Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Bağımsız Alternatif Enerji

BaşlatanasilkanbarborosTarih24/04/2014 02:25:44Yorum25

İlk mesaj
Yeni Üye36 yazı
Bağımsız Alternatif Enerji fikrime mühendislik destek ve ya sermayeder ortak arıyorum

Makine sistemi mevcut temel hidrolik ve pnomatik kurallarla çalışmaktadır.yatırım yapmayı düşünen biri teknik resimler üzerinden sistem hakkında kolayca bir fikir sahibi olabilir........yatırım yapıp yapmama konusunda

fikrimin artıları

* Mevcut yerli teknolijilerle uygulanabilir.

* örneğin bir rüzgar türbinininde rüzgar yoksa üretimde yoktur(bağımlı alternatif)benim projem de kullanılan kaynak sürekli,kontrol edilenilinir, ölçülenebilinir olarak mevcut(bağımsız alternatif)

* Karbon salınımı sıfır,cevre ve görsel kirlilik yok

*Demonte taşınılabilinir

* ilk yatırım maliyeti aynı ölçekte ki örneğin bir hidro elektrik santrale göre 10/1 oranında

* kulllanılan parçaların bir çoğu seri üretime uygun ve kolay bulunan materyellar

* Enerji de yatırımı değerlendirmek için alandan elde edilen enrji miktarı sorgulanır .bu projede kule yapılanabilirlik nedeni ile yükseklikte hesaplanıyor.aynı alanda kule adetince verimlilik

genel olarak sunumlarda söylenebilir ya da saklanması gereken şeyler vardır..ilgilenen yatırımcılar olursa fazla esrarengiz tavırlara girmeden ve elimi zayıflatmadan samimi cevaplar veririm...

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
25 yorum
Yeni Üye56 yazı
Merhaba,

Konu ile ilgili özel mesaj atabilir misini? Konu ile ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye36 yazı
gatech mesajı gönderdim.....

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye36 yazı

konu aktif ..ÇOK FAZLA MİKTARDA MADDİ YATIRIMA İHTİYACIM YOK......ASIL İHTİYACIM OLAN ZATEN PROTOTİP OLARAK HAZIR OLAN MAKİNEYİ EN İY DERECEDE TİCARİ BİR DEĞER KAZANDIRACAK ENERJİ...İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ(HİDRO BARAJ VE SANTRAL ALANINDA BİLGİ SAHİBİ)......MAKİNE MÜHENDİSİ(HİROLİK PNOMATİK AMPRİK FORMÜLLER ÇÖZEBİLECEK).......ZATEN MEVCUT OLAN BİLGİNİZLE HEM İLGİLİ ALANINIZDA DİKKAT ÇEKEBİLECEK BİR PROJE ,HEM ÇOK CİDDİ KAR LAR ELDE EDEBİLİRSİNİZ..............

Üye146 yazı
Merhaba,

Projenizle ilgili size mail attım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye16 yazı
bilgi alabilirmiyim...

Yerleşim Türkiye / Mu?Meslek Ö?renci
Yeni Üye36 yazı
SAYGILAR .KONU AKTİF..

SİSTEM HİDROLİK PNÖMATİK ESASLI YENİ BİR ALTERNATİF ENERJİ ÜRETİM TEKNİĞİDİR.BAŞLI BAŞINA YENİ BİR TEKNİKTİR..KENDİ İMKANLARIMLA YAPTIĞIM İLK PROTOTİPİN TİCARİ DEĞERE DÖNÜŞTÜRÜLEBİLECEK MÜHENDİSLİK İMALAT TASARIMIDIR..YATIRIM DESTEĞİ ARAYIŞIM BUNUN İÇİNDİR.

*KESİNLİKLE YABANCI BİR ÜLKEYE TANITMAK SATMAK İSTEMİYORUM...
*BU GÜNE KADAR ÇOK FAZLA BİLGİ ALIŞVERİŞİ VE ARAŞTIRMA YAPTIM VE BU KONUDA ÇOK İNSANLA TANIŞTIM..YİNE DE KATMA DEĞER OLUŞTURACAK HERKESE ZAMAN AYIRIRIM .

Üye146 yazı
Projenize güveniyorsanız Türkiyede Ulusal enerji alanında iş yapan büyük sermaye grupları var onlara danışabilirdiz. Ve dediğiz gibiyse size çok cazip teklifler sunup kolay sermaye bulurdunuz kanısındayım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye36 yazı
RAKBULUT...gerçi bu konuda birebir konuştuk ben yine de burada da belirteyim...

ben kosgeb -tübitak -kalkınma ajansı gibi teşvik veren kurumlarla proje için görüştüğümde akademik bir kimliğim olmaması,ticari geçmişim ve işletmem olmaması gibi nedenlerle hibelerden faydalanamadım...elbet benim şartlarımda olupta bu kredi ve hibelerden faydalananlar bi şekilde olmuştur ki olduğunu biliyorum .

bireysel yatırımcılar ise akedemik kimliği dert etmekle birlikte,bu projeyi tamamen bitmiş şekilde istiyorlar ki sizlerden de aynı fikir de olanlar var dır.
ama dostlar böyle olmuyor...ben aklıma gelen bir fikri geliştirdim mesai harcadım olumlu veriler model ve prototipler elde ettim ama bunların hepsi benim gücümün yettiği kadardı...şimdi bu ürünü ticari bir değere kavuşturacak bir organizasyon için destek arıyorum....ki böyle de olması gerekiyor çünkü bu işlerle uğraşan herkes hazır bekliyor sıfır risk yatırımcı değil komisyoncu ...GİRİŞİMCİ RİSK ALAN DEĞİL ,RİSKİ ÜSTLENENDİR
elbette bu sektöre ilgi fazla ama ilgi oranında bu sektörün en lerine bakarsanız ciddi derece de para ve zaman harcanacak buluş -ar ge-sanayiye uygulana birlik kısmını tamamlamış bir projeden bahsettiğimi anlarsınız..

ticari bir değere dönüştürecek son dokunuş

Yeni Üye40 yazı
Bu forumda belki de sizi en iyi anlayan kişiyim sayın asilkanbarboros. Bilmeyene bu işler dışarıdan çok kolay geliyor. Yok Tübitak'a git, yok Kosgeb'e git, yok Enerji Bakanlığına git, yok büyük firmalara git, yok şuraya yok buraya...Her kafadan bir ses çıkar. Tübitak maalesef siyasi çekişmelerin yaşandığı bir kuruma dönüşmüş. Tübitak'a projesine destek için müracaat eden bu forumda kaç kişi var diye sorsam; bir kişi bile çıkacağını sanmıyorum. Sokaktaki saf kalpli vatandaş orada bilim üretildiğini sanıyor. Siyaset akademisinden farksız olduğunu bilmiyor. Zaten Tübitak'ın yıllardır bu ülkeye önemli bir buluş kazandıramaması Tübitak'ın siyaset bataklığına saplanmış olmasındandır.

Bakın, size 2012 ve 2013 de başımızdan geçen bir dizi zincirleme olayı anlatayım. Bazılarımız Türkiye'de bu işlerin nasıl yürüdüğünü(!) anlasın; anlasın ve millete akıl vermeyi bıraksın diye!..

Yaklaşık 15 yıl süren ( bunun 5 yılı prototiplerin deneme süreciydi ) ar-ge çalışmaları ile Türkiye'nin ilk entegresiyle birlikte Dünya'da olmayan bir kontrol ünitesi geliştirdik. Devletin yetkilendirmiş olduğu bir belgelendirme kuruluşunda sistemin testleri yapılarak CE belgesini aldık. Sistemin sanayi tesislerindeki fevkalade performansından sonra artık devlet kurumlarından birine müracaat etme zamanının geldiğine karar verdik. Amacımız bu sistemi milli ekonomimize kazandırmaktı. Tek gayemiz, sistemin kamu kurumlarında kullanımının önünün açılmasına yönelik alacağımız bir teşvik yazısıydı. Kamu kurumlarında bu sistem mutlaka kullanılmalıydı. Bu, herşeyden önce milli menfaatimiz için elzemdi. Ürün de zaten bunu fazlasıyla hak ediyordu. Ayrıca ürünle birlikte Türkiye entegre ihraç eden; ABD,Japonya,Kore'den sonra 4'üncü ülke olabilirdi. Tabi Rusya ve Çin'in de son yıllarda tümdevre çalışmalarına hız verdiklerini biliyoruz. Her neyse...Biz devletten bu desteği alacağımızdan adımız gibi emindik. Bunun için önce Tübitak'a gittik.Tübitak güç elektroniği laboratuvarındaki araştırmacılara yaklaşık 2 saat brifing verdik. Neticede Tübitak bize, "Siz bu projeyi tek başınıza yapmış ve bir mamul ortaya çıkarmışsınız. Bu ürüne CE belgesi de almışsınız. Projenin başından beri biz olsaydık size destek olurduk. Yönetmeliğimizde size destek olabileceğimiz bir teşvik maddesi bulunmuyor." dedi :-) Ben bu filmi daha önce başka sinemalarda defalarca izlemiştim. Filmin ismi: Bürokrasi nasıl icra edilir?

Baktık ki Tübitak ayrı telden çalıyor; en iyisi biz Enerji İşleri'ne gidelim, dedik. Zaten Enerji İşleri'nin Tübitak'a bizi sevk etmesi de daha mantıklıydı. 2013 yılının Şubat ayında Enerji İşleri Genel Müdürlüğünün ilgili daire başkanlığı ile görüştük. Orada da yine 2-2,5 saatlik bir brifing verdik memurlara. Biz bir araştıralım; buna benzer aynı işi yapabilen dünyada başka bir ürün/ürünler var mı, dediler. Hay hay! Tabi ki araştırın, dedik. Aradan 2 ay kadar geçtikten sonra resmi başvuruda bulunmamız istendi. 1734 numaralı dilekçe ile resmen kuruma başvuruda bulunduk. O gün çocuklar gibi şendik. İşler istediğimiz gibi gidiyordu. Aradan 2 aydan fazla bir süre daha geçti. Nedendir bilinmez, dilekçemize cevap alamamıştık. Telefon ederek dilekçenin akıbetini sorunca dünyamız yine başımıza yıkılacaktı. Telefondaki kişi daire başkanıydı. Aynen şunu söylüyordu: "Biz dilekçelere cevap verme makamı değiliz. Ürününüze de istediğiniz desteği veremeyiz. Filanca derneğe gidin. O dernek size istediğiniz desteği sağlayabilir..."

Bunların bir şaka olduğunu sandım ilkten. Ancak telefondaki kişinin şaka yapar bir hali yoktu. En son, "İyi de ...Bey, o zaman neden bizden dilekçe istediniz? Neden araştırmak için zaman istediniz? Neden 6 aydır bizi oyaladınız? " gibi başı "neden" ile başlayan 6'lı 7'li bastıra bastıra sorduğum sorulara cevap veremeyen memur sinirli bir ses tonuyla telefonu yüzüme kapatacaktı. Nedenini ise daha sonra anlayacaktım.

Olaydan sonra, şimdinin Bilim Sanayi Teknoloji bakanı F.Işık'a bir mail gönderdim. Ardından bir kaç gün sonra beni aradı. Yaşadığımız şeyleri bir bir anlattığım için hemen konuya geçti. Gönderdiğin mail ne anlama geliyor, diye sordu önce. Sınavda ortalığı karıştırmaya ve böylece belki arkadaşının kağıdına bakmaya çalışan öğrenciler sorar ya öğretmenine: "Hocam 3'üncü soruda ne isteniyor?" Aslında soruda ne istendiğini bilir; ama maksadı başkadır onun. Ben de F.Işık'a "Külyutmaz Hoca" gibi cevap verdim: Ne anladıysanız o anlama geliyor vekilim... Ardından ağzından şu sözler döküldü: "Ben, arkadaşlarla konuyu görüştüm. Ürününüze devlet destek olursa tekel olacağınızı söylediler. Sizin için yapabileceğim bir şey yok. Allah yolunuzu açık etsin!" Nasıl yani? Zaten bu ürün tekel vekilim. Bizim tekel olmamız kadar daha doğal ne olabilir? Böyle saçma bir sebep olabilir mi, demeye fırsat kalmadan o da telefonu kapattı.

Artık anladık ki devlet kurumlarındaki yabancı firmaların lobileri, içerideki adamlarıyla bu işleri kendi menfaatleri doğrultusunda yönetiyorlar. Haliyle milli çıkarlarımıza fayda sağlayacak; ancak onların çıkarlarını zedeleyecek ülkemizdeki önemli bilimsel çalışmaları baltalamaya, yok etmeye ya da görmezlikten gelerek buluş sahibini tek başına bırakarak onu yalnızlaştırmaya odaklanmışlar. Her yolu deniyorlar. Siyasi iradeyi de kendi menfaatleri doğrultusunda yönlendiriyorlar.

