Tamamı en az bir, pek çoğu birden fazla yabancı dili anadili kadar iyi konuşuyor. Seçtikleri iş alanlarındaki bilgi donanımları, bir akademisyen kadar üst seviyede. Tek eksikleri iş deneyimleri iken, kendilerine güvenenler sayesinde gençliklerinin henüz ilkbaharında şirketlerin tepe yönetimlerinde yer buldular.
Ekonomist, Türkiye ekonomisine yön veren, yanlarında binlerce işçi çalıştıran şirketlerin 30 yaş altı veliahtlarını belirledi.
İşte geleceğin en güçlü 40 patronu...
ALİ GÜRAL
Güral Grup Pazarlama veİş Geliştirme yöneticisi. Bilkent Üniversitesi İktisatmezunu. New York Pace Üniversitesi’nde pazarlama yönetimi yüksek lisansı yaptı. İlk iş deneyimi New York'daki MZIGlobal isimli bir pazarlama firmasında oldu.
ALPARSLAN DALAN
Ömer Adil Dalan Gıda ve Temizlik AŞ Yönetim Kurulu Üyesi. Marmara Üniversitesi İktisat bölümü mezunu. İş hayatına aile şirketi olan Dalan Kimya'da başladı.
BAHAEDDİN NAKİBOĞLU
Naksan Plastik ve Royal Halı SAP Program Yöneticisi. Berkley College Uluslararası İşletme mezunu. Amerika’da Oehler Media’da müşteri ilişkilerinde başladı.
BURAK ÇUKUROVA
Omsam Omak Genel Müdür. Bilgi Üniversitesi İşletme mezunu.Pazarlama MBA'i yaptı. Aile şirketinde dış ilişkiler departmanında çalışarak başladı.
BURÇİN KARGIN
Kargın İnşaat Yönetim KuruluÜyesi ve şirket proje geliştirme sorumlusu. Akdeniz Üniversitesi EndüstriMühendisliği Bölümü mezunu. Boston Suffolk Üniversitesi'nde MBA yaptı. Aile şirketinde çalışarak işhayatına giriş yaptı.
CAN ADİLOĞLU
ETS Eser Yönetim KuruluBaşkanvekilliği ve uluslar arası arenada iş geliştirme sorumlusu. İTÜ İnşaat Bölümünü bitirip,master’ını Berkeley Üniversitesi’nde inşaat yönetimi üzerine yaptı. İş hayatına aile şirketinde başladı.
CELAL BEKTAŞ
CBS Bilişim Sistemleri CEO'su. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji mezunu. Aile şirketinde çalışarak başladı.
CEM ADİLOĞLU
ETS Eser Yönetim Kurulu Üyesive Bilgi İşlem Müdürü. Bilkent Üniversitesi BilgisayarMühendisliği bölümü mezunu. İş hayatına aile şirketinde başladı.
CİHAT ÖZYURT
Aymar Pazarlama Direktörü. Koç Üniversitesi Ekonomi mezunu. Aile şirketinde satış departmanında çalışarak iş hayatına giriş yaptı.
DENİZ BOYDAK
Serko Tekstil Ortaklar Kurulu Üyesi. Bilkent Üniversitesi İşletme mezunu. Aile şirketinde iş hayatına başladı.
EDA POLAT
Polat Enerji Rüzgar EnerjiProjeleri Finansaman sorumlusu. Brown University mezunu. İş hayatına Finansbank'da malianalist olarak başladı.
EDA SÜRMELİ
Sürmeli Oteller Yönetim KuruluBaşkan Yardımcısı. Porstmoth Universty İşletmemezunu. Yurtdışı stajının ardından aileşirketinde çalıştı.
ELDEM ESEN
Esen Plastik Finansman, Satınalma, Reklam ve Tanıtımdan sorumlu YKÜ. Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdikten sonra Amerika'da İşletme eğitimi aldı. İş hayatına 2003 yılında aile şirketinde başladı.
EMRE FATİNOĞLU
Fatinoğlu Holding&Sanica Banyo AŞ Finans Müdürü. Philadelphia Drexel Üniversitesi'nde işletme eğitimi aldı. İş hayatına bir ay önce başladı.
ERTUĞRUL BELEN
Sihir Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi. Universty of Wisconsin'da finans ekonomi eğitimi aldı. New York'taki GM'de finansal analist olarak başladı.
EVRİM ARAS SAĞIROĞLU
Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü mezunu. Aras Cargo'da stajyer olarak ilk iş hayatına başladı.
FAİK ULUTAŞ
Mensa İcra Kurulu Başkanı. Bilkent Üniversitesi Bankacılık Finans bölümü mezunu. Şu anda yurtdışında bulunan bir üniversitenin yönetim bilişim sistemleri yüksek lisans eğitimine online devam ediyor. Aile şirketinde profesyonel iş hayatına başladı.
FAİL ALİ YEŞİL
Dema Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı. Bilgi Üniversitesi İşletme mezunu. Aile şirketinde başladı.
FİLİZ AKKANAT
Beyteks Genel Müdür Yardımcısı. Yeditepe Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler mezunu. Aile şirketinde başladı.
GAMZE DİNÇKÖK
Akenerji Finans Koordinatörü. Harvard Üniversitesi’nde ekonomi ve psikoloji eğitimi aldı. Amerika'da Global Securities'de finans brokerı olarak ilk iş hayatına başladı.
GAMZE GÖRÜR
Kafsan Endüstriyel Kaplamaları Genel Müdürü ve şirket ortağı. İstanbul Üniversitesi İşletme mezunu. Ayrıca finans alanında sertifikası olan Görür İngilizce ve İtalyanca biliyor. Aile şirketi olan Görürsan Makine'de finans departmanında çalışma hayatına başladı.
GÜLÇİN ARSLAN
Arbella Makarna Dış Ticaret Müdürü. Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. İş hayatına Kanada'da yabancı bir şirkette başladı.
GÜLDEN GÜRAL
Kütahya Ambalaj yöneticisi. Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkileri mezunu. Boston Üniversitesi'nde pazarlama masteri yaptı. Farklı sektörden bir şirkette ihracat ve pazarlama alanında çalışarak başladı.
HAKAN BOR
Şeker Piliç İleri İşlem ve Değer Katanlar Direktörü. Bilgi Üniversitesi İşletme mezunu. İş hayatına bugün de çalıştığı aile şirketinde başladı.
İLYAS BOYDAK
Boydak Dış Ticraet Pazarlama Müdürü. Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu. İş hayatına aile şirketinde başladı.
İREM KEFELİ
İbrahim Kefeli Yönem Kurulu Üyesi ve ortağı. Bilgi Üniversitesi İşletme mezunu. Üniversite hayatı boyunca yine aile şirketi olan Bisse'de çeşitli görevlerde bulundu.
KAAN BOR
Şeker Piliç Zincir Marketler Satış Direktörü. Beykent Üniversitesi'nin ardından San Diego State'de yüksek lisans yaptı. İş hayatına aile şirketinde araştırma ve geliştirme yöneticisi olarak başladı.
KAAN BOYNER
Dore Group CFO. New York Üniversity Ekonomi ve Bilgisayar Mühendisliği mezunu. Columbia University Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans derecesi. Morgan Stanley Yönetim Analisti.
KADİR BÜYÜKHELVACIGİL
Helvacızade Yönetim Kurulu Üyesi. Fatih Üniversitesi Çevre Mühendisliği mezunu. Selçuk Üniversitesi'nde Toplam Kalite Yönetimi Yüksek Lisansı yaptı.Üniversite bitiminden sonra Cargill'de staj yapmış. İlk iş deneyimi ise aile şirketinde oldu.
MARTINE DE ANDRIA
Arkasair Genel Müdür Yardımcısı. Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü mezunu. 2001 yılında Arthur Lafont&Fils'de çalışarak başladı.
MERT ORUÇ
Oruçoğlu Termal Resort Yönetim Kurulu Başkanı. Bilkent Üniversitesi MYO Ticaret ve Yönetim Bölümü mezunu. 3 yıl önce aile şirketlerinden biri olan Oruçoğlu Yem Sanayii'nde çalışmaya başladı.
MAVHİBE NUR HİDAYETOĞLU
Hertz Türkiye Genel Müdürü. İşletme mezunu.Aile şirketinde başladığı iş hayatını aile şirketinde sürdürüyor.
MURAT ŞAHİN
Şahinler Şirketler Grubu As Başkanı. Şirketin turizm yatırımlarıyla ilgileniyor. İstanbul Üniversitesi İktisat mezunu. San Diego State'te turizm üzerine master yaptı.San Diego Del Corenado'da 1 yıl çalıştı. Ardından Türkiye'ye dönüp 6 ay Crown Plaza'da görev yaptı. 2004 yılından bu yana aile şirketinde çalışıyor.
ONUR ÖZKUL
Kula Yağ Genel Müdürü. Uludağ Üniversitesi İktisat mezunu. New York University İşletme Bölümünü bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi’nde pazarlama master’ı yaptı. 1996 yılında reklam ajansında çalışarak başladı.
OSMAN GÜLDÜOĞLU
Gülsan Gıda Dış Ticaret Müdürü. Bilkent Muhasebe Bilgi Sistemleri mezunu. İngilizce ve Fransızca biliyor. 2003 yılında aile şirketinde çalışarak başladı.
OYLUM TALA ALTUN
Tour Orange Genel Müdürü. İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Oxford Polytechnic'de çeşitli sertifika programlarına katıldı. İş hayatına liseyi bitirdikten sonra rehberlik yaparak başladı.
ÖZGÜR KURŞUN
Orjin Group Yönetim Kurulu Üyesi. Amerikan Üniversitesi İş İdaresi mezunu. Hugo Boss'un New York'taki yönetim binasında ilk iş hayatına başladı.
SEDA SÜRMELİ
Sürmeli Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi. Londra'da Ekonomi eğitimi aldı. Aile şirketinde çalışarak başladı.
UĞUR FATİNOĞLU
Fatinoğlu Holding&Sanica Banyo AŞ Dış Ticaretten Sorumlu YKÜ. Beykent Üniversitesi Mimarlık bölümünü bitirdikten sonra aynı üniversitede master yaptı. 1 yıl Amerika'da San Diego Üniversitesi’nde dil eğitimi aldı. Amerika'da okuduğu sıralarda geçimini sağlamak amacıyla işporta tezgahında t-shirt sattı.
ZEYNEP KÖKSAL
Pet Holding Yönetim Kurulu Üyesi. Ottoman Life bünyesinde satış, pazarlama ve halkla ilişkiler görevlerini yürütüyor. Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü mezunu. European Business School'da girişimcilik master’ı, Webstre Universtiy'de MBA yaptı. İş hayatına aile şirketinde başladı.
Kaynak: Hürriyet