40. 000 Tl Sermaye İş Fikri - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

40. 000 Tl Sermaye İş Fikri

mazdand4
Yeni Üye

Toplam 8 yazı
18/11/2014 :  21:26:56 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

Merhaba arkadaşlar ben 1-2 yıldır hayvancılık işi ile uğraşmaktayım lakin artan fiyatlarla baş edemez oldum başlıkda da yazdım elimde güç bela toplayabildiğim 40.000 Tl gibi bir meblağ var bu para ile ne işler yapabilirim yaptığım yatırım ne kadar sürede kendini amorti eder benimle fikirlerinizi paylaşır mısınız lütfen

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Satış / Pazarlama
mazdand4
Yeni Üye

Toplam 8 yazı
19/11/2014 :  12:35:41  Alıntı
çok araştırdım 250.000 liranın altında kendini kanıtlamış firmalardan bayilik almak mümkün değil benim zaten aylık 10000 gelir beklentim yok yaptığım yatırım 2 yılda kendini amorti etse bana yeterli gelir lakin yapacak iş bulamıyorum ev yemekleri yapan lokanta açayım diyorum araştırıp bakıyorum ortalık lokanta kaynıyor döner salonu açayım diyorum ortalık döner salonu dolu uzaktan bakınca az gibi görünüyorlar da içine girince aşırı fazlalığı görüyorsun ne yapsam olmayacak şu an avm de stand kiralama fikri geliyor aklıma acaba bu işte mi ayağa düştü hiç yoktan çiğ köfte falan koysak o standa o da mı iş yapmaz

Ümit Yıldız
Yeni Üye

Toplam 96 yazı
19/11/2014 :  19:28:17  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Herstyle
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - leo091
bu hukumet yuzunden esnaf ciftci hayvancilik herkes kan agliyor kime sorsak sektor degistirme derdinde ama o sektordekilerde baska sektor dusuncesinde bu kisir dongu devam ediyor ama 1 trilyon 600 milyar liraya sarayimiz var nede olsa karnimiz tok sirtimiz pek dimi
valla hocam en guzel is bildigin is derler meslegin nedir egitim durumun ne? tecrubelerin varmi? biraz daha aciklayici olursan daha guzel fikirler cikabilir 40 bin yatirim yapip aylik 5-10bin gelir bekleme deneyimin meslegin yoksa bufe acabilirsin tekel bayi olabilir kantin ihalelerine gir en ufak okulun kantini bile guzel paralar birakir zar zor biriktirdigin bir para var fazla riske girme iyice arastir sor sorustur eger alabiliyorsan kendini kanitlamis bir firmadan bayilik al onlar seni bir nebze ayakta tutabilir en azindan isi ogretir

Neden Hükümet yüzünden? 55 Yasindayim ben bu güne
kadar Aglamayan ne Esnaf nede Ciftci gördüm diger taraftan Köy kahveleri dolu ama 150 TL ye ise gidecek adam bulamiyorlar günlük is verecek olanlar.

Aynı fikirdeyim. Ağlamayı sever bizim millet. Ancak oturduğu yerden bok atar. Bir dön kendine bak be adam. Kim sana engel. Hükümet mi? Muhalefet mi? Kim?

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satış / Pazarlama
Ümit Yıldız
Yeni Üye

Toplam 96 yazı
19/11/2014 :  19:49:56  Alıntı

Osmanlı Tulumbacısı adında bir konsept var. Bu sermaye ile kurulabilir. Esnaflığınız iyiyse çok iyi de para kazandırabilir. Sadece bir Ramazan ayında sermayeyi geri alma imkanı doğabilir.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satış / Pazarlama
mduran
Üye

Toplam 195 yazı
20/11/2014 :  08:47:24  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - leo091
bu hukumet yuzunden esnaf ciftci hayvancilik herkes kan agliyor kime sorsak sektor degistirme derdinde ama o sektordekilerde baska sektor dusuncesinde bu kisir dongu devam ediyor ama 1 trilyon 600 milyar liraya sarayimiz var nede olsa karnimiz tok sirtimiz pek dimi
valla hocam en guzel is bildigin is derler meslegin nedir egitim durumun ne? tecrubelerin varmi? biraz daha aciklayici olursan daha guzel fikirler cikabilir 40 bin yatirim yapip aylik 5-10bin gelir bekleme deneyimin meslegin yoksa bufe acabilirsin tekel bayi olabilir kantin ihalelerine gir en ufak okulun kantini bile guzel paralar birakir zar zor biriktirdigin bir para var fazla riske girme iyice arastir sor sorustur eger alabiliyorsan kendini kanitlamis bir firmadan bayilik al onlar seni bir nebze ayakta tutabilir en azindan isi ogretir

ŞİMDİ KARDEŞİM BU HÜKÜMET ŞUNU YAPTI BUNU YAPTI DEMİŞSİN GİR BAKALIM BİR KAHVEHANEYE AĞZINA KADAR DOLU 100.00 TL PARA VERECEM YARIM SAATLİK İŞİMİZ VAR DE KİMSE DÖNÜP BAKMAZ MİLLET OLARAK AVARELİĞE ALIŞMIŞIZ BENİM BULUNDUĞUM İLÇE YÜZALTMIŞ BİN NÜFUSLU BİR İLÇE ŞURDAN ÇIKICAM YARIM SAAT DOLAŞICAM ELLİ TANE İŞYERİ VAR ELEMAN ARAYAN AMA ADAM KAVEDEN KALKIPTA ÇALIŞMAK İSTEMİYOR NEDENSE
TURŞUCU ŞEVO

Yerleşim : Türkiye / Muğla  |  Meslek : Gıda
Mr.Murat
Yeni Üye

Toplam 22 yazı
20/11/2014 :  13:41:33  Alıntı
Eleman arayanların çoğu bayan istiyor..Bunu da bir kenara not alın. Millet olarak kadın düşkünüyüz maalesef.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Muhasebe
mazdand4
Yeni Üye

Toplam 8 yazı
20/11/2014 :  14:17:32  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Mr.Murat
Eleman arayanların çoğu bayan istiyor..Bunu da bir kenara not alın. Millet olarak kadın düşkünüyüz maalesef.

Doğru söze ne hacet az önce çarşıdan geldim kiralık dükkan var mıdır diye baktım boğazına çok düşkün bir arkadaşımla beraber karnımız acıktı gel seni tostcuya ***üreyim dedi eh dışarıda yapılan tost tipi yemeklerden pek hazzetmem ama arkadaşı kıramadım bu dükkan yaşadığım yerin tam göbeğinde dükkandan içeri girdik daha girer girmez karşıma 2 tane mini etekli alımlı hanımefendi çıktı karşıma abla kardeş işletiyorlarmış dükkanı toplum olarak çok abaza olduğumuz için dükkan boş kalmıyor hani iğne atsanız yere düşmez derler ya içeride bir sürü sap damsız erkekler geliyor bu hanımlara baka baka kendilerini tatmin ediyorlar sanki bir şey yapacaklar gel gelelim bu hanımlar bizim dışarıda burun kıvırarak yediğimiz 1 tl tostu 4 tl iteliyor yanına verilen ayran-turşu suyu vs. gibi içeçeklerden de 1 tl alıyor hani eski topraklarımız der ya ben bu dünyaya keşke kadın olarak gelse idim hiç yoktan başka şeylere doyardım derler ya durum da bu dükkanı ben açsam belki ayda 10 tost zor satarım ama bayanlar olunca saat de 100 tost satılıyor hal böyle iken biri bana akıl versin ben ne iş yaparak para kazanırım toplumun şu hallerini görünce sinirlerim tepeme çıkıyor

beyda44
Yeni Üye

Toplam 99 yazı
20/11/2014 :  18:05:13 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
o zaman sende minili kız çalıştır...

Yerleşim : Türkiye / Malatya  |  Meslek : Mühendis
beyda44
Yeni Üye

Toplam 99 yazı
20/11/2014 :  18:13:55 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
tabi şimdi ben onu yapamam diyebilirsin ama bence bildiğin işe devam et derim ben
bide hayvancılık yapıyomuşsun bence o konuda ne yapılabilinir diye düşün en azından riskin olmaz...

source
Üye

Toplam 105 yazı
04/12/2014 :  23:26:21  Alıntı
zafe1970@hotmail.com bilgi için

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Ticaret
smartest2004
Üye

Toplam 252 yazı
05/12/2014 :  00:02:10  Alıntı
Bu yazımızla ilgilenmeni öneririm.Paraya para demezsin.Sonuçta sıcak para ve bitmeyen sektör http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=83589

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : İthalat / İhracat
abitgulistan
Üye

Toplam 216 yazı
05/12/2014 :  14:06:06 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Arkadasım emlak danışmanlıgını öneririm sizlere
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim : Türkiye / Hatay  |  Meslek : Danışmanlık
masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
20/12/2014 :  19:02:35  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - abitgulistan
Arkadasım emlak danışmanlıgını öneririm sizlere

Emlak danışmanlığı bu kadar basit bir işmi? abitgülistan
Teknik ve mesleki hiç bir ayrıntısı yokmu?

Meslek kelimesinin tanımına baktığımızda ," İnsanın yaşamını sürdürebilmek için yaptığı ve genellikle yoğun bir eğitim, çalışmayı gerektiren sürecin sonunda kişilerin kazandığı ünvanın adıdır." diyor

Yine tanıma göre Genellikle her meslek o mesleğin değerlerini, gelişimini, lisanslanmasını ve diğer insanlar açısından tanınmasını sağlayan kuruluşlara sahiptir. diye öğretilmişti bize Fakültede
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Satış / Pazarlama
biosan
Yeni Üye

Toplam 12 yazı
20/12/2014 :  23:36:30  Alıntı
Rent a Car lara araç verebilirsin 40.000 TL ye sıfır bir araç alırsın.Ortalama sana aylık geliri 1500 tl olur.
soner ceylan

Yerleşim : Türkiye / Konya
Ata34
Üye

Toplam 114 yazı
21/12/2014 :  23:00:07 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mduran
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - leo091

ŞİMDİ KARDEŞİM BU HÜKÜMET ŞUNU YAPTI BUNU YAPTI DEMİŞSİN GİR BAKALIM BİR KAHVEHANEYE AĞZINA KADAR DOLU 100.00 TL PARA VERECEM YARIM SAATLİK İŞİMİZ VAR DE KİMSE DÖNÜP BAKMAZ MİLLET OLARAK AVARELİĞE ALIŞMIŞIZ BENİM BULUNDUĞUM İLÇE YÜZALTMIŞ BİN NÜFUSLU BİR İLÇE ŞURDAN ÇIKICAM YARIM SAAT DOLAŞICAM ELLİ TANE İŞYERİ VAR ELEMAN ARAYAN AMA ADAM KAVEDEN KALKIPTA ÇALIŞMAK İSTEMİYOR NEDENSE

yarım saatine 100 tl veren iş veren ne hocam ,gerçekçi olun millet 100 lira ya tam gün çalışacak iş bulamıyor.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
TiMeCoDe
Yeni Üye

Toplam 72 yazı
21/12/2014 :  23:07:40 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mduran
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - leo091

%60 Haklısın çünkü iş arayana iş çok diyorlar. İnsanımız artık nitelikli iş yüzünden iş bulamıyorlar. Maaşı düzgün olsun. Şartları düzgün olsun. Bu yüzdendirki suriyeliler bizim insanımızın begenmedigi işleri yapıyorlar. Turizm bölgelerine gidin her resturantın arka bölümünde mutlaka 1 tane suriyeli var. Hatta çok çalışkanlar.her türlü işi yapıyorlar. ya biz çalışma saatleri deyip çalışma koşulları deyip çalışmıyoruz. çalışmayınca eksiye giriyoruz. eksiye girince borç alıyoruz ödeyemeyince haciz geliyor.
Ufak bir bilgi.....
E TİCARET
İTHALAT İHRACAT
ALİBABA & ALİ EXPRESS YARDIM
İthalat Yapmak İstiyormusunuz ?
İhracat Yapmak İstiyormusunuz ?
Alibabayardim.com
Aliexpressyardim.com
Chevroletyolyardim.com
Opelyolyardim.com
Enucuzubudur.com

Yerleşim : Türkiye / Diyarbakır  |  Meslek : Ticaret
masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
21/12/2014 :  23:46:13  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mduran
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - leo091

Sistemin , halk arasında vücut bulmuş olduğunu kanıtlayan durumdur. insanlara üç kuruş maaş verip, iş beğenmediklerini söylemenin başka açıklaması yoktur.Utanmadan üniveriste okumuş adama 600 lira maaş verilip bir de üste çıkılmasıdır bu söylem. iş bulmak, medeni ülkelerde "aç kalmamak" değil, yaşam standardıdır.

Unutmamak lazımki İşsizlik emeği ucuzlatır. Çalışma koşulları oldukça ağır olan ve maaş olarak tatmin etmeyen işi elbette kimse beğenmez.
Sen adamı 12 saat çalıştır, bir de üstüne maaş olarak asgari ücret ver, kimse kusura bakmasın bunu kabul eden çıkmaz.

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

TiMeCoDe
Yeni Üye

Toplam 72 yazı
22/12/2014 :  01:58:11 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mduran
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - leo091

Sistemin , halk arasında vücut bulmuş olduğunu kanıtlayan durumdur. insanlara üç kuruş maaş verip, iş beğenmediklerini söylemenin başka açıklaması yoktur.Utanmadan üniveriste okumuş adama 600 lira maaş verilip bir de üste çıkılmasıdır bu söylem. iş bulmak, medeni ülkelerde "aç kalmamak" değil, yaşam standardıdır.

Unutmamak lazımki İşsizlik emeği ucuzlatır. Çalışma koşulları oldukça ağır olan ve maaş olarak tatmin etmeyen işi elbette kimse beğenmez.
Sen adamı 12 saat çalıştır, bir de üstüne maaş olarak asgari ücret ver, kimse kusura bakmasın bunu kabul eden çıkmaz.

Onun haklı olduğu gibi bundada sen haklısın.
E TİCARET
İTHALAT İHRACAT
ALİBABA & ALİ EXPRESS YARDIM
İthalat Yapmak İstiyormusunuz ?
İhracat Yapmak İstiyormusunuz ?
Alibabayardim.com
Aliexpressyardim.com
Chevroletyolyardim.com
Opelyolyardim.com
Enucuzubudur.com

Yerleşim : Türkiye / Diyarbakır  |  Meslek : Ticaret
eniser
Yeni Üye

Toplam 6 yazı
22/12/2014 :  12:36:20 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Ben yeni yetme bir girişimci olduğum için konu başlığında bir öneride bulunmak istemem. 40000 TL sizin elinizdeki tüm paraysa ve bunun tamamını yatırım için kullanmak istiyorsanız en iyi bildiğiniz şeyi yapın. Üstatların daha değerli yorumları yardımcı olacaktır sizlere.

Ama konu içeriğinde geçen " Millet iş beğenmiyor " , "100 TL" ye kimse yarım saat çalışmıyor gibi ezbere yapılan içi boş söylemler çok haksız. Ki böyle olsa bile, insanımızın sistemi kabullenememesinin bir göstergesi değil mi? İş dediğiniz şey süreklilik gerektirir sosyal ve ekonomik açıdan insanları doyurması gerekir. 3 gün 100 tl verip 4. gün kapı dışarı edecek, kula kulluk ettirecek bir sistem neden beğenilsin ki? Gerçi başı boş gezen ve gerçekten bir baltaya sap olamayan insanlar çok. Ancak bu insanların çokluğu da başlı başına sistemin ayıbı.

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Turizm
Natu
Yeni Üye

Toplam 11 yazı
25/12/2014 :  14:16:24  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mduran
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - leo091

hangi il ilçe acaba akp belediyesi olabilirmisiniz? Çünkü genelde sizler o kafa yapısında oluyorsunuz.

Yerleşim : Türkiye / Trakya  |  Meslek : Danışmanlık
beyda44
Yeni Üye

Toplam 99 yazı
25/12/2014 :  17:31:31 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
bu hükümet zamanında işçi bulmak zor ekonomi bilmeyen konuşmasın senin saray dediğin yere ödenen rakam 2002 de devletin ödediği 5 günlük faize denk geliyo yani 12 sene önce her 5 günde bir saray parası çöpe gidiyodu tabi o saraylardan haberiniz yoktur...

masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
25/12/2014 :  18:05:19  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - beyda44
bu hükümet zamanında işçi bulmak zor ekonomi bilmeyen konuşmasın senin saray dediğin yere ödenen rakam 2002 de devletin ödediği 5 günlük faize denk geliyo yani 12 sene önce her 5 günde bir saray parası çöpe gidiyodu tabi o saraylardan haberiniz yoktur...

Arkadaşlar boşverin sarayları faizleri filan burası siyaset yeri değil
*Çalışarak ve emek harcayıp kazandığınız para ile belli bir yaşam standartına sahipmisiniz ?
*Ticaret yapanlar veya yeni bir iş kuranlar sermayeleriyle yatırım yaparken korkuyorlarmı?
*İş arayan vasıflı insanlar bilgi ve emeklerinin karşılığını özel sektörde alıyorlarmı?
*Yaşam standartınzı sağlarken zorunlu ihtiyaçlarınızı kısmadan tasarruf yapabiliyormusunuz ? Kendi bilgi ve eğitiminize yatırım yapabiliyormusunuz?

İllaki bir yargıda bulunacaksanız bunların cevabını arayın Gidin

*Örneğin Türkiyedeki AVM çalışanlarına sorun Asgari Ücretin üstünda % kaçı maaş alıyor ?
*Acaba McDonalds dan emekli olmayı düşünen kaç AVM çalışanı var?
*Acaba eleman arayan özel sektör şirketleri elemanlarına verdikleri sosyal imkan konusunda ne durumda ?

Bana kalırsa şahsi fikrim olarak Cevabım birçoğuna olumsuz olurdu

'Keşke'Leri Sevmem !!

beyda44
Yeni Üye

Toplam 99 yazı
26/12/2014 :  15:53:47 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:

*Çalışarak ve emek harcayıp kazandığınız para ile belli bir yaşam standartına sahipmisiniz ?
*Ticaret yapanlar veya yeni bir iş kuranlar sermayeleriyle yatırım yaparken korkuyorlarmı?
*İş arayan vasıflı insanlar bilgi ve emeklerinin karşılığını özel sektörde alıyorlarmı?
*Yaşam standartınzı sağlarken zorunlu ihtiyaçlarınızı kısmadan tasarruf yapabiliyormusunuz ? Kendi bilgi ve eğitiminize yatırım yapabiliyormusunuz?

*Örneğin Türkiyedeki AVM çalışanlarına sorun Asgari Ücretin üstünda % kaçı maaş alıyor ?
*Acaba eleman arayan özel sektör şirketleri elemanlarına verdikleri sosyal imkan konusunda ne durumda ?

bunların olumlu olduğu kaç ülke var gelişmiş ülkeler bile öyle toz pembe değil...

qunt
Yeni Üye

Toplam 53 yazı
26/12/2014 :  16:08:27  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:

bunların olumlu olduğu kaç ülke var gelişmiş ülkeler bile öyle toz pembe değil...

Bu sorunların tamamı global sorunlar. Türkiye'de yine insanların alım gücü var. Tasarruf, birikim yapamıyoruz diye yakınanların yanında maalesef ki açlıktan, sefaletten ölen insanlar var dünyada.

Sorunlara artık sistem sorunu mu dersiniz yoksa insanlık sorunu mu bilemem ama bu sorun siyaset üstü hatta ülkeler üstü bir durum maalesef.

100 tl ye adam bulamıyoruz diyen arkadaşın söylemine canlı tanık oldum. Özellikte taşrada hayvancılık ve tarımla uğraşan insanlar farklı bir iş yapmak istemiyor. Kazançlı da olsa istemiyor. Bu noktada tembel bir toplumuz. Ayrıca devletin verdiği teşviklerden dolayı iş yapacak olan da yapmıyor. Bizde anadoluda bir mühendislik projesi için onlarca köy dolaşmamıza rağmen personel bulamadık ki verilen para yeni mezun bir mühendise ödenen paraya yakındı.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
EGE GAZOZ
Yeni Üye

Toplam 38 yazı
26/12/2014 :  16:53:09 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Bulunduğunuz bölgede Ege Gazoz bayiliği alarak içecek sektöründe %100 Türk sermayeli ve doğal olarak üretilen gazozlarimizdan Satabilirsiniz...... Bölgemizde tek yetkili bayii olun.. Bize hazin yeter.. bagalali@gmail.com. teşekkürler
A.B

Yerleşim : Türkiye / Manisa  |  Meslek : İthalat / İhracat
masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
26/12/2014 :  17:08:04  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:

Sevgili beyda44 mesleğin ve iştigal ettiğin iş ne bilmiyorum fakat
ben ekonomik açıdan objektif bir yorum yapmaya çalıştım
Belki karşıdan taraflı gibi görülebilir Eğer taraflı görüleceksede halk tarafında olmasını temenni ederim :)
Şimdi durumu anlamak için bazı kriterleri araştırmakta gerek var
1.Ülkemizde Özel sektörde çalışanlar GENELLİKLE ayda kaç saat çalışıyorlar ve saatlik kaç tl ye çalışıyorlar?
2.Senelik izin alan çalışanların % kaçı tatilini bir Turizm beldesinde (Turizmin bütün kolları dahil) geçiriyor?
3.Türkiyede Özel sektörde çalışanların %kaçı hayatında bir kerede olsa yurtdışına çıkmıştır?

Ülkemizde bir çarpıklık söz konusu

Daha iyi bir hayata ulaşmak için daha kötü bir hayata katlanmamız gerektiğini düşünüyoruz.Lüks konutlarda oturmak için borçlanıyor, borcumuzu ödemek için o konutlarda oturmaya vakit bulamıyoruz.

Bir de bizim yaşam standardımızı Avrupa ile kıyaslayalım.
Herkes görmüştür. koca koca sırt çantasıyla ülke ülke dolaşan yabancı uyruklu gençleri.Ben iki üç yıl çalışıp para arttırıp yanıbaşımdaki Antalya' ya zar zor gidiyorum, memleketimdeki çoğu antik kenti ya da tarihi eserleri görmeye gidemiyorum adamlar oturmuş burdan sonra hangi ülkeye gitsek diye rahat rahat konuşuyor.

Hadi gençliği geçtim, emekli olunca gidebilirim belki diye bir düşündüm de. ı- ıh o da mümkün değil.
Zaten 60 küsür yaşında emekli oluyorsun. evden çıkıp da BİM' e kadar gitmek gözünde büyüyor. hadi kendine çok iyi baktın azıcık gezmeye halin kaldı. tamam emekli ikramiyesi de var. gidebilir miyiz? Hayır.
Eminim evlenip çoluk çocuk yapmışsındır, ev almışsındır vs. vs. Çocuk üniversiteye gidecek masraf, ev almışsın masraf. Emekli ikramiyesiyle ancak, o da gerçekten kafayı kırdıysan kastamonu' ya gider bir pide yer gelirsin. sonra pişman olursun tabi " keşke evde yiyeydik ne gereği vardı" diye.

Şimdi bu yazdıklarımı annene babana sor haklımıyım haksızmıyım anlarsın :)

'Keşke'Leri Sevmem !!

beyda44
Yeni Üye

Toplam 99 yazı
26/12/2014 :  17:15:53 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:

Sevgili beyda44 mesleğin ve iştigal ettiğin iş ne bilmiyorum fakat
ben ekonomik açıdan objektif bir yorum yapmaya çalıştım
Belki karşıdan taraflı gibi görülebilir Eğer taraflı görüleceksede halk tarafında olmasını temenni ederim :)
Şimdi durumu anlamak için bazı kriterleri araştırmakta gerek var
1.Ülkemizde Özel sektörde çalışanlar GENELLİKLE ayda kaç saat çalışıyorlar ve saatlik kaç tl ye çalışıyorlar?
2.Senelik izin alan çalışanların % kaçı tatilini bir Turizm beldesinde (Turizmin bütün kolları dahil) geçiriyor?
3.Türkiyede Özel sektörde çalışanların %kaçı hayatında bir kerede olsa yurtdışına çıkmıştır?

Ülkemizde bir çarpıklık söz konusu

Daha iyi bir hayata ulaşmak için daha kötü bir hayata katlanmamız gerektiğini düşünüyoruz.Lüks konutlarda oturmak için borçlanıyor, borcumuzu ödemek için o konutlarda oturmaya vakit bulamıyoruz.

Bir de bizim yaşam standardımızı Avrupa ile kıyaslayalım.
Herkes görmüştür. koca koca sırt çantasıyla ülke ülke dolaşan yabancı uyruklu gençleri.Ben iki üç yıl çalışıp para arttırıp yanıbaşımdaki Antalya' ya zar zor gidiyorum, memleketimdeki çoğu antik kenti ya da tarihi eserleri görmeye gidemiyorum adamlar oturmuş burdan sonra hangi ülkeye gitsek diye rahat rahat konuşuyor.

Hadi gençliği geçtim, emekli olunca gidebilirim belki diye bir düşündüm de. ı- ıh o da mümkün değil.
Zaten 60 küsür yaşında emekli oluyorsun. evden çıkıp da BİM' e kadar gitmek gözünde büyüyor. hadi kendine çok iyi baktın azıcık gezmeye halin kaldı. tamam emekli ikramiyesi de var. gidebilir miyiz? Hayır.
Eminim evlenip çoluk çocuk yapmışsındır, ev almışsındır vs. vs. Çocuk üniversiteye gidecek masraf, ev almışsın masraf. Emekli ikramiyesiyle ancak, o da gerçekten kafayı kırdıysan kastamonu' ya gider bir pide yer gelirsin. sonra pişman olursun tabi " keşke evde yiyeydik ne gereği vardı" diye.

Şimdi bu yazdıklarımı annene babana sor haklımıyım haksızmıyım anlarsın :)

halkın karşı tarafı neresi oluyo onu da söylesen biz de bilirdik ülkemizde 10 yıllık peryotlar geçmeden sürekli krizler yaşanırdı annene sorarsan anlatır sana darbeleri söylemiyorum bile böyle bi yerde yaşıyoruz sen avrupa diyosun yani devlet olarak sömürülüyoruz çalışanın halini sen düşün ben son 10 yıllık gelişimden bahsettim
ama 80 senelik farkı bu sürede kapatmak pek mümkün görünmüyo belki aynı mali disiplinle bi 15 sene içerisinde mümkün olabilir bazı şeyler tabi çok ta kolay görünmüyo...

masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
26/12/2014 :  17:47:53  Alıntı
Anlaşıldı sen işi siyasete dökmek için çabalıyorsun canım arkadaşım :) Krizleri annem kadar bende biliyorum Ancak Annen Baban gibi iki kuruş emekli maaşına mahkum edilenleride halkın içinde olup o krizlerden etkilenmeyenleride biliyorum :) Halkın karşı tarafı deyince hemen işi ideolojiye bağlama karşı taraf dediklerim
1.890 tl asgari ücretle işçi çalıştırırken zarar ediyorum diye ağlayan kendisi 890 tl yi bir gecede yiyen Ticaret erbabı
2. İşi devamlı siyasete döken partizan olan fakat yaptığı siyasetin sadece dilini yorup kendisine faydası olmayan cenap
3.Eğitilmiş kalifiye elemanı üretime sokamayan zihniyet

Ülkemiz insanı yıllarca Üç alanda doğruyu yapmayı öğrenemedi
1.İnsanımız Ülkemize Her gelen yabancı futbolcuyu havaalanında omuzlara almayı bırakamadı
2.İnsanımız Kendine yakınlık gösteren dilinden konuşan her siyasi ve yöneticiyi babasının oğlu gibi savunmayı bırakamadı
3. İnsanımız Bu tarz forumlarda münazara ve tartışma mantığını öğrenemedi

Not : Tekrar belirtiyorum bu forum siyaset arenası değil Bunun bilincinde olarak yorum yapmanız dileğiyle
SAYGILARIMLA

'Keşke'Leri Sevmem !!

beyda44
Yeni Üye

Toplam 99 yazı
26/12/2014 :  18:12:29 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Anlaşıldı sen işi siyasete dökmek için çabalıyorsun canım arkadaşım :) Krizleri annem kadar bende biliyorum Ancak Annen Baban gibi iki kuruş emekli maaşına mahkum edilenleride halkın içinde olup o krizlerden etkilenmeyenleride biliyorum :) Halkın karşı tarafı deyince hemen işi ideolojiye bağlama karşı taraf dediklerim
1.890 tl asgari ücretle işçi çalıştırırken zarar ediyorum diye ağlayan kendisi 890 tl yi bir gecede yiyen Ticaret erbabı
2. İşi devamlı siyasete döken partizan olan fakat yaptığı siyasetin sadece dilini yorup kendisine faydası olmayan cenap
3.Eğitilmiş kalifiye elemanı üretime sokamayan zihniyet

Ülkemiz insanı yıllarca Üç alanda doğruyu yapmayı öğrenemedi
1.İnsanımız Ülkemize Her gelen yabancı futbolcuyu havaalanında omuzlara almayı bırakamadı
2.İnsanımız Kendine yakınlık gösteren dilinden konuşan her siyasi ve yöneticiyi babasının oğlu gibi savunmayı bırakamadı
3. İnsanımız Bu tarz forumlarda münazara ve tartışma mantığını öğrenemedi

Not : Tekrar belirtiyorum bu forum siyaset arenası değil Bunun bilincinde olarak yorum yapmanız dileğiyle
SAYGILARIMLA

burasının siyasi arena olmadığını herkes biliyo
ben sadece bi arkadaşa cevap yazdım ayrıca doğruya doğru demek alışkanlığını hala kazanamadı bence bu millet olaya objektif bakmadığın açık çünkü kendi pencerenden bakıyosun

bende asgari ücretin çok az olduğu kanaatindeyim ama işverene maliyetide neredeyse 1500 tl civarı bende isterim 5000 olsun ama sen yap yüzde 30 artış bak ne kadar fabrika kapanıyo ülkede bu konuda çözümün varsa söyle bişeyler öğrenmiş oluruz sayende yoksa oy kullanma dışında siyasetle işim olmaz siyasetle içli dışlı olanlarıda pek hoş karşılamam...

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

13.2 saniye.
00:04:53, 22 Ocak 2025, Çarşamba

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2025 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım