Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çabuk Çorba Satışı. Bu Hafta Başlıyorum.

BaşlatanbilgisayaralTarih08/10/2014 17:52:03Yorum32

İlk mesaj
Yeni Üye44 yazı
Merhabalar arkadaşlar;

Kendim sürekli kullandığım Knorr çabuk çorbalarını stand şeklinde hızlı sürkülasyon olan noktalarda satışa başlıcam.

Sabah işe gidiş saatleri ve Akşam İş Çıkış saatlerinde olmak üzere.

Knor'un 10'a yakın 175 ml suyla hazırlanabilen 1 dakikada hazır olan çabuk çorbalarını bardakta servis edicem. Gerçekten tatları güzel ve keyifli.

Bu konuda farklı perspektif açılarınızdan yorumlarınızı beklerim.

Ürün servisini mısır satış tezgahını modifiye ederek yapacağım.

Maliyeti 1 TL satış olarak 3 lira civarı bir şey düşünüyorum.
Hala deniyorum. Sonunda olacak inşallah.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
32 yorum
Üye537 yazı
genc kesım alır bence cunku cogu tanıdıgım zararlı dıyo yada daamak tadına uymuyo

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye61 yazı
Fikir güzel.. ama 3 lira pahalı kaçar bence. 1.99 TL diye fiyat yazarsan çok dikkat çekici olur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye61 yazı

Ha bir de izin olaylarını hallettiniz mi? Hareketli noktalarda her daim zabıtalar volta atar.

Yeni Üye44 yazı
satış yapmayı düşündüğüm yerde simitçi pilavcı vb herşey var. ayrıca satış saatleri sabah 05-08 ve akşam 17-20 saatleri arası olacağı için zabıta yönünden sorun olacağını düşünmüyorum.

ayrıca çorbanın yarında ambalajlı taze halk ekmeğin 50gr lık ekmeğide verilecek. onun için 3 TL 'den aşağı olmaz. fiyat düşük olursa kalitede düşük olur.

ayrıca ürünler Knorr markasının ürünün. zaten herkes evinde kullanıyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye44 yazı
Çok değil ilk hedefim günlük toplam 6 saatte 25 adet satış yapmak.

Üye385 yazı
değişik bir fikir daha evvel hiç görmemiştim inşallah umduğunuzdan daha başarılı olursunuz ama maalesef bir dezavantaj var oda yazın kım çorba içer? yanı sadece kış aylarında iş yaparsınız ve fiyatta 3 tl pahalı yukardakı arkadsın dedığı gıbı 2 tl yada 1 tl yapmanız daha ıyı olur
ayrıca bardakta mısır yerıne sut kısır gıbı kazanda corba yapıp satsanız nasıl olur? boylece maalıyetınızı dusurursunuz

Yeni Üye44 yazı
farklı bir platformda bir arkadaşın öneriside hoşuma gitti. standa sıcak sahlep satışınıda ekliycem. kış aylarında iyi gider diye düşünüyorum.

Yeni Üye68 yazı
Hazır çorba değil de ev yapımı çorba olsa ve arkadaşın dediği gibi 1.99'a satılsa iş yapabilir..

Yoksa lokantalarda bile çorba fiyatları 3-4 TL iken hatta 3 kap yemeği 5-7 TL arasına satanlar varken seyyardan 3 TL'ye hazır çorba alan sayısı çok az olur..

Ayrıca böyle işlerin tutması için evde insanların yapamaması veya zor yapması gerekir..

Kişinin kendisinin de 1dk'da yapabileceği ve 1 TL'ye mal edebileceği bir şeyi 3 TL'ye satmanız oldukça zor..

Başarılar, umarım yanılırım..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye15 yazı
bence daha parlak fikirli işler bulamn gerek bu az kazançlı çok vakit kaybettiren bi iş .

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Ymalat
Yeni Üye44 yazı
bu yorumlardan sonra galiba bu iş fikrini gözden geçirmem gerekecek.

her malın alıcısı vardır ama. biraz hevesim kırıldı gibi.

Üye311 yazı
bahsettiğin işi 6 sene önce denemiştim çok soğuk bir kış gününde araba pazarında.

Çok hareketliydi pazar fakat herkes genellikle simit alıyordu. 1 tl ye benden sıcak ev yapımı bardakta çorbayı sadece 1 kişi aldı.
imzayok

Yeni Üye44 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - linkreklam
bahsettiğin işi 6 sene önce denemiştim çok soğuk bir kış gününde araba pazarında.

Çok hareketliydi pazar fakat herkes genellikle simit alıyordu. 1 tl ye benden sıcak ev yapımı bardakta çorbayı sadece 1 kişi aldı.

hazır kendinizmi evde yapmıştınız. sadece bir keremi denediniz.
denemiş olmanız bu fikir için bi ön araştırma olmuş zaten

Yeni Üye5 yazı
hazır çorba sataçaksan bardak ta hazır çorba ve bardakta siçak içeçek imalatını yapan firma var google PANDORA GIDA tıklarsan ayrıntıları görebilirsin

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye61 yazı
Hevesin yine kırılmasın da benim aklıma işin şu açısı geldi.. Senden çorba alacak kesim orta direk ve alt kesim olacak. Sokakta satıldığı için 3 TL'yi pahalı bulabilirler. Knorr çorba dediğin ben de alıyorym eve bazen gece acıkıyorum ve pratik bişey olsun diye suyu kaynatıp döküp karıştırıp içiyorum yanlış hatırlamıyosam markette 50-60 kuruş sen toptancıdan koliyle daha da ucuza alırsın. Şimdi önümüz kış, iş yaparsın diye düşünüyorum ama dediğin gibi hareketli yerde olman lazım. Dikkat çekici olmalısın renklerini çekici yapmalısın standının, renk çok önemli bir etkendir insanları çeker veya iter. Bir de fiyat dikkat çekici olmalı. Ekmekle beraber bardak şu bu vs 1 lira maliyetin olsa 1.99'a satsan 1 lira kalır. Günde 30 bardak satsan 30 lira, her gün çalışırsan ayda 900 lira.. kabaca hesap yapıyorum. Günde 60 bardak satsan ayda 1800 lira kazanırsın.. yani satılır mı satılmaz mı bilinmez belki de 100 bardak satıcan günde.. ya riske girmiycen ya gözünü kapatıp dalıcan :)

Üye311 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bilgisayaral
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - linkreklam

hazır kendinizmi evde yapmıştınız. sadece bir keremi denediniz.
denemiş olmanız bu fikir için bi ön araştırma olmuş zaten

eşim mercimekten yapmıştı yani hazır çorba değildi. kıtır ekmekte ***ürmüştüm 1 kere denedim ve bizim millete göre olmadığını anladım
imzayok

Üye195 yazı
bizim toplumda birisi bir iş yapacaksa herkes bir kulp takar ve iş yapacak olan kişiyi caydırmaya çalışır bence kardeşim kötü yurumları hiç kafana takma yapmak istediğin işe gönülden inanıyorsan yaparsın ama acaba olurmu diye düşünürsen asla olmaz

fikir çok güzel bence olur günümüzde artık insanların yemek yeme alışkanlıkları değişti artık ayak üstü aparatif şeyler tüketiliyor bence yap kardeşim
TURŞUCU ŞEVO

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Gyda
Üye118 yazı
Denemekten zarar gelmez en azından 1 hafta deneyebilirsin ne kaybedersin ki olumsuz yorumları dikkate alma bu iş tutmasa bile kazanacağın cesaret en büyük kazancın olacaktır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye401 yazı
noodle da tavsiye ederim.
İstemi Ozan Aydemir

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ythalat / Yhracat
Üye515 yazı
Kocaeli - İzmit merkezde belediyenin bir hizmeti var.
Çorba çeşmesi.
şehrin kalabalık köşelerine birçok su çeşmesine benzer çeşmeler yapıldı. Şöyle otantik süslü püslü.
sabah saatlerinde çeşmelerden çorba akıyor.
Üzeri logolu kağıt bardaklarla insanlar sabah işlerine sıcak çorba içerek gidiyorlar.
Ücreti ne kadar mı?
Bedava...

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Üye515 yazı
çorba yerine starbucks tarzı kağıt bardaklarda nescafe satsan daha çok tutulur kanısındyım.
fiyat 1tl .
çok cazip olur bence

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Üye118 yazı
Erokas aynı uygulama Üsküdar Belediyesi de veriyor lakin öyle bir kuyruk oluyor ki yarım saatte çıkamazsın ama Kocaeli'de durum nedir bilmiyorum.

Üye355 yazı
Bence 3 lira pahalı değil özellikle kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde servis beklediğim noktada satış yapılsa hayır demem yanında birde hafif poaça tarzında ekmeğide eklerseniz tadından yenmez valla.
2,50 tl uygun bir fiyat olur bence .Ancak müşteri potansiyeli yani alım gücüne göre servis kalitesi ve fiyat ayalamasını kendiniz belirlemelisiniz.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye244 yazı
fikir çıkış itibari ile güzel ama fiyat ,pazar ve ürün çeşitliliği üzerine biraz daha kafa yormanı tavsiye ederim. Bu arada Padora gıda linkine baktım güzel bir iş çıkarmışlar. Son olarak kolay gelsin.
Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim Fransa / AubervilliersMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye44 yazı
bencede kaybedilecek birşey yok. hazırlık aşamasındayım. neleri denemedik ki. ne kaybedicez.

Mantık insanı en fazla A noktasından B noktasına ***ürür.
Ama hayaller her yere ***ürebilir.

10 güne kadar olumlu olumsuz paylaşıcam bakalım durumu.

(bu arada site yöneticileri g/ö/türür yazmaya çalışıyorum. heralde
kodlar kıç olarak algılıyor. sansürlüyor. sanki küfür yazmış gibi oluyoruz.bununla ilgilenin bence)

Yeni Üye9 yazı
Peki nasıl satıcaksın zabıtalar bırakır mı seni ki ? Bende öyle bir iş düşünmüştüm kıyameti kopardılar sattırmadılar kanuni durumunu nasıl halletmeyi düşünüyorsun bu işin peki ?

Yeni Üye9 yazı
Kış geliyor , araba pazarları , işlek caddeler , insan yoğunluğunun olduğu heryerde olabilir diye düşünüyorum fiyatıda 2.50 yaparsanız daha cazip gelir millete. Kesinlikle başarılı olmasanızda denenmeli diye düşünüyorum. Umarım başarılı olursunuz :)
Kaliteni bozarsan ,farkını kaybedersin.

Yerleşim Türkiye / Samsun AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye44 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - muratozn
Peki nasıl satıcaksın zabıtalar bırakır mı seni ki ? Bende öyle bir iş düşünmüştüm kıyameti kopardılar sattırmadılar kanuni durumunu nasıl halletmeyi düşünüyorsun bu işin peki ?

sabah 05-08 saatleri arasında aşırı yoğun geçişin olduğu bölgede satıcam. o saatte heralde kimsenin gözüne çarpmaz.

ayrıca o bölgede keşif yaptım. pilavcı, simitçi vb satıcılar var.
onlar nasıl satıyorsa bende oyle satıcam.

bu arada hazır çorba ile değil evde yapılmış çorba ile yapmaya karar verdim.

Yeni Üye5 yazı
seyyar satıcılık diyosun kaliteden bahsediyosun kardes ? artı seyyar satıcılık yaptırmazlar oyle her uerde bu işin mafyası var nerelisin diye once gelip sorarlar dogulu degilsen yaptırmazlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye99 yazı
İş yeri saatlerine göre ayarlamayın akşam hareketli olan semtlere gidin kışın çok iş yaparsınız haliç de balık tutan biri olarak gece çorba içmek hoşuma giderdi.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye2 yazı
Dostum bu çorba işini terminalde yapsan %100 tutacağına inanıyorum ben.. Bunu bi dene
Paranın herşeye sahip olacağını düşünenler, para için herşeyi yapacak olanlardır.

Yerleşim Türkiye / Kyr?ehirMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk