 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - darnglove
[quote]Yazıyı gönderen - CaCaLa

Şuanki otelimiz 5 yıldır booking.com ile, 3 yıldır Tripadvisor ile, 4 Yıldır Alman Operatör HRS ile, 6 yıldır da tatilsepeti.com ile gayet güzel çalışıyor ve ciro'nun %70'i bunlardandır...
Otelciliği bilmediğiniz bir gerçek, eğer oturup sadece walk/in beklerseniz Motel işletmiş olur ve sürekli ''Dükkan kaç kişi acaba'' diyerek 1 gece yatıp gidecek (Fİyatta aşırı pazarlıkcı) müşteri beklersiniz...