Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Gübre Fabrikası

Başlatanguiza07Tarih18/04/2014 02:52:31Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye69 yazı
merhablar

antalya bölgesinde yaklasık 30 dönüm seram var.domates yetiştiriyorum.asıl işim emlak ve insaat.bu işe hobi olarak basladım ama getirisi ve bereketini görünçe büyüttüm.illaki her iş gibi bunlarında sıkıntısı var.en basta yüksek maliyetler.özelliklede gübre.interneti karıstırırken organik gübre yapımı diye bir yazı okudum.ben ne kadar anlatsam arastırsam işin içinde olmadıgım için bilgim kısıtlı.bir ziraat mühendisi arkadasıma sordum.bulundugumuz bölgedeki seralardan çıkan ot çöp bile bırakın bölgenin ihtiyaçını fazlasını bile üreteçek kapasitedeymiş.20.000 bin nufuslu ve genelinin sera oldugu bir bölge olarak düsünülürse kapasiteyi bilenler hesaplasın.
fazlada uzatıp kafa karıstırmadan sormak istedigim gübre fabrikası kurmak hakkında bilgisi olanlar fikir verebilirmi?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye711 yazı
takipteyim..

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye67 yazı
syn arkadaşım gübre olarak ham maddeyi nerden alıcaksın bunu yapman için atölye şart ziraat mühendisi kimyager bulundurman gerekir bilerek yapmalısın eğer gübre nasıl yapılır bilmiyorsan hiç girme bunun için gerekli techizatın olması gerekir örneğin ben yakında hayvan yemi olarak farklı türkiyede kimsenin bilmediği bir yem tarzı üzerine fabrika kurucam tabiki sermayeli ortağı dürüst birini bulabilirsem kendi işim gıda üretim sanada burda tek söyliyeceğim konuyu bilerek yapmandır
sedat

Yerleşim Türkiye / Nev?ehirMeslek Elektrik / Elektronik
Üye711 yazı

mersinde kurmayı planlıyrsun?
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mezun
syn arkadaşım gübre olarak ham maddeyi nerden alıcaksın bunu yapman için atölye şart ziraat mühendisi kimyager bulundurman gerekir bilerek yapmalısın eğer gübre nasıl yapılır bilmiyorsan hiç girme bunun için gerekli techizatın olması gerekir örneğin ben yakında hayvan yemi olarak farklı türkiyede kimsenin bilmediği bir yem tarzı üzerine fabrika kurucam tabiki sermayeli ortağı dürüst birini bulabilirsem kendi işim gıda üretim sanada burda tek söyliyeceğim konuyu bilerek yapmandır

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye69 yazı
hammade zaten seralardan çıkıyor ve bedava.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye69 yazı
seralardan çıkıyor hammade ve bedava

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye99 yazı
sn guisa 30dönüm sera ciddi bir iş.hobiden başlayıp bu aşamaya getirdiğinizden tebrikler.organik gübre düşünceniz de doğru bence.bunu da hobi olarak başlamanızı düşünün derim.modern bir fabrika kurmadan önce ufaktan denenebilir.aslında gübre de temel mantık fermantasyon işi.yani 100kg lik bir plastik bidona atık organik maddeleri doldurun.içerisine bir miktar su bir kaç paket ekmek mayası atın.ağzı kapalı bidonda haftada bir karıştırıp 2 ay sona elde edilen sıvıyı analiz ettirip ,azot fosfat ve potasyum ,seranın küçük bir bölümünde denemek olabillir.tam formülleri bilmiyorum ama hobiden başlamak bu şekilde olabilir.diğer türlü büyük yatırımlara girmek gerekebilir.saygılar.
arikaya

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Mühendis