Bu yaşadıklarımızın devamı da var. Fakat burada bitirmek istiyorum. Ayrıntılı bir şekilde ülkemizdeki bilimsel çalışmaların neden ve nasıl engellendiğini anlatmaya çalıştım. Bu forumu ciddi bir forum olarak görüp bayi ilanı da verdim. Fakat, sözde elektrik tasarruf cihazları ile milleti dolandıranlar ve ayrıca piyasada bilgi kirliliğine de sebep olan bu kişiler ilanımın altına saçma sapan yorumlar yazınca komple kaldırdım. Şu da bir gerçek ki; bu millete de böyleleri gerekiyor. Gerçekten insanımızın önüne faydalı bir şey koyduğunda, armutun sapı; üzümün çöpü, der; kendisine fayda sağlayacak o ürünü almaz. Tasarruf tacirlerinin hiçbir işe yaramayan saçmalıklarına, çarşıda pazarda satılan prizlere, suyun içindeki yararlı mineralleri yok eden arıtma cihazlarına ise para saçmaya bayılan bir milletiz. Bizler de kazıklanmayı, dolandırılmayı hak ediyoruz ama.

Sana başarılar asilkanbarboros arkadaşım! Biz bulamadık ama sen inşallah aradığın desteği bulursun!

Bu ülkenin bilim ve teknolojide ilerlemesi için mücadele edenden Allah razı olsun!

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye33 yazı
bu proje hakkında bilgi verirmisiniz,güçlü yatırımcı çevrem var,onlarla görüşebilirim...sayın asilkanbarboros ve FKS...beraber çalışabiliriz.mailinizi bekliyorum. muzpek@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emekli
Yeni Üye36 yazı
FKS....teşekkürler........

konu aktif...

Yeni Üye36 yazı

bir şehir efsanesi suyla çalışan araba .Biri yapmış sonra petrol kartelleri tarafından o biri yok edilmiştir.

suyla çalışan araba yapacak kadar akıllı iseniz kendinizi öldürtmeyecek kadar da akıllı olmanız gerekir..

Medyada özellikle de tv. de kaç kez rastladım,iyi bir icat çıkarıp destek ya da alaka bulamadığı gibi ti ye alınan yurdum insanını...
Hiçbir metot izlemeden yapmak istemekle bir şeyler yapılamıyor...
Ve kurulu düzen parçası olmadığım problemin çözümü de olmam diyorsa bazen rafa kaldırmanın zamanıdır umutları .

ya da sormak lazım gelir milyarlarca insanın içinde hem de o insanların içinde senden daha yetkin birileri varken niye senin aklına düşüvermiştir bu fikir.

BAĞIMSIZ ALTERNATİF ENERJİ

BU YAZDIKLARIM BELKİ ANLAMSIZ GELEBİLİR ..AMA SİZLERE BİR SORUM VAR....ÜLKENİZ İÇİN FAYDALI BİR İCADINIZ OLSA HEM DE BOYUNUZU AŞAN CİNSTEN ..ÇÜRÜTSÜN DİYE DANIŞTIĞINIZ AKİL İNSANLAR BİLE ÜSTÜNE GİT BU İŞ OLUR DEDİĞİ CİNSTEN....SİZ BU İŞİ NASIL ORGANİZE EDERDİNİZ OLURU NEDİR BU İŞİN ACABA ?

Yeni Üye96 yazı
selam FKS arkadasim

konuyu tam detayli olarak bilemiyorum nedir yapmak istedigin?
Belki sana bu konuda Almanyada bir kapi acabiliriz
bana özelden ulasabilirsiniz yada
al-er2010@hotmail.de
yazabilirsiniz.Simdiden basarilarinizin devamini diliyorum
saygilarimla
Ali

Yerleşim ALMANYA / BochumMeslek Serbest meslek
Üye711 yazı
devamınıda anlatır mısın kardeş merak ettim çok güzel anlatmışsn...
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - FKS
Bu forumda belki de sizi en iyi anlayan kişiyim sayın asilkanbarboros. Bilmeyene bu işler dışarıdan çok kolay geliyor. Yok Tübitak'a git, yok Kosgeb'e git, yok Enerji Bakanlığına git, yok büyük firmalara git, yok şuraya yok buraya...Her kafadan bir ses çıkar. Tübitak maalesef siyasi çekişmelerin yaşandığı bir kuruma dönüşmüş. Tübitak'a projesine destek için müracaat eden bu forumda kaç kişi var diye sorsam; bir kişi bile çıkacağını sanmıyorum. Sokaktaki saf kalpli vatandaş orada bilim üretildiğini sanıyor. Siyaset akademisinden farksız olduğunu bilmiyor. Zaten Tübitak'ın yıllardır bu ülkeye önemli bir buluş kazandıramaması Tübitak'ın siyaset bataklığına saplanmış olmasındandır.

Bakın, size 2012 ve 2013 de başımızdan geçen bir dizi zincirleme olayı anlatayım. Bazılarımız Türkiye'de bu işlerin nasıl yürüdüğünü(!) anlasın; anlasın ve millete akıl vermeyi bıraksın diye!..

Yaklaşık 15 yıl süren ( bunun 5 yılı prototiplerin deneme süreciydi ) ar-ge çalışmaları ile Türkiye'nin ilk entegresiyle birlikte Dünya'da olmayan bir kontrol ünitesi geliştirdik. Devletin yetkilendirmiş olduğu bir belgelendirme kuruluşunda sistemin testleri yapılarak CE belgesini aldık. Sistemin sanayi tesislerindeki fevkalade performansından sonra artık devlet kurumlarından birine müracaat etme zamanının geldiğine karar verdik. Amacımız bu sistemi milli ekonomimize kazandırmaktı. Tek gayemiz, sistemin kamu kurumlarında kullanımının önünün açılmasına yönelik alacağımız bir teşvik yazısıydı. Kamu kurumlarında bu sistem mutlaka kullanılmalıydı. Bu, herşeyden önce milli menfaatimiz için elzemdi. Ürün de zaten bunu fazlasıyla hak ediyordu. Ayrıca ürünle birlikte Türkiye entegre ihraç eden; ABD,Japonya,Kore'den sonra 4'üncü ülke olabilirdi. Tabi Rusya ve Çin'in de son yıllarda tümdevre çalışmalarına hız verdiklerini biliyoruz. Her neyse...Biz devletten bu desteği alacağımızdan adımız gibi emindik. Bunun için önce Tübitak'a gittik.Tübitak güç elektroniği laboratuvarındaki araştırmacılara yaklaşık 2 saat brifing verdik. Neticede Tübitak bize, "Siz bu projeyi tek başınıza yapmış ve bir mamul ortaya çıkarmışsınız. Bu ürüne CE belgesi de almışsınız. Projenin başından beri biz olsaydık size destek olurduk. Yönetmeliğimizde size destek olabileceğimiz bir teşvik maddesi bulunmuyor." dedi :-) Ben bu filmi daha önce başka sinemalarda defalarca izlemiştim. Filmin ismi: Bürokrasi nasıl icra edilir?

Baktık ki Tübitak ayrı telden çalıyor; en iyisi biz Enerji İşleri'ne gidelim, dedik. Zaten Enerji İşleri'nin Tübitak'a bizi sevk etmesi de daha mantıklıydı. 2013 yılının Şubat ayında Enerji İşleri Genel Müdürlüğünün ilgili daire başkanlığı ile görüştük. Orada da yine 2-2,5 saatlik bir brifing verdik memurlara. Biz bir araştıralım; buna benzer aynı işi yapabilen dünyada başka bir ürün/ürünler var mı, dediler. Hay hay! Tabi ki araştırın, dedik. Aradan 2 ay kadar geçtikten sonra resmi başvuruda bulunmamız istendi. 1734 numaralı dilekçe ile resmen kuruma başvuruda bulunduk. O gün çocuklar gibi şendik. İşler istediğimiz gibi gidiyordu. Aradan 2 aydan fazla bir süre daha geçti. Nedendir bilinmez, dilekçemize cevap alamamıştık. Telefon ederek dilekçenin akıbetini sorunca dünyamız yine başımıza yıkılacaktı. Telefondaki kişi daire başkanıydı. Aynen şunu söylüyordu: "Biz dilekçelere cevap verme makamı değiliz. Ürününüze de istediğiniz desteği veremeyiz. Filanca derneğe gidin. O dernek size istediğiniz desteği sağlayabilir..."

Bunların bir şaka olduğunu sandım ilkten. Ancak telefondaki kişinin şaka yapar bir hali yoktu. En son, "İyi de ...Bey, o zaman neden bizden dilekçe istediniz? Neden araştırmak için zaman istediniz? Neden 6 aydır bizi oyaladınız? " gibi başı "neden" ile başlayan 6'lı 7'li bastıra bastıra sorduğum sorulara cevap veremeyen memur sinirli bir ses tonuyla telefonu yüzüme kapatacaktı. Nedenini ise daha sonra anlayacaktım.

Olaydan sonra, şimdinin Bilim Sanayi Teknoloji bakanı F.Işık'a bir mail gönderdim. Ardından bir kaç gün sonra beni aradı. Yaşadığımız şeyleri bir bir anlattığım için hemen konuya geçti. Gönderdiğin mail ne anlama geliyor, diye sordu önce. Sınavda ortalığı karıştırmaya ve böylece belki arkadaşının kağıdına bakmaya çalışan öğrenciler sorar ya öğretmenine: "Hocam 3'üncü soruda ne isteniyor?" Aslında soruda ne istendiğini bilir; ama maksadı başkadır onun. Ben de F.Işık'a "Külyutmaz Hoca" gibi cevap verdim: Ne anladıysanız o anlama geliyor vekilim... Ardından ağzından şu sözler döküldü: "Ben, arkadaşlarla konuyu görüştüm. Ürününüze devlet destek olursa tekel olacağınızı söylediler. Sizin için yapabileceğim bir şey yok. Allah yolunuzu açık etsin!" Nasıl yani? Zaten bu ürün tekel vekilim. Bizim tekel olmamız kadar daha doğal ne olabilir? Böyle saçma bir sebep olabilir mi, demeye fırsat kalmadan o da telefonu kapattı.

Artık anladık ki devlet kurumlarındaki yabancı firmaların lobileri, içerideki adamlarıyla bu işleri kendi menfaatleri doğrultusunda yönetiyorlar. Haliyle milli çıkarlarımıza fayda sağlayacak; ancak onların çıkarlarını zedeleyecek ülkemizdeki önemli bilimsel çalışmaları baltalamaya, yok etmeye ya da görmezlikten gelerek buluş sahibini tek başına bırakarak onu yalnızlaştırmaya odaklanmışlar. Her yolu deniyorlar. Siyasi iradeyi de kendi menfaatleri doğrultusunda yönlendiriyorlar.

Bu yaşadıklarımızın devamı da var. Fakat burada bitirmek istiyorum. Ayrıntılı bir şekilde ülkemizdeki bilimsel çalışmaların neden ve nasıl engellendiğini anlatmaya çalıştım. Bu forumu ciddi bir forum olarak görüp bayi ilanı da verdim. Fakat, sözde elektrik tasarruf cihazları ile milleti dolandıranlar ve ayrıca piyasada bilgi kirliliğine de sebep olan bu kişiler ilanımın altına saçma sapan yorumlar yazınca komple kaldırdım. Şu da bir gerçek ki; bu millete de böyleleri gerekiyor. Gerçekten insanımızın önüne faydalı bir şey koyduğunda, armutun sapı; üzümün çöpü, der; kendisine fayda sağlayacak o ürünü almaz. Tasarruf tacirlerinin hiçbir işe yaramayan saçmalıklarına, çarşıda pazarda satılan prizlere, suyun içindeki yararlı mineralleri yok eden arıtma cihazlarına ise para saçmaya bayılan bir milletiz. Bizler de kazıklanmayı, dolandırılmayı hak ediyoruz ama.

Sana başarılar asilkanbarboros arkadaşım! Biz bulamadık ama sen inşallah aradığın desteği bulursun!

Bu ülkenin bilim ve teknolojide ilerlemesi için mücadele edenden Allah razı olsun!

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye36 yazı
heyy bende burdayım..... :))

Yeni Üye40 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - asilkanbarboros

bir şehir efsanesi suyla çalışan araba .Biri yapmış sonra petrol kartelleri tarafından o biri yok edilmiştir.

suyla çalışan araba yapacak kadar akıllı iseniz kendinizi öldürtmeyecek kadar da akıllı olmanız gerekir..

Medyada özellikle de tv. de kaç kez rastladım,iyi bir icat çıkarıp destek ya da alaka bulamadığı gibi ti ye alınan yurdum insanını...
Hiçbir metot izlemeden yapmak istemekle bir şeyler yapılamıyor...
Ve kurulu düzen parçası olmadığım problemin çözümü de olmam diyorsa bazen rafa kaldırmanın zamanıdır umutları .

ya da sormak lazım gelir milyarlarca insanın içinde hem de o insanların içinde senden daha yetkin birileri varken niye senin aklına düşüvermiştir bu fikir.

BAĞIMSIZ ALTERNATİF ENERJİ

BU YAZDIKLARIM BELKİ ANLAMSIZ GELEBİLİR ..AMA SİZLERE BİR SORUM VAR....ÜLKENİZ İÇİN FAYDALI BİR İCADINIZ OLSA HEM DE BOYUNUZU AŞAN CİNSTEN ..ÇÜRÜTSÜN DİYE DANIŞTIĞINIZ AKİL İNSANLAR BİLE ÜSTÜNE GİT BU İŞ OLUR DEDİĞİ CİNSTEN....SİZ BU İŞİ NASIL ORGANİZE EDERDİNİZ OLURU NEDİR BU İŞİN ACABA ?

Şayet sansasyonel bir akademik kariyerin yoksa Türkiye şartlarında üstün fikirlerini anlatabileceğin ve seni anlayabilecek donanıma sahip karar vericilere ya da karar vericileri etkileyecek kişilere ulaşman kolay olmaz.

Ar-Ge'nin ne olduğunu bilmeyen, piyasa deneyimine sahip olmayan,dış dünyanın gerçeklerinden uzak,duvara çivi çakmasını beceremeyen,sabah işe gelirken akşamki derbi maçı düşünen ve akşama kadar mesai arkadaşlarıyla maç geyikleri yapan sıradan devlet memurlarının o bahsettiğin buluşları anlamalarını beklersen açlıktan ölürsün.Türkiye'de, devlet kurumlarının ilgili daire başkanlıklarında hep bu türden insanlar vardır. Bunlar bilim insanı olmadıkları için olaylara siyasi pencereden bakarlar. Ne senin buluşunu anlayabilirler ne de seni hedefe yönlendirebilirler. İcadını getirip bunlara gösterir ve bu sıradan kişilerden yardım beklersen ömrünün sonuna kadar bundan pişmanlık duyarsın. Keşke hiç gitmeseydim, dersin.

Butik,dükkan,lokanta,takı tasarım atölyesi ve bunun gibi işler için Kosgeb kaynakları har vurulup harman savrulurken oto sanayi sitesinde 40-50 yılını otomobil motoruna vermiş Yaşar Usta, 20-30 m² iş yerinde 10-15 yıl çalışarak karbon emisyon oranını %70 azaltan yeni bir motor teknolojisi geliştiriyor. Yaşar Ustamızın yaptığını ekonomiye nasıl kazandırırsınız? Bu arada önemli bir sorunumuz(!) daha var: Yaşar Usta ilkokul mezunu. Çevresindekiler ona Kosgeb'e gitmesini söylüyorlar. O da Gidiyor...Yaşar Usta'nın yaptığı işin değerini kavrama kabiliyeti olmayan sıradan bir memur ise daha ustamız konuşmasının ortasındayken ondan iş planı istiyor. Yaşar Usta ne anlar iş planından? O zaten bu motoru yapmış. Tek istediği bir şekilde emeğinin ticarileşmesi. Anadolu insanının tabiriyle, devletinin elinden tutmasını istiyor. İyi de, böyle bir destek yönetmelikte yok ama. Peki ne olacak?..Bu destek Yaşar Ustamıza hiçbir zaman sağlanmayacak. Sağlanmadığı için de belki dünyada birçok şeyi değiştirecek o motor 20m² dükkandan dışarı çıkamayacak. İşte biz buna meşhur, "Türk Bürokrasisi" diyoruz.

Türkiye'de bilim, akademisyenlerin tekelinden kurtulmadıkça bu meseleleri birbirimize anlatır dururuz. Leyleğin ömrü iki lak lak. Bu ülke ne zaman ki Yaşar Ustalara dini kanaat önderleri gibi değer vermeye, onlara ilgi alaka göstermeye başlarsa işte o zaman bazı şeylerin olumlu yönde değiştiğini söyleyebiliriz.

Sorunun cevabını vermeden önce Türkiye gerçeklerinden bahsetmem gerekti. Dolayısıyla konu uzadı. Sıradan biriysen sesini duyurmak için yapman gereken şey de sıradan olmalı. Akademisyen olmadığın için zaten kimse seni ciddiye almıyor. Bırak ciddiye almalarını, dediğin gibi "ti" ye de alıyorlar. Saçma sapan şeyler yaptığını iddia ederek milli ar-ge çalışmalarımızı baltalayan işbirlikçilerin de payını unutmamak lazım.( Bu konu ince bir konu olduğu için burada anlatmak uzun sürer. Şimdilik geçelim. ) Bunlar yüzünden devlet, gerçek bilim insanlarına; ückagıtcı, dolandırıcı ya da vakit kaybı olarak bakıyor. Bazen, mecliste bireysel bir eylem yapmak, bir bakanın önüne buluşunu fırlatmak ( Bir an için Bülent Ecevit'in önüne yazar kasa atan vatandaş geldi aklıma ) bizim gibi ülkelerde çözüm olabiliyor. Ne kadar acı değil mi?

Gerçek bir bilim insanının tavrını aşağıdaki paragraf çok güzel özetliyor aslında:

Siz hiç bir sarrafın bağırdığını duydunuz mu?
Kıymetli malı olanlar bağırmaz. Domatesçi, biberci bağırır da kuyumcu bağırmaz. Eskici bağırır ama antikacı bağırmaz. İnsan bağırırken düşünemez. Düşünemeyenler ise hep kavga içindedir.

Yeni Üye36 yazı
fks kitlesel destek modelini kullanmayı düşünüyorum...yani bir nevi bağırmaktan ziyade çığlık atacağım..benim kendi atelyeme de bazen zihnisinir işler gelirdi...amir memur biraz da bu insanlar yüzünden böyle....ben kendime çok sordum acaba benim projemde zihnisinir mi ?diye.. 20ye yakın yetkin insana bu fikri çürütmeleri için gittim..sağolsunlar her seferinde proje biraz daha ilerledi...bana sadece benden öncekiler gibi değilde adam gibi bir ekip kurup ;elde edeceğim desteği heba etmeden projeyi ticari bir ürüne çevirmek kaldı...

Yeni Üye40 yazı
Bu ülkede mücadele edersen, sesini yükseltirsen, "Sen artık çok oluyorsun" deyip fişini çekiverirler. Bu sistem; dolandırıcıya, uckagıtcıya göre kurulmuş. Belki de bilerek bu hale getirilmiş. Birileri daha rahat bizleri kazıklasın, ülkemizi iyice sömürsün diye...Yabancı ürün-marka hastalığımız da buradan geliyor.

Yeni Üye36 yazı
konu aktif...........konu ile ilgili bilgi verdiğim tüm arkadaşlar geri bildirim yaparsanız sevinirim...

Üye138 yazı
SELAM

BILGI ALABILIR MIYIM

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Esnaf
Yeni Üye36 yazı
KONU AKTİF............YATIRIMCI ARAYIŞIM DEVAM EDİYOR.........PARANIZ SON KURUŞUNA KADAR SİZİN DENETİMİNİZE AÇIK BİR PROJE DE KULLANILACAK..... UÇUK MEBLAĞLAR YAZMIYORUM AMA GETİRİSİ İNANILMAZ KARLI OLACAK....GEREKLİ YATIRIM İLE KURULACAK ÜRETİM PLANLAMA EKİBİ EN ÇOK 3 AYDA PROJEYİ TAMAMLAYIP İKİNCİ 3 AY DA ÜRÜN PAZARLAMA SI TAMAMLANACAK..............

Yeni Üye36 yazı
yvz82...AMİN..........TEŞEKKÜRLER..

Yeni Üye36 yazı
BAĞIMSIZ ALTERNATİF ENERJİ PROJEMLE
.....GLOBAL CLEANTECH INNAVATİON PROGRAMME (GCIP)ADLI ULUSLARARASI PROGRAMA KATILMAK İÇİN HAZIRLIK YAPIYORUM....MEVCUT EKİBİM ZAYIF KALIYOR ... EKİPTE YER ALMAK İSTEYEN DALGIÇLIK SU ALTI ALANLARINDA YETKİN İNŞAAT -MAKİNE MÜHENDİSİ,ALTERNATİF ENERJİ ALANINDA GİRİŞİMCİ ARKADAŞLARIN KATILIMINI BEKLİYORUM..........MEVCUT BİLGİ VE TECRÜBELERİNİZLE VERECEĞİNİZ DESTEK ULUSLAR ARASI BAŞARI VE KARLI BİR İŞ MODELİ ORTAKLIĞINI KAZANABİLİRSİNİZ....LÜTFEN YAKIN ÇEVRENİZE DEKİ YETKİN TANIDIKLARINIZA DA HABER VERİN SON 15 GÜN KALDI SAĞLAM BİR EKİPLE ULUSAL BİRİNCİLİĞİ KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM....