Merhaba, ben de bir ara taksi plakası ile ilgileniyordum. Plaka fiyatları 1.1 milyona ulaşmış durumda. Aylık ort. 4500-5000 tl kira getirisi varmış şu anda. kale ticaret plaka borsasında sözü geçen bir şirket. Tabi aracın ölümlü yaralanmalı kazaya karışması durumunda Kan parası mevzusu var ve iyi güvenilir şoföre kiraya vermek gerekiyor. Her halukarda Bankada duracak paraya göre plaka daha mantıklı.
Sizin hesaba göre 300 bin tl ancak hisseli plakaya yetebililir, aylık getirisi de o oranda düşecek. Ayrıca ileride satı taksi plakalarına ek olarak yeni taksi ve diğer tipte taksi plakalarının ihalesinin yapılmayacağının garantisi yok. Haftaya İBB 'nin yeni taksi ihalesi haberi çıksa medyada bugünkü fiyat tepetaklak düşecektir.
Bu arada profilinizden isveç ve norveç hakkında yazılarınız okudum. Acaba oralarda bu civardalardaki parayı değerlendirecek bir yatırım yok mu?
Ben de sizinkinin tersine iskandinavyada işyeri açmayı yatırım yapmayı düşünüyorum. Selametle
Not: Havalimanı durağı için kooperatif yetkilisi ile görüşmek gerekir diye düşünüyorum.
http://www.havalimanitaksi.com/site/index.php