Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Türkiyede İlk Yaptım, Size De Yarasın

BaşlatanMaestrooTarih14/07/2008 02:20:33Yorum48

İlk mesaj
Yeni Üye22 yazı
Öncelikle sitede dolaşırken, insanların fikirlerini çok ta açık birbiriyle paylaşmadığını birbirlerini msn ya da özel görüşmeye çağırarak, sitenin kuruluş amacına ve işlevine aykırı davrandıklarını düşünüyorum.

Herkes fikrini açık açık yazmalı ve herşey burada şeffaf olmalı.

Benim hayata geçirdiğim fikirde daha önce Türkiye de yapılmadı diye biliyorum. Bursada şu an 6-7 işletme (fırın) ile çalışmaya başladım bile.

Fırınların kullandığı beyaz hışır poşetler fikrin asıl çıkış noktası. Şu an baskılı poşet maliyetleri çok yüksek ve fırınlar sürekli bu meblaları ödemek zorunda. Bu meblanın üretim aşamasında fiyatı düşürmenin imkanı yok çünkü hammadde faturalı ve sınırlı sayıda üretivinin eline geçiyor. Benim yaptığım ise üretim esnasında poşete müdahale etmek. Olayı uzatmadan konuya geçeyim. Ekmek poşetlerinin üzerine reklam alıyorum arkadaşlar. 150 kg=25000 adet poşete tekabul ediyor. Her gün evlere giren temel gıda maddesi ekmeğin koyulduğu poşetlere firmalar kendi isimlerini sloganlarını ve telefonlarını yazdırıyor. Böylece poşetleri reklam ücretlerinden dolayı fırına daha ucuza verebiliyorsunuz. Dediğim gibi Bursa da 6-7 fırına reklamlı olarak poşetlerini teslim ettim. Bu durumdan fırıncılar da reklam verenler de memnun.

İlgilenen olursa bu konuda yardımcı olabilirim. Herkese bol şans....

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
48 yorum
Yeni Üye22 yazı
Siz de yapmak isterseniz, yardımcı olurum. Bu işin matematiği var maliyet hesapları var. Bunları paylaşırım. Eğer reklam vermek istiyorsanız yine yardımcı olurum. Bu arada tüm fırınlar aynı tip beyaz poşeti kullanıyor.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye22 yazı
Fırın reklamını alt tarafa alıyorsun üst tarafta bir sürü boş yer kalıyor.. Buraları iyi bir tasarımla reklam veren firmanın bilgilerini yazıyorsun. Bu sitede resim eklenebiliyorsa poşet tasarımlarını göndereyim...

Yeni Üye22 yazı

resim nasıl ekleriz?

Yeni Üye22 yazı
sanırım bu resimler yeterli dahası da mevcut

Yeni Üye22 yazı
bu arada adamların reklamını da beleşe yaptık resimlerle :))))

Yeni Üye22 yazı
Sen işi farklı tarafından ele aldın tabii akin. Sen bu işten para kazanmak değil reklamını yapmak istiyorsun. En başta şunu söyliyeyim ben fırına da poşetleri bedavaya vermiyorum. Ama sen verecem diyorsan ki bence verme çünkü 650-700 ytl lik birşeyi türkiyede bedavaya vermenin adı bence biraz saflık olur. Dediğim gibi bu işin maliyet hesapları ve üretim kısmı var. Sadece firma olarak kendin bu reklamını yapma işine soyunacaksan maliyeti seni ezer. Dediğim gibi fiyatlar minumum 600 ytl. Bir daha düşün para problem değil ben bu organizasyonu birkaç kişiyle yaparım dersen de tekrar yardımcı olayım....

Yeni Üye1 yazı
Selam,
Maestroo fikrin gayet güzel,ve uygulamaya geçirebildiğin içinde tebrikler.
Maliyet hesaplamaları hakkında yardımcı olmanı rica ediyorum.
Yani bu iş için gereken para ,gider gibi konular hakkında bilgi verebilirmisin?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye281 yazı
Merhaba Maestroo . Fikir gerçekten çok güzel yaygınlaştığı zaman oldukça etkili olacak bir proje. Eğer mümkünse maliyetler konusunda bilgi almka isterim .

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye22 yazı
Maliyet Hesaplarını Bursa Piyasasından Vereyim ;

Baskılı poşet basımı minumum 150 kg= 25.000 adet

Gider :

150 kg poşet basim ücreti : 600 ytl
Klişe ücreti ( İki renk ) : 80-90 ytl

Gelir :

Fırın poşet alış fiyatı : 2 ytl 0,75 ykr (1 kg ) ( Bu kısım isteğe bağlı )
Gerisi reklam gelirleri (Bu kısım da isteğe bağlı )

Yeni Üye22 yazı
İş kendini döndürür aslında, iki iş yaparsın onun için de 1000 ytl yetecektir. Sonra her yaptığın işi kazandığın parayla döndürürsün.

Yeni Üye22 yazı
Poşetin iki yüzü minumum 4 reklam alabiliyor. Boyut olarak ta tatmin edici reklamlar. Poşetin üzerinde bulunmak 200 ytl den başlar. Bu dört alanı maksimum kullanmak isteyen birine, fiyat konusunda yardımcı olursun...

Yeni Üye22 yazı
Bu arada senin fırına verdiğin fiyat sana kalmış. Sen arada olmazsan fırının baskılı poşet üretim firmasına ödeyeceği miktar, minumum 600 ytl

Yeni Üye41 yazı
selam.
bir bursalı olarak gurur duydum dogrusu böyle fikirlerin paslasılması ne güzel bursada sen öncu oldun baska illerde baskaları
yapar umarım herkezin işlerinde basarılar..
dantel dantel işlenir hayat.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Üye281 yazı
Maestro verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu iş yaygın biçimde yapılır ve iyi bir organizasyon yapılırsa uzun vadede oldukça karlı bir iş haline gelebilir. Tekrar teşekkür ederim

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye22 yazı
Hayır program yazma konusunda bir web sitem yok

Yeni Üye22 yazı
rica ederim arkadaşlar

Yeni Üye42 yazı
selamlar maestroo, sistemin gerçekten uygulanabilir ve son drece orjinal. Ancak kafama takılan husus; fatura olayını nasıl hallediyorsun?Hammadde faturalıysa baskı fabrikası da faturalı vermek durumunda olsa gerek. Bu faturayı direk fırına kestirdiğini varsaysak dahi reklam veren firma fatura isteyecektir ve şahıs olarak fatura kesemediğimize göre bu sorunu nasıl aşabiliriz? Teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye22 yazı
Bir reklam ajansı ile anlaşabilirsin, tanıdık. Reklamcılardan da K.D.V. ücretini iste.

Yeni Üye13 yazı
dahiyane bir fikir,ilk kez burda karşılaştım böyle bir şeyle. tbrklr.

fikrinizi paylaştığınız içinde ayrıca tbrklr

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ö?renci
Üye195 yazı
Bu platformda ilk defa bu kadar ayakları yere basan bir fikir okudum gerçekten çok güzel . Hele birde organize olup yurt genelinde büyük ulusal firmalardanda reklam alınabilse çok daha verimli olabilir. Ama çok ciddi bir organizasyon gerekir. Genede herkesimin kazanacağı bir proje. Fırıncı kazanıyor. Reklam veren kazanıyor. Aracı kazanıyor.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Yeni Üye2 yazı
maestroo, bir fırının aylık poset ihtiyacı ne kadar?
colllopsxx

Yerleşim Türkiye / SynopMeslek Yleti?imci
Yeni Üye8 yazı
Selam maestroo öncelikle kolay gelsin hayata geçirebildikten sonra güzel fikir ama küçük yerleşim yerleri için ne kadar ilgi çeker bilemem en azından benim gibi küçük ilçelerde oturanlar için.Ayrıca ben birde şunu anlamadım.Bu işi nerde nasıl yapıyorsun herhangi bir alet edavat varmı tasarımları nasıl basıyorsun poşet üzerine?Birde reklam toplamak için epey dolaşman ve anlatana kadar epey dil dökmek gerekecek...
live

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Turizm
Yeni Üye65 yazı
Mükkemmel tek kelimeyle hemen organizeye başlıyorum hakkımızda hayırlısı :)=
Emre

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye3 yazı
dostum tebrikler enteresan bi fikir.yardımcı olmanı isterim.ana hatlarıyla bilgilendirsen özelden yazışabilirmiyiz bana özelden dönersen sevinirm
izzet

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Yeni Üye7 yazı
Çok ilginç yaw;
1 saatir birçok konu okudum 2milyarla iş kurmak isteyenler, 5 milyar sabit gelirli iş isteyenler, 4 milyar maaşla iş arayanlar, 81 ilden ortak bulup yine 81 ile mağaza açmaya kalkanlar, buradan kredi dağıtanlar. Arkadaşlar siz ticaretin anlamından haberiniz yok herhalde. Kolay para kazanma işi bitti (Zaten hiç olmamıştıda) Benim maddi noktada takılınca yardım edecek birçok destekçim olmasına rağmen çok korkarak işe başladım. Yaşım 29 çok şükür durumum da iyi. Ama görüntü olarak 40 yaşlarındayım kalbim kırmızı alarm veriyor. Böbreklerimde arıza var, deprosyon tedavileri gördüm birkaç hap kullanıyorum. Yani patronluk sizin sandığınız kadar kolay değilki bakkaldan alıveresin. Adam 100 milyarım var napayım yazıyor millet ortaklık teklifi ediyor. Acaba 100 milyarı olan bunlara güveniyormuki. Ben ortaokul 2 den sonra girdim ticarete imalatçılığından, muhasebesine, pazarlamasına, hammallığına varıncaya kadar hepsini yaptım. 20 yıldır tanıdığım biriyle ortaklık yaptım 2 sene imanım gevredi. Şimdi birçok yerden ortaklık teklifi gelirken aman illallah diyorum ama siz şuracıkta ortak oluyorsunuz. Ben bu siteye bir otel projesi için girmiştim ama sanırım zaman kaybediyorum

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ymalat
Üye194 yazı
Güzel bir fikir.Almanyada da birisi köşe yazarları köşesi gibi yapmış.Şu anda faal 200 köşe yazarı poşetlerin üzerine günlük olayları yazıyorlar.Yani bi nevi gazete yaratmış.Poşetin belirli yerlerinede reklam almış.Amaç burada sabah ekmeğini alan hem bir nevi gazete okumuş olacak.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye10 yazı
maestro bu konu hakkında senden daha detaylı bilgi almak istiyorum
martiinn_06@hotmail.com
05454515955
bi şekilde görüşmek isterim senin varsa tel ben ararım seni teşekkür ederim
....

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
Üye135 yazı
[quote]Yazıyı gönderen - pcked
ben kolay kolay fikir beğenmem ama bence senin bu fikrin çok güzel.

:))) bi sürü yeni iş fikrinde bunu yazıyorsun kardeş. nedir bu bi tür yeni taktikmi alemsini valla :)

Yerleşim Türkiye / ErzurumMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
Maestroo merhaba projen ilgimi çekti.Bu iş burda yapmak isterim.Poşet ebatları nasıldır.
Bana nasıl yardımcı olursun.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Muhasebe
Üye284 yazı
Tebrik ederim, çok güzel bir fikir, bursada tuttuysa bu senin kişisel başarındır. Gerçekten canı gönülden tebrikler.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret