Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Geleceğin Güçlü 40 Patronu

Başlatandt_turanTarih17/07/2008 14:24:30Yorum45

İlk mesaj
Girişimci Editör544 yazı
Kimi şirkette çay dağıtarak başlamış, kimi okul masrafarını çıkarmak için ABD’de işportacılık yapmış. Hepsi iyi eğitimli ve en iyi üniversitelerinde öğrenim gördüler.

Tamamı en az bir, pek çoğu birden fazla yabancı dili anadili kadar iyi konuşuyor. Seçtikleri iş alanlarındaki bilgi donanımları, bir akademisyen kadar üst seviyede. Tek eksikleri iş deneyimleri iken, kendilerine güvenenler sayesinde gençliklerinin henüz ilkbaharında şirketlerin tepe yönetimlerinde yer buldular.

Ekonomist, Türkiye ekonomisine yön veren, yanlarında binlerce işçi çalıştıran şirketlerin 30 yaş altı veliahtlarını belirledi.

İşte geleceğin en güçlü 40 patronu...

ALİ GÜRAL

Güral Grup Pazarlama veİş Geliştirme yöneticisi. Bilkent Üniversitesi İktisatmezunu. New York Pace Üniversitesi’nde pazarlama yönetimi yüksek lisansı yaptı. İlk iş deneyimi New York'daki MZIGlobal isimli bir pazarlama firmasında oldu.

ALPARSLAN DALAN

Ömer Adil Dalan Gıda ve Temizlik AŞ Yönetim Kurulu Üyesi. Marmara Üniversitesi İktisat bölümü mezunu. İş hayatına aile şirketi olan Dalan Kimya'da başladı.

BAHAEDDİN NAKİBOĞLU

Naksan Plastik ve Royal Halı SAP Program Yöneticisi. Berkley College Uluslararası İşletme mezunu. Amerika’da Oehler Media’da müşteri ilişkilerinde başladı.

BURAK ÇUKUROVA

Omsam Omak Genel Müdür. Bilgi Üniversitesi İşletme mezunu.Pazarlama MBA'i yaptı. Aile şirketinde dış ilişkiler departmanında çalışarak başladı.

BURÇİN KARGIN

Kargın İnşaat Yönetim KuruluÜyesi ve şirket proje geliştirme sorumlusu. Akdeniz Üniversitesi EndüstriMühendisliği Bölümü mezunu. Boston Suffolk Üniversitesi'nde MBA yaptı. Aile şirketinde çalışarak işhayatına giriş yaptı.

CAN ADİLOĞLU

ETS Eser Yönetim KuruluBaşkanvekilliği ve uluslar arası arenada iş geliştirme sorumlusu. İTÜ İnşaat Bölümünü bitirip,master’ını Berkeley Üniversitesi’nde inşaat yönetimi üzerine yaptı. İş hayatına aile şirketinde başladı.

CELAL BEKTAŞ

CBS Bilişim Sistemleri CEO'su. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji mezunu. Aile şirketinde çalışarak başladı.

CEM ADİLOĞLU

ETS Eser Yönetim Kurulu Üyesive Bilgi İşlem Müdürü. Bilkent Üniversitesi BilgisayarMühendisliği bölümü mezunu. İş hayatına aile şirketinde başladı.

CİHAT ÖZYURT

Aymar Pazarlama Direktörü. Koç Üniversitesi Ekonomi mezunu. Aile şirketinde satış departmanında çalışarak iş hayatına giriş yaptı.

DENİZ BOYDAK

Serko Tekstil Ortaklar Kurulu Üyesi. Bilkent Üniversitesi İşletme mezunu. Aile şirketinde iş hayatına başladı.

EDA POLAT

Polat Enerji Rüzgar EnerjiProjeleri Finansaman sorumlusu. Brown University mezunu. İş hayatına Finansbank'da malianalist olarak başladı.

EDA SÜRMELİ

Sürmeli Oteller Yönetim KuruluBaşkan Yardımcısı. Porstmoth Universty İşletmemezunu. Yurtdışı stajının ardından aileşirketinde çalıştı.

ELDEM ESEN

Esen Plastik Finansman, Satınalma, Reklam ve Tanıtımdan sorumlu YKÜ. Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdikten sonra Amerika'da İşletme eğitimi aldı. İş hayatına 2003 yılında aile şirketinde başladı.

EMRE FATİNOĞLU

Fatinoğlu Holding&Sanica Banyo AŞ Finans Müdürü. Philadelphia Drexel Üniversitesi'nde işletme eğitimi aldı. İş hayatına bir ay önce başladı.

ERTUĞRUL BELEN

Sihir Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi. Universty of Wisconsin'da finans ekonomi eğitimi aldı. New York'taki GM'de finansal analist olarak başladı.

EVRİM ARAS SAĞIROĞLU

Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü mezunu. Aras Cargo'da stajyer olarak ilk iş hayatına başladı.

FAİK ULUTAŞ

Mensa İcra Kurulu Başkanı. Bilkent Üniversitesi Bankacılık Finans bölümü mezunu. Şu anda yurtdışında bulunan bir üniversitenin yönetim bilişim sistemleri yüksek lisans eğitimine online devam ediyor. Aile şirketinde profesyonel iş hayatına başladı.

FAİL ALİ YEŞİL

Dema Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı. Bilgi Üniversitesi İşletme mezunu. Aile şirketinde başladı.

FİLİZ AKKANAT

Beyteks Genel Müdür Yardımcısı. Yeditepe Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler mezunu. Aile şirketinde başladı.

GAMZE DİNÇKÖK

Akenerji Finans Koordinatörü. Harvard Üniversitesi’nde ekonomi ve psikoloji eğitimi aldı. Amerika'da Global Securities'de finans brokerı olarak ilk iş hayatına başladı.

GAMZE GÖRÜR

Kafsan Endüstriyel Kaplamaları Genel Müdürü ve şirket ortağı. İstanbul Üniversitesi İşletme mezunu. Ayrıca finans alanında sertifikası olan Görür İngilizce ve İtalyanca biliyor. Aile şirketi olan Görürsan Makine'de finans departmanında çalışma hayatına başladı.

GÜLÇİN ARSLAN

Arbella Makarna Dış Ticaret Müdürü. Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. İş hayatına Kanada'da yabancı bir şirkette başladı.

GÜLDEN GÜRAL

Kütahya Ambalaj yöneticisi. Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkileri mezunu. Boston Üniversitesi'nde pazarlama masteri yaptı. Farklı sektörden bir şirkette ihracat ve pazarlama alanında çalışarak başladı.

HAKAN BOR

Şeker Piliç İleri İşlem ve Değer Katanlar Direktörü. Bilgi Üniversitesi İşletme mezunu. İş hayatına bugün de çalıştığı aile şirketinde başladı.

İLYAS BOYDAK

Boydak Dış Ticraet Pazarlama Müdürü. Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu. İş hayatına aile şirketinde başladı.

İREM KEFELİ

İbrahim Kefeli Yönem Kurulu Üyesi ve ortağı. Bilgi Üniversitesi İşletme mezunu. Üniversite hayatı boyunca yine aile şirketi olan Bisse'de çeşitli görevlerde bulundu.

KAAN BOR

Şeker Piliç Zincir Marketler Satış Direktörü. Beykent Üniversitesi'nin ardından San Diego State'de yüksek lisans yaptı. İş hayatına aile şirketinde araştırma ve geliştirme yöneticisi olarak başladı.

KAAN BOYNER

Dore Group CFO. New York Üniversity Ekonomi ve Bilgisayar Mühendisliği mezunu. Columbia University Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans derecesi. Morgan Stanley Yönetim Analisti.

KADİR BÜYÜKHELVACIGİL

Helvacızade Yönetim Kurulu Üyesi. Fatih Üniversitesi Çevre Mühendisliği mezunu. Selçuk Üniversitesi'nde Toplam Kalite Yönetimi Yüksek Lisansı yaptı.Üniversite bitiminden sonra Cargill'de staj yapmış. İlk iş deneyimi ise aile şirketinde oldu.

MARTINE DE ANDRIA

Arkasair Genel Müdür Yardımcısı. Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü mezunu. 2001 yılında Arthur Lafont&Fils'de çalışarak başladı.

MERT ORUÇ

Oruçoğlu Termal Resort Yönetim Kurulu Başkanı. Bilkent Üniversitesi MYO Ticaret ve Yönetim Bölümü mezunu. 3 yıl önce aile şirketlerinden biri olan Oruçoğlu Yem Sanayii'nde çalışmaya başladı.

MAVHİBE NUR HİDAYETOĞLU

Hertz Türkiye Genel Müdürü. İşletme mezunu.Aile şirketinde başladığı iş hayatını aile şirketinde sürdürüyor.

MURAT ŞAHİN

Şahinler Şirketler Grubu As Başkanı. Şirketin turizm yatırımlarıyla ilgileniyor. İstanbul Üniversitesi İktisat mezunu. San Diego State'te turizm üzerine master yaptı.San Diego Del Corenado'da 1 yıl çalıştı. Ardından Türkiye'ye dönüp 6 ay Crown Plaza'da görev yaptı. 2004 yılından bu yana aile şirketinde çalışıyor.

ONUR ÖZKUL

Kula Yağ Genel Müdürü. Uludağ Üniversitesi İktisat mezunu. New York University İşletme Bölümünü bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi’nde pazarlama master’ı yaptı. 1996 yılında reklam ajansında çalışarak başladı.

OSMAN GÜLDÜOĞLU

Gülsan Gıda Dış Ticaret Müdürü. Bilkent Muhasebe Bilgi Sistemleri mezunu. İngilizce ve Fransızca biliyor. 2003 yılında aile şirketinde çalışarak başladı.

OYLUM TALA ALTUN

Tour Orange Genel Müdürü. İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Oxford Polytechnic'de çeşitli sertifika programlarına katıldı. İş hayatına liseyi bitirdikten sonra rehberlik yaparak başladı.

ÖZGÜR KURŞUN

Orjin Group Yönetim Kurulu Üyesi. Amerikan Üniversitesi İş İdaresi mezunu. Hugo Boss'un New York'taki yönetim binasında ilk iş hayatına başladı.

SEDA SÜRMELİ

Sürmeli Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi. Londra'da Ekonomi eğitimi aldı. Aile şirketinde çalışarak başladı.

UĞUR FATİNOĞLU

Fatinoğlu Holding&Sanica Banyo AŞ Dış Ticaretten Sorumlu YKÜ. Beykent Üniversitesi Mimarlık bölümünü bitirdikten sonra aynı üniversitede master yaptı. 1 yıl Amerika'da San Diego Üniversitesi’nde dil eğitimi aldı. Amerika'da okuduğu sıralarda geçimini sağlamak amacıyla işporta tezgahında t-shirt sattı.

ZEYNEP KÖKSAL

Pet Holding Yönetim Kurulu Üyesi. Ottoman Life bünyesinde satış, pazarlama ve halkla ilişkiler görevlerini yürütüyor. Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü mezunu. European Business School'da girişimcilik master’ı, Webstre Universtiy'de MBA yaptı. İş hayatına aile şirketinde başladı.

Kaynak: Hürriyet

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
45 yorum
Üye281 yazı
Bu sayılanların hepsi zaten aileden zengin olan ve ellerinde çok iyi imkanlarla yetişmiş kişiler . Bu insanların bugün başarılı bir yönetici olması zaten çok normal. Kolaysa sıfırdan 1000-2000 sermaye ile başlasınlarda sonra dev şirketlere sahip olsunlar. Adamlar zaten koskoca fabrikaların veliahtı iş hayatında başarılı olmama gibi bir şansları yok zaten. Bir de kendilerine olan güvenlerinden söz edilmiş. Bu adamlar kendine güvenmeyecekte ben mi güvenecem .

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye79 yazı
Bunları örnek vererek tanımlamak güzelde yanlız küçük bir ayrıntıyı kaçırdığınız için üzüldüm aslında böyle bir listede belli bir statüde hayata başlamış insanların değilde sıfırdan bir yerlere gelme arzusunda olan insanları yayınlamış olsaydınız bu bence daha etkili olurdu. Bugün türkiyede bile binlerce genç yurtdışında tahsil yapmak bir yana okuduğu okul masraflarını ne şartlarda çıkarabileceğinin hesabını yapmakta. O kadar zeki ve parlak fikirlere sahip öğrenci arkadaşlar varki ben iddia ediyorum 10 amerikada master yapmış en iyi okulda okumuş öğrencileri topla bizde sıfırdan eğrile doğrula biryerlere gelmiş öğrenciler kadar başarı işler çıkaramıyorlar...
Şimdi diyeceksin buda işte konuşuyor ama arkadaşım buna emin olmanızı dilerim ki ; zorlukları aşarak gelen ve sıkıntılar içinde bocalayan insanlar herzaman topluma eğitime teknolojiye birşeyler katmışlardır.Cebine 20 bin dolar bırakıp kendine vizyon olarak 2 yıl tatilmi ?eğitim mi ? öğretimmi ?yada gerçekten kendini geliştirmekmi ? diyerek bunu hedef almış insanları düşünmek mi artık gerisi allaha kalmış : ))))))
Arge leri ve maddi olanakları bu kadar yüksek olan insanların bence ülkemizi ekonomik anlamda uçurmaları lazım en yüksek yerlere sadece olay izlemekle kalmamalı bence, İşte geleceğin en güçlü 40 patronu diyerek başladığınız bu yazınızda yine geleceği allahtan başkası diyerek bitireceğim çünkü ; şartlar ortam ve piyasaya hakim olamama bir anda insanı tepe taklada getirebilir. Koskoca dünya şirketleri 3 yıl sonrasının programını ve istikrarını sağlayamadığı bu zamanda geleceğin en güçlü 40 patronu tezini ortaya atmak hayalden başkabir noktaya varacağına inanmıyorum......Hayat bizim kurallarımıza göre değil , biz hayatın kurallarına göre oynarız !
ömür boyu mutluluklar herkeze

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Ö?renci
Üye831 yazı

Bu kişilere devletin bütün imkanları sonuna kadar açık zaten,ayrıca yakın dostlarda yeter : ))))))))))))))

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye63 yazı
ee sonuç gene döndü dolaştı siyasete geldi.
zengin daha çok zengin oluyor.
kimsenin zengin olduğu falan yok.
aynı ailede yönetici değişiyor yani zaten zengin olan adama işte yeni milyaderlerimzi demek bukadar saçma olur.
ama buda bize özel sadece biz ve bizim gibilerde olur.
bu nedenle koyun sesi bol oluyor bizlerde
aziz nesinin fikri bu
ben demedim =))

Yerleşim Türkiye / YngiltereMeslek Emekli
Editör5590 yazı
Ben hayatım boyunca 4 iş kurdum 3 ü beni zengin etti. Bu 3 ünü az sermayeyele zar zor yapmıştım. Sonuncu ve 4 üncüyü bol sermaye ile çok rahat kurduk. Tek fark İlk 3 de tek başıma idim ama 4 üncüde ortaklarım vardı ne oldu? Pis battık hepsi bana kaldı. Şimdi 5 inci işimi gene kendi başıma kıt sermaye ile kurmaya çalışıyorum sonuç ne olacak dersiniz ???
Yılmayın orjinal bir fikirle doğru adımları atarak kıt bir sermaye ile zengin olma ihtimaliniz hep vardır.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye63 yazı
tabi zenginlikte göreceli
kiminin 50 bin ytlsi oldumu zenginim diyor
kimi 500 bin ytl si oldumu zenginim diyor
kimi trilyoner olsa ya ne olacak bu işler diyor =))
benim bahsettiğim zanginlik işte şu yukarıda ismi geçen
yok koçun velihatı
yok doğan holdingin velihatı
yok ezzacıbaşının velihatı
yok sabancının velihatı
yoksa bir ev bir araba zenginlik değildir bir insan için yaşamsal ihtiyaçtır.

Yerleşim Türkiye / YngiltereMeslek Emekli
Editör5590 yazı
Benim zenginlik sınırım yılda 50bin ve üstü şeklinde. Yetiyor bütün isteklerimi yapabiliyor istediğim arabaya binebiliyorum. İstediğim tatili yapabiliyorum.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Tüm yorumları çok dikkatlice okudum
Listede yayınlananlardan birisi olarak , aileden zengin olduğumuz v.s. ile ilgili yorumları yapmış olmanız gerçekten çok ilginç.Çok merak ediyorum acaba bu listede olan herkezi tanıyormusunuzda boyle yorumlar yapıyorsunuz.Hepimizin nereden nereye geldiği ile ilgili bir bilginiz varmı ? Kimler hangi şirketleri kurtardılar , şirketler batmışken nereye getirdiler bir bilginiz mevcutmu ? Veya sıfırdan başlayıp başlamadıklarını biliyormusunuz ki boyle yorumlar yapıyorsunuz ? Kendi adıma hic bir yorumunuzu kabul etmediğimi bildirmek isterim , bu noktaya tamamen sıfırdan geldiğimi zaten yazıyı ekonomist de okursanız rahatlıkla görebilirsiniz . Değil 1000 - 2000 YTL , sıfırın altındayken başlamıştım çalışmalarıma. Ama tüm yorumları yapanlardan farklı olarak , hedefimi belirleyip bu doğrultuda çalıştım. Bu tür yorumlar yapmadan önce detaylı araştırma yapmanızı öneririm
Teşekkürler

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye79 yazı
Valla orange seni tanımıyoruz kendini tanıtırsan seviniriz . Aslında bu yorumlarımız gerçekten gerçeği yansıtan söylevler atıp tutuğuda yok kimsenin sendeki sermaye değişimi yapalım istersen sen hedeflerini söyle birde ben diyeyim bakalım hedefe yakınlığı daha yüksek olacak varmısın yarışmaya ! ?
ömür boyu mutluluklar herkeze

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Ö?renci
Üye281 yazı
Zaten istisnalar kaideyi bozmaz biz burada şu zengin bu zengin değil diye ayırmadık. Burada 40 kişi varsa 30 'u zaten köklü kuruluşlar. Yani alınmaya gerek yok. Eleştirdiğimiz konu yazının sunuş şekli. Yazıyı yazan sanki buradaki isimleri çok müthiş işler başarmış gibi sunmuş başlıkta . Bunun aksini belirttik. Siz sıfırdan yükseldiyseniz tebrik ederiz. Allah yolunuzu açık etsin.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
1999-2005 yılları arasında elimdeki 18.000 usd dolarlık sermayeyi 72.000 usd dolara kadar taşıdım. Ticaretin her türlü dalı ile başardım bunu. Fakat 2005-2008 yılları arasında da 10.000 usd ye kadar geriledim. Nedenmi piyasa şartlarları yanlış kararlar ve kesin şey kendi hatalarım. Şu an kendimde tekrar ayaga kalkıcak iradeyi bir türlü bulamıyorum. Aslında bence önemli olan şu %60 istek,hırs ve zeka %40 da ŞANS.
Yaşam çoook hızlı..Sende hızlı ol

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Otomotiv
Üye992 yazı
hepiniz haklisiniz tabi
benceguzel bir yazi ve kisilerin durumlari belli imkanlar ve ortamlar aile etkiliyo bunlari.hic dusundunuzmu acaba bu 40 kisinin icinde bazilarinin gariban orta seviyede maddi imkanlari olan arkadaslari olmadimi yani.bence olmustur.tabi burdaki dusunce soyle
orta halli bir ailede cocugunu buyuk universite okutabilir varini yogunu ko****.inaniyom pek cok aile vardir,bu cocuk ne yapmis onemlisi odur.gercekten zekali ve ve lider olma hirsi icinde varsa belki zengin cocugunu gecebilir.onemli olan yaraticilik liderlik olma duygulari hirsi olacak ve mucadele verecek.hep yigitlik olmaz bazen gormemezlikten gelecek bazen de duymayacak sadece bildigi yolda ilerleyecek hedefine.bence bu kisi lider olur 1º sen istedigin kadar zengin ol kafa olsun mecburen zorla**** icine soktugun bilgiler nereye kadar sadece isim ve masa basi olur oldugu yerde sayar.zenginin parasi fakirin cenesini agritir dedikodu misali.
tabi ortam ve cevre onemli kultur egitim onemliya birazda icinde olacak kisinin ..benim gibi okulda hergun boykota giderse derslere girmez kiz pesinde kahve pesinde kosarsa .nereye gider bu kisi bilmem ,

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Üye195 yazı
Bence bu yazı büyük şirketlerin 2nci 3ncü kuşak yönetici adaylarını burada yazacaklarına gerçekten bizim kuşakta birşeyleri sıfırdan şekillendirenleri ortaya çıkarıp onların öykülerini yazsalar çok daha iyi olurdu.

Biraz da orange arkadaşa yazalım. Çok doğal olarak kendini saklamaktasın. Anlattıklarından anladığım kadarıyla mevcut fakat batmış bir firmayı yeniden canlandırdın ve karlı hale getirdin. Ama bu iş için ne kadar zamanını verdin. Yani kaç yaşında başladın çalışmaya. Mutlaka sende büyük işler başarmışsındır ama. Biz sizlerden farklı kulvarlardayız. Yani bence burda yazanların bir çoğu doğumdan itibaren bu güne kadar hep mücadele ve sıkıntılarla gelmişler. Ama ben sizlerin hiç birinizin bu sıkıntıları çektiğini sanmıyorum. Belki bir dönem ama yaşamınızın tamamında değil.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Yeni Üye1 yazı
Burada ismi geçen iki arkadaşı tanıyan biri olarak bu haberi biraz haklı birazda haksız buluyorum. Birini liseden diğerini orta okuldan tanıyorum. Evet tahmin ettiğiniz gibi çok zengin ailelerin çocukları özel okulda büyüdük hepimiz. O gün babası üst düzey yönetici olan arkadaşlarımın yavaş yavaş onların yerini aldığını görüyorum. Okul hayatında oldukça başarısızdılar. Üniversiteyi kazanamadılar o yüzden özel üniversitelere veya yurtdışı paralı üniversitelere yazıldılar. Baba parasıyla ve yetkisiyle bulundukları pozisyondaki yerleri aldılar.

Aynı yıllar aynı sıralarda bulunan ve okulu dereceyle bitirmiş bir arkadaşları olarak teknik üniversiteyi yüksek lisans derecesiyle bitirdim. Babam üzerinden stajlarım hariç hiç torpil yaptırmadım. Bugün uluslararası önemli bir firmada 1.800 YTL mühendislik maaşı ile çalışmaktayım.

Onları tanımayanların onları eleştirme hakkı olduğunu düşünmüyorum. Onları eleştirmeden önce onların sizinle aynı durumda olan eski soyları geçmişte bu zorlu basamakları tırmanırken, sizin soyunuz nerede ne yapıyordu bunu düşünmeniz lazım.

Arkadaşlarıma üst düzey yöneticilik hayatlarında başarılar diliyorum.

Sevgiyle kalın...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye83 yazı
Formda kimi arkadaşlar yazılarında kıskançlık berlitilerini sergilemiş lütfen tanımadığınız insanlar hakkında yorum yaparken kimseleri incitmeyin ve zedelemeyin ..........
Her gidişin bir dönüşü vardır elbet,Önemli olan hayatı heba etmemek,Paylaşmak ve yardım etmek!!!! -----İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim. Robert Bosch

Yerleşim Bulgaristan / VarnaMeslek Otomotiv
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Ben hayatım boyunca 4 iş kurdum 3 ü beni zengin etti. Bu 3 ünü az sermayeyele zar zor yapmıştım. Sonuncu ve 4 üncüyü bol sermaye ile çok rahat kurduk. Tek fark İlk 3 de tek başıma idim ama 4 üncüde ortaklarım vardı ne oldu? Pis battık hepsi bana kaldı. Şimdi 5 inci işimi gene kendi başıma kıt sermaye ile kurmaya çalışıyorum sonuç ne olacak dersiniz ???
Yılmayın orjinal bir fikirle doğru adımları atarak kıt bir sermaye ile zengin olma ihtimaliniz hep vardır.

Sayın editörüm Sizin isminiz gazete neden çıkmadı:)) Neyse Sayın editörüm siz zengin olursanız Sizin veliahtınız olacak çocuklarınızın ismi gazetede çıkar.

Çünkü Zengin çocuklarının kredileri devamlı BABABANK tan olduğu için sizin veya bizim gibi "4 defa kurmak 3 defa batmak her batışta yeni birşeyler öğrenmek " riski taşımıyor.

İş kurarken sistemi ZORLUKLARLA KURMAK ayrı birşey Oturmuş bir sistemi idare ETMEK ayrı birşey DEĞİLMİ? :)) :))
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye1714 yazı
E yani. Bende aileden onlar kadar zengin olsaydım hiç okula gitmeden Oxfordu bitirirdim. Hemde istediğim bölümünü. Ama aralarında mutlaka zekileri çalışlanları da vardır. Her kapıyı açan para, aklı bile dinç tutuyor. Böyle medya uydurması yazılara artık kanmamak gerek.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - orange
Tüm yorumları çok dikkatlice okudum
Listede yayınlananlardan birisi olarak , aileden zengin olduğumuz v.s. ile ilgili yorumları yapmış olmanız gerçekten çok ilginç.Çok merak ediyorum acaba bu listede olan herkezi tanıyormusunuzda boyle yorumlar yapıyorsunuz.Hepimizin nereden nereye geldiği ile ilgili bir bilginiz varmı ? Kimler hangi şirketleri kurtardılar , şirketler batmışken nereye getirdiler bir bilginiz mevcutmu ? Veya sıfırdan başlayıp başlamadıklarını biliyormusunuz ki boyle yorumlar yapıyorsunuz ? Kendi adıma hic bir yorumunuzu kabul etmediğimi bildirmek isterim , bu noktaya tamamen sıfırdan geldiğimi zaten yazıyı ekonomist de okursanız rahatlıkla görebilirsiniz . Değil 1000 - 2000 YTL , sıfırın altındayken başlamıştım çalışmalarıma. Ama tüm yorumları yapanlardan farklı olarak , hedefimi belirleyip bu doğrultuda çalıştım. Bu tür yorumlar yapmadan önce detaylı araştırma yapmanızı öneririm
Teşekkürler

Görmüyoruz nasıl olsa salla :))

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Üye546 yazı
Arkadaşlar merhaba

Tartışma hakikaten ilginç bir konuya getirdi hepimizi, acaba ağzında gümüş kaşıkla doğmuş olmak mı yoksa ğek çoğumuzun kabul ettiği gibi sıfırdan biryerlere gelmek mi? Bence bu konuların tamamı sadece o kişiyi ilgilendiren başkalarının da çenesini yormaktan öteye gitmeyen hezeyanlar. Şimdi ben biraz belki taraf tutmak gibi görünebilir ama basit bir örnekle giriş yapmak istiyorum. Listede adı geçen kişilerin tamamı büyük-varlıklı ailelerin çocukları, babaları-dedeleri sıkıntılar çekmişler ancak kendileri çoğunlukla hazır olanın üzerine gelerek belki batırarak belki çıkararak bu mücadelenin içine girmiş insanlar olacaklar. Ancak hepsinin ortak yönü işin belki de en zor kısmı olan aşamalardan geçmemişler-geçmeyecekler yani iş kurma kısmından.
Şimdi orange arkadaş bir yorum yapmış kendince,şöyle yaptım böyle yaptım vs vs vs diye tamam olabilir-yapabilir-ülkeye istihdam ve vergi kazandırması yönüyle tebrik edebiliriz ancak bu arkadaşın gözden kaçırdığı bir nokta var, İŞ KURMAMIŞ-KARARSIZ KALMAMIŞ-FİKİRSİZ BIRAKILMAMIŞ VE EN ÖNEMLİSİ DE NEYE NEREDEN BAŞLAYACAĞINI BİLEREK BAŞLAMIŞ, ÜSTELİKDE ÇEVRESİNDE MUHTEMELEN BİRKAÇ AKİL ADAMLA BERABER. Ancak sizler de takdir edersiniz ki hiç birimizin bu türden skor avantajlarıyla herhangi bir şeye başlamışlığız yok ve olmayacak. Sırf büyük harflarle yazdığım sebeplerden ötürü her sene milyonlarca belki de korkunç başarılı olabilecek iş fikri çöpe gidiyor-uygulanma sahası ve avantajı yakalayamıyor ama orange arkadaşın en azından yukarıdaki dertlerden ötürü bir sıkıntısı yok.Üstelik bizler yukarıdaki dertlerle uğraşırken aynı zamanda daha sonradan aynı orange nin olduğu gibi kurduğumuz işin batmaması derdiyle de uğraşmak zorunda kalıyoruz. İŞTE HAYATA SKOR DEZAVANTAJIYLA GİRMEK BUDUR VE YUKARIDAKİ İSİMLER BU DEZAVANTAJLARDAN HİÇBİRİNİ YAŞAMAMIŞ OLANLAR.

O nun haricinde de zaten hepiniz biliyorsunuz aileden zengin olunca abd nin en büyük okulları bile size rahatlıkla kucak açabiliyor, mesela popüler dizilerden kurtlar vadisinin geçen sezon bir bölümünde en büyük aile nin erkek çocuğunun harvard da okuma rezaletine parmak atıldı, ve neticede bu çocuğun bağışlarla vs öyle bir okulda okuduğu izleyicinin gözüne soka soka belirtildi. Ben de abd de bulundum 2 sene kadar o sebeple iyi biliyorum üniversite sistemini, hep anlatmıştım çevreme bu işlerin nasıl olduğunu abd de ama tesadüf benim anlatmama daha fazla müsaade etmedi dizi ve söyledi en sonunda. Benim söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Sağlıcakla kalın
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye546 yazı
Bir de şurası muhakkak ki herkes çalışıyor-çalışmış olabilir ama benim anlatmak isteidğim sadecce ama sadece çalışmakla alakalı bir konu da değil, dedim ya işin içine çokça şans bir miktar da sermaye ve fikir de girdimi o zaman sizden daha rahat kimse olmaz. Bu yukarıdaki arkadaşlar ellerindekinin kıymetini bilsinler,şansla doğmak diye ben buna diyorum
Nakipoğlu

Üye546 yazı
Bir de arkadaşlar lütfen sanki servet düşmanıymışız gibi yorumlar yapmayın, umarım herkes çalıştığının karşılığını alır diyorum ben ama kalkıpta birileri benim yada başkalarının yorumlarına servet düşmanlığı yapılıyormuşcasına yorum eklerse o zaman görüntü ters anlaşılır. <ben kesinlikle öyle birideğilim, bu forumdakilerin de en azından önemli bir kısmının öyle olmadıklarını düşünüyorum, lütfen yazıları o şekle sokmayın. Şansınız yaver gitsin
Nakipoğlu

Üye546 yazı
Sevgili musti_900 , ben o kadar kesin bir şey diyemem senin kadar ancak az-çok tahmin yürütebiliyorum. Ne olduklarını-ne yaptıkları bizler için muamma, umarım ülkeye faydalı olurlar, yani babalarından dedelerinden aldıklarını hep daha ileriye ***ürme azim-sabır ve kararlılığını gösterirler.
Nakipoğlu

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Üniversiteli gençler, Sabancı'ya insanlık dersi verdi!
Tarih:19.11.2009
Girişimcilik çağrısı karşılık bulmadı

Ali Sabancı'nın katılımı ile Çukurova Üniversitesi'nde düzenlenen 'Genç Bakış' programında kendilerine yapılan girşimcilik çağrısını inandırıcı bulmayan öğrenciler, sistemi sorgula**** Abbas Güçlü'yü kızdırdılar.

Kanal D'de yayımlanan 'Abbas Güçlü ile Genç Bakış' programı, bu hafta Çukurova Üniversitesi'ndeydi. Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı olan Ali Sabancı, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı sıfatı ile konuk olduğu programda öğrencilere girişimcilik ile ilgili tüyolar verecek, öğrenciler de girişimci projelerini Sabancı ile paylaşacaklardı. Sabancı Holding'den hissesini nakde çevirerek ayrıldıktan sonra Pegasus Havayolları'nı kuran Sabancı, "nasıl sıfırdan başladığını" anlatacaktı!

Ancak program beklendiği gibi gitmedi. Gençlik yıllarında aile şirketinde çalıştığı günlerden “O zamanlar Cumartesi Pazar da çalışılırdı, şimdiki gibi rahat değildi" diye söz eden Sabancı, her ne kadar "Beni soyadımla düşünmeyin" dese de, Ali Sabancı'nın "sıfırdan başla****" yükseldiğine kimse inanmıyordu. Söz alan birçok öğrenci fırsat eşitsizliğine değinerek, bu koşullar altında girişimcilikten söz edilemeyeceği noktasında buluşurken,
Abbas Güçlü, söz alanların "100 milyon liranız olsa ne yaparsınız" sorusunu yanıtlamalarında ısrarcı oldu. Ancak öğrenciler bu soruya rağbet göstermedi.

Bir öğrenci, girişimcilik propagandası yapan Sabancı'nın patronu olduğu Pegasus Havayolları'na başvuranlardan 10 TL başvuru ücreti almasını eleştirerek "Bu kadar işsizlik varken çaresizce iş arayan insanlardan neden başvuru ücreti alıyorsunuz" diye sordu. Sabancı ise, "Gerçekten ilgilenenler, nitelikli kişiler başvursun diye böyle bir uygulama yaptık" yanıtını verdi.

Konuşan öğrencilerin çoğu, 'girişimci' olmak için eğitimin önemli olduğunun söylendiğini, ancak eğitimin gitgide paralı hale getirilmesinin gençlerin büyük çoğunluğunu işin başında elenmesinin bir çelişki doğurduğunu dile getirdi. Bir öğrenci, harcını ödeyemediği için rektörlüğe dilekçe verdiğini ama dilekçesine yanıt alamadığını, dilekçesinin akıbetini öğrenmek için Rektör'le görüşmek istediğinde ise en fazla Rektör Yardımcısı'nın sekreteri ile görüşebildiğini söyledi. Abbas Güçlü, Türkiye'de her isteyene harç kredisi verildiğini söyleyerek Rektör'ü soruyu yanıtlama zahmetinden kurtardı.

İşçi çocuğu olduğunu anlatan bir öğrenci ise, Türkiye'de dolar milyarderlerinin sayısının son yıllarda rekor bir artış gösterdiğini hatırlatarak, zenginler arttıkça işsizliğin arttığını söyledi. Ali Sabancı, bu iki durum arasında korelasyon olmadığını savununca, öğrenci işsiz kalan öğretmenlerin dershanelerde 300 TL gibi ücretlerle çalışmaya zorlandığını, bu işten dershane patronlarının kârlı çıktığı örneğini verdi. Ancak Abbas Güçlü, "Siyaset yapıyorsun, "Polemiğe girme" ve "Diğer arkadaşlarını söz hakkını engelliyorsun" gibi gerekçelerle öğrenciyi susturdu ve Sabancı'ya sorulan soruların da üstünü örttü.

Her zaman olduğu gibi istediği yönde konuşmayan öğrencilerin sözünü kesen Güçlü, "salonda girişimci projelerini paylaşmak isteyen insanlar olduğunu, onların söz hakkının engellenmemesi gerektiğini" savunuyordu. Ancak söz alan onlarca öğrenciden kaz tüyü ve kuruyemiş pazarlamak isteyen iki öğrenci dışında 'girişimci proje' anlatan olmadı. Öte yandan Ali Sabancı program boyunca öğrencileri, kazanan üç kişiye toplam 1 milyon lira ödül verilen "Bir fikrin mi var?" adlı proje yarışmasının internet adresine yönlendirmek dışında bir katkıda bulunmadı.

Başka bir öğrenci, üniversitelerin bilim insanı yetiştirmekten vazgeçerek araştırma faaliyetlerini sermayenin destekleyeceği Ar-Ge faaliyetlerine indirgenmesini eleştirerek "Bize, 'Fikrinizi Sabancı'ya satmayı kabul ediyorsanız fikrinizi ortaya atın' deniyor. Sabancı, Koç, Aydın Doğan sadece kendilerine kâr sağlayacak şeylere para ayırır. Örneğin işçilerin güvenliğini sağlayacak bir şeye para harcamazlar. Bu yüzden Türkiye iş kazalarında ilk 5’tedir" dedi. Abbas Güçlü'nün "Başkalarının söz hakkını engelliyorsun" diyerek sözünü kestiği öğrenci, "Buradaki arkadaşların girişimci olmaya niyeti yok. Emperyalizm olgusunu Ali Bey de çok iyi biliyor. Fikrim var kredi alıp şirket kuran kişiler, ilk krizde Sabancılar, Koçlar tarafından piyasadan silinecektir" dedi.

Eğitimin paralılaştırılmasından şikayet eden bir öğrenciye seslenen Ali Sabancı'nın "Okumak hak diyorsun. Barınma da bir hak, o zaman konutlar niye bedava değil? Gıda niye bedava değil? dünyada konutun gıdanın ücretsiz olduğu bir yer var mı?" diye konuşması üzerine salondan bazı öğrenciler "Sizin yüzünüzden bedava değil” yanıtını verdi.

Alıntı:http://www.haberlink.com/news.php?a=44239?b=%22%DCniversiteli_gen%E7ler,_Sabanc%FD_ya_insanl%FDk_dersi_verdi!%22

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye546 yazı
Harika bir çalışma olmuş, ama herkesin bildiği bir gerçek bu. Farklı bir açılım değil. Yıllardır değişmeyen bir karabasan, baban-dedem bir şey ise sen de birşey olursun, baban-deden olamamışsa senden de pek bir şey olmaz zannımca.
Nakipoğlu

Üye844 yazı
Bunların hepsi varlıklı ailelerin ikinci veya üçüncü kuşak kişileri.. 10 sene sonra gorucez hangılerı güçlü olabilecek..
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye485 yazı
Siz O sayfaya Beni ekleyin oZaman. Nede olsa geleceğin sıfırdan başlayıp zengin olan milyon dolareyim :)..
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye53 yazı
aslında bu 'genç patronlar ' keni çabanla birşeyler kurmanın tadını ve heyecanını da hiç bir zaman yaşayamayacklar...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye95 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - canerkus
Bu sayılanların hepsi zaten aileden zengin olan ve ellerinde çok iyi imkanlarla yetişmiş kişiler . Bu insanların bugün başarılı bir yönetici olması zaten çok normal. Kolaysa sıfırdan 1000-2000 sermaye ile başlasınlarda sonra dev şirketlere sahip olsunlar. Adamlar zaten koskoca fabrikaların veliahtı iş hayatında başarılı olmama gibi bir şansları yok zaten. Bir de kendilerine olan güvenlerinden söz edilmiş. Bu adamlar kendine güvenmeyecekte ben mi güvenecem .
yorumuna kelimesi kelimesine kaılıyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye115 yazı
kim ***ürmüş parayı öte dünyaya sabancının mirası özürlü kızına kaldı neylesin onca serveti sağlık olmadıktan kelli bu dünyada en büyük servet sağlık ve zaman

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ynternet