Başarılı Bir Web Sitesi Nasıl Olmalı - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Başarılı Bir Web Sitesi Nasıl Olmalı


Erdalbey
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
20/12/2014 :  16:59:00   Yazarın websitesini ziyaret et Website  Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Bir şirketiniz var ve çok iyi iş yapıyorsunuz. Çok güzel. Aynı zamanda işlerinizi kurumsal olarak internetede taşımak hem prestij hem karlılık oranınızı artırmak istiyorsunuz. Buda güzel ve zekice bir düşünce. Peki olmasını istediğiniz Web Sitenizin görsellik ve içerik açısından taslağını oluşturdunuz mu?. Nasıl bir web sitesi olacak?. Şurası muhakkak ki başarılı olması için her açıdan farklı olması gerekiyor. Farklılığınız ne?. Şimdi size gerek görsellik gerekse içerik açısından kurumsal yada kişisel başarılı bir web sitesinin nasıl olması gerektiği hakkında bazı önemli püf noktalarından bahsedeceğiz. Çoğu kimsenin farkında olmadığı bu yüzden dikkat etmediği bu püf noktaları sadece okumakla kalmayıp uygulamayada geçirdiğinizde başarılı bir web sitesi sahibi olmanızı sağlayacak stratejik noktalar.

Web Sitesi Kolay Ulaşılır Olmalı

Evet bu doğru. Öncelikli olarak web siteniz akılda kalıcı ve kolay ulaşılabilir bir isim taşımalı. Şirketinizin ismi Ortadoğu tarım ve hayvancılık sanayi gibi bir isim olabilir. Bu, web sitenizinde tam anlamıyla şirketinizle aynı isimde ortadogutarimvehayvanciliksanayi.com şeklinde bişey olacağı anlamına gelmez tabiki. Peki ne yapmalısınız?.Kısa ve akılda kalıcı bir isim belirlemelisiniz önce. Tabiki şirketinizin isminide çağrıştırmalı fakat kısa ve akılda kalıcı olmalı. Zaten web sitenizde bir logo, üst bölümde şirketinizin ismini açıklayan bir bölüm, bir iletişim sayfası olacak ve bütün bunlar şirketinizi açıklayacak. O halde web sitenizin ismini hem şirketinizi çağrıştıran hemde akılda kalacak bir kısalıkta seçerseniz başarı için ilk adımı atmışsınız demektir.

Web Sitesi Karmaşadan Uzak Olmalı

Web Siteniz ilk açıldığı anda ziyaretçiyi ana sayfada bir karmaşa karşılıyorsa iyi yolda değilsiniz demektir. Zira böyle bir web sitesini açan ziyaretçi karmaşa içinde kaybolacağını hissettiği an sitenizden uzaklaşır ve bir daha uğramaz. Birbirine girmiş grafikler, uyumsuz renk tonları, ana sayfada tüm detayları gösterme isteği ziyaretçinin işini zorlaştırır. Ziyaretçi sitenizde her alana kolaylıkla ulaşmalı ve aradığını hemen bulabilmeli. Web sitenizin ana sayfasını bir mağazanın vitrini gibi düşünün ve ilgili sayfalara kolayca ulaşılabilecek resimli butonlar, bannerler yada ikonlar yerleştirin. Bu kurumsal bir web sitesi içinde bir blog içinde önemli bir noktadır. Özenle yerleştirilmiş düzgün konu blokları, düzenli butonlar, her sayfaya kolayca ulaşabilecek karmaşadan uzak açıklayıcı butonlar sitenizde dolaşımı kolaylaştıracağı gibi ziyaretçininde hoşuna gidecek ve sitenizde uzun süre kalabilecektir.

Web Sitesi Süratli Açılmalı

Yavaş açılan, her sayfa geçişlerinde ziyaretçiyi bekleten bir web sitesi sıkıcı olacaktır. Profesyonel olarak hazırlanmış bir web sitesi hızlı yüklenir. Dahası bu aşamada yüksek bant genişliğine ve web sunucusunun da yeterince güçlü bir servere sahip olması gerekir. Ziyaretçi sayfada yer alan resim, video, menü ve butonları süratli bir şekilde kullanabilmeli, sayfadan sayfaya geçiş yaparken aşırı bekleme yaşamamalıdır. Aşırı bekleme süreci ziyaretçi açısından çok sıkıcı bir zaman dilimidir. Bu tür bir web sitesinin sahibi vakit geçirmeden bu sorunu düzeltmeli ve sitenin geç açılmasına vesile olan her türlü etkeni ortadan kaldırmalıdır.

Web Sitesi Tasarımı Özgün Olmalı

Herhangi bir firmanın yada bloğun veya kişisel bir sitenin tasarımından örnek alınarak tıpkısı yapılan, sürekli görülmeye alışılan basmakalıp tasarımlar, değişik alanlarda birden parlayan flash uygulamalar, sürekli aynı şekilde kullanılan menü ve butonlar, grafikler, alanındaki diğer bir çok siteyi taklit edercesine aynı ana sayfa görünümdeki bir web sitesinin ziyaretçi gözündeki izlenimi iyi değildir dahası bu tür bir web sitesinin aynı ziyaretçi tarafından tekrar ziyaret edilme olasılığı çok düşüktür. Tercih edilmek ve başarı elde etmek için tasarımdada farklı olmak gerekiyor. Tamamen sitenize özgün hazırlanmış bir tema, farklı görünümlerde buton ve menüler, açılış sayfasının daha özgün daha değişik bir formatta hazırlanmış olması ziyaretçi açısından ilgi çekicilik izlenimi oluşturacaktır. Bu tür bir web sitesinin ziyaretçileri farklı bir tasarımla değişik bir yüzle ortaya çıkmış böyle bir siteyi tekrar ziyaret etmekten hoşlanacaktır.

Web Sitesi İçeriği Özgün Olmalı

Kurumsal bir web siteniz varsa örneğin hakkımızda sayfası diğer sitelerden kopyalanmış, ürünlerimiz sayfasında diğer sitelerdeki dizilim ve strateji uygulanmış, her haliyle benzeri kurumsal siteleri andıran görünüm taşıyorsa prestijiniz bundan olumsuz etkilenecektir. Zira bu görünümle hiçte profesyonel bir portre çizmiyorsunuz. Kurumsal yada kişisel bir sitede profesyonellik içeriğin özgünlüğü ile doğru orantılıdır. İçeriğiniz ne kadar özgün ve size özelse o kadar prestij kazanır bir adım ileriye geçebilirsiniz. Aksi takdirde yerinizde saymanız ve bir süre sonra dibe vurmanız içten bile değil. Bu durum bloglar içinde geçerli. Ziyaretçi sayısının sürekli artmasını, ziyaretçinin sonraki zamanlarda tekrar siteye giriş yapmasını isteyen bir blog sahibi internete özgün içerikle var olmalıdır.

Web Sitesi Arama Motoru Optimizasyonu Yapılmış Olmalı

Bir web sitesi gerek kodlama açısından gerek içerik açısından ve gerekse resimlere verilen alt etiker isimleri açısından arama motorlarının çalışma prensiplerine uygun olarak hazırlanmış olmalıdır. Aksi takdirde Google yada diğer arama motorlarında yapılan aramalarda üst sayfalarda listelenme gibi başarı elde edemezsiniz. Zira web sitelerinin ziyaretçi kitlesinin çoğu arama motorları vesilesiyle siteye ulaşmaktadırlar. Listelenmelerde sıralanmayan bir web sitesi %90 gibi bir oranla internette yok hükmündedir. Bu durumu ancak arama motorlarına reklam vererek aşabilirsiniz ki buda size maddi olarak bayağı yük getirecektir. Böyle bir yükle karşı karşıya kalmamak için web sitenizin arama motoru optimizasyonuna gereken dikkati göstermelisiniz.

Web Site İçeriği Güncel Olmalı

Uzun süredir güncellenmeyen resim ve yazılar, siteye gelen ziyaretçi gözünde olumsuz bir izlenim uyandıracaktır. Web sitenizde ürünlerimiz sayfasında, yada bizden haberler sayfasında veya her hangi başka bir sayfada yada blog sitenizin ana sayfasında örneğin “son güncelleme Aralık 2011” şeklinde bir ibare varsa bu sonraki ziyaretler için sitenizin tercih edilme katsayısını çok aşağı düşürecektir. Web sitenizi sürekli güncel tutmalı, çalışmayan bir link yada buton, açılışta hata veren bir sayfa varmı diye sürekli kontrol etmelisiniz.

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

0.97 saniye.
03:27:07, 26 Nisan 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım