Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Şarkılar ve yalan

Başlatancleopatra81Tarih07/05/2004 14:47:29Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye17 yazı
Şarkı sözlerinin en çok barındırdığı konu tartışmasız 'Aşk'olsa gerek.Bana göre yine ilk sıralarda 'yalan' konusu da yer almalı.Ne çok şarkı vardır içinde 'yalan' kelimesini barındıran.Bi şarkı sözü''...seni tüm yalanlardan daha çok seviyorum...''diye geçer.Yalan sevilebilir mi?Sanırım asıl anlatmak istediği 'her insan yalan söyler fakat ben seni o kadar çok seviyorum ki;sana yalan söylemem.Bütün o pembe-beyaz-siyah yalanlara değişirim sana olan sevgimi...'demek olmalı.
Niçin yalan söyleriz?Karşımızdaki insanı bişeylere inandırmak için.Malum,güven hayatımızın her safhasında en otorite sahibi duygudur...Herhalde en çok güvenilmek için yalan söyleriz. Şimdi de aklıma yine çok duyduğumuz bi cümle geldi,birileri demiş ki; 'Yılandan korkmam yalandan korktuğum kadar!' Vay bee...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye1236 yazı
"YARIM DOĞRU, EN MÜTHİŞ YALANDIR"
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye1236 yazı
cleopatra81

10/05/2004 : 16:08:48
--------------------------------------------------------------------------------

YARIM DOĞRU YARIM DOĞRUDUR :) YANİ YARIM YALAN DA DİYEBİRLİRİZ.BİR KÜÇÜK YALAN LEKESİ BÜTÜN DOĞRUYU TAHTINDAN EDEBİRLİR Mİ?

Üye1236 yazı

Yarım doğru meselesi ile küçük bir yalan konusu birbirinden farklı niteliktedir.
Bir gerçeğin kırpılarak veya montajlanarak başka bir şekle dönüştürülmesi mümkündür. Kaynağında doğru bilgi içerdiği için yalan olduğu farkedilmez bile çoğu kez. Hem kişileri hem toplumu manuple etmek amacıyla sıkça kullanılan bir yöntemdir.

Diğer konuya gelince küçük bir yalanın doğruyu lekelemesi meselesi... Yalan söylenen kişinin küçük bile olsa yalandan dolayı söyleyen kişiye güvenini yitirmesi ile ilgili bir şeydir.

Sözlerin içeriği kadar onların çıktığı ağızların da önemi vardır.

Tarihte çok örneği var...

zaman sıkışık. aslında çok uzun bir konu. keşke diğer arkadaşlar da bu konuya katılım gösterseler. Devam etmek dileğiyle.

Yeni Üye17 yazı
ASLINDA BAZEN GİZLİLİKLE,YALAN SÖYLEMEYİ KARIŞTIRIYOR MUYUZ?BİZİ İLGİLENDİREN KONULARDA İSTEDİĞİMİZİ ANLATIP ANLATMAMAKTA ÖZGÜRÜZ...Bİ ARKADAŞIM BANA;'BİR ERKEĞE DAHA ÖNCE KAÇ İLİŞKİSİ OLDUĞU SORULSA GERÇEĞİ SÖYLER DEDİ.AYNI SORUYA KADININ VERECEĞİ CEVABI 2 İLE ÇARP...'TABİ BURDA GİZLİLİK DEĞİL YALAN SÖZKONUSU.
'BİR İNSANA ÇOĞU ŞEYİNİ ANLATIRSAN,KARTLARI AÇIK OYNAMIŞ OLURSUN,YANİ KAYBEDERSİN'DEMİŞTİ BİRİ DE. SON SÖZÜM GİZLEMEK YANLIŞ DEĞİL,YALAN DA DEĞİLDİR

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye1236 yazı
Bir erkeğe daha önce kaç ilişkisi olduğu sorulduğunda vereceği cevabı 2'ye böl.. :)

Gizlemektense gizlemememi gerektirecek bir şeyi yapmamaya çalışırım. Bu öncesinde 2 kere düşünmeyi gerektiriyor her hareketin.

Benim için geçerli bir sebebi varsa yaptığım bir işin, ve ben buna inanıyorsam başkalarının eleştirmesi ve yargılaması beni çok rahatsız etmez. Çünkü baştan bilmek en azından tahmin etmek gerekir sonuçları. Buna göre karar vermek gerekir davranışlara. Gerçekten pişman olmuşsam daha önce yaptığım bir şeye ilgili kişiye pişmanlığımla birlikte söylerim yaptıklarımı. Gizlemek gerekmez. Tabi herşeyimi herkese anlatırım sonucu çıkmasın bundan. Ancak konuyu ilgilendiren kişilere söylerim. Başkalarından gizlediğim anlamına gelmez bu. Bşkalarını ilgilendirmez sadece.

Yeni Üye17 yazı
Nasıl gözden kaçırmışım!Tabiki erkeğin cevabını 2'ye böleceksin...
Her yalan gerçekten bi gün ortaya çıkar mı? Bunun çok önemi yoktur belki ama yalan söylerken genellikle kişi o yalanın sanki hiç ortaya çıkmayacağını düşünür.
Bi şarkının sözleri; yalan söyle kandır beni
yalanlara inandır beni
gece olsun güneş doğsun
inanmama bir sebep olsun...
Öyle zamanlar oluyor ki;bazı sözlere öyle çok inanmak istiyoruz ki,sadece ufak bi sebep arıyor,inanmak istediğimiz sözleri kabullenmeye çalışıyoruz.İçinde yalan bulunan dialoglarda en acı sahnelerden biri bu olsa gerek...

Yeni Üye17 yazı
İnsanlara duymak istemedikleri şeyleri,onları üzmemek için söylememek;nekadar içinde iyi niyet barındırsa da iyi değildir bana göre...Elbetteki çok zor durumlarda yalan gerekli.Karşımızdaki insanı ilgilendiren şeyleri duyması gerekli mi değil mi diye tabiki kararı da biz veremeyiz.Çocukken okuduğumuz masallarda ne güzel beyaz atlı prensler vardı..İnsanların bilinçaltına öyle yerleşmiş ki;sanki bi gün öylesi kusursuz insanla tanışacaklar :) 'hayatımın erkeği,hayatımın kadını,beyaz atlı prensimeş ruhum'gibi kafamızda belirlediğimiz,kusursuz,çok iyi,bir ömür aşık olacak ve en ilginci bi gün karşımıza çıkacak olan o prensler,kraliçeler,prensesler...Sonra ilişkilerimizde de bilinçsizce masallardaki gibi kusursuz insan olmayınca da yeniden prensini bulamadığını sananlar...Adı üstünde masal...Lütfen masallardaki yalanları benimsemeden,psikolojimizi olumsuz yönde etkilemeyelim.Aman haa!...

Üye1122 yazı
Yalanlar insanın vijdanını sızlatmıyor ve sonunda söylediği yalanlara insan kendiside inanmıyorsa problem yoktur. Ama söylediğimiz yalanlara kendimizde inanırsak bu da mümkün. Peki ya gerçekten kendimize dürüst olabiliyor muyuz? Kendimiz ne istediğimizi bilebiliyor muyuz? İnsanın söyleyebileceği en büyük yalan kendine söylediği yalandır. Bu yazıyı okuyan herkesin bunu düşünmesini istiyorum. Gerçekten kendimize dürüst müyüz? Artı yalan söylediğimizde bu bize manevi bir huzur, haz verecek mi? Yalan söyleyerek mutlu olabilecek miyiz?

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Bankacylyk-Finans
Üye1236 yazı
"Mutluluk veriyorsa yalan söylenir"
Öyleyse mutluluk veren uyuşturucuların kullanılması da doğrudur.?

Üye1236 yazı
Allah kimseyi sapıttırmasın. Uyku ile ilgili bir problemim de yok çok şükür. Akşamdan 3-4 saat yeterli oluyor.

Uyuşturucu geçici mutluluk verir. Zaten psikolojik bağımlılığın sebebi budur. Kimyasal bağımlılık yönü konumuzun dışında. Tüm bağımlılık yapan maddeler 'yoksunluk' hissi sebebiyle kullanılmadığında bağımlının mutsuz olmasına sebep olur. ve zaten bu herkesçe malum konu üzerinde neden tartışıyoruz anlayamadım.

'Yalan' bu yönüyle uyuşturucuya benzer. sonsuza kadar sürecek bir yalan olduğuna inanmıyorum. Gün gelir gerçekler çıkar ortaya. İşte o zaman Üzmemek için yalan söylediğin kişiyi 2 kat fazla üzmüş olursun.

Cocaine konusuna gelince sanırım sapla saman ciddi manada birbirine karışmış. Ama karıştıranın ben olmadığım kesin!

Kokoin zaten uyuşturucu değildir! Narkotik ajanlar arasında 'UYARICILAR' başlığı altında incelenir.(kafein, nikotin vb gibi) Bu nedenle kokoin mutluluk vermez. Mutlu edici durumu daha yoğun yaşatır. Etki süresi (30 dk.yı geçtiği nadirdir) boyunca algıların daha açık olmasını ve bağımlının kendini daha enerjik hissetmesini sağlar. Fakat bu bir günlük enerjinin hızla çekilerek bir saatte kullanılması gibidir. Bağımlı çok kısa bir süre sonra yıkım yaşar.

Üye1236 yazı
örneklere takılmayalım. konu dışına çıkmayalım. örnek mi önemlidir, asıl konu mu?
kokoin uyuşturucudur veya değildir. kokoine uyuşturucu denmesi basit bir avam hatasıdır. bilimsel olarak kokoin bir bağımlılık yapan bir uyarıcıdır, uyuşturucu değil. önemli olan bu mu yoksa yalanların uyuşturucular gibi insanı kısa süreli iyi hissetmesini sağlayıp ardından büyük bir yıkıma uğratmaları mı?

Yeni Üye17 yazı
Bir insanın yalan söylediğini anlayabilir misiniz?Nasıl?
Mimikler,davranışlar,kekeleme olup olmadğı kontrol edildiğinde hepimiz bazı yalanları farkedebiliriz.(Cevabın bi kısmında katkım olsun...)Çoğunlukla da kendimizin söylediği yalanların benzerlerini yakalarız sanırım.
Bir soru daha:Erkeklerin ve kadınların ilişkilerinde en çok söyledikleri yalanlar neler?Selamlar

Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mimmanagement
MASALLAR-GERCEKLER-YALANLAR
Çocuklar; manipüle edilmemis olduklari icin saftirlar, berraktirlar. Yaslandikca safliklarini, berrakliklarini kaybederler. Yani kötülesirler.
Egitim; insanlari, insanligindan alip-***üren, insan manipule sistemidir.
Sen kücüktün, saftin, berraktin,okuduğun masallardaki beyaz atlı prensler inanirdin. Simdi ama sen (sorry senin nezdinde tüm insanlara hitap ediyorum) ne berraksin, ne safsin ve ne de o beyaz ata inaniyorsun. O beyaz at gelse önüne, baslarsin sorgulamaya..en sonunda o at, essek olur önünde..
Hayatımın erkeği,hayatımın kadını,beyaz atlı prensim eş ruhum diye aradigin insani, o kadar parcalarsinki, sorgu-cevap kistasinla..geriye ancak ondan zerrecikler kalir. Arkadas arayanlar ilanlarina bak ve gör...!
"Kafamızda belirlediğimiz,kusursuz,çok iyi,bir ömür aşık olacak ve en ilginci bi gün karşımıza çıkacak olan o prensler,kraliçeler,prensesler...
Sonra ilişkilerimizde de bilinçsizce masallardaki gibi kusursuz insan olmayınca da yeniden prensini bulamadığını sananlar"
Diyorum ya, insanlar haddinden fazla düsünüp-yazip-konusurlarsa, düsünülen, konusulan ve yazilan sey, ortada kalmiyor ve yok oluyor.
Biz, bizim mutlulugumuzun en büyük düsmaniyiz.
Biz, bizi mutsuz ederiz, kimse etmez..
Elster Villar " "insanlar, istemedikleri seyleri isterler"

:) :(

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sigortacy
Yeni Üye2 yazı
selam ben aranıza yeni katıldım
:) :(

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sigortacy
Editör498 yazı
Yalanı bilmem ama benim favori özdeyişim..HER ZAMAN DOĞRUYU SÖYLE AMA HERKEZİN YANINDA DEĞİL.
Ali GÜLCÜ

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Di?er
Yeni Üye52 yazı
yalanin buyugu, kucugu,beyazi, aki, karasi olmaz sonucta yalan yalandir. Yalan soylediysek ve birgun gercekler ortaya ciktigi zamanda herseyde oldugu gibi bununda sonuclarina katlanmak zorundayiz zaten baska sansinizda olmaz

Yerleşim Türkiye / AydinMeslek Di?er