Tekstil Fason Üretim Hakkında? - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Tekstil Fason Üretim Hakkında?


arman
Yeni Üye

Toplam 38 yazı
18/09/2014 :  03:06:25 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Herkese merhaba. Kendime ait cafe-restaurant işletmesi var. İşlerim çok şükür kötü değil ancak farklı bir sektör arayışı içerisindeyim. Para konusunda öyle çok büyük hedeflere sahip değilim. Bir yerden başlarsak, işi düzgün yaptıktan sonra illa ki yükseleceğimi düşünüyorum.

Aklımda çevremden de gördüğüm tekstil sektöründe fason üretim konusu var. Sektör hakkında tecrübesi olanlarında söyleyeceği gibi dertli bir sektör. Duyduğum ve gördüğüm kadarıyla piyasada iş var ancak kalifiye eleman sıkıntısı had safhada.

Bu işi yapan bir iki tanıdığım var, onların da görüş ve tavsiyelerini aldım ancak farklı fikirlere açığım, onları da dinlemek istiyorum.

1- Ne üreteceğimize nasıl karar vereceğiz ? Örneğin diyelim ki gömlek piyasasında sipariş çok fazla ancak maliyeti yüksek, getirisi düşük. Bir de diyelim ki pantolon, piyasası düşük ancak getirisi daha fazla. Fason sektöründe daha az sıkıntı yaşamak için hangisini seçmeli ?

2- Bu sektörde gözü kapalı gireceğiniz ürün var mı? Varsa hangisi?

3- Bu işe girmek için başlangıçta minimum kaç adet makina gerekir? (Karar verilecek ürüne göre)

4- Önce makinalar alınıp, atölye kurulup, personel eksiği tamamlanıp mı müşteri aranmalı, yoksa önce müşteri portföyü oluşturulup sonra makina ve atölye işine girilmeli?

5- Örneğin bu piyasada hiç tanıdığı olmayan biri fason işine girecekse müşteri bağlantılarını nasıl gerçekleştirebilir? İnternette sürekli fason üretim veren ve alan ilanları görüyorum. Bunlar ne derece gerçekçi?

Sorularım şimdilik bu kadar, değerli görüşleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.


Yerleşim : Türkiye / Bs  |  Meslek : Esnaf
özkan özer
Yeni Üye

Toplam 7 yazı
18/09/2014 :  11:49:21  Alıntı
kardeş uzak dur derim ve sunu unutma hiçbir işin fasonculuğu para bırakmaz.Eger tekstil sektörüne girceksen al sat yap yoksa bırak para kazanmayı elindeki cafedende olursun

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Tekstil
hemperi
Üye

Toplam 508 yazı
18/09/2014 :  12:26:33  Alıntı
PEşin nakit sıcak paraya satış yapmak varken , neden 10-12-18 ay vadeli mal veresin ki ? Üstelik hiç bilmediğin bir sektörde..

Bence işini büyüt, sonuçta karlı bir sektör..

Yerleşim : Türkiye / Mersin  |  Meslek : Ticaret
womart
Üye

Toplam 352 yazı
18/09/2014 :  12:56:18 Yazarın websitesine git Website   Alıntı


bu iş deneyim işidir fikir danısarak olmaz çok kayıplacıkarsın.yıllarcada o kayıpların bedelini ödersin ..bu işin içinde olup kendini asanlar odu.celiktepede.istanbul.arkadaslar atıp tutuyor hiç biri bu işin bi kenarınsa degil.al sat denen iş aracılıktr onun içinde bu sektörün kompetanı olman lazım ve alıcı kısmı bu tarz kikşilerden mal almıyor artık neyi nerden alacagını ögrendi toptancılar.sen vaz gec üretim işlerinden baska alanlarda ara rıskını abim hayırlısıyla
bay -bayan-cocuk dış giyisi imalatı ve tekstil tasarım işleri
https://www.facebook.com/groups/aficgiyim/

aficgiyimsanayi.tr.gg

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Hazır giyim
suattemur
Yeni Üye

Toplam 84 yazı
18/09/2014 :  13:18:02  Alıntı
Herşeyden önce kendi yaptıgın bir iş var fena değil diyorsun bence devam et yaptığın işi geliştirmenin yolunu ara.
Yazdığın iş kolu fason o zaman büyük şirketler neden fason iş yaptırır. 1-kapasite fazlası talep halinde (ki bu geçici olur makine paktını artırıp kapasitesini yükseltebilir) 2-Maliyet avantajı elde etmek için Kapasite yetersizligi için fason iş veren kapasitesi düştügü zaman veya kapasiteyi arttırdıgı zaman fasoncuya ihtiyaç duymaz. Maliyet avantajı için işi dışarı verende yerden işçi maaşından ssk'dan yemekten izinden tazminattan yırtmak için veriyor. fasoncunun para kazanması için ucuz ve kaçak iş gücü kullanması gerekiyor. ve yarını belli olmuyor nacizane fason iş tavsiye etmem. (fason iş yapanlar çalışanların sırtından çok kısa zamanda zenginleşir ama batışlarıda bir o kadar hızlı olur.)




Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Elektrik / Elektronik
İlci_baran
Yeni Üye

Toplam 82 yazı
18/09/2014 :  13:21:47 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
ev tekstilinde imalatçı firmayım . sana dostane birşey diyeyim kafene devam edip büyümeye bak bu işlere bulaşma :)
Baran İlci

Ev Tekstili imalatı


Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İmalat
arman
Yeni Üye

Toplam 38 yazı
18/09/2014 :  14:13:51  Alıntı
Arkadaşlar görüşleriniz için teşekkür ederim. Herkesin kendince bir planı, bir düşüncesi olduğu gibi benim de var. Fason üretim sektörünün zaten çok çok iyi olduğunu düşünmedim ama anlattığınız kadar da berbat olduğunu sanmıyorum. Her sektörde olduğu gibi bunda da kötü tecrübelere sahip olanlar vardır, belki tekstilde daha fazla ama tüm fason üreticiler acından ölmüyor olsa gerek. Bu işi hakkıyla yapanlar yok mu? Örnek vermem gerekirse yakın bir çevremde fason üretim işi ile ilgilenen biri var 5 makina ile çalışıyor. Kayıt dışı çalışıyor, siparişlerini alıyor, üretimini yapıyor, mal tesliminde parayı peşin alıyor. Bu şartlarda kötü olmayan da bir geliri var. Sıkıntısı ise eleman bulamıyor, belki de tek sıkıntısı bu. Her fason işine giren batıyor mu? Bu işe girersem 25 sene çok büyük bir tekstil üreticisinde usta başılık yapan çok çok yakın bir akrabam yanımda çalışacak. Onun çevresi ve işi bilmesine güvendiğimi söyleyebilirim.

Yerleşim : Türkiye / Bs  |  Meslek : Esnaf
womart
Üye

Toplam 352 yazı
19/09/2014 :  03:12:36 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
iyide o bu işin adamı çalısyor karnını doyurmak için sen yapacaksın da kazanacaksın.ama sipariş yapacak imalat yapıp satacaksanız belki olur iki ortak biri üretimde digeri satışta muazzam olur ama buda ayrı bir senfoni anlasılan kafana koymussun rabbim hakkında hayırlı olanı nasip etsin hayırsızı uzak eylesin
bay -bayan-cocuk dış giyisi imalatı ve tekstil tasarım işleri
https://www.facebook.com/groups/aficgiyim/

aficgiyimsanayi.tr.gg

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Hazır giyim
rts0606
Yeni Üye

Toplam 8 yazı
19/09/2014 :  06:00:44  Alıntı
Yukarda ki tüm yorumlara katılıyorum...Batmış bir fasoncu olarak hiç yanaşmayın derim...AL-SAT...Emek yoğun bir işin mutfağından gelinmiyorsa sadece ve sadece al sat yapmak gerektıgını dusunuyorum

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Tekstil
arman
Yeni Üye

Toplam 38 yazı
19/09/2014 :  17:47:08  Alıntı
womart, hocam ben işe ortak girmeyeceğim. sadece yanımda çalışacak. bahsettiğim kişi çok çok yakın bir akrabam, tekstilin üretim kısmından çok çok iyi anlıyor, eleman konusunu da 25 yıllık deneyimiyle kendi çevresinden ayarlayacak. söylediğim gibi kendim cafe-restaurant sahibiyim, yeni bir alana yönelmek için de kendimce sebeplerim var. hazır bir iş sahibi iken, yani bir yerden değirmenin suyu akarken, diğer değirmeni doldurmak fikrindeyim. buraya yazmamın sebebi de bu işle ilgilenenlerin veya daha önce ilgilenmiş olanların şahsi fikirlerini öğrenmek. burada kimse yok mu acaba bu işi bence şu şekilde yaparsan başarabilirsin, bu işe giripte kaybeden çok var ama çıkan da var diyebilecek ?

Yerleşim : Türkiye / Bs  |  Meslek : Esnaf
elyafci34
Yeni Üye

Toplam 37 yazı
19/09/2014 :  18:29:50  Alıntı
Tekstil isiyle ugrasiyorum bence hic bulasma uzun vadeler dayanma gucu adami psikolojik yönden rezil ediyor.tekstilin hic bi turlusunu tavsiye etmem.ama bi care giriyorsunuz iste arayis icine

Yerleşim : Türkiye / Uşak İstanbul  |  Meslek : Diğer
womart
Üye

Toplam 352 yazı
19/09/2014 :  18:50:01 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
arman abim :
ben 43 yasında 35 yıldır bu meslegi yapan bir modelistim .5 yıl evel çalışanlarıma 8 ay bankadan kendi paramı cekerek maaş ödedim kendimde çalıştıgım halde.çalısıp çabalayıp millete yedirmek gercekten agır gldi bana ..sana iyi olur gir demek bence bedduadır.
eski bir usta bedduası aklıma geldi allah seni tekstilci yapsın bunu ben belli bir yaş ve yol almıs işten hiç anlamayan kimseye tavsiye etmem parası cok olan veya imkanı :::: melek yAtırımcı sıfatıyla sevdigi meslek erbablarına destek olarakta fizibilite yaparken vecibesini yerini getirmiş olur .
sizdeki azime hayran olmadım dersem yalan olur ancak bazı paametreler varki yukarda acıklanmıs fiyatların düşüklügü.giderlerin yüksekligi eleman ve piyasa sartlarının nankörlügü gibi kriterler var bastan uyarılmadım demenizi engellyecek cinsten ..
şimdi siz bu teşkilatı kurmak için 45 bin tl dükkan -açılış-makineler ilk ay gideri derken minumum harcarsınız birde hasat iyi olmazsa ki bu buyuk olasılık ilk yıl sadece sistem ve kadro oturur herşey tamam olsa bile ..bazı yol ve yöntemleri izlerseniz belkide başarırsınız.
bu yöntemlerin basında işçiye alacaklıya acımayacaksınız.yalanı seveceksiniz.10 makineyi geçmeyecek şekilde dönüşümlü makina parkuru kurup denemenizzde sakınca yok eldeki birikimiz gider en fazla daha çok şey sıralarım ancak forumda degerli büyükler ve yorumcular varken detaylarla sıkıcı olmak istemem.zaten şu an bile sizi sıktıgımdan adım gibi eminim egeki dilim sürçmüş kusur işlemişsem yorgunluguma bagışlayın rabbim yaar ve yardımcınız olsun daha detay ve bilgi isteyen olursa yakın olanları ofisime çaya uzaktakileride özele her zaman beklerim
bay -bayan-cocuk dış giyisi imalatı ve tekstil tasarım işleri
https://www.facebook.com/groups/aficgiyim/

aficgiyimsanayi.tr.gg

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Hazır giyim
arman
Yeni Üye

Toplam 38 yazı
19/09/2014 :  23:02:02  Alıntı
Estağfurullah sıkmak ne demek. Ben 25 yaşındayım, 14 yaşından beri 3 defa iş değiştirdik, her birinde başarılı olduk, satıp yenisini kurduk. Ben ufak işletmelerin belli bir noktadan sonra satılıp, elden çıkarılmasına inanan biriyim, kısaca fayda teorisine göre bir süre sonra verdiği fayda düşmeye başlıyor. Tamamen işletmelerin büyüklüğü ve sermayesi ile alakalı, kendi fikrim bu. Pazarlama ve İşletme bölümü mezunuyum, aklımdaki tek iş fason üretim değil tabi ki, sonuna kadar araştırmadan işe başlama taraftarı da değilim. Kendi ürününü üretip, satış ve pazarlama ağını kurmak, satmak, ürününü sürekli beğendirmek vs. şu an tekstil sektörünü bilmeyen biri için fason üretimden çok daha imkansız gibi gözüküyor bana. Tekstil piyasasına girişte, başkalarının kumaşı ile onlar için ürün üretmek, daha maliyetsiz, biraz daha garanti değil mi?

Yerleşim : Türkiye / Bs  |  Meslek : Esnaf
womart
Üye

Toplam 352 yazı
21/09/2014 :  02:17:19 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
düşünce olarak olması gereken senin kAfandaki ama zaman rekabet devri ultra devasal entegre tesisler var pamuktan ipe ipten ürüne çalışan bunlardan biride iyi bilinen bir firma ipek yol.ben bu firmanın fasoncusuydum.2007 de çorluda 300 makineli yarı entegre tesis kurdular.para kazandıracak işleri orada yapıyorlar ..adeti az işçiligi agır ürünleri fasona verir oldular.100 çalışanım vardı bu yuz kişiye fason çalısırken ara imalatlarımıda yaptırmasaydım üstte anlattıgım sekiz ay da dayanamaz dükkanı bırakır kacardım.her yıl dahada zorlaştı ve özellikle tekstilin taseron kısmı imkansızları oynar oldu zira fasoncu çok ..fasonculuk fedakarlık ve yüksek beceri isteyen bir iş kısa zamanda çok iş yapabilmen gerek şimdi yetişen kadrolarda bu beklentiye uymuyor.haftada 60 saat mesaimize bir de fazlasını eklerdik daha fazla adetler için ayakta kalırdık.şimdi saat 7 oldumu kacar oldu eleman cumartesi gelmez gelirse p.tesi bulamazsın.hadi varsay geldi sen yaptıgın ciroyu fazla çalısma karşılıgı ve yeni lazım malzeme ve eksiklere vereceksin ...ikinizde iyi anlıyor aranıza 3 kişi daha alıp geceyi gündüze katarız deseydin hesap tutardı ...oda şu sekilde kendinizden ve kazancınızdan fedakarlık ederek işçinin aldıgının yarısını koyacaksın cebine diger yarısıyla zarurileri karsılardın ayakta kalınırdı.ama buda bir zaman sonra bogulacak bir sistem biriniz havlu atacaksınız ...
gelelim diger etkenlere biz 1960 lı yıllarda tekstil devi almanyayı sarstık bu sektöre girerek her 10 yılda çıgır açtık 200yılında bitti bu çıgır.çinliler geldi burada yok pahasına ürün satar oldu.5 yıl onlarla mücadele ettik sonunda onlar kendi içlerinde bitti maliyetleri bizi geçti.ama hindistan ve benzer ülkelrde bu işe girdi aspel kader yapıyorlar ve türk pazarında varlar belki kalite yok belkide standart yok ama fiyatları piyasada belirleyici oluyor ..aldanıyor alıcı seni beni kalpazan sanar oluyor.yapılan satmıyor yani.
vaktin varsa bir analiz yapalım bak uzaga gitmeden bu forumda sen ben ve degerli okuyucularımız :)
ben jeans ta yetiştim almanya ve türkiye pazarına 80 lerden beri kot satan lucky dene bir firmada.. bak bu marka yıllardır trde üretim yapar kimse bilmez ..neyse.imalatcı olusum ve bu ortamda ayakta kalmak için bende bu işin bir yerindeyim ..3 yıl evel yıkamalı kot pantolon ve şort yapıyordum kandaya almanyadan ve türkiyeden özellikle bu forumdanda soranlar oluyordu ürün görseli ve fiyat diyerek 13 dolar dedigim zaman hiç cevap vermeyenlere dost 5 dolara alıyorum diyenlere düşman olarak bakıyordum.ben kotu bursa inegölden isko teks ten alıyorum 3 evro metresi bir üründe azami 1 metreden cıkıyor bunu kesip fasoncuya veriyorum ve hala 3 yıldır 3,5 tl fason fiyatım zam yapma şansımız zaten yok 3 tl ye kimseye diktiremem kullanılan ip 65 tl (40 ve 70 numara kullandırıyorumki fasoncu batmasın diye) ara dikişlere ve overloklara 120 numara 120 de şimdi 4 tl .neyse bunlar fasoncunun hesapları.ama takip et kardeşim fatih sultanın istanbulu fetettigi yaştasın ..ceplik-metal fermuar-dügme ve rivetler malzeme sınıfındadır kot pantolonda olmazsa olmazdırlar.3 tl bu malzemeler.birde bu ürünün istege ve satılacagı sezona piyasa göre yıkaması varki normal yıkasan 1 evro bana kimse nasıl oluyorda 13dolara bunu satıyorsun demedi biliyormusun ..cıkardıgım maliyeti üst üste koy birde forumda kot satıyorum ilanlarına bak çıldırırsın 8 tl diyende var 10 da ..derlerki ihrac fazlasıdır bilmem nedir.neyin fazlası olursa olsun bir ürünün maliyeti vardır o degerden satmazsan batarsın.bazen yurt dışı müşteriler sipariş ettikleri kalitede ürün görmeyince ki görmeleri imkansız bunları ödemeden geri iade ederler buna biz reklamasyon deriz bu sefer bu ürün iç pazara dökülür ama yinede ederinden satılması gerekir ama cevap hep aynı ihracat fazlası :)) neyse can abim bu durumda ben senin gördügün son görüdeki gibi daha garanti diyemedim.
bu durumda 4 cü işe girmeyi hedefliyorsun ancak şartlar çok kötü anlattıgım gibi.fasonculukta dahda bir kötü ancak deneyecegim dersen :
beraber yola cıkacagın arkadaşına bir sor iş yapmak istedigi bir firması ve yönde cevresi varmı firmların isteklerini yerine getirebilecekmi ve firmalra sözü gecekmi anladıgım kadarıyla oda senle ilk defa bu işe soyunacak 10 kişilik bir ekip kuracaksın aylık 25 bin tl gideriniz olacak bu blançoyu karşılayacak kontakları varmı.fasonculuk denyim ister derken eveli olmalı ki firmada güvensin içerde işi varken yedek iş verebilsin tümü yeni baslangışlarda bunlar cok tehlikeli başlılar hepsine doyurucu cevaplar alabileceksen aranızda bir mutabakat sözleşmesi yapın biriniz finans ve dış işler sorumlusu digeriniz imalat ve pesonel sorumlusu gibi baslarda çok sıkıntı olur ama oturur yılmazsanız tercih yol arkadaşının verecegi cevaplarda ancak risk çok..
bazı soruların olmus
soru 1- Ne üreteceğimize nasıl karar vereceğiz ? Örneğin diyelim ki gömlek piyasasında sipariş çok fazla ancak maliyeti yüksek, getirisi düşük. Bir de diyelim ki pantolon, piyasası düşük ancak getirisi daha fazla. Fason sektöründe daha az sıkıntı yaşamak için hangisini seçmeli ?
cevap:ne üretilecegine sen karar veremezsin kuracagın sistem ya örme dikecek ya dokuma. bunu kurmak istedigin kadronun kabiliyetine göre dizayn etmen gerek bu durumda.<<<<
soru 2- Bu sektörde gözü kapalı gireceğiniz ürün var mı? Varsa hangisi?
cevap :ben bu sektöre elbiseyle girerim her daim özellikle abiye<<<
soru 3- Bu işe girmek için başlangıçta minimum kaç adet makina gerekir? (Karar verilecek ürüne göre)
cevap minumum 8 makine şartı var spesialler hariç 4 düz 2 overlok biri 4 biri 5 iplik 2 adette reçme biri bant digeri etek çift paskara ütü ara ve son ütü işleri için.sehpa ve masalarda gerekli her makine için en az 2 adet sehpa bir regüle birde parti açma masası biri 3 metre digeri alana baglı ..bu makinlerle örmede dikebilirsin ama yetersiz kalabilir.firman ne verirse versin dikebilirsin.spesial nedir ?spesialler çok çeşitli çift igne 7mm arayla iki ignenin yürüdü düz dikiş çeken kollu makinesi var katlar diker.kemer makinesi kot ve kumaş pantolonlarda sadece kemeri dikebilirsiniz.olmasada olur ancak sıkıntılar yasanır örnegin kemeri tek kişiyle yaparsın spesialin varsa yoksa.bir ütücü kumaşı ölçüsünde katlayacak düzde biri takıcak kapayacak.onuda her firma kabul etmez.ponterez köprü ve cep altlarını sık zigzaklarla saglamlaştırır.ilik gözlü ve düz olmak kaydıyla iki türlüdür düzde gömlek buluz gözlüde pardesü kaban ceket ve kot ilikleri örülür bunları ufak fasoncular belli bir ücret karşılıgı dışarda yaptırır oda külfet ve zaman kaybıdır.presler var tela yapıştırmak için sadece ceket ve paltocular kullanır he atölyede olmaz.daha bir ton makine var alma şansınız yok hepsini bu parkur genelde iş alınacak firmanın işlerine ve sürekliligine bakılarak dizayn edilir çok pahalıları almak risktir.ustabasınızla istişare ediniz.
soru:4- Önce makinalar alınıp, atölye kurulup, personel eksiği tamamlanıp mı müşteri aranmalı, yoksa önce müşteri portföyü oluşturulup sonra makina ve atölye işine girilmeli?
cevap: hayır ustabasınızla şuanki ofisinizde bir kaç toplantı yapıp piyasa araştırması yapıp ilk başta acil olanları almak en mantıklısı intehar etmek istemezsen.eleman konusunda ihtiyac dogmadan alınmamalı.ihtiyac bittigindede magdur edilmeden uzaklaştırılmalı.<<<
soru:5- Örneğin bu piyasada hiç tanıdığı olmayan biri fason işine girecekse müşteri bağlantılarını nasıl gerçekleştirebilir? İnternette sürekli fason üretim veren ve alan ilanları görüyorum. Bunlar ne derece gerçekçi?
cevap: h,ç tanıdıgı olmayan biri bu işe girerse piyasa edinene kadar çok kayba girer.bölgesinde bu işi yapanları takip etmeli kimlre çalışılıyor kaça dikiliyor gibi.bu durum menen bir durumdur benim 3 e diktirdigimi 5 ede bulabilme şansın var ancak süreklilik ve ödemeni alıp alamayacagının bir garantisi yok.bu riski azaltmak için mutlaka ilk baslarda kayıtlı çalısın kayıt dışı işler kar gibi gözüksede güvene dayalı oldugu için çabuk bitiyor.
sonuç sizin eldeki tablonuz ve elde ettiginiz verilerin birleşmesiyle ortaya cıkacak isteklerin bir önemi yok ...
dip not: illaki denemek istiyorsan nacizhane düşüncem sakın kayıtdışı düşünme kayıt dışı olanlara temkinli yaklaş kayıtlı çalısmak büyümek isteyenlere tek tavsiyemdir.birde yolun düşerse buyur gel daha anlatacak çok sey var bu konu bitmez çünki zahmet edip okuyan ve konuyu acandan allah razı olsun bende artık bu foruma ve konuya eklenecek söz kalmadı sizin gibi düşünen diger arkadaşlarıda düşünerek az egildim gevezelik gibi geldiyse fazla ve yanlış konuşmaktan allah a sıgınırım affınızdan sonra selamın aleyküm ebeden ve daimen
bay -bayan-cocuk dış giyisi imalatı ve tekstil tasarım işleri
https://www.facebook.com/groups/aficgiyim/

aficgiyimsanayi.tr.gg

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Hazır giyim
Canjunior
Yeni Üye

Toplam 94 yazı
29/09/2014 :  16:50:16  Alıntı
Womart, emeginize ve tecrubelerinizden faydalanmamizi sagladiginiz icin tskler. Perakendeci olarak, toptanciligi hedefleyebiliyorum ama isin mutfagina girmeye, uretmeye hic mi hic niyetim yok.. yaziniz da bu dusuncemi birkez daha percinledi.. Kayit disi is olmasin diye devlet zaten elinden geleni yapiyor.. kayit disi calistirip urettirip da insanlarin ekmegiyle oynayanlarin da sonu belli.. Kendin eger gerektiginde o makinanin basina gecemiyeceksen bence hic baslama arkadasim.. Tezgahtarligi iyi kotu yaparsin ama uretmek bir sanattir.. ve maalesef sanatin hicbirturlusune de deger verilmiyor..
Saygilarimla

Yerleşim : Belçika / Limburg  |  Meslek : Esnaf
yasin çelik
Yeni Üye

Toplam 17 yazı
09/11/2015 :  18:33:13  Alıntı
avrupa da satabilirsen nakit paraya gayette güzel para kazanırsın kardeşim bu tekstilden türkiyede yaptıracan avrupada satacan iş satmaya bakar gerisi hikaye şayet ben yapıyorum çokta iyi kazanıyorum avrupada müşterilerim var bana nakit parayla siparişi gecerler bende yaparım bukadar basit aslında kimsenin kasını bulandırmayın olacagı zaman oluyor dedigim gibi alıcıyı bulmadan mal üretmeyiz biz mesela o yürden alan memnun satanda herşey nakit olunca bişey kaybetmessin

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Tekstil
rterzioglu
Üye

Toplam 1714 yazı
24/12/2015 :  03:51:33 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Arkadaşlar, şunu herkes unutuyor. İşini iyi yapamayan birini battığını gördüğümüzde bu işte para yok, çok para kazanan birini gördüğümüzde ise bu işte para çok diyoruz. Kötü örnekleri değerlendirmemiz gerektiğini gibi başarılı örnekleri de değerlendirmeniz gerekiyor.

Size Zara'ya rakip oldun demiyorum ama güzel bir örnek.
http://www.patronturk.com/zaranin-patronu-amancio-ortega-bill-gatesi-nasil-gecti-1063h.htm

Yaptığınız işi diğerlerinin kalıbından çıkarın. Ne olursa olsun işletme olarak marka olmaya çalışın, yarattığınız ürün olarak marka olmaya çalışın.
İşini gerektiği gibi yapan mutlaka kazanıyor! Bunun yüzlerce örneği varken, fason üreticilerin (özellikle Trakya bölgesinde) mal yetiştiremezken, çalışacak insan bulamazken, şimdi gidip fasonculuk battı demek yanlış. Kolay yoldan zengin olma derdinde olanların inşaat sektörüne girdiği, herkesin inşaatta çok para var dediği dönemlerdeyiz. Ama emin olun birkaç yıla büyük firmaların battığını göreceksiniz.

Elimizde online denen ucuz bir mecra var iyi değerlendirin.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Yöneticilik
metehan01
Yeni Üye

Toplam 12 yazı
26/07/2019 :  09:51:16  Alıntı
WOMART çok telekkür ederim zevkle okudum yazınızı ... kolay gelsin

Yerleşim : Türkiye / Adana  |  Meslek : Tekstil
Foca77
Yeni Üye

Toplam 16 yazı
04/08/2019 :  13:25:03  Alıntı
Marin desenli tişortler arıyorun.

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Turizm
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

8.38 saniye.
08:18:07, 29 Mart 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım