Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Havalimanlarinda Taksicilik

BaşlatankubayTarih09/06/2014 05:27:33Yorum19

İlk mesaj
Üye201 yazı
Merhaba beyler,

Benim sorum havalimanlarinda nasil taksi plakasi sahibi olunurla ilgili, bu konuda bilgisi olanlar bi zahmet yardimci olursa sevinirim..ilgilendigim bölge istanbul .. bu is icin yaklasik 300bin tl sermayem var, aylik minumum 10bin tl kazandiracak islerle ilgileniyorum

Yerleşim / İsvecMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Yeni Üye4 yazı
Merhaba, ben de bir ara taksi plakası ile ilgileniyordum. Plaka fiyatları 1.1 milyona ulaşmış durumda. Aylık ort. 4500-5000 tl kira getirisi varmış şu anda. kale ticaret plaka borsasında sözü geçen bir şirket. Tabi aracın ölümlü yaralanmalı kazaya karışması durumunda Kan parası mevzusu var ve iyi güvenilir şoföre kiraya vermek gerekiyor. Her halukarda Bankada duracak paraya göre plaka daha mantıklı.
Sizin hesaba göre 300 bin tl ancak hisseli plakaya yetebililir, aylık getirisi de o oranda düşecek. Ayrıca ileride satı taksi plakalarına ek olarak yeni taksi ve diğer tipte taksi plakalarının ihalesinin yapılmayacağının garantisi yok. Haftaya İBB 'nin yeni taksi ihalesi haberi çıksa medyada bugünkü fiyat tepetaklak düşecektir.

Bu arada profilinizden isveç ve norveç hakkında yazılarınız okudum. Acaba oralarda bu civardalardaki parayı değerlendirecek bir yatırım yok mu?
Ben de sizinkinin tersine iskandinavyada işyeri açmayı yatırım yapmayı düşünüyorum. Selametle

Not: Havalimanı durağı için kooperatif yetkilisi ile görüşmek gerekir diye düşünüyorum.
http://www.havalimanitaksi.com/site/index.php

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Esnaf
Üye201 yazı
Masquerade yorumun icin tsk ederim, vermis oldugunuz linke detayli bakip irtibata gecmeyi düsünüyorum aslinda ben kiraya vermekten daha cok kendim sürmek istiyorum fakat istanbuldaki havalimanlari olmasi sartiyla,,,arada bi istanbula gidip geliyorum ve gözlemledigim kadariyla taksiciler baya rahat.. temiz müsteri kitlesi var ve garanti para fakat plaka fiyatinin 1.1 milyona ulasmasi düsündürücü,,hisse almayida düsünebilirim simdilik arastirma asamasindayim..IBBnin acacagi ihalelerin taksi plakasi fiyatlarini etkileyecegini pek sanmiyorum, yilda 15 milyon turistin girdigi bir sehir istanbul, su haliyle bile binlerce taksiye ihtiyac oldugunu düsünüyorum. Tabi bu birazda bölgeden bölgeye degisiyor.

Evet yurtdisindayim , Norveclede baglantim var..ne gibi bi yatirim düsünmüstünüz bu bölgede..selamlar

Yerleşim / YsvecMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye4 yazı

Kubay merhaba,
En iyi sonucu almak için İstanbul taksi piyasasından birini bulup sormak lazım. Belki havalimanı kooperatifi 1-2 konuşma sonrası fikir verebilir.
En son 700 bin TL 'den hızlı çıkış yapan fiyatlar acaba neyi bekliyor, (düzeltme: neyi bekliyor derken en son fiyatların tırmanmasının sebebi korsan taksilere getirilen yeni yaptırımlar ve cezalar sonucunda ruhsatlı taksilerin cirolarında artış olması) yani plaka piyasasında beklenen bir belediye projesi, açıklama, yeni tip bir plaka arzı yada T plakalara ilave ihale olacak mı, köyü yada iyi yönde etki etme olasılığı olan herşeyi araştırmak lazım. Daha da önemlisi 700 bin TL iken ve şimdi plaka laım satımları neydi ne oldu, yani satıç hacmi nasıl etkilendi. Tabiki bu kadar araştırmak insanın cesaretini kırabilir ,vazgeçirebilir ve fiyatlar ileride daha da artabilir, nasip.

Benim norveç ve isveçle ilgili olarak yatırımdan kastım pasif değil elbette, pasif yatırımın en karlısı İstanbulda, Ankarada arsa almak ve beklemek.
Yada değerli, değerlenecek bir mevkide kat karşılığı arsa düşürebilmek ve inşşat yapmak.

Ben isveç yada norveçte giyim yada gıda alanında iş kurmak yada kurulu işi devralıp oraya yerleşme düşüncesindeyim. 2-3 hafta iş sebebiyle stockholm ve orebroda bulundum. Eğer bir iş tutturabilirsem uzun dönem orda yaşayabileceğimi düşünüyorum. Kısa süre kalmış olsam da Türkiyeye göre artıları ve eksileri konusunda fikir sahibi olduğumu düşünüyorum.

Dikkatimi çekense senin ordan buraya gelmek istemen, taksiyi kendim çalıştırıcam demişsin. Sebep kişisel mi yoksa genelde avrupalı kardeşlerin aynı ağızdan söylediği gibi "buralar artık eskisi gibi değil, tadı kaçtı" mı sebep? Direkt sordum kusurma bakma, ben uzatmadan direkt giderim :). İyi günler , sağlıcakla.

Üye300 yazı
o kadar paranın bir yasayla,yönetmelikle, iki kişinin ağzından çıkacak bir sözle çöpe dönme riski var.antalya'ya o kadar turist gelmesine rağmen, havalimanı durağından taksi almak 300.000tl civarı, aylık kazancıda 4-5 bin yaz-kış ortalamasına vurulursa.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - meleti
o kadar paranın bir yasayla,yönetmelikle, iki kişinin ağzından çıkacak bir sözle çöpe dönme riski var.antalya'ya o kadar turist gelmesine rağmen, havalimanı durağından taksi almak 300.000tl civarı, aylık kazancıda 4-5 bin yaz-kış ortalamasına vurulursa.

Yıllı ort. olduğunu söylemişsiniz ki Antalya bölgesinde yaz kış sezonu arasında çok fark olmalı dolayısıyla yazın aylık kazanç 7-8 bin tl civarı demektir. Gerçekten bu rakamlar istanbula göre çok cazip kalıyor.

Üye300 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Masquerade
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - meleti

Yıllı ort. olduğunu söylemişsiniz ki Antalya bölgesinde yaz kış sezonu arasında çok fark olmalı dolayısıyla yazın aylık kazanç 7-8 bin tl civarı demektir. Gerçekten bu rakamlar istanbula göre çok cazip kalıyor.

hayır ortalama derken yani kışın 2000-3000 kazanıyor yazın 6000-7000 mesela, yıllık ortalaması alınınca aylık 4000-5000 civarı kalıyor.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Üye201 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - meleti

okadar biraktigini sanmam , daha fazladir..sadece kuzey avrupadan antalyaya her yil 2 milyon insan gidiyor..plaka kiraya verildiginde 5 bin biraksa temiz güzel para,,bu arada taksi plakalarina devlet hic bir zaman dokunmaz..yillardir hep ayni hikaye

Üye201 yazı
konu güncel

Yeni Üye72 yazı
İstanbulda taksi plakası sayısının yeterli olduğu yetkililer tarafından söyleniyor. (18.000 taksi mevcut 1000 kişiye 1 taksi olarak hesap yapılıyor). Eğer plaka sizin değilse sadece ekmek parasını çıkarırsınız. Güncel taksi kiralama fiyatları 24 saat üzerinden 250 TL. Yakıt parası, şoförün gideri derseniz rakam 400 TL yi buluyor. Bunun üzerinde size ne kalırsa. Havalimanlarına her aracı almazlar, fiyatlar orada farklıdır. Bu tür işleri kulaktan dolma değil, taksi şoförlerinden bilgi almakta yarar var.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Yeni Üye8 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - meleti

Havaalanı taksi durağını görürüm bundan sonra... meydandan aksu expo2016 kadar(havaalanı dahil) tranvay veya metro yapılıyor....
Dündar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Muhasebe
Yeni Üye12 yazı
okadar sermayen varsa tır işine gtir harfiyatcılık işindede iyi para var

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye201 yazı
yazilanlara katilmiyorum,,istanbula SIK seyahet eden birisi olarak sunu rahatlikla söyleyebilirimki sehirin genelinde daha fazla taksilere ihtiyac var, yilda 20 milyon turistin girdigi bir sehirden bahsediyoruz..havalimani koperatifleriyle irtibata gecsem iyi olacak..

secretcode44, TIR derken? detaylarla anlatabilirmisin..

Yeni Üye33 yazı
Benim tavsiyem ise inşaat işine girmek evi alıyorsan 1 yıl sonra 50 60 bin değerleniyor 300 bin tl ye 2 ev alsanız mersinde 1 sene dolmadan 220 bin tl den aşağı olmaz
I just believe my self...

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Yeni Üye38 yazı
üstad merhaba..

taksicilik ile daha önceden haşır neşir biri olarak birkaç tavsiye vereyim sana..

1. cisi havalimanında taksicilik yapman için çok geç... taksiyi kullanan kişi plakanında sahibi olması gerekmekte. havalimanında racon budur..

taksi işine şahsi tavsiyem girme !! istanbulda iti var kopuğu var,,, adam biner 30 lira yazar abi 17 liram var helal et der.. uğraşır durursun...
piyasa fiyatı 1 trilyonu aşan ve ayda 5 milyar para getiren bir iş için aylık gelir çok düşük.

bir arkadaşım istanbulda daha çok taksiye ihtiyaç var demiş.. bi bakıma doğru!! ama artık her tarafa metro metrobüs otobüs tren gitmekte... taksilere pek ihtiyaç kalmıyor... bide E-5 trafiğini katarsak millet binmek bile istemiyor.

işi kötülemek amaçlı sölemiyorum, mevcut piyasadan çekilmiş biri olarak nacizane fikirlerim bunlardır.

farklı bir iş denemen daha sağlıklı ve faydalı olur kanımca.

yinede karar senin tabiki.

tşkler
Rıdvan...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye61 yazı
O kadar para varken taxi işine girmek hiç akıl karı değil.. değmez. Yapılabilecek çok daha güzel şeyler var.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye72 yazı
Yukardan biri de demiş al bir tır kat bir şirkete aylık getirisi 20 bin tl kendinde şöför oldunmu 25 rahat kazanırsın.
E TİCARET
İTHALAT İHRACAT
ALİBABA & ALİ EXPRESS YARDIM
İthalat Yapmak İstiyormusunuz ?
İhracat Yapmak İstiyormusunuz ?
Alibabayardim.com
Aliexpressyardim.com
Chevroletyolyardim.com
Opelyolyardim.com
Enucuzubudur.com

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Ticaret
Yeni Üye31 yazı
5-6 adet turizm paket servis aracı al. çalıştır derim ben aylık 15bin en az para kazandırır sana. Taksi plakaları falan 300 bin bu rakamlar çok düşük. elinde nakitinle borçsuz 5 araba senin baya işini görür. İstanbuldaki servis firmalarını ara bi konuş derim. Gürsel Turex vb.

Yerleşim Azerbaycan / BaküMeslek Ythalat / Yhracat
Üye201 yazı
yorumlar icin tskler..acik konusmak gerekirse rent a car tarzi islere pek sicak bakmiyorum..tir satin alip kiraya vermekte pek mantikli gelmiyor..islek bir caddede ufak bir dükkanin mülkiyetini almak daha akillica olabilir..su siralar onu arastiriyorum..

Yeni Üye12 yazı
o kadar paran varsa harfiyatcılık yap en kötü getirisi günde 200 tl ile 400 tl arasında değişiyor okadar parayı bir taksiye bağlamak bana cok mantıklı gelmiyor harfiyatcılıkta en azından kendi işin olur

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